Tisdag 15:e Feb. Sigrid

Igår så var det alla hjärtans dag. Det är ingenting som vi firar speciellt mkt här hos oss, Viktoria hade gjort några fina teckningar och ett gulligt hjärta som jag och Jimmy fick och jag gjorde en liten pinochio tårta med hallonfyllning som vi kalasade på.
Igår när kl var 9:40 så ringde Viktoria´s busschaufför och berättade att han inte sett henne vid hållplatsen på morgonen så han hade bara åkt förbi utan att stanna, så Viktoria hade börjat gå själv till skolan. Busschauffören ifråga bor här nere i byn (nås) så han hade sett henne gå förbi hans hus så han skjutsade henne sista biten till skolan och ringde till mej för att berätta vad som hänt. Jag skickade iväg henne 7:40 på morgonen så det innebär att hon var ute i nästan 2 timmar och gick 5,2km och det var -18 grader ute då.
Jag höll på att smälla av kan jag säga när jag fick reda på det! Jag har ju bråkat med rektorn tidigare om att jag inte vill att hon ska behöva gå de 800 meter hon har ner till hållplatsen men fått avslag. Fast igår så hade jag en mindre trevlig ton i telefon åt rektorn eftersom jag var en aning upprörd och det verkade som att han själv tyckte att historien lät hemskt så nu har hon fått beviljat att bussen ska hämta henne här på gården på morgonen :) Så det kom ju någonting bra ur den här händelsen då iaf!
Viktoria hon reagerade inte speciellt mkt över de som hade hänt, hon var bara sur över att hon blev sen till skolan och frusit de hade hon då inte gjort! Det är ju tur att vi är födda i ett kallhål ;)
Idag har timmarna bara susat förbi, jag förstår inte hur klockan kan gå så fort! Men det är nog bara för att det har varit en sån där "ska bara" dag idag. Kl 8 imorse så hade jag donat färdigt allt frukostbestyr med kidsen och skickat iväg Viktoria till skolan så jag tänkte att jag skulle kolla datorn och dricka kaffe innan jag började dagen, men så ringde telefonen och så blev diskmaskinen klar så jag plockade ur den. Då upptäckte jag att den inte diskat riktigt rent så jag plockade isär den och gjorde rent den å laddade i en ny omgång med disk, när jag ändå stod vid diskbänken så passade jag på att diska resten av de som låg kvar på diskbänken och då upptäckte jag att jag hade lite konserver och mjölklitrar att ta rätt på. Jag har sparat dem för att anväda dem å plantera frön i för det är ju dax att börja driva upp lite plantor så jag tog min TW-konserv öppnare och klippte till dem så det inte ska finnas några vassa kanter och diskade dem så nu är de så blanka och fina :) Då kom jag på att jag hade ju lovat Jimmy att tvätta några kläder åt han igår och det blev inte gjort för att en propp krånglade åt mej igår så jag lessnade ur, men idag så har jag en 16 ampär i så jag sprang in i sovrummet och började riva i lite saker. Där inne fans det tydligen ganska mkt att pyssla med så jag började plocka och dammtorka lite och sortera nå småprylar jag hade på nattugsbordet osv innan jag tog mej ner i tvättstugan och laddade tvättmaskinen. När jag kom upp igen så var kl redan 11 och det var tid för lunch så jag kasstade ihop en våffelsmet och gräddade några till mej och Linus och så var diskmaskin nr 2 klar att ta ur och så var det lite nya prylar att handdiska.
Men nu har jag iaf fått mej en kaffetår och satt mej här vid datorn för att koppla av lite innan jag ska hänga tvättmaskinen som jag hör centrifugera nu :) Sen kanske man skulle ha tagit sej tid att tvätta sig och klä på sig!
Idag ska jag gå igenom TW-väskan för jag ska ha en demo ikväll och så tänkte jag gå igenom mailen och kolla vilka erbjudanden som gäller nu och skicka ut lite reklam. Till kvällsmat idag så ska jag svänga ihop en bacon å makaronröra innan vi ska dra iväg på äventyr. Viktoria och Linus ska iväg och leka med några andra barn ikväll så nu ligger Linus och vilar på lunchen så han ska orka med kvällen. Han sover inte middag varje dag längre utan det blir lite då och då som han själv tycker och det fungerar bra tycker jag. Mamma´s lillkille är ju så duktig som slutat med napp för ett tag sedan :D
Nehe nu ska jag springa ner i källaren och hänga en tvätt innan jag ska gräva ner mej i mina fina tupperware skålar ;) Ha en bra dag allihopa!

Onsdag 9:e Feb. Fanny & Franciska

-5,0 ute idag och strålande solsken! Någon liten vindpust kommer det men det är inte farligt. Igår hade vi lika fint med lite + grader på dan så då passade jag på att putsa Linus fönster.
Idag hinner jag inte putsa nå fönster för jag ska jobba med Tupperware, jag ska iväg på demo ikväll och måste läsa på de nya erbjudanden som är den här månaden och så har jag skrivit ut lite recept till Servofixen som är på extrapris just nu, ett måste för alla kolbottenälskare att ha i sin ägo! Eller våfflor med för den delen.
Det är väll ungefär vad jag ska sysselsätta mej med idag. Jo, sen får jag ju varor oxå som jag ska gå igenom lite snabbt för där har jag nya leksaker till gästerna och så ska jag klippa och klistra i min nya Önskebok/Gästbok så den är klar till kvällen.
Men först av allt så ska jag plocka ur diskmaskinen, dricka en kopp kaffe till och duscha innan jag ska ställa mej och polera plast!
Ha en bra dag alla och hoppas att ni med har vackert väder ;)

Söndag 6:e Feb. Dorotea & Doris

Det är -4,7 ute idag och jag håller tummarna för att det inte ska bli kallare!
Jag har blivit dunderförkyld, jippi! Men det är 3:e dagen nu så jag hoppas att det snart ska ge med sej. Det var helt stopp i alla luftvägar när jag vaknade vid 5 i morse så det var bara att kliva upp och göra av med några dl slem.
Idag så ska vi åka och hämta Viktoria i Ludvika så jag tänkte försöka att plocka lite här hemma innan vi ska iväg. Linus åkte till sin Pappa igår så jag och Jimmy har varit helt barnlediga i nästan ett dygn :) Så igår käkade vi hemgjord pizza och semlor medan vi tittade på melodifestivalen. Det programmet var väll sådär, vet inte vad jag tycker riktigt egentligen.
Vi har sålt våran king cab nu och det var skönt att bli av med den! Så nu går vi i bilfunderingar och skulle ha fått tag på en kombi som man kan stuva in alla barn med tillbehör i utan att alla ska behöva sitta som packade sillar.
I onsdags så var jag på möte med Tupperware, jag sålde för över 30 000 förra månaden så jag fick veta att jag kommer att få en hel del fina saker bl.a 2 uppsättningar bestick från deras T Chef serie, det blir snyggt att förgylla köket med! Jag hoppas att sakerna kommer snart, sen fick jag vara med på en nedräkning och hamnade högst upp så då valde jag en sax. Den här månaden får det vara lite lugnare med försäljningen för jag tänkte pyssla med lite annat!
Nehe nu hör jag att diskmaskinen är klar så jag ska ta och plocka ur den och så ska jag väcka hjärtat som ville upp vid 7, sen blir det nog lite honungsvatten!

RSS 2.0