Tvättmedel

Här kommer ett till tips för er som vill spara pengar!
Jag ska aldrig mer lägga dyra pengar på tvättmedel! Man har ju alltid köpt Via eller Ariel i tron om att dom ska vara bäst, för dyrare är ju lite bättre, eller?
Nej fy så lurad jag känner mej!
Kolla in det här>> får ni se!

29:e Mars, Lördag. Jonas & Jens

Jaha, jag har nyss vaknat och gjort en gröt till älsklingen. Han ska ut och åka skoter med sina polare snart. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med, om jag ska rensa lite skrot i badrumsskåpet idag kanske?? Nja, jag får se sen vad jag ska hitta på med.
Jag skulle egentligen ha sorterat alla grejor i skafferiet, men jag har ingen lust alls. Jag har ett ganska stort skafferi och nu går det inte att hitta nånting där uti ;)
På eftermiddagen så ska jag iaf jobba. Jag har skrapat ihop 8 dagar den här månaden, det känns bra! Kul att få lite pengar till sommaren :)
Nej nu ska jag surfa vidare och se om jag hittar nått kul att läsa innan jag måste göra någon nytta och så ska Linus ha mellis nu. Föresten så är det melodikrysset idag, jag ska föröka att inte missa det!

Myskväll

Det blev inget spel ikväll men det har varit riktigt mysigt ändå med lite sällskap! :)
Tony vann inte Let´s dance och det var ju lite synd tycker jag men Tina är ju bra hon me.
Nu har jag nyss hängt en tvätt så älsklingen och sängen väntar.
Imorn blir det jobb och mera stålar :)

Dammsugit

Nu har jag städat ihop lite här hemma så det ser respektabelt ut.
Snart så ska Linus sova och då börjar Let´s dance, det ska bli riktigt kul! Jag hejar på Tony Rickardsson jag!
Sen ska vi få lite besök ikväll och då ska det spelas spel *kul kul* Det gillar jag verkligen!
Känns som att det kommer bli en toppenavslutning på fredagen :D

Tradera

Eftermiddagen idag så har jag pysslat med att lägga upp auktioner på tradera. Får se om det är någon som vill köpa mina gammla palltor. Hoppas det så jag kan köpa nya :D
Linus han sitter och äter mellis eller kastar banan på golvet heter det nog. Jag måste stoppa ner han i badkaret sen för hela han är kletig av banan och macka. Men så blir det ju när man har kul! ;)
Just nu håller jag på och dricker kaffe och när jag gjort det så ska jag hänga tvätt och sanera köket från kladd och leksaker, sen ska jag koka köttsoppa.
Nehe nu lär jag göra ett ryck!

Tips till småbarnsföräldrar som vill duscha

Alla som har småbarn vet att det är inte alla gånger så lätt att få duscha och piffa upp sej själv när man är ensammen vuxen hemma för att den andre föräldern arbetar.
Nu vet jag att alla barn är olika och den här metoden kanske inte fungerar på alla barn men den är värd att testa iaf.
När du kliver in i duschen så sätt barnet i matstolen och spänn fast med sele vid handfatet. Fyll handfatet med vatten och lite badleksaker. Om du känner dej osäker med matstolen för att barnet kan skjuta ifrån den baklänges så den tippar så ta ett spännband och fäst mellan matstolen och handfatet.
Nu kan man ju inte dra för duschdrapperiet naturligtvis för man lär ju ha koll på vad dom gör men min grabb han tycker att det är väldigt intresant att titta på Mamma när hon duschar, inte minsta lilla gnäll.
Det bästa utav allt är att jag slipper stressa som jag annars gör när han sover middag för att hinna innan han vaknar!

image104

28:e Mars, Fredag. Malkolm & Morgan

Idag är det 11- grader ute *brr* Ge mej sommar nu!
Igår när vi var i Mora så ringde jobbet och ville att jag skulle jobba helgen så jag jobbar Lör, Sön och Måndag. Det innebär att idag är jag ledig och den här morgonen har jag tänkt att duscha, bada fötterna och raka benen :)
Det var längesen jag hade lite egentid förutom att duscha, så idag tänkte jag frächa till det lite extra.
Annars så ser det som vanligt ut som en rövarkula här inne så jag ska väll sysselsätta mej med att plocka ihop lite grejor sen. Jag ska nog börja med Viktoria´s skrivbord där skivan snart bognar av alla prylar.
Kan det inte bli varmt och skönt så man får slå upp ytterdörren på morgonen när man kliver ur sängen. Så underbart det hade varit!
På söndag så börjar sommartid, är det natten till Söndagen eller natten till Måndagen som man ska vrida fram klockan? Det måste väll vara natten till söndag eller? Svara mej!

Försäkringskassan

Jaha nu har jag fått svaret på varför pengarna inte trillat in på kontot idag. Jag har glömt att göra ett kryss i rutan på rad 2, 3:e kollumnen. Okej mitt fel.
Men ni ska inte tro att "krysset" gick att sätta dit via telefon och pytsa in pengarna direkt. Nej, först måste dom skicka papperen hem till mej så att jag får göra ett kryss själv och sedan måste jag skicka tillbaka papperen för att allt ska gå rätt till.
Jag tror att jag får spunk snart...
Nu åker jag till Falun!

Rent hus

Jag kollade på programmet igår, jag brukar missa det för annars så är jag på körövning.
Hur som helst så konstaterade jag att jag kan nog inte se det nå mer. En utav städtanterna skulle visa mamman i familjen hur man gör rent en toalettstol och under tiden hon gör det så berättar hon om bakterier och smittspridning och ansåg att hade man en så stor familj (föräldrar och 4 barn) så bör man göra rent toalettstolen varje dag! Helt seriöst, vem gör det? Inte jag iaf och ingen jag umgås med heller vad jag vet.
Sen tog dom ju en massa bakterieprover överallt och kom fram till att på diskbänken så fanns det avföringsbakterier, vad härligt!
Nu ska klorinflaskan fram och så ska jag göra rent toastolen och diskbänken!

Begäran om tjänstförflyttning

Nu är det färdigskrivet och inskickat. Det innebär att jag kanske inte kommer tillbaka nå mer på mitt "gammla" jobb.... Känns konstigt.
Jaja, men så är det. Saker och ting ändras i takt med att livet går framåt, så även arbetet.
Men jag trivs bra där jag är nu med så jag hoppas att jag får komma dit.

27:e mars Rudolf & Ralf

Vad jag är förbannad på försäkringskassan just nu! Dom kan ju aldrig sköta sitt jobb rätt nån gång, jag ska ha pengar av dom idag och det har jag ju inte fått. Dom verkar inte fatta att man har räkningar som man ska ut med. Det är nackdelen med att vara mammaledig!
Idag har Ralf namnsdag, jag ville att Linus skulle heta Ralf men Lars vägrade i sten så då vart det Linus ist :)
Idag så ska jag packa åt Viktoria och sen så ska vi skjutsa henne till hennes Pappa så det blir en tripp till Falun idag. Jag hade väll tänkt att man eventuellt skulle kunna handla nått där nere men det tyckte inte försäkringskassan.
Nej nu måste jag få i mej kaffen så jag blir som folk, sen ska jag ringa föräkringskassan.

Skor

Nu börjar den här dagen lida mot sitt slut och det har varit full rulle i finvädret :)
Linus har varit hos Farmor på eftermiddagen och jag och Viktoria har flängt runt lite överallt. Först var vi och handlade och sen åkte vi till Camilla och Dante. När vi varit där en stund så skjutsade jag Viktoria till hennes kompis Matilda och då passade jag på att åka hem och laga mat, betala räkningar och plocka ihop alla leksaker.
Sen kom Lars hem och nu har vi sammlat ihop barnen här hemma och de ska snart nattas.
Jag är en smula nöjd just nu för jag har nyss vunnit ett par päls stövlar (ej äkta) på tradera för 2kr. Det duger åt mej att nöta på!
Just nu så håller Viktoria på med att leka melodifestivalen tillsammans med Linus, dom är så söta och dansar så fint ;) Båda hoppar väldigt mkt i dansen.
Nehe nu ska nattsärkarna på och tänderna borstas!!

Vårmode solbrillor

Vad tycker ni om dom här? ;)


image103

26:e Mars, Onsdag. Emanuel

Jobbet gick galant igår, det är då det är kul att jobba!
Idag känner jag mej lite seg men jag har fått igång diskmaskinen och tvättmaskinen iaf så det är ju några framsteg. Idag ska vi och hälsa på Camilla. Viktoria ville häldre åka till sin kompis så jag tänkte försöka att hinna med båda delarna om det går.
Hemma blir det nog inge mer gjort än disken och tvätten. Som vanligt så sitter jag bara och väntar på att posten ska komma med paket :) Igår fick jag ett par diesel jeans som är mörkblå med lite nötning fram och dom är skitsnygga! Dom satt bra oxå så det enda jag önskar nu är att påsen på magen försvinner till sommarn!
Viktoria håller på och pysslar och Linus har tagit sej in i skafferiet. Linus ska få bada idag då blir han glad, det är det bästa han vet!
Nehe, nu har jag inget mer att skriva om så jag lär väll försöka rädda varorna jag har i skafferiet innan de har beblandat sig med leksakerna :)

Grädda våfflor

Nu har jag fixat allt jag skulle och förberett maten så det är bara att börja grädda våfflorna snart. Jobbet ringde nyss så jag ska få jobba lite ikväll :) Det är fint att få lite extra timmar!
Jag har ju redan gjort det jag planerat att göra idag och då känns det bra att åka till jobbet när läget är lugnt hemma.
Nu snöar det ute, åh kan det inte sluta snöa. Jag vill ha vår nu!

Idag ska jag

Jaha, idag så har Lars beställt våfflor till lunch, det är ju våffeldagen. Men innan lunchen nu så ska jag duscha Viktoria, vika tvätt hänga tvätt och sätta på en ny maskin och sen ska jag göra rent ugnen.
Det är väll ungefär det jag har tänkt hinna med på förmiddagen idag.
Sen måste jag iväg på affären men det får nog bli på eftermiddagen när Lars kommit hem från jobbet.
Jag hoppas att jag får fina saker i postlådan idag som jag vunnit på tradera före påsk :D

Nysätern

image97
Här vid husväggen är det som vi brukar sitta och sola oss, fast iår så var inte solen så varm.

image98
Vi grillade en massa god mat!

image99
Här åker vi skoter.

image100
Det var riktigt vackert!

image101
Här är busorna som inte var stilla många sekunder tillsammans ;)

image102
Linus roade sig han med ;)

Klantig

Igår när jag skulle gå och lägga mej så kom jag på efter jag släckt alla lampor att jag skulle sätta igång diskmaskinen. Jag hade lite disk på vardagsrumsbordet som jag tog med mej till köket. Det var bara det att jag kom inte ihåg plattan som vi monterat upp i köksdörren för att hålla Linus på platts så jag smällde in båda fötterna i den vilket gjorde att jag tappade balansen och föll framåt som en timmerstock. Plattan gav vika så den slog i golvet med ett dån och jag hamnade som tur var på knä ovanpå och jag klarade disken jag hade i händerna. Lars vaknade utav elefanten som for i backen och kom och hjälpte mej.
När jag vaknade i morse och skulle ge Linus nappen och sedan lägga ner huvudet igen så slog jag i det i hörnet på nattusbordet, jag gav upp sömnen och gick och duschade. När jag duschat färdigt och skulle sträcka mej efter handduken så slog jag i en hylla där jag har toapapper och fick två sådana förpackningar i skallen.
Så nu sitter jag här och har värk i båda stortårna, knäna och skallen.
Så är det att vara klantig.

Detta är plattan jag bröt ner inatt.
image96

25:e Mars. Marie bebådelsedag, våffeldagen

Idag fyller min systerson Anton 2 år.
Jaha, nu är vi hemma igen efter några dagar uppe i Särna och Nysätern. Vi har haft lite tur med vädret och lite kallt så det har varit mitt emellan men vi har då fått se solen iaf.
Till och med jag har varit ute och kört lite skoter och det har jag då inte gjort själv sedan Viktoria kom till världen så det är väll typ 6 år sen. Det var ganska kul men det här med att leka sig det är inte roligt längre. Jag har skadat mej alldeles för mkt på just skotrar så jag tycker inte att det är värt det och jag är bara rädd numer.
Lars skulle ju vara rolig och flyga med mej på skotern och då blev det genast hemmåtfärd för mej för då ville inte jag vara med längre.
Viktoria har det varit full fart på, hon har oxå åkt skoter och tyckter det är kul men hon har respekt för fordon och det är jag glad över. Annars så har hon och Ida lekt mkt tillsammans. Dom har för det mesta varit innomhus tycker jag men det har ju inte varit så jättevarmt väder heller så jag förstår dom till viss del.
Linus han har varit jättesnäll när vi varit i nysätern. Han har mest sovit och annars varit glad. Det enda han var arg över så var det att han inte fick vara nere på snön som dom andra.
Väl hemma på byn i Särna så har jag och Lars sovit hemma hos Mamma och Pappa så Mamma har bjudit oss på god mat på kvällarna när vi kommit hem. Det är ju lite lyx och semester när man slipper laga mat ;)
På lördagen så gick jag ut och festade och blev full som ett ägg. Jag träffade massor med roliga människor och på natten så fick jag tag i egen chaufför som skjutsade runt mej på roliga tillställningar så klockan blev 05:30 innan jag var hemma igen. Tiden flyger iväg när man har roligt ;)
Igår så hade vi kalas för Anton innan alla skulle åka hem igen. Han fick en dumper med oss och det verkade som att han gillade den.
Efter vi haft kalas igår så var det dags att ta farväl och åka hem igen.

22:a Mars Lördag. Kennet & Kent. Påskafton

Idag ska vi åka till Särna och direkt upp i nysätern. Där ska det grillas och åka skoter ;) Det bästa utav allt är att solen skiner lite idag *jippi*
Så nu måste vi packa och ställa iordning barnen.
Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa världens goaste Helena och Anniqa, det ska bli riktigt kul! och så kommer jag träffa min storebror :D
Nu måste jag göra ett ryck, hoppas att ni får en mysig påsk allihopa!
KRAM

    

Kalas!

Ja nu har det varit kalas hela dagen och det har varit jättetrevligt! Det sista folket åkte nyss här ifrån och hela tårtan som svägerskan gjorde gick åt :)
Lars fick en rakapparat med mej och barnen och så fick han ett påskägg. Sen har han fått blommor, pengar och trisslotter.
Nu ska jag sätta mej och fundera på vad vi ska ha med oss imorn när vi ska åka till Särna, jag har bara hunnit packa ytterkläderna än så länge så det är en hel del som saknas.
Skapligt underbart det är att ha diskmaskin en sån här dag, det har gått åt mkt porslin så jag är glad att jag slipper handdiska!
Hoppas att ni får en trevlig kväll allihopa!  ;)

21:a Mars, Långfredag. Bengt

Idag fyller Lars 27 år! Grattis till min älskling ;)
Jag är på väg till jobbet och det blåser och snöar ute :( Kul påskväder inte.
Jag ska jobba till 2 idag och sen är det kalas här hemma. Mellan gästerna är här och fikar så måste jag packa färdigt tills imorn för då ska vi till Nysätern vid vedungen. Hoppas på finare väder då! Det är meningen att vi ska åka skoter, grilla och umgås. Men vi kommer ju att vara vid Pappa´s sommarstuga han har där och den blir varm och skön när man eldar i kamin och det är inte så dumt att vara där inne heller och lyssna på när elden sprakar *mysigt*
Viktoria var påsk kärring igår och jag tog några vackra bilder, ska se sen idag om jag hinner ladda upp dom :)
Nu måste jag åka!

Påskmust

Nu har jag nyss varit i kyrkan på nattvardsgudstjänst och sjungit så stämbanden läker nog inte efter det här, men kul var det! Lite tråkigt att älvdalen har en sån liten församling men det ligger väl inte i tiden att gå på gudstjänst vid högtider nålängre vad jag kan förstå. Men jag var iaf inte yngst i skaran, det var Viktoria och någon dit tvingad konfirmand :) Prästen informerade om att under påsk så får man bara äta bröd och dricka vin och det löftet ska jag nog hålla iaf en kväll under påsken :D
Nu så är jag hemma igen, jag har inhandlat lite kakor och grejer till Lars kalas imorn så just nu sitter jag och avnjuter ett glas påskmust *mmm*
Det är nog bäst att jag går och njuter av Lars ungdom nu de sista timmarna ;)
Imorn blir det jobb och kalas!

20:e Mars, Torsdag. Joakim & Kim. Vårdagjämningen. Skärtorsdagen

Idag så ska jag till Mora och barnen ska vara hemma hos Farmor och Farfar. Ska bli riktigt kul att få åka dit själv med Camilla idag men det blir nog stressigt med.
Jag ska ner och köpa välling, blöjor, mat och sånna saker inför påskhelgen och sen måste vi åka hem igen för både Svärmor och Camilla jobbar sen på eftermiddagen.
Jag måste hitta någon present åt Anton som fyller 2 år. Jag funderar på om man kan hitta en stor dumper eller traktor som man kan ha ute och leka med för han är en kille som gillar att vara ute och greja.
Nehe nu lär jag sätta fart och göra frukost!

Inte nå nytt

Allt är som vanligt jag har farit runt som en tok här hemma och "städat" så nu ser det värre ut än nånsin :) Men det är väldigt rent och fint i de flesta av skåpen, det finns ingen tvätt och alla viktiga papper är sorterade och på platts i sina pärmar.
Ikväll har jag varit på körövning och det gick ganska bra att sjunga ikväll och framförallt så var det väldigt roligt!
När jag var färdig i kyrkan så for jag hem till Camilla och drack te och myste.
Imorn så ska städningen fortsätta och förhoppningsvis bli klar, men nu är det ju bara lite plock kvar och sen dammsugning och skura.
Sen är jag något lycklig över att vi har fått hem en diskmaskin och köket ska börja att instaleras *wii* men det kan ju ta tid så det dröjer nog innan det blir nya bilder på bygget.
Jag kan inte låta bli att dagdrömma om hur fint vårat lilla röda hus kommer att bli när det blir klart! Jag har redan köpt alla gardinstänger och så brukar jag sysselsätta mej med att titta efter nya gardiner ibland när jag får tid *hihi*

19:e Mars, Onsdag. Josef & Josefina

Hör och häpna, jag har köpt mej ett par nya jeans! Det innebär att jag har 3 byxor att välja på i garderoben. Dom sitter ganska så bra, ovant korta i benen men för en gångs skull så kanske man inte trampar på byxorna.
Snart så ska Viktoria duscha och sen är det dagis som gäller. När jag kommit hem igen så ska jag fortsätta min jakt med dammtrasan om Linus tillåter.
Det börjar på att dra ihop sig mot påsk så jag måste börja att packa grejorna vi ska ha med oss när vi ska upp till fjället, vädret såg inte så lovande ut över påskhelgen tyvär men man kan ju inte få allt.
Nu är snart tvättmaskinen klar med några gardiner, jag måste sätta fart nu om jag ska hinna till dagis i tid.

Inte klart men slut

Idag har jag sanerat hela databordet från varenda pinal och en massa damm så nu ser man skärmen riktigt bra :) Sen har jag rensat ur gammalt skrot från 2 skåp, sorterat kort och satt in dem i album och så har jag sorterat en massa viktigt post åt hela familjen och satt in i pärm *phu* Jag har bara en liten lunta kvar med mina egna papper men det får vänta tills imorn för nu orkar jag inte se papper mer idag. Nu ska jag diska lite och hänga lite tvätt sen är det sängen som gäller! Jag känner att jag är helt slut i kroppen sen jag stått på knä och damat av sladdarna till datorn.
Viktoria har haft kompis hemma idag och det är

18:e Mars, Tisdag. Edvard & Edmund

Tisdag idag och jag har inte hunnit mer än att ställa iordning barnen, fixat frukost, duscha och skjutsat på dagis. Sen har jag pratat i telefon resten av förmiddagen :) Men det kan vara rätt kul ibland!
Nu ska jag städa och damma av mitt databord, det är överfullt av papper och prylar med en cm damm på så det är välbehövligt sen ska jag tvätta en maskin med kläder och sen ser man botten på min tvättkorg *härligt*
Sen måste jag fundera ut en present åt min söta systerson som fyller år snart och vi ska ju träffa honom på lördag. Han fyller 2 år den 25:e, stora killen ;)
Jag väntar på posten idag så jag blir nipprig snart, jag har en massa paket med kläder som är på ingång och det ska bli så spännade och se om det passar!!! Hoppas att det kommer idag nu då.
Nehe då lär jag sätta igång nu om det ska hända nått!

Föresten jag måste tillägga: Tack! För att det finns snälla och trevliga människor, ni är underbara i mina ögon och det betyder mkt för mej att jag har er! :)

Vad trevligt! Stilpolisen

"Stilpolisen" har lämnat ett fint anonymt meddelande till mej att byta frisör. Hoppas att du mår riktigt bra av att bete dej som en idiot och att du är riktigt snygg för din egen skull så inte du blir attakerad av liknande idioter som dej själv, för något så elakt önskar man väll ingen eller??


Städar

Nu har jag nyss putsat fönstret i köket och planterat om blommorna och duschat av dom. Jag håller på och tvättar stolsdynorna och nu ska jag ladda om diskmaskinen.
Jag har skrivit klart påsk korten och slagit in Lars paket. Skrivit andra viktiga papper och lyckats få dem på postlådan.
Jag känner att jag börjar få lite energi ikväll, det har varit dåligt med att vilja göra ngt nu i några dagar men bara jag börjat så går det sen.
Nu ska jag ta mej ett glas vatten och dra fram dammsugaren så jag får bort all jord jag har drällt överallt.

17:e Mars, Måndag. Gertrud

Jaha, idag skulle jag ha skrivit färdigt alla påsk kort.jag brukar inte skicka såna men jag fick en sån vrålhäftig bild förut som jag fick lov att göra påsk kort av och nu när dom är framkallade och klara så lär jag väll ta mej i kragen och slutföra det.
Just nu så håller jag på och skriver en lista på saker som måste göras idag. Alltid bra med sådana listor så jag inte glömmer något.
Nu måste jag klä på barnen och ge dom frukost innan Viktoria ska på dagis.

Söndag

Jaha nu är det kväller, det har väll inte hänt allt för mkt här hemma idag men det har varit lugn och skönt. Det har då inte hänt nå speciellt heller och jag har inte vunnit något på tävlingarna jag deltagit i.
Jag och älsklingen har just hängt tvätt så nu är det dax att krypa till kojs.
Imorn är det som vanligt, Lars ska på jobbet och Viktoria ska på dagis. Själv måste jag börja röja på riktigt här inne nu i veckan för på fredag så fyller Lars år. Fan... jag har glömt slå in hans paket. Jaja jag har ju 4 dagar på mej, undrar om jag hinner??
God natt!

16:e Mars, Söndag. Herbert & Gilbert

Idag fyller Pappa´s underbara hund Jack 13 år! Han är gammal nu min lillebror som jag kallar honom, men han är världens goaste!
Idag så avslutas en massa tävlingar som jag är med i och det ska bli spännande att se ikväll om man haft nå tur, men jag tror ju inte att jag vinner nått för det brukar jag inte göra, förutom på tradera då.
Idag måste jag försöka att plocka ihop lite här inne, jag började sortera alla Viktoria´s teckningar som hon gjort den här månaden och det ska jag fortsätta med och sätta in i pärm och så ska jag sortera en bunt med foton som ska in i album. Men först ska jag duscha och det ska jag göra nu!

  

HERO

Ja, det var väll en rätt okej låt tycker jag. Fast grymmast ikväll är då helt klart min dotter Toria! Hon hade endel kommentarer om sångerna och klädseln ikväll. Om Bengtsing så sa hon: Hon borde skaffa sig en kjol tycker jag så att det ser ut som att hon har en klänning och ser lite ut som en tjej iaf! När hon fick syn på Rongedal så sa hon: Åh kolla Mamma dom ser ut som min Pappa! Tänk om jag hade haft 3 pappor som är lite galna!
Likheten är slående mellan Rongedal och Viktoria´s Pappa och han är galet rolig, Viktoria älskar honom!
Som ni hör så har jag och Viktoria myst tillsammans, ätit godis och tittat på melodifestivalen. Lars är ute och partajar med sina polare och jag hoppas att han får en toppenkväll, men det tror jag för ryktet har sagt att det är endel fest ikväll så det är nog mkt folk ute.
Nu har tjejen gått och lagt sig och jag ska nog eventuellt göra det snart. Ska kolla lite mer på TV först.

Jag vann!

Jag har just vunnit en aukton på tradera och lyckats fått tag i en sån höganäs kopp som jag hade sönder i micron förut. Nu slipper jag ha ojämt antal i skåpet :) *skönt*

Bildbevis på håret ;)

Skratta inte ihjäl er åt alla fula miner på korten är ni snälla och en kommentar om frillan och färgen är ett måste!
Det är min älskling som är fotograf :) Han brukar kalla min mun för strecket och jag har försökt att få lite uppåtswing på strecket, men det är inte så lätt när jag har ett leende där mungiporna går neråt.
Sen har jag upptäckt att hela ansiktet rynkar ihop sig nu för tiden när man ser riktigt glad ut och fy vad jag kände mej gammal när jag såg det, så dom bilderna har jag raderat.
Man börjar på att bli sliten och härjad i fejan!
För er som undrar så är det helt naturliga bilder utan smink, jag använder nästan aldrig smink men såg nu att jag måste nog leta fram ett lypsyl.

image90


         

15:e Mars, Lördag. Kristoffer & Christel

Idag har jag och Älsklingen löst melodikrysset med lite hjälp utav farfar på 2 frågor. Det är riktigt kul att lyssna på melodikrysset tycker jag. Viktoria och Lars har gått ut nu fast Viktoria är ute under protest. Hon kan inte vara ute för att:

  • Det är för kallt.
  • Det är för blött:
  • Vantarna är blöta (hon hade tagit ett par jättetunna)
  • Hon anser att hon varit ute i 5 timmar  (= 5 min)
  • Det är för mkt snö i lekparken
  • Skorna är blöta (hon drog upp overallen och stoppade snö i sidorna på skorna)
  • Nu så vill hon vara inne för att hon vill det bara

Okej hon ska få vara inne nu, hon klarade en halvtimme iaf. Jag ska väll se om jag ska följa med henne ut efter lunch sen och aktivera henne lite. Ibland så tror jag att barn i dagens samhälle har så mkt leksaker att det tappar sin fantasi och påhittighet.
Jag ska iaf ta in Viktorias grejor hon har i bilen och sen ska jag tvätta och så ska jag slå in Lars paket nu när han är ute. Det är etapp ett på dagen!


Let´s dance

Jaha nu har jag avslutat dagen med att titta på let´s dance och jag är en smula nöjd med att Tony och Annika gick vidare måste jag säga =)
Ni vill ha bildbevis på nya frillan ja, nja jag ska se vad jag kan göra åt saken imorn. Jag tycker själv att det vart så j*kla bra! Men jag ser inte lika bra ut på bild som håret gör :/ Jag ska göra ett försök får vi se.
Annars så sitter jag en hel del och glor på tradera nu för tiden, jag måste få tag i lite nygammla kläder till garderoben. Som läget ser ut just nu så har jag 2 par jeans och det börjar kännas liiite tjatigt. Inte är dom snygga längre heller, dom hänger som surdegar efter benen.
Jag har fått mina nya ljuslyktor från partylite idag och dom är så fina! Har suttit med min älskling och myst vid TV:n ikväll i skenet av de vackra ljusen. Men nu är det slut med gulleriet för nu har han somnat...
Jaha jag kan väll avsluta den här dagen med ett leende för det har varit en bra dag!
Imorn då ska jag slå in paket till min sötfis som ligger på soffan och gör skäl för namnet ;)
Drömm sött!

14:e Mars, Fredag. Matilda & Maud

Idag har Viktoria´s bästis namnsdag :)
Jaha nu strax så bär det iväg till jobbet och där blir jag till 15. Annars så är det väll inget nytt vad jag vet. Idag ska jag komma ihåg att hämta paketet som jag inte har gjort än :/
Nehe nu ska jag läsa lite bloggar sen måste jag sticka!

Ny hårfärg!

Nu har jag blivit en smula snyggare med rött hår *hihi* Jag är verkligen supernöjd! Härligt att klippa sig och färga lite då och då. Nu är det bara våren som fattas så hade det varit ännu mera super!

Övat

Jag missade ju körövningen igår så nu har jag övat själv hemma istället och det gick ganska bra tycker jag.
Men nu ska jag ställa i ordning barnen och så ska dom få hem åt Farmor.
Farfar´s bil har gått sönder så Lars ska hjälpa han med den när han kommer hem så då får Farmor passa barnen medan jag färgar håret.
Sen måste Lars fixa fram en stor träskiva vi kan sätta för köksdörren för nu klättrar Linus på stolen jag satt för förut, eller så tar han tag i den och lyfter undan den. Han kan allt.....
Här är en av låtarna jag övat på idag

Tradera

Jag har just köpt en ny tröja på tradera för 56 kr.
Tycker att den ser ganska snygg ut :)

DIESEL - Läcker Stickad tröja!

13:e Mars, Torsdag. Greger

Vilka underbara barn jag har! Linus somnade tillslut igår han med sen har båda sovit hela natten och vaknade vid 8 (!) imorse :) Linus vaknade inte förän Viktoria kom tassande och då satte hon sig på golvet framför honom och sjöng och pratade med honom så han var jätteglad.
Som stolt Mamma så kunde jag ligga i lugn och ro och studera de små underverken hur söta de är tillsammans.
Jag behövde inte kliva upp förän vid halv 9 och greja med frukost och blöjbyte. *semester*
Det som var ganska så pinsamt när jag skulle blanda vällingen var att när Lars åkte på jobbet imorse så låste inte han dörren, vilket jag trodde. När jag skulle gå ut i köket och blanda välling så gjorde jag det naken och hör hur ytterdörren öppnas...
Jag kände mej som en liten råtta instängd i ett hörn och jag hade ingenstans att ta skydd. Det var Svärfar som kom in så jag fick lov att ropa till honom att jag var naken så han stannade i hallen. Han skulle bara fråga om det gick bra om han kunde ta sin egen bil som jag lagt beslag på för hans andra har gått sönder och jag kunde ju inte neka han *hehe* Jaja, han slapp se mej naken iaf och det var ju huvudsaken, nu har jag morgonrocken på mej så nu är det fritt fram att hälsa på.
Usch egentligen så måste jag ha ut Lars i garaget och fixa min bil så den fungerar igen för nu har vi snart ingen fungerande bil på gården. Problemet är att han ska släpa alla grejer upp på motorklubben och då hjälper han andra mer än sig själv och projekt som normalt tar 2 dagar att göra tar helt plötsligt 2 veckor och jag står inte ut med att ha honom där så mkt.
Nu ska jag gå och duscha för ikväll så ska jag färga mitt hår ;)

Nytt köksbord!

Jag och min älskling har beställt ett nytt köksbord och 6 nya stolar idag! *tjoho* Skapligt nöjd jag är! Nu är det bara att hoppas att det inte blir nå strul med leveransen så har vi det hemma om ungefär 3 veckor :)
Nu är Viktoria hemma igen. Båda barnen somnade i bilen på vägen hem så nu är dom vakna :/ Viktoria somnar nog snart tror jag men Linus däremot ser väldigt pigg ut så vi får väll se när han har tänkt att somna ikväll....
Nu ska jag lägga mej på soffan och studera våran fina ljuslykta vi har på soffbordet som vi fick med Becky & David i julkapp :)


Desperat efter ny design!

Jag vill verkligen ha en ny design på min blogg och nu hittade jag en tävling om en rosa, hur snygg som helst! Alla som känner mej vet ju att jag gillar rosa skarpt så den här hade passat mej fint!
Kolla hur den ser ut här>>
Hoppas att jag vinner ;)

Tävling - Skor

Försöker att tävla om dessa vrålsnygga skor, men eftersom det var 436 tävlande så känns det ganska så hopplöst. Men jag har bett till gud nu att jag ska få vinna dom så nu får han upp till bevis om sin existens ;)
Kolla in skorna här>> så förstår ni vad jag menar!

Måste göra ngt vettigt

Jag har hittat en massa roliga tävlingar så jag hoppas att jag får vinna nått nu då ;) Än så länge har jag aldrig vunnit ngt i nån bloggtävling, men vem vet kanske det händer!
Nu aldeles nyss så hittade jag en tävling om en nu design hos Elin Hansson och den vinsten skulle jag verkligen behöva ha! För min blogg är ju inte allt för vacker, så är det att ha hatkärlek till datorer.
Nu måste jag försöka fortsätta att greja här inne innan vi ska dra iväg till Falun.
Jag ska springa in på en affär i Mora lite snabbt och kolla om det finns något nytt köksbord till oss. Jag vill ha ett nytt nu! Men allt tar ju sådan tid jämt, men så är det väll.
Nehe nu ska blommorna få vatten!

Tävling - T-shirt

Riktigt snygg tycker jag! Den finns i flera färger.
Tävlingen finns hos LindasLya om du själv vill vara med ;)

image1096

Tävling - Halsband

Hittade ett gulligt halsband man kan försöka vinna hos Xpresscoco
Det hade varit fint att ha på sig i sommar!

image396

Tävling - Tungpiercing

Wysteriia lottar ut dessa smycken på sin sida där man kan vinna ett av dem.
Piercingarna kommer från Galaxy Piercing.
Hoppas att jag vinner en sådan snygg så jag kan ge bort den till en speciell person ;)

image730

Diskbänken kvar

Nu är det dax för en liten paus med mat och dryck. Jag har inte hunnit med diskbänken än för jag har dammsugit istället. Föresten innan jag pausar så ska jag ladda om tvättmaskinen för den är klar nu och så ska jag hämta posten.
Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har beställt tid för att färga håret *hihi* I like!
Nu kom älsklingen hem så då ska jag passa på att hämta posten :)

Skvaller

Det föddes en lite särnakille för 4 dagar sen. Så härligt med bäbisar! Grattis till föräldrarna ;)

12:e Mars, Onsdag. Viktoria

Idag har mamma´s älskade tjej namnsdag och så kommer hon hem igen. Jag ska åka och hämta henne på eftermiddagen idag ;) *puss*
Idag skulle jag ha varit iväg och hämtat ett paket som har kommit :D Alltid kul med paket fast den här ggn är det bara saker till Lars eftersom han fyller år snart ;)
Föresten så kom jag på nu att Peter fyller 25 år idag, grattis till dej! *kram*
Det spöregnar ute just nu och faktiskt så är jag lite nöjd över det för nu vill jag att vägarna ska tina fram riktigt så man kan börja hälsa på folk igen. Sen behöver man inte skrapa fram bilen under all is om man ska nånstans, det är oxå skönt!
Så fort Linus har somnat nu vilken minut som helst så ska jag duscha sen ska jag tvätta sängkläder och bädda i nytt. Jag ska klä in köksbordet i en duk och bordstabletter så det blir snyggt igen och så ska jag snygga till spisen och köksbänken.
Nå lunchplaner har jag inte idag, det blir nog att jag värmer på lite ärtsoppa tills Lars kommer hem.
Nu har nog grabben somnat, jag ska smyga iväg och se efter, sen är det dax att börja dagen.


Mamma´s söta tjej! *love*

Tävling - Volumaster

En sån här skulle jag verkligen vilja vinna!
Vill du göra det med så gå in hos Shopaholicmamman och tävla du med!

image1549

Det går så bra!

Nu har jag spacklat hela rummet en gång så sen nån dag när jag får tid så ska jag göra det en gång till för att få ett bättre resultat för väggarna var gropigare än jag trodde. Men jag är supernöjd med den här dagen ändå för nu är det grövsta jobbet gjort med rivning av tapet och sätta upp små glasfibervävar lite överallt :)
Efter jag spacklat så städade jag rummet med så nu är det bara att lägga ut papp sen när det ska målas.
Jag har hittat min strumpa nu, den låg i tvättkorgen *hehe*
Nu ska jag nog fara på byn och handla lite innan det är kväller.

Före                                    Efter
       

När vi gör barn ;)

Hittade lite kul läsning som man kan fördriva tiden med!
Här>> kan man läsa om när vi svenskar brukar tillverka barn, om de poppuläraste namnen och se lite statistik över medelålder på mammor och pappor och annat intressant.
Det föds 1,8 barn per kvinna i sverige i snitt så då har ju jag gjort mitt för att höja statistiken då :)

[ÄLSKAR]

Blir varm i hjärtat när jag ser den här bilden!

image87


Vilket pyre ;)

Linus han slutar aldrig att förvåna mej, han är mer högt än lågt! Jag brukar sätta för hans matstol vid köksdörren för att han ska stanna hos mig i köket om dagarna eftersom det är här inne jag pysslar mest. Sen är det ju enklare att ta bort de faror man hittar i bara ett rum än flera.
Men nu ser det ut som att jag får hitta nya lösningar för att han inte ska leka lian i taklampan snart :)

image85

Här är han på väg att klättra över matstolen för att ta sig ut i hallen och han hade lyckats med om jag inte hade stoppat honom!

image86

Allt som finns på golvet ska det prövas att klättra på! Här har han bestigit högsta toppen på pallen och vinkar glatt till sin publik :D

Mammabloggar

Alla vet ju att kvinnor gärna vill klaga över deras vardag på olika sätt. Mammor eller inte Mammor, alla har vi våra problem. Jag hittade en grej på aftonbladet som gjorde mej en smula upprörd om en dam som klagar över att Mammabloggare klagar.
En blogg handlar ju om vardagen, eller? Det kan ju vara skönt att gå tillbaka ibland och se vad som hänt tidigare dagar osv, sen är det naturligtvis en social grej med när man kan diskutera vardagliga saker med andra människor. Sen måste det ju vara fritt fram och skriva blogg oavsett vilken kategori man tillhör och det är ju oxå fritt fram att läsa de bloggar som intresserar en. Man behöver ju inte tvinga sig själv att läsa om sådant man inte tycker är av intresse, eller?
Hon skriver ett föräldratips: Duscha och ät istället för att blogga om du inte får duscha och äta.
Vilken jävla nolla! Då tycker jag att hon ska ta och skaffa sig ett barn, stänga av datorn, kasta ut gubben och ägna sig åt allt pyssel som hör hemmet till så har hon snart blivit en smuttsig, mager och osocial varelse som inte varit utanför dörren på 5 år.
Jag kan hålla med om att det klagas en hel del över gubben, mat, städ och tvätt i mammabloggar men det kan ju ha med att göra att det är den vardagen man lever i och jag är aldeles säker på att den där Terri är lika duktig som oss andra på att klaga, så jag tycker hon kan hålla tyst tills hon skaffar egna barn så får hon se hur lätt det är att försöka låta bli att diskutera konsistensen på barnbajs när man är på tjejfest.
Åh, vad sur jag blir! Läs här>>

11:e Mars, Tisdag. Edvin & Egon

Va dryg Linus är idag. Först så krävde han att vi skulle gå upp, det dög inte med att ligga i sängen och nu när vi är uppe så kräver han min uppmärksamhet och jag vill bara sitta och dricka kaffe så jag vaknar till ordentligt. Jaja, bara jag vaknat nu så blir väll det bra, var beredd på att det kan hoppa in lite extra bokstäver i texten nu när jag har skrivhjälp i knäet.
Idag så kommer Ida hit, det ska bli roligt. Skulle ha hunnit med att frächa till mej och hittat min andra strumpa till dess. Ska bli kul och se vart jag kyckades lägga den igår.
Nej nu ska jag snygga till lillgrabben inför dagen.

Trevlig kväll

Jaha då har jag jobbat ett skift igen och det har gått bra! Träffat ännu en ny och trevlig tjej ikväll.
Imorn så kommer min systerdotter hit och hälsar på och det ska bli riktigt härligt att få träffa henne själv nu när Viktoria inte är hemma så jag får lite egen tid med henne hemma. Annars när tjejerna är tillsammans så är det fullt ös på dom och jag hoppas att jag får tillbringa lite mystid med tjejen nu när inte hennes kusin är hemma. På eftermiddagen sen så ska jag förhoppningsvis ut i huset och fortsätta att spackla om Farmor har tid att passa Linus en stund.
Jag måste berätta om en pinsam grej jag lyckades med idag ;)
Jobbet ringde ju i morse så det blev lite stressigt här hemma med saker jag ville få gjort innan jag skulle börja. Så i morse så började jag plocka ihop tvätt, jag lade undan kläderna som jag hade igår i tvätthögen och så tog jag fram nya jag skulle ha på mej idag. Sprang runt och plockade med grejor sammtidigt som jag klädde på mej. Innan jag skulle lämna Linus hos Farmor så skulle jag skynda mej att hänga tvätten. Då upptäckte jag att det saknades en en strumpa och blev irriterad för jag visste helt säkert att jag lagt i dem båda. Struntade i det och fortsatte med pysslet och for på jobbet.
När jag kom på jobbet och skulle byta om så hade jag två olika strumpor på mej??? Konstaterade då att jag hade en ny och en av dem som jag skulle tvätta *hehe*
Problemet är ju det att nu vet jag inte var den andra nya är för jag har inte hittat den än.........
Ibland undrar jag vad det är som rör sig mellan axlarna ;)

Dagens outfit, nu och då

Idag har jag testat det som många andra gör, att knäppa kort på sig själv. Det är väldigt svårt upptäckte jag! Idén till detta fick jag för att idag har jag en tröja på mej som jag haft i väldigt många år som jag ärvt av mina äldre syskon.
Så, dagens outfit!
Tröja - gammal som gatan med märket Connection
Byxor - Jeans från Ge-Kås 30:-

image83

Så här såg jag ut i samma tröja hösten 94 :)

image84

Lika snygg nu som då ;) Eller hur?

Ändrade planer

Det blir inget spacklande idag, jobbet ringde och undrade om jag kunde börja kl 14 och det kunde jag :) Då har jag skrapat ihop 3 arbetsdagar den här månaden, alltid nått!
Jag tycker att det flyter på riktigt bra på jobbet nu faktiskt och så är det ju spännande med nya arbetskamrater. Föresten så var jag och hälsade på mitt jobb där jag har min tjänst i särna när jag var där sist och då fick jag födelsepresent till Linus, vad söta dom är! Så nu har jag skrivit ett kort och tackat som jag skickat till dom.
Jag skulle ha varit ner på byn idag och fått tag i en blommkvast för Lars Morfar fyller år idag.
Det känns inte så upplyftande att behöva öppna ytterdörren idag för det regnar jättemkt ute. Det är 2,6+ grader så jag hoppas att det tinar rejält nu så inte allt det här vattnet fryser för då kommer någon att slå ihjäl sig här ute.
Nehe då kanske man ska ta och borsta tänderna och håret och klä på sig osv.
Ni får ha en bra dag allihopa ;)

Spackel

Idag har varit en skitbra dag! På eftermiddagen så fick Linus vara hos Farmor och Jag, Lars och Farfar har varit ute i huset och grejat.
Jag har varit på övervåningen och spacklat väggarna i barnens rum och det är nästan färdigt, det är "bara" en jättevägg kvar och så är det muren som ska grejas. Det har gått riktigt bra åt mej så jag ska fortsätta imorn hade jag tänkt.
Sen bjöd farmor oss på mat och det är ju kalas när man slipper tänka på matlagning varje dag :)
Nu sover Linus så jag och Lars sitter här vid bordet och pratar lite, jag håller på och berätta för honom om bloggarnas spännande värld ;)
Så fort tvättmaskinen är klar nu så ska vi sova så vi är rejält utvilade till morgondagen!

9:e Mars, Söndag. Torbjörn 8 Torleif.

Idag så ska jag följa med Lars ut till huset. Vi har fått in el nu så att det är ljus och värme inne där, så nu är det dax att börja spackla och greja med väggarna :) Det börjar kännas nära nu!
Linus han ska vara hos Farmor idag och mysa med henne.
Det är lite tråkigt väder ute idag, molnigt och 4,3+ grader ute. Men nu regnar det iaf inte, det har det gjort hela natten nästan så nu är det blankis ute på gården igen. Men nu står det inte på förän grusvägen har tinat fram så då ska man få härlig lera att klampa runt i. Underbart med vår ;)
Nu ska jag packa i ordning familjen och gå ut!

 
Mina favoriter! och så naturligtvis katten med ;)

Toppen!

Nu känns saker och ting mkt bättre! Skönt att berg och dalbanan svänger fort ;) Har jobbat ikväll och det gick skitbra! Träffade en jättetrevlig tjej på jobbet idag och det är kul :)
Nu ska jag sova.


Det här leendet kan få vem som helst att smälta!

Ge mej ett liv.nu

Kan inte blogga idag eftersom jag är förbjuden att uttrycka mina jobbiga kännslor ofentligt. Så istället ska jag sitta här ensammen och ha tråkigt i väntan på att jobbet ska börja.
Det är sådana här ggr jag inte kan låta bli att tänka: Vad håller jag på med? Är det meningen att jag ska sitta och tycka synd om mej själv när jag äntligen har egentid som jag kan göra en massa roligt på?
Nej det är nog snart dax att jag skaffar mej ett liv, ett ROLIGT liv utan en massa tråkiga jåmstôrer överallt!
Till att börja med så ska jag ställa mej på trappen och röka, för jag är ju vuxen och bestämmer över mej själv, eller? Få se hur var det nu?
BLÄ

Tävling - Logonavelsmycke

Den här gången är det en tävling om ett logonavelsmycke från Galaxy Piercing 
Du kan vara med i tävlingen själv hos Wysteriia

image672

Sluta gnälla

Kom just på att jag ska inte gnälla så mkt om att jag inte får så mkt egentid. För trotts allt så får jag ju duscha längre än 5 min ibland och rätt som det är så får man skita i frid och eventuellt raka benen nån gång emellanåt. Man ska vara glad över det lilla, eller hur man nu brukar säga.
Tanken föll över mej när jag läste det här>> och min mamma ledighet kändes genast som en solig semester ;)

Måste dammsuga

Det är en massa måsten hela tiden, hela dagarna. Men idag så måste jag verkligen dammsuga, så är det bara. Linus finkammar golvet med röntgensyn och upptäcker alla particklar som han uppskattar som förtärbar föda. Småstenar, löv och hårtussar ser han som rena delikatesser!
Det enda lilla problemet är bara att min rygg har gett upp idag, det värker som attan på högersidan. Jag har tagit 2 alvedon nu och ska se om värken släpper lite så jag orkar dra över golven med dammsugaren ett varv sen.

Stilla

Linus sover och för en gångs skull så är det helt tyst här hemma förutom ett litet surr av datorn och 2 klockor som tickar. Direkt jag druckit min kaffe nu så ska jag kasta mej i sängen och läsa nya nr av "Vi föräldrar" och det ska bli så skönt!
Vi har nyss varit på BVC och det var skönt att få komma dit den här ggn och få lite svar på endel frågor men även skönt att kunna ventilera lite runt barnen med vettiga människor som förstår vad man menar. Jag tycker att det är så mkt tjat om barnens mat nu för tiden, men det är väll en vanesak antar jag.
Nej nu ska jag lägga mej och läsa ;) *härligt*

7:e Mars, Fredag. Camilla

Grattis på namnsdagen Camilla!
Tallbacken ringde precis och  jag ska få jobba imorn. Fint med helg OB!
Nu snart så ska jag frächa till både mej och Linus innan vi ska åka till BVC, han leker med Duplo just nu och det är nog det roligaste han vet.
Annars så ser det ut att vara mkt vackert väder ute, strålande solsken och 2-. Än så länge så kan jag inte se innifrån att det blåser så jag hoppas vekligen att vindarna håller sig borta idag så man får sig en promenad!
Nej, jag har inge vettigt att skriva så nu ska jag fixa mellis till grabben.


Här håller han på och hjälper farmor att plocka i diskmaskinen :)

Älvdalen - Falun - Älvdalen

Nu är jag hemma igen, Viktoria har åkt till sin Pappa. Jag och Lars har passat på att storhandla och det behövdes verkligen. Det är skönt när skåpen är fulla med mat igen men det svider i plånboken.
Just nu så sitter jag och väntar på att mina föräldrar ska komma förbi en sväng innan jag ska sova.
Imorn så ska jag på BVC med Linus, sen har jag inte planerat ngt.
Helt seriöst så funderar jag på att skaffa barnvakt på dagen så jag får sova middag ordentligt ;) Har varit någon form av rännande varenda dag nu så jag bara längtar efter vila, lata stunder och kroppslig omsorg på alla sätt och vis. Men allt har ju sin tid och jag lär väll få min nån gång.
Nu ska jag sluta skriva strunt och ägna mej åt att läsa strunt, om jag klarar av det för ögonlocken är bra tunga nu.

 
Mina härliga busbarn!

Orka

Just nu så sitter jag och gruvar mej inför bilåkningen senare idag. Det är så drygt att åka bil! Men när man väl har kommit iväg så går det väll bra.
Vi har nyss ätit lunch, bacon röra, det var smaskens! och så har jag dammat lite här och var idag och så har jag hängt och vikt tvätt.
Bara jag haft min lilla kaffepaus nu så ska jag plocka ihop alla leksaker och ställa i ordning grejorna som ska ut i bilen.

 
Här är några bilder på Pappa´s hund som heter Jack. Han är en av världens snällaste och goaste vovsingar som finns! Han fyller 13 år nu i Mars.


6:e Mars, Torsdag. Ebba & Ebbe

Solen skiner idag men tyvär så har jag inga planer på att vara utomhus. Jag ska packa åt Viktoria som ska åka till sin Pappa idag och så ska jag fortsätta att städa här hemma. Idag är det micron som ska skuras ur.
Jag är lite sur på mej själv för jag har lyckats att ha sönder en av mina fina blommkrukor så nu läcker den som ett såll. det är snart dax att plantera om alla blommor nu med, men det ska jag göra när backen är bar så jag kan sitta ute. Hade jag bott lite större så hade jag planterat frön nu!
Nej nu ska jag ställa mej i ordning till att börja med och sen fortsätta att skrubba här inne, det var en fröjd att sitta på en nyskurad toalett i morse kan jag säga ;)

image74

Julafton 92. Jag är 9 år gammal och sitter tillsammans med våran hund som hette Boy. Han var min livskamrat tills jag var 12 år. Vi gjorde mkt roligt tillsammans som t.ex när jag lekte att han var min häst. Då hade jag tagit utav mamma´s matt trasor och knutit ihop en sele till Boy och bundit fast den i en pulka jag hade. Han lyssnade på alla kommandon med :)

Super!

Jag måste ha tankat energi när jag varit hos mina föräldrar för jag känner att jag hinner så mkt och tycker att det är kul!
Idag så har Viktoria´s kompis Matilda varit här och barnen har varit som små änglar :) Själv har jag storstädat toaletten så den blänker från golv till tak och nu på kvällen så har jag varit på körövning som gick jättebra och sedan har jag hälsat på Camilla och druckit te.
Nu har jag hängt en tvätt och älsklingen väntar på att jag ska komma och sova.

Här är jag när jag var 8 år gammal tillsammans med min första sköthäst som kallades Snuffe. Han finns tyvär inte längre men är ett varmt minne jag har, hittade fotot hemma hos mina föräldrar i helgen.
Visst är vi söta? Riktigt snygga skor har jag med ;)
image73

Hasaloppet

Nu är jag hemma igen. Jag har varit och hejat på Viktoria när hon åkte hasaloppet, hon har åkt 1km idag! Hon var så duktig :D
Sen har vi varit på affären och nu när vi kommit hem så städade jag av våran utetrapp som sett ut som en avstjälpningsplatts i vinter.
Nu så ska barnen få mellis och så ska jag tvätta en maskin och plocka iordning lite grejor som ligger utspridda här hemma.
Här får ni se lite bilder på hur duktig tjejen var idag! Kommentera gärna så blir hon glad! ;)

         

5:e Mars, Onsdag. Tora & Tove

Idag ska Viktoria åka Hasaloppet på dagis och jag ska följa med dit och heja på henne :) Solen skiner idag och det ser ut att kunna bli riktigt fint!
Nu måste jag dricka upp kaffen och ställa i ordning Linus för han ska få stanna hos Farmor och Farfar.

 
Här är jag och syrran när vi har så himla kul och spelar Nya Bondespelet. Jag vann ;)

Äntligen sova

Nu är jag hemma igen och har nyss tvättat två maskiner och ställt i ordning en massa saker inför morgondagen samt plockat upp all packning.
När jag var hemma hos mina föräldrar idag så ägnade jag tiden med att gå igenom gammla skolböcker och kasta sånt som jag inte vill ha kvar och tagit hem det som ska sparas.
Jag har tagit två foton av uthuset som jag och syrran skottade upp dörren till i förrgår för att kunna komma åt våra gammla leksaker och tänkte visa er dom så får ni se att det var ett gediget arbete vi gjorde för att ta oss in.

Uthuset
Här är uthuset och ni kan ju se att det är en hel del snö i Särna just nu.

Uthusdörren
Där inne till höger ser ni dörren som vi tog oss in i till slut :)

Nu ska jag gå och sova och det ska bli så skönt att få krypa ner hos älsklingen!

Nostalgi!

Igår så skottade jag och syrran fram dörren till våra föräldrars uthus och det var ett grovgöra! Dörren var nämligen täckt till hälften med snö som skulle bort innan vi tog oss in.

Väl där inne så hittade vi mkt roligt bl.a våra gammla leksaker, skolböcker, brev, frimärkssammlingen, bokmärken, serietidningar, spel och massor med flera saker.

Igår när barnen lagt sig så spelade vi "Nya Bondespelet" som vi hittade igen i våra gammla saker och attans vad roligt det var! Jag vann :)
Syrran hittade ett gammalt kasettband där hon och hennes kompis spelat in sej själva när dom sjunger till bl.a Roxet. Till mej själv hittade jag ett band där jag spelat in onkel konkel *hehe*

Idag så har jag sysselsatt mej med att fota mina gammla skolböcker men batterierna tog slut i kameran så jag måste iväg och köpa nya.
Det är väll vad som händer här just nu. Måste åka och handla nu.


Striptease på DÅLIGA Idregården!

Det blev inte så att jag följde med jaktlaget på fest utan jag fick till min syster att skjutsa mej på Idre istället för där var det striptease på Idregården. Det låter kanske som en rolig grej och det var det väll med, fast deras grymt dåliga service förstörde hela kvällen.
Det började redan när jag kom, jag beställde en white russian och den innehåller ju bl.a kahlua. Det var en kille som stod och log lite nervöst i baren som tog emot min beställning, han kollar på en lista hur man blandar drinken och går fram och tillbaka med en och en flaska och ska blanda till drinken. När jag sitter och studerar vad fan han sysslar med så ser det ut som att han häller i något rött? Det ska inte finnas något rött i den så jag blev lite fundersam. När han väl var färdig och jag fick smaka på den så smakade den skit! Det var totalt osväljbart! Jag bad om att få läsa på drinklistan och konstaterade att drinken under innehöll passoa så han lyckades troligtvis läsa fel.... Tråkigt för honom att stöta på en kräsen fräskorv som mej.
Jag pratade med en annan kille i baren och bad om att få en ny drink, han smakade den jag hade och hällde omedelbart ut den med rynkad näsa och blandade en ny fast den gången tog jag en screaming orgasm och den var kalasgod!
Kvällen gick vidare och det var ganska så roligt med trevliga och dansglada turister, sen blev det striptease... äntligen tänkte vi! Men vilken besvikelse!
Det var en nervöst leende pojke som stod på scenen och jag kan rekomendera honom att byta yrke. Han såg visserligen bra ut men han hade en manlig utstrålning som var = noll. Tjejerna klappade väll lite i händerna när han slitit av sig kläderna och stod och juckade med en blå elefantskalle på snoppen men för mej kändes det nästan som barnarov att titta på honom så larvig som han såg ut.
Tjejen som strippade däremot hon gjorde en riktigt BRA show! Jag ångrar mej att jag inte hade kameran med mej så hade ni fått se hur grymma kläder och moves hon hade. Men jag visste ju inte när jag gick ut igår att jag skulle hamna på Idre.
När vi sedan bestämmde oss för att vi skulle åka hem så ville jag ha mat först så jag går till baren och ska beställa och dom hade ingen mat att sälja?? Vilket DÅLIGT skitställe! Kan inte blanda drinkar och inte ens servera lite käk åt kunderna? Ska det vara så jävla svårt att ställa i ordning och sälja typ en toast eller nått? och föresten så spelade DJ Simon eller vad han heter så man fick öronskav.
Nej fy vad dåligt Idregården är! Rekomenderas inte!
Hur som helst så när vi kommit hem igen så fick jag käk med syrran, det var någon pastarätt med kräftstjärtar till, det var jättegott! Tur att jag fick en toppenkväll tillsammns med henne!
Det blev en ganska tidig kväll, var väll hemma vid halv 3 typ så jag är ganska så pigg idag ;)

1:a Mars, Lördag. Albin & Elvira

Nu ska det packas och sedan så ska jag dra iväg till Särna. Naturligtvis så snöar det idag bara för att jag ska ut och köra bil :/ Men det går säkert bra.
Jag och kidsen ska vara i Särna tills på tisdag, det ska bli skönt att få träffa mamma och pappa, jag har ju inte varit där på 2 månader nu.
Ikväll är det meningen att jag ska ut på fest med jaktlaget, men som det känns just nu så är jag inte så motiverad till det. Det blir säkert roligt när man väl kommit iväg för det är då bra mkt roligare folk och bättre fart på festerna i Särna än vad det är i Älvdalen. Men vi får väll se vad som händer. En sak är jag då aldeles säker på och det är att när barnen somnat ikväll så ska jag träffa syrran i lugn och ro och prata lite strunt tillsammans med henne.
Sen ska jag hälsa på några arbetskamrater nu dom här dagarna, jag saknar dom som bara den!
Nehe nu ska jag fixa frukost och packa, naturligtvis så ska kameran med!

RSS 2.0