Måndag 24:e Januari. Erika

Idag är det +0,9 *underbart*
Så supernöjd jag är med gårdagen! Vi fick hur mkt som helst gjort och det är så skönt :D Förutom lite vanligt plock och sortering av saker så bakade vi hela dagen, det blev 8 matbröd, en snickerskaka, skogsbärskräm och spagetti m köttfärssås.
Jimmy och Viktoria var ute igår så Viktoria åkte längd och bob å sen hjälpte Jimmy henne att bygga en snöborg.
I köket så gjorde vi om ett skåp där jag har alla bakgrejor, Jimmy sågade ur en hylla så nu har jag bättre plats. Ska sätta mej någon dag och planera vilka TW-förvaringar jag ska införskaffa så blir det riktigt snyggt!
I vardagsrummet så har vi bytt TV-bänk och fått upp 2 filmhyllor och så sorterade vi alla filmer och delade upp dem för vuxna och barn och så har jag sorterat alla våra disneyklassiker så de står i rätt ordning.
I hallen har vi fått in en hög byrå med fem lådor så där har jag sorterat ner tjockstrumpor, handskar, mössor, halsdukar och reflexgrejor. Det gjorde att jag fick utrymme i en av garderoberna i hallen så där ska vi sätta in en hylla som vi kan ha barnens alla hjälmar på så de lätt får tag i dom när de behövs.
Idag så har jag slängt i en massa gardiner i tvättmaskinen så nu finns det ingen återvändo, det är bara att ställa sej och stryka och se glad ut.
Ikväll så börjar skidlekis i Snöån så vi ska dit med Viktoria och på kvällens matmeny så står det kassler med ris och vokgrönsaker så nu är det bara att sätta igång om  jag ska hinna med det som jag tänkt!
Önskar er alla en strålande dag!
Här är en bild på Viktoria och Linus från förra veckan när de var ute och gjorde snögubbar, nu står det 3st där och dom heter familjen Pip ;)

Fredag 21:a Januari. Agnes och Agneta

Idag är det -11 och det verkar som att solen har tänkt att visa sig, härligt!
Jag och Linus ska åka in till Vansbro och gå på föräldragrupp och Jimmy ska oxå följa med. Det ska bli spännande att träffa andra föräldrar!
Sen ikväll så ska Linus åka till sin Pappa igen. Imorn så ska Viktoria följa några vänner till Borlänge på badet, det blir nog ett spännande äventyr! Jag och Jimmy ska bara vara hemma i helgen och fixa med en massa saker som behöver göras.
Vi har fått hem lite nya möbler som jag skulle ha kommit på någon bra placering på och så skulle jag ha försökt få lite inspiration till att stryka gardiner. Tomtarna är iaf nerplockade och det är ju bra.
Det går riktigt bra med Tupperware och det är roligt! Jag har varit runt på en massa olika ställen och nästa vecka ska jag ända till Söderbärke och se hur det ser ut där, spännande!
Nu ska jag klä på lillkillen och se om jag får upp nå värme i bilen. Sen får vi se om det kanske blir en fika på Håkanssons när man ändå är inne i den stora byn en sväng :)

Fredag 14:e Januari. Felix & Felicia

Ja den här veckan försvann ju i ett litet kick! å inte har jag fått undan varken tomtejävlar eller julgardiner..... Nåväl, det blir när det blir. Just nu så är det så mkt annat som är spännande att fördriva tiden med istället.
Det går riktigt bra för mej som tupperware försäljare och det är kul :) Jag har varit ute och ränt 3 kvällar den här veckan och träffat massor med nya människor :D
Idag är jag alldeles själv hemma och jag har ingen tid att passa *skönt* så jag har börjat dagen med att sätta igång en tvättmaskin så får vi se hur mkt jag orkar prestera idag. Höfterna har börjat krångla, de värker och vill inte riktigt hänga med på allt som jag vill och det är tråkigt, men det är ju som det är. Det är väll bara att gilla läget i 3 månader till men det som är jobbigast är när det känns som att man inte gjort något vettigt på en hel dag.
Jag funderar på om jag kanske ska orka lägga upp lite auktioner på tradera idag. Vi fick en jättefin köksvåg av Mamma i julklapp så då kan jag paketera saker och räkna ut porto hemma och det underlättar!
Jag håller på och väntar på brev från försäkringskassan, jag hade hoppats på att få det nu för det börjar bli ont om tid tills alla papper ska vara klara. Men dom är ju ganska duktiga på att bete sig som *d*o*e* så man lär väll hinna få en hjartsnörp innan det är klart med alla papper.
Nu är tvättmaskinen klar hör jag så det är väll bara att häva sej ner i källaren och hänga dagens första omgång!

Måndag 10:e januari. Sigurd & Sigbritt

Då var det måndag och skola igen, Viktoria var lite trögstartad på morgonen men till sist så trippade hon iväg till bussen och med sig hade hon sin nya "rygga" som hon fick i julklapp.
Det blåser som attan och är -0,8 grader ute. Skönt att det är varmt tycker jag och sen är det bra att pudersnön sätter sig i backen.
I helgen har vi ju varit i Särna och träffat tjocka familjen, vi hade ju till och med me oss katten som har varit på besök hos veterinären i drevsjö. Helgen blev fullspäckad med aktiviteter så som skidor, pulka, grillning, skoteråkning, julfirande, påhälsningar, lekar och middagar.
Katten var i ganska bra skick ändå, såret han hade på örat var bara infekterat och behövde inte sys som tur var så nu ska han äta penicilin i 14 dagar. Redan efter ett dygn så var han mkt piggare och våran lilla veteran betedde sig som en livad kattunge igen :) Skönt!
På vägen hem så stannade vi till i Älvdalen där jag hade en TW-demo och så var jag på loppis hos några vänner som mist en annhörig och där gjorde jag massor med fynd som jag ska börja gå igenom idag.
Huset såg ut som ett bombnedslag när vi kom hem igår, det blev så stressat på onsdagen innan vi tog oss iväg så allt stod som vi lämnade det. Så nu på morgonen har jag sprungit runt som en tok och plockat i saker, diskat och börjat plocka ner julprydnader.
Idag så ska då granen ut för på torsdag så hinner jag inte och sen har jag 3 TW-demon den här veckan så det blir fullt upp!
Nehej nu är diskmaskinen klar så jag ska ladda om den och så ska jag ta fram lådorna till julpyntet och börja packa! :D

Onsdag 5:e Januari. Hanna & Hannele

Jaha då var det Onsdag och jag har typ en miljon saker som ska göras. Det blev så att vi åker till Särna idag istället för imorn så jag måste packa alla saker nu och städa hemma här så det ser bra ut tills vi kommer hem.
Att avfärden blev en dag tidigare är för att vi ska hinna träffa Nilla och hennes familj som oxå ska dit och sen har ju katten fått blodöra igen så vi ska ta han till drevsjö och lappa ihop det. Som tur är så är inte örat lika illa tilltygat som förra gången!
Idag har vi tid hos BM på em innan vi ska åka så jag ber till gud att mitt blodvärde ser bättre ut idag så jag slipper höra nå gnäll. Förra gången hade det sjunkit från 111 till 98 och det var kanske lite lågt, men jag lider då inte själv av det iaf och det är väll huvudsaken! Men nu har jag ju fått tag på folacin så nu ska väl järnet ta bättre!
Nehe jag ska nog börja checka av listan jag har skrivit och bära upp allt som ska till bilen i hallen, sen måste jag se över min TW-väska för jag ska ha en demo på hemvägen. Sen lovade jag mina systrar att kolla om Linus kunde ha sina skridskor och ta med dom. Viktoria lyckades ju tappa bort sina i skolan och tyckte att det spelade ju ingen roll för det var ju "bara" att köpa nya, jo men tjena! Här blir de inga nya förän eventuellt nästa sesong! Men Smulan hade kanske ett par som hon kunde låna.
Kanske man ska ta och dricka ur kaffen, farma, duscha och klä på sej nu då innan jag ska börja riva i en massa saker.....

Tisdag 4:e Januari. Rut

Oj det är ett tag sen man hade tid att skriva! December kom och gick i en rasande fart!!
Det blev då iaf en jul tillslut med alla dess tillbehör, hade en hel del storkok och bak på gång under hela december. Det gjordes jansson, pölsa, köttbullar, räkbiffar, stomp, annat matbröd, knäck och så julpysslade vi med kidsen och det gick åt några dagar till storhandling och paketbestyr.
Jag var på jobbet på julbord och träffade alla arbetskamrater och så har vi varit på julbord med Jimmy´s jobb. Kalas har vi haft 2ggr för Viktoria som blev 8 år och så har det varit en massa julfirande med nära och kära och besök har vi haft av många goa vänner!
När det väl blev dax för dagen D, den 24:e så slog magsjukan ner i familjen och vi låg i en vecka :/
Nyår firade barnen med sina Pappor och jag å Jimmy var bortbjudna på middag tillsammans med trevliga vänner! Så jag avslutade året med en ny smakupplevelse och fick äta baconlindat duvbröst, det var riktigt gott!
Viktoria fick avslag på ansökan om att skolbussen ska åka upp hit, det tog rektorn drygt en månad att svara. Men jag ska nog ta en diskussion till med den mannen innan ärendet är helt avslutat.
Jag tänkte jag skulle visa december med lite bilder.
Här är en kyrka som min Mamma gjort av klädnypor till min Mormor en gång i tiden och nu har jag fått ärva den, är nog en av de vackraste julsakerna jag äger!
Tomten och Bocken på öppna spisen
Katten myser i fönstret på 1:a advent
Bokhyllan blev färdig och hamnade på sin rätta plats till slut! Den blev så fin, eller hur??
Det blev julfint i vardagsrummet till slut!
Här bor vi! Jimmy har pyntat postlådan med en ljusslinga och så har fåglarna belysning både i stugan och på tallen :)
Jag åkte till Mamma en sväng och kokade typ 28L pölsa!
2:a advent firade vi på jamtli julmarknad i Östersund tillsammans med Moster Nilla och Morbror Putte och deras familjer, det var en riktigt mysig helg!! Här åker Viktoria och Linus karusell :)
Anton, Viktoria och Linus fick åka häst och Släde. Jag, Jimmy och Nilla följde oxå med, det var mysigt!
Sen fick barnen skriva önskelista till Tomten och överlämna den, och någon vecka senare så fick vi post tillbaka från tomten!
Viktoria blev 8-år den 8:e dec och då firade vi tillsammans med familjen, även Mormor och Morfar kom ner på besök. Sen på lördagen dan före 3:e advent så hade vi barnkalas hemma, så det blev mycket firande!
Jag gjorde en tågtårta till henne med en kolvagn....
och en fruktvagn! Jag var skapligt supernöjd med mitt mästerverk :D
Mamma´s stora tjej var så nöjd!
Jimmy gräddar stomp :)
Viktoria var tärna i luciatåget som skolan hade i Nås kyrka och sen på kvällen så var vi och tittade på Melinda deras skolas luciatåg i Skålbyn.
4:e advent så tog vi in granen och klädde den. Jimmy låg magsjuk den dagen.
Det var så spännande med alla paket!
Men till slut så blev det äntligen jul! Vi firade den 23:e hemma hos oss för det var meningen att vi skulle fira i Särna den 24:e. Men så på natten så blev jag magsjuk så resan blev instllälld, någon dag senare så var det Viktoria´s tur och Linus klarade sig helt ifrån det. Men vi hade ju en himmla tur som hann fira jul tillsammans och till Särna ska vi nu på 13-helgen och fira lite tillsammans med resten ;)
Slutet gott, allting gott! Nu ser vi fram emot ett spännande och äventyrsfullt 2011!

RSS 2.0