Tisdag 24:e Maj. Ivan & Vanja

Klockan är 09:01, temp ute +9,4 grader. Det blåser och regnar som attan så idag ska jag inte vara ute mer än nödvändigt!!
Igår så gjorde jag 2 smörgåstårtor till Älsklingen och jag hade god hjälp av honom med. Han fyllde 25år den 13:e så idag ska han ha med tårtorna till jobbet och bjuda arbetskamraterna.
Idag så ska jag nog ta en titt i källaren och börja plocka lite i vårat så kallade gästrum, just nu så ser källarplanet ut som en lagerlokal fylld med skräp men jag ska försöka göra något åt det. Mamma och Pappa kommer ju på besök snart så då lär jag ju få plats med dem och så ska Syrran Nilla hit med kidsen snart oxå.
På em idag så ska jag in till Vansbro en sväng på BVC och kolla om Ralf växer nå, det gör han nog.
Jag känner mej skaplig i ryggen och höfterna idag, det går bara bättre och bättre tycker jag så länge jag inte överanstränger mej. I söndags så var vi vid Närsälven och städade ur en stuga med föreningen och det var en bra bit att gå dit och när vi kom hem sen så tog vi en promenad med Ralf och det blev för drygt för nederdelen på kroppen. Men tar man det lite försiktigt med små promenader så blir jag säkert bra snart :)
Nehej då är det väll dax att klä på sej själv och grabbarna och ta sej ner i källaren och göra lite nytta, men först ska jag ladda om diskmaskinen!
Ha en bra dag allihopa!!
Jag älskar den här bilden, jag tycker att den är så fin!

Fredag 6:e Maj. Marit & Rita

Idag är det grått ute och det är nog regn på gång skulle jag tro, +4,6 grader och klockan är 07:25.
Idag är Ralf 4 dagar och ikväll så kommer storebror hem och ska äntligen få se sin lillebror!
Vi åkte till Falun för att göra ultraljud i Måndags, men när vi väl var där så fick vi träffa en doktor nästan omgående som gjorde en undersökning och talade om att "vi tar dina hinnor nu" och 4 timmar senare så kom Ralf :)
Allt gick väldigt bra och jag är väldigt nöjd med personalen på förlossningen den här gången. Deras 4-sal på BB däremot var ingen höjdare, jag låg där en natt och fick typ inte en blund i ögonen så vi åkte hem efter det.
Igår var vi till Mora på 3-dagars kontroll när de tar PKU-prov, gör hörseltest, väger och blir undersökt igen av barnläkare. Barnen får ju tappa 10% av födelsevikten som mest och läkaren menade att Ralf låg 5g över gränsen och påpekade amningen. Vi hade ju varit lite förutseende och vägt Ralf hemma kvällen innan och vi tyckte inte att det stämde de som läkaren sa så då åkte miniräknaren fram och det visade sig att han låg 75g över gränsen vilket är en ganska stor skillnad när det gäller nyfödda.
Jag är lite grinig över att de inte är mer noga när de räknar, när jag fick Viktoria så visade sig att hon tappat för mkt vikt de första 3 dagarna och jag grät oavbrutet i ett helt dygn för jag kände mej så värdelös som inte lyckats få till amningen ordentligt och man vill ju inte att något sådant ska drabba en Mamma bara för att läkaren är slarvig på att räkna! Ja ja, hur som helst så fungerar då amningen och Ralf äter som bara den!
Viktoria har nyss gått till skolbussen, meningen är ju att hon ska cykla nu när hon fått en ny alldeles nyss men hon har ju lyckats tappa bort cykelnyckeln *suck* men den lär väll komma fram tänker jag. Men ibland blir jag en smula besviken för det känns inte som att hon värdesätter saker hon får, hon bara rycker på axlarna och bryr sej inge mer när hon slarvat bort saker. Det är nog lite så att man curlar sina barn och skämmer bort dem så mkt att de inte lär sig att uppskatta värdet av saker och ting. Vi har haft många och långa samtal om det men poletten verkar inte riktigt ha rasat ner än, men det kommer väl hoppas jag.
Nej nu ska jag få i mej nått att äta och sen måste jag sätta mej och fylla i papperen till f-kassan, annars så ska jag bara försöka att plocka lite här hemma idag. Höfterna är ju inte så bra än så jag kan inte lyfta benen riktigt men annars så är jag hyffsat pigg. Jimmy blir borta hela dagen för han ska göra spillningsinventering så jag å Ralf blir själva hemma på fm idag.
Hoppas att ni får en bra dag!

Torsdag 5:e Maj. Gotthard & Gerhard

Visst kom han till slut våran lille Ralf! Måndag den 2:a Maj kl 15:13 föddes han. Han var 53 cm lång och vägde 4280g så det är en stor kille! Hans fullständiga namn kommer att bli Räf Ralf Willy Patric Gustafsson.

Måndag 2:a Maj. Filip och Filippa

Idag är det mulet 0ch -0,4 grader ute. Hade faktiskt tänkt att vi skulle slippa minusgraderna nu, men icke! Hoppas att mina blommor som jag planterat på baksidan inte har dött inatt :S
Nu ska vi äta frukost och sedan bär det iväg till Falun och ännu ett ultraljud. Jag ber till gudarna idag att jag ska få stanna kvar och att vi blir en till familjemedlem på hemresan sen. Men det återstår att se, jag lär då ta en funderare på om jag har med mej allt jag behöver. Vet inte riktigt vart jag lagt kameran, den kan ju va kul att ha med sej :)
Ni får ha en bra dag allihopa och så hoppas jag att man är 3 barnsmor nästa gång jag skriver ;)

Söndag 1:a Maj. Valborg

Idag är det lite mulet, de blåser lite och +6,6 grader ute.
Igår var vi hemma hos några bekanta och grillade på kvällen. Det var kött, grönsaker och såser mm å jag åt så jag nästan sprack! Detta avslutades med schwarzwaldtårta ;) Jag har kommit underfund med att jag byggt upp ett fruktansvärt sockerbegär de senaste 2 veckorna, jag äter sötsaker oavbrutet och det har jag tänkt att fortsätta med ett tag till!
Vi var till Nås och tittade på brasan de har där, den var väll normalstor som de brukar vara. Nås manskör sjöng in våren och så hade de försäljning på läsk och hamburgare. Vi var väll inte där så jättelänge men Viktoria var nöjd när vi åkte hem och det är ju bra. Väl hemma så tittade vi på fyrverkerierna från Lindesnäs, vi ser dem på andra sidan sjön och sen hade Viktoria kvar några tomtebloss sedan i vintras som hon roade sej med.
Idag har jag gått 42 fulla graviditetsveckor och faktiskt så mår jag ganska bra idag än så länge. Jag har lite stick eller kryp i benen, vet inte hur jag ska förklara, ungefär som tusen nålar som man brukar säga. Men det går nog över sen när jag fått på mej stödstrumporna.
Älsklingen håller på och diskar och jag känner faktiskt att jag har motivation att göra något idag så jag ska nog börja med att vika tvätt.
Det blir att vara hemma och dona hela dagen för ikväll så ska vi skjutsa Viktoria till en av hennes vänner och så är vi bjudna på lite mat där. Viktoria ska sova över för vi ska ju till lasarettet imorn på ultraljud igen.
Nehej nu ska jag röra lite på mej så krypet i benen försvinner, ha en bra dag allihopa!

RSS 2.0