Äntligen hemma =)

Nu är soffan klar och en stol. Helt underbart vad man kan göra med lite färg och tyg!! Nu har jag bara en stol kvar. Visst blev det fint!
Onsdag 27:e jan. Göte och Göta

Idag är det förintelsens minnesdag, läste det i almenackan och tänkte att man vill nog inte minnas det fast det kanske är en bra påminnelse om hur elak världen kan vara.
Idag är jag super duper nöjd! Igår så fick jag tag på färg och så var jag upp på Idre och handlade tyg och kuddfodral på syrran och jag. Så igår så målade jag om soffan och stolarna i köket och klädde om sofflocket. Idag så har färgen torkat på soffan så om en stund så ska jag hem och sätta ihop den för att se hur det blir. Stolarna är det lite torktid kvar på så vi får se om jag hinner klä dynorna på dem med innan jag börjar jobba idag =)
Det är det bästa som finns när man får göra det fint hemma!
Igår så var jag på föräldrarådsmöte och det var bra tycker jag. Fast jag hade önskat att det var flera föräldrar som kom dit, det är ju mkt information man får på mötena som man kanske inte annars får reda på.
Jag ska försöka hinna betala räkningar idag oxå, det kan jag göra efter jag satt ihop soffan och väntar på att stolarna ska torka. Det är allt jag ska göra idag för ikväll så ska jag jobba.
Jag har väldigt ont i ena armbågen och ett knä idag, vet inte vad jag gjort, jag hoppas bara att det inte ska göra så ont när jag ska jobba sen.

Tänkte visa lite bilder på soffan. Jag hade ju tänkt att jag skulle ta en bild i köket och visa hur det såg ut innan men i min iver så glömde jag ju av det och kom inte på det förän jag börjat slipa. Men soffan var iaf väldigt grön, lite mörkare än på bilden.


Det här är överdraget som satt på locket, gu va fint med rött och grönt =)


Här är en bild på mej när jag slipat färdigt, var grön i hela ansiktet. Jag upptäckte det som tur var innan jag skulle åka på Idre och handla =)


Här är soffan och stolarna!

Jag är så nöjd!!


Fortsättning följer...


Tisdag 26:e jan. Bodil & Boel

Nu har jag skjutsat Viktoria till skolan och just nu så sitter jag hemma hos mor och Far och lånar Mammsen´s dator. Ska nog passa på att tigga lite kaffe oxå bara jag bloggat färdigt.
Jag städade och pysslade ganska mkt igår och idag känner jag för lite förändring så jag tänkte måla om soffan i köket. Just nu är den grön och har ett överdrag som är randigt i rött och svart. Nu har jag planer på att måla den svart och ha ett övedrag som är brunt. Tänkte gå till särnaffärn bara dom öppnat och se vad dom har att erbjuda. Tänkte klä sofflocket med vaxduk så blir den lättstädad när barnen kladdat.
Ikväll sen så ska jag på föräldrarådsmöte, det ska bli spännande och höra om det händer något nytt.
Det är planerna jag har för dagen =)
Nu blir det kaffe!

Måndag 25:e jan. Paul och Pål

Idag har min farfar namnsdag, han hette Paul. Sänder honom en tanke.
Idag vaknade jag ganska tidigt, kl var 12:30 när jag klev upp. Men det är bara bra för det var sista natten nu så då är det lättare att vända dygnet rätt om man kliver upp tidigt.
Jag har ätit frukost och duschat så bara jag klätt på mej nu så kan dagen börja.
Viktoria kom hem från skolan för en liten stund sedan, hon har varit hos tandläkaren idag och fått beröm. Nu har hon satt sej med läxan som jag hjälper henne med. Den här gången skulle man se vad som händer om man stoppar i ett ägg i ett glas vatten och vad som sedan händer om man rör i 3 matskedar salt i vattnet, så nu sitter hon och ritar och skriver om det.
Kl 16 idag så ska Viktoria på kören, då ska jag passa på att hälsa på en väninna under tiden.
Annars så är det bara småplock som gäller som vanligt, jag håller på och tvättar lite och så ska jag diska innan jag klär på mej. Jag är en morgonrock människa så det mesta jag gör hemma gör jag iklädd morgonrock *skönt*
Senare ikväll så ska jag nog sätta mej och betala endel av räkningarna.
Nej nu lär jag röra på mej om jag ska hinna snygga till det här hemma före 16.

Hjärnsläpp

Jag skrev när jag vaknat förut idag att Viktoria ska sova över hos M&M inatt när jag jobbar inatt och så vid maten satt vi och pratade och jag talade om för Viktoria att hon skulle klä på sej ordentligt efter hon duschat. Micko tittade på mej och undrade om hon skulle sova i en massa kläder inatt. Jag har ju glömt att han ska besikta bilen imorn och stannar en dag till så då är ju han hemma när jag jobbar =) Jag har lätt för att vara förvirrad ibland.
När Viktoria skulle duscha idag så kom hon på att hon ville bada i Linus badkar och det tyckte hon var kul. Det var bara det att när hon var klar så kom hon på att det tog sådan lång tid för vattnet att rinna ur badkaret. Jag skulle ringa ett telefonsamtal och pratar i telefonen när Viktoria kommer från badrummet och säger "Mamma det har hänt en liiiiiten olycka". När jag tittar in i badrummet så har hon tippat ur vattnet ur badkaret och det var verkligen vatten ÖVERALLT! Så det vara bara att skura. Så nu har jag ett rent badrum och det blev mer gjort hemma än vad jag hade räknat med ikväll =)
Nu måste jag kolla i bilen om Viktoria har sin skolväska där eller om den är hos M&M kanske, det står inte på förän jag måste åka till jobbet nu. Sista natten sen är jag ledig några dagar och det ska bli väldigt skönt! Ska inte jobba förän Onsdag sen.

Nu kan jag börja lägga in lite bilder igen, måste tanka ur kameran och framkalla alla bilder jag har i den någon dag. Här är en bild på mej hemma hos min syster på juldagen 2009


Linus på julafton 2009


Viktoria på nyårsafton


Viktoria dansar med tomten på julgransplundringen

Sön 24:e jan, Erika

Jag har typ nyss vaknat efter att jag jobbat inatt. Idag ska det väl inte hända så mkt mer än att jag ska göra lite mat och ställa iordning Viktoria så hon är duschad och klar inför skolan imorn. Jag jobbar inatt med så hon ska sova hemma hos M&M.
Inatt har jag suttit och läst kommunals avtalsbok och lyckades läsa 2 kapittel. Det var riktigt intrssant och se vad vårat avtal på jobbet innebär egentligen. Ska väl fortsätta läsa lite inatt med under förutsättning att det är lugnt på jobbet.
Usch vad seg jag är idag, jag har ingen större lust att sätta igång och göra något vettigt riktigt än. Fast jag har börjat sortera upp en tvätt och värma lite korv i Micron. Det blir stroganof med ris idag. Skorna jag försökte att tvätta här om dagen är bara att slänga så nästa tripp ner till någon stad så blir det ett par nya =)
Nej en liten kaffetår till nu sen är det bara att börja dagen.

Lör 23:e jan. Frej och Freja

Nu är det kaffe och bloggen som gäller, det är över 1½ år sedan jag gjorde det eftersom jag inte har någon egen dator. Men nu har Micko skaffat en bärbar som jag lånar.
Jag har jobbat inatt och har aldeles nyss vaknat. Micko och Viktoria är inte hemma så det är så lugnt och skönt att få vakna i lugn och ro och pyssla lite för sig själv. Jag vaknade lite väl tidigt (12:30) men jag brukar inte sova så många timmar efter första natten men jag får väl vila lite i eftermiddag så jag orkar jobba inatt med.
Just nu håller jag på och tvättar mina vinterskor för att se om jag kan ha kvar dem eller om jag måste slänga dom. Jag hade ett möte hela dagen i onsdags och hade vinterskorna på mej och hade inte en tanke att ta på mej ett par inneskor, detta gjorde att när jag kom hem och tog av mej skorna så dröp fötterna av svett och det  var ingen tillfredställande stank som satte sig i skorna kan jag säga. Så nu har jag behandlat dem med klorin så det ska bli spännande att se hur skorna ser ut när jag tar upp dem ur tvättmaskinen sen =) Förhoppningsvis så får jag en bra anledning till att införskaffa ett par nya skor!
När jag bloggat färdigt sen så ska jag nog stryka lite nya gardiner som jag köpt till vardagsrummet och byta sängkläder, jag städade igår så jag tänkte pyssla med lite småfix idag så det blir fint hemma.
Sen måste jag ta mej tid att läsa lite ur kommunals avtalsbok, jag har fått lite frågor som jag ska försöka hitta svar på.
Ikväll har jag lovat Viktoria att vi ska ha myskväll så jag hoppas att det finns någon ny rolig barnfilm vi kan hyra. Sen är det nog inget annat jag ska göra idag tror jag, ska väl försöka och slappa lite och känna att det är helg även om jag jobbar. Snart får vi nytt schema igen och då kommer jag att jobba 2 helger av 6, det ska bli riktigt skönt! Som det är nu så jobbar jag varannan och det är inte roligt.
Nehe nu ska jag göra lite mer kaffe och surfa runt en liten stund inna jag ska sätta igång strykjärnet.

Bunkris

Nu är halva dagen avklarad utan några svåriheter. Nu har jag lämnat Viktoria och hennes kompis hos moster och så ska jag åka ner med Linus till bunkris. Efter det så ska jag hälsa på på 2 olika ställen och sen blir det god natt tror jag. Det ser ut som fan själv har varit lös hemma så imorn så måste jag ta tag i det. Jag jobbar natt imorn så då hinner jag fixa lite på dagen förhoppningsvis.
Jag har fått 3 nya möten inbokade idag i början på februari, det börjar bli många möten, kurser och papper nu. Det är lite stressigt men det är jäkligt kul med. Jag vill nog ha det lite så så att det händer något hela tiden.
Nu måste jag åka om jag ska hinna.

Torsdag 21:a Jan. Agnes & Agneta

I morse var jag så trött så jag såg i kors men barnen var piggare om man säger så. Linus åt gröt själv så det var mjölk i hela huset och sen kom han på att han skulle tvätta sig själv så det blev vatten i hela badrummet =) Men så är det när man har stora och duktiga barn *he he* När vi väl kommit ut i bilen och skulle skjutsa Viktoria till skolan så talade jag om för henne att hon fick lov att skynda sig in i skolan för att hon var sen, då svarade hon "Äntligen får jag oxå komma sent och säga ursäkta att jag är sen" jag blev en smula förvånad och undrade om hon tyckte att det var roligt att komma sent och då berättade hon att alla i klassen hade fått lov att säga så någon gång och hon var glad över att hon äntligen fick det. Vilken härlig inställning på något vis, tänk om en annan tänker så när man är sen till jobbet någon dag "äntligen så är det min tur att vara sen!" Kanske man ska springa in med ett stort leende i personalrummet 5 min över 7 istället för att dundra in med en mindre hjärtinfarkt och andan i halsen. Bra tankeställare!
Idag när jag skulle iväg så skulle jag ha med mej en räkning om bilbesiktning som ska vara inne före 24:e, men det glömde jag ju naturligtvis så jag får väll sticka iväg efter den lite senare. Sånt är jobbigt när man inte har egen dator! Men igår så gjorde jag mkt pappersarbeten om jobbet och det är så skönt att jag äntligen har gjort klart det. Kommunal ringde imorse och berättade om en ny kurs som jag ska iväg på den 5:e feb så då blir det nya papper att hålla reda på. Senare så ska jag på personalmöte och det är nog en hel del nya saker vi ska få reda på så det blir nog spännande.
Sen så ska jag skjutsa Linus till hans Pappa och efter det så ska jag träffa en arbetskamrat och diskutera lite saker om jobbet, däremellan så har jag ett kommunalt uppdrag som jag måste ta tag i, det ska jag nog förresten göra direkt när jag skrivit färdigt det här så är det klart.
Ja då vet jag vad jag har att göra idag, jag tror inte att Viktoria har någon aktivitet ikväll som jag glömt av så hon ska få följa med till en av hennes kompisar och leka en stund ikväll.
Nu ska jag ta en kaffekopp och en rök med syrran innan jag och Linus ska ut och åka lite ärenden innan han måste sov och Viktoria ska hem från skolan =)
Nu kom jag på att jag måste berätta att Linus har varit utan blöja nu i 3 dagar och det har inte blivit någon "olycka" det är verkligen bra när han är bara 2½ år tycker jag! Nu nyss så hade han blöja på sej uti fall att när vi är ute och åker men han kom ihåg att han skulle gå på pottan även hemma hos moster och lika när vi var på badhuset för några dagar sedan då gick han på toaletten 2 ggr! Tänk vad några toabesök kan göra en mamma så glad :D
Ha en bra dag allihopa!

20:e januari, Onsdag. Fabian och Sebastian

Idag har jag varit på jobbet hela dagen och arbetat med jobbpusslet. Det är riktigt roligt tycker jag och jag får mkt beröm för mina insattser och då blir man ändå mer taggad att ta tag i saker. Men det börjar bli väldigt mkt papper att hålla reda på som jag inte hinner att sortera på arbetstid så jag får väll göra det ideelt någon dag annars så blir jag snart tokig på alla papper. Jag har blivit vald till arbetsplattsombud och nu är papperen klar att jag är det så jag ska skriva några ansökningar till några kurser jag tänkte att jag ska få gå på iår, jag hoppas verkligen att jag får det! Grundkursen är ju redan klar att jag får gå men det är 2 till som jag skulle vilja få vara med på. Nog om jobbet.
Jag ska snart åka hem med barnen och natta dom, jag lär raska på lite för jag har lovat Viktoria att hon ska få se scoobe-doo ikväll som börjar snart. Jag skulle ju läsa den där boken igårkvälls men lyckades somna när jag hade 4 sidor kvar så dem MÅSTE jag ta mej i kragen och läsa ikväll så jag kan lämna tillbaka boken på jobbet. Jag är egentligen ledig imorn men ska dit på personalmöte.
Ikväll måste jag se över Viktoria´s skolväska och Linus packning, Linus åker till sin Pappa imorn och Viktoria ska åka skridskor i skolan men har lyckats tappa bort en tjockstrumpa som jag får försöka hitta eller oxå få fram ett annat par hon kan ta med sej imorn. Jag måste komma ihåg att gå igenom veckans post oxå för det har jag inte hunnit med än för jag och kidsen har sovit hos mina päron i 2 nätter nu när jag jobbat.
Sen är det nog godnatt hoppas jag, jag kan då inte komma på några flera måsten just nu som ska göras ikväll.
Jag är lite sur på fb idag med för sidan är ju helt knäpp men jag får väl försöka att leva utan mina spel på fb ett tag =) Jag får koppla av verkligheten med att sticka istället.
Nehe nu ska jag packa ihop alla våra tillhörigheter och klä på barnen och åka hem så vi får komma i säng någon gång.
natti natti =)

19:e Januari, Tisdag. Henrik

Nu lär väll alla som läser det här inlägget få en chock när ni ser att jag börjat skriva igen =) Facebook har ju lagt ner sin sida ikväll för uppdateringar så jag fick lov att hitta på med annat när jag inte kunde snoka runt efter skvaller istället. Ganska fashinerande faktiskt vad folk skriver på fejan egentligen och hur alla tror på allt skvaller som florerar där, känns nästan som det är ens nya umgänge att "hänga på fejan" ungefär som när man var 14 år och "stack till kyrkmurn". Fast innerst inne så vet jag ju vilka mina riktiga vänner är och att dom kan inte bara logga ut från min tillvaro när som helst utan dom finns alltid inloggade i mitt hjärta =)
Jag läste några snabba rader ur de senaste inläggen ur min blogg och konstaterade att det har hänt en hel del sedan det sista inlägget. Opeln har jag givit tillbaka till Lars och köpt mej en ford, Viktoria´s sänghimmel har vi tagit ner efter att hon lindat in sig i den flera gånger och så har jag fått tag i en 1,20 säng. Där ser man hur saker och ting alltid löser sej i slutändan!
Fan jag är nog en av de starkaste optimister som finns tror jag, vissa dagar känns det som att fötterna inte vill bära mej längre och att allt jag tar för mej förvandlas till skit och att jag för det mesta är omgiven av skitstövlar som inte ens klarar av att ta reda på sin egen skit. Men någonstans i all skit så letar sig solstrålarna fram och det är dom jag har en förmåga att kunna finna energin i och förstå att oavsett vad som än händer i livet och oavsett hur jobbigt allt kan vara så kan man vända allt det onda till det goda! Man måste tro på sig själv och det gör jag stenhårt, jag vet att jag kan ALLT bara jag VILL och så länge viljan finns där så är det inget/ingen som kan knäcka mej!!
Känner mej riktigt på hugget ikväll vad det gäller ganska så allvarliga saker men det är riktigt skönt att få skriva av sej. Alla som känner mej vet vad som händer i min tillvaro just nu och alla som inte känner mej som försöker förorena min tillvaro av någon oförklarlig anledning kommer snart att få lära sig att mej bråkar man aldrig med frivilligt om de hade vetat från början vem jag är.
Annars så tickar livet på bra tycker jag, det är full aktivitet hela dagarna på både mej och barnen.
Idag har jag varit på möte i Älvdalen hela dagen och kidsen har varit med M&M och ikväll så har Viktoria åkt längd. Hon var så glad när hon kom hem från skidåkningen och talade om "mamma nu har jag åkt det fortaste jag kunde" med ett stort leende. Det har ju varit så horibelt svinkallt här i flera veckor så barnen har nästan inte kunnat vara ute så det har varit lite skidåkning i vinter än så länge.
Imorn då ska Viktoria åka skridskor på gymnastiken och det var hon oxå väldigt nöjd över. Själv ska jag på jobbet och ha möte hela dagen, det ska bli roligt och givande! Linus får vara med Mormor på dagen när jag jobbar.
Nehe nu hinner jag inte skriva nå mer för klockan tickar så fort. Nu ska jag sticka några varv på en fuskolle som jag håller på att göra till mej själv under tiden som jag ska ringa Micko och kolla läget, sen när jag lägger mej så ska jag läsa en bok som heter "Vanvård eller vård av gammal vana" som Ola Polmé och Marie Hultén har skrivit. Det är en bok som all vårdpersonal borde läsa tycker jag, jag har läst halva och den är väldigt gripande må jag säga.
Nehe god natt då allihopa =)

Dagens bästa kommentar och tankeställare: Jag tycker du borde utbilda dig och satsa på din egen kariär nu för jag tror att det ligger i tiden för dej!

RSS 2.0