Trasig dator

Min dator är trasig igen som ni kanske förstår vid det här laget. Jag saknar bloggandet grymt mkt och jag hoppas att jag får fart på datorn igen snart.
Men jag lever och mår bra iaf och nu snart så är mitt lilla hus färdigrenoverat så som det ser ut nu så hinner vi flytta in innan snön kommer =)
Nästa vecka åker jag iväg på älgjakt och det ser jag fram emot!
Nu måste jag sluta för jag ska vara lite social med Cilla, det är hennes dator jag lånat.
Jag har inte tid att svara på kommentarer nu men jag ska sen nån gång.
Hoppas mina trogna läsare inte glömmer av mej tills jag börjat skriva igen!
Hänger ni kvar?

11 Aug, Måndag. Susanna

Jag har just laddat in fotona från fredagen i datorn och konstaterat att det är så pinsamt så jag kan inte visa upp det här. Sista bilden togs 07:08 så nu vet jag på ett ungefär när jag kom hem iaf.
Vi hade ju killar med oss i bilen som var födda typ 89 (!) visserligen myndiga men jag har ju fått reda på att det är äldre damer som läser min blogg och jag har ingen lust att visa för dem hur deras "lisskripper" beter sej när dom är ute.
En av dom spydde i bilen och han borde jag ju egentligen efterlysa med blåslampa så han får skura upp efter sej men jag vet ju inte ens vad han heter. Vissa hade även spottat ut portionssnusar på golvet i bilen där vi har heltäckningsmatta *nice* Jag fattar inte varför det alltid ska vara sånt fräsh-hets SM i van när jag har den, men den här gången så låg det iaf inte mat på golvet, det gjorde det förra gången jag var ute med van.
Det ska Lars vänner ha en eloge för, när de har festat i van så är det aldrig så grisigt i bilen efteråt. Mina vänner däremot (inklusive mej själv) borde egentligen veta varför man har sån fruktansvärd fylleångest varenda gång man varit ute.
Vi dansade i bilen så att vi bröt sönder bordet och golvet med så nu får Lars laga. Han muttrade nått igår om att det är lika bra att ställa av bilen inför vintern nu och jag vågade inte andas om att jag vill ha den på älgdansen. Men anledningen till att han ska ställa av den är inte för att jag har svinat i den utan det är nått fel på den. Den går inte ordentligt och ibland så lägger den av, så Lars ska försöka hitta mysteriumet i vinter så vi får ordning på den till nästa år.

Idag så är det dax att ta tag i livet igen. Jag ska ringa jobbet och höra om det finns några arbetsdagar, jag har ju varit ledig i 4 veckor nu så det var väll min semester.
Så fort affärerna öppnat så ska jag ner på byn och köpa mej en dammsugare. Nu är jag så trött på den vi har så jag trampar sönder den snart. Det spelar ingen roll hur många ggr jag drar den över skräpen på golvet så suger den inte upp det iaf. Det måste jag tillägga att det är så skönt att jag och Lars har öppnat ett gemensamt sparkonto till just sånna saker, då behöver man inte fundera och vända ut och in på hushållskassan utan det är bara att åka och köpa och se glad ut!
Nehe nu ska jag duscha tror jag eller jag vet att jag ska det. Sen ska jag susa ner på byn för dom borde ju öppna kl 10.

10:e Aug, Söndag. Lars

Älsklingen har namnsdag idag =) Jag har inte hunnit gratta honom ännu för han ligger och sover än och är troligen ganska bakis idag. Han var ute och partajade med sina polare igår.
Idag är det familjedag på älvdalsparken med godisregngn, tivoli och uppträdanden så det blir nog riktigt roligt åt Viktoria idag! Sen är det ju marknad på byn med fast där har vi varit i fredags och spenderat en massa pengar redan.
Efter vi varit på familjedagen så måste jag ta tag i saker här hemma, det har inte hänt något vettigt här inne sedan i fredags så idag måste jag göra ett ryck och tvätta, vika tvätt och dra dammsugaren och lite sånt.
Korten jag har i kameran har jag inte lagt över i datorn än och har inte tid att göra det nu så det kanske blir senare idag.
Nej nu ska jag tvätta en maskin innan vi ska åka på byn.

Fest

Igår blev det fest igen och kul var det :) Jag har hångelbilder i kameran som jag ska visa sen.
Men först nu så ska jag dra ut på byn och titta lite!

Kung Fu Panda

Detta var filmen vi såg på bio igår och den var riktigt rolig tyckte både jag och Viktoria. Den är värd att titta på för både vuxen och barn!


Viktoria och jag inne på bion ;) Här ser man våra nya frillor för vi klippte oss igår!

8:e Aug, Fredag. Silvia & Sylvia

Idag så ska jag nog eventuellt till Mora och shoppa lite kläder till kidsen. Sen är det ju marknad här i byn och den ska vi naturligtvis gå på.
Annars så har vi inget speciellt planerat, det blir till att ränna på byn idag igen och mingla runt bland alla trevliga människor.

Igår hade vi det jätteroligt! Lars åkte i traktorcruisingen och jag å barnen var på byn och träffade en massa trevliga människor. Jag och Viktoria gick på bio tillsammans :)



Här är hemma på gården, då fick Linus sitta i traktorn med :)

HÄSTCRUISING 2008




















Raggat

Nu har vi varit ute och raggat runt hela dagen och kvällen. Jag har fimat häst cruisingen och ska lägga upp den imorn så ni får se :)
God natt!

GRAVID?

Förra veckan på fredagen så var jag ju på dansen i Storsätern. Deär träffade jag en massa trevliga människor varav en tjej kom fram till mej och grattulerade mej till min växande familj! Tack sa jag och flinade och tänkte att jag har ju inte träffat henne på väldigt länge så det måste ju vara Linus hon menar. Sen forstätter hon att fråga:
M: Hur går det med boendet då?
C: Jo, det går fint! Det är inte så mkt kvar nu innan det är klart :D
M: Jaha, så ni har redan hittat hus?
C: Ja, vi har ju alltid haft ett hus som aldrig blir färdigt.
M: Men du är väll på tillväxt?
C: Tillväxt???? Neeeeeej!!
M: Men det stog ju så i anonsen i övdalsblader att ni är på tillväxt och letar hus!
C: Jaha, men det är en annan Carola! Vi är 2 Carola som bor i Rot bara det att hennes kille heter Anders tror jag och min heter Lars-Johan :D

Så lustigt det kan bli! Det är inte första gången jag har blivit förväxlad med henne heller. Men det gör inget, det är bara lite roligt för folk skämms så när dom kommer på att dom skvallrat om fel personer *hihi* En gammal vän kom fram till mej när jag var märkbart berusad i Sörsjön i lördags och gav mej onda ögat för man drack minsann inte alkohol sammtidigt som man var gravid!  Men jag talade om att J A G Ä R I N T E G R A V I D! Jag är bara lite shnôrfull ;)
Så kan det gå när inte haspen är på :D

7:e Aug, Torsdag. Dennis & Denise

En tremänning till mina barn har namnsdag idag, grattis Denise!
Jagha idag går startskottet till motor och musik festivalen här i Älvdalen. Det är roligt när det händer något!
Idag ska jag och Viktoria klippa oss och efter det så ska vi gå på bio tillsammans så det blir mor och dotter dag idag *härligt*
Annars så ska jag inte göra någon nytta idag förutom att jag ska ställa mej och barnen iordning så vi alla ser respektabla ut och sen ska det ut och rännas på byn så mkt som vi orkar och titta på allt som händer där.
Fan vad min kaffe är äcklig idag, Viktoria hann upp före mej och dricka upp sista mjölken så jag fick lov att ta grädde i kaffen *blä* Det är inge gott, urk!
nehe nu ska jag skriva om något annat roliget i ett eget inlägg ;)


Köksbordet

Idag har jag gått runt lite med trasan här hemma och puttsat lite här och var, när jag skulle torka av bordet så hittade jag en fläck utav bläck.Tanken slog mej då att jag hade nått dundermedel som jag köpt på ett städparty för länge sen och jag vet att min mamma använt just det medlet när Viktoria ritade en stor teckning på hennes vardagsrumsgolv och hon fick bort allt bläck. Sen hade jag ju 2 andra fläckar oxå på bordet som jag prövat alla möjliga fläckborttagningsmedel på som inte fungerat så jag tänkte att nu ska vi minsann se om inte fläckarna ska trollas bort.
Jaha det var bara att sluta fundera och gå till handlig så jag duttade dit lite medel som fick ligga där en stund.
När jag sedan drar trasan över fläckarna så var det som magi.... vipps och smutsen var borta!
Strålande glad forsatte jag med lite pyssel vid diskbänken och när jag sedan vänder mej mot köksbordet igen så fick jag hjärtflimmer..... det var aldeles vitt där fläckarna varit! OMG HELP ME skrek det innombords.
Jag fick panik och gnuggade med en massa vatten men det hjälpte inte, direkt bordet torkade så var det aldeles gråvitt. Det såg inte klokt ut! Då kom älsklingen in som en räddande ängel och hällde på matfett och puttsade lite så försvann fläckarna. Det visade sej att medlet jag använt var så starkt att lacken på bordet blev förstört.
Nu ser bordet bra ut igen och man måste veta om det om man ska lägga märke till fläckarna, hade inte Lars fått bort dom vet jag inte vad jag hade gjort.
Snipp snapp snut, det blev ett vackert slut ;)


6:e Aug, Onsdag. Alfons & Inez

Har tvättat och städat som vanligt idag. Nu ska jag göra spagetti m köttfärssås och sen ska Viktoria´s kompis komma hit och leka. Efter det så vet jag inte vad jag ska göra.
Imorn så ska jag och Viktoria klippa oss och efter det sås ka vi gå på bio, det ska bli roligt!
Nehe nu ska jag torka håret och sen ska det fräsas lite köttfärs.
Föresten så har jag förstört mitt nya köksbord idag..............JÄVLA SKIT!

5:e Aug, Tisdag. Ulrik & Alrik

Idag är det ff förkylt men jag känner att jag mår lite bättre iaf. Jag och Lars var in på apoteket igår och fick tag i en massa bra preparat så nu är det bättre!
Viktoria är hemma igen och det är skönt att saker och ting är som vanligt igen. Hon ska snart ringa sin bästis och höra om dom kan leka idag och det blir nog roligt för dom för det är jättelängesen de träffades.
Jag har hunnit med en hel del plock på morgonen och Viktoria har duschat, det är härligt när man har sån energi på morgonen för då brukar det oftast bli en bra dag. Det som är lite synd idag är vädret för det blåser och är kallt ute.
Nehe nu ska jag plocka lite till och hjälpa Viktoria att få ordning på hennes saker.

Sörsjön 2 augusti 2008

I lördags så hade vi som sagt uppskjutning inför älgjakten som gick mkt bra, jag sköt bäst av allihopa :D Efter det så var vi ute i jaktkojan och fixade med lite saker som att hugga ved och lite sånt. När det var färdigt så grillade vi kött, spelade dragspel och sjöng tillsammans.
På eftermiddagen sen så var vi några som skaffade chaufför och åkte till sörsjön på dans, det var Billy Opel som spelade. Det var inte lika mkt folk som i Storsätern (642 st) men det var sagt en hel del som det var bra fart på.
På natten sen så åkte jag med folk från Älvdalen istället så jag tog mej hem på natten.
Det var full fart hela kvällen och den här kvällen blev det lite mer än 2 öl ;)

Här är Linus och moster på skjutbanan


Pappa sågar, Dick hugger och jag sammlar ihop veden


Sen grillade vi....


Marie å Jag


Ida och Linus ninnas


Sen blev det dragspel ocg sång, här är Pappa och Marie


Jag å Micko


Marie, Martin å Ove


Syrran och jag


Här har vi bytt om och är på väg till sörsjön. Marie, Dick och Jag


Våran chaffis Per


Sören fick äran att stå med bil


Parken i Sörsjön!


Här är några trevliga brudisar jag träffade där. Frida, Marie, Christina och Jag


Ove och Sören hittade en varsin stol i baren att födriva tiden på medan vi andra som var med i bilen hade fullt upp med att mingla och dansa allt vad vi orkade :)


Frida, Emelie och Christina


Marie å Dan


Dan, Micko å Ove


Jag och världens bästa Lena, jag saknar dej så det värker i hjärtat ibland!


Jonas å Jag. Det var Jonas jag åkte med hem till Älvdalen sen.


Camilla å Carro. Här är vi på väg hem.


Det blev en riktigt fartfylld och rolig kväll i sörsjön!
Igår så upptäckte jag att jag hade en snusdosa i fickan? Troligen så har jag tiggt med någon och lyckats norpa dosan för den stackarn. Det var ju inte meningen, jag snusar inte ens nå längre egentligen. Hoppas att det inte är någon som tycker att jag är en taskig snustjyv. Ja ja, det löser sej nog. Dosan finns här iaf om det är någon som saknar den ;) Störande att jag omöjligt kan komma på vems det är bara....

Bussen V-blogg

Här är vi på väg hem från Storsätern och ni kan höra hur fint vi spelar och sjunger inne på bussen :)

Storsätern V-blogg

Här har jag filmat Frida, Lena och Simon när de sjunger och spelar, dom var riktigt bra tycker jag :)

Storsätern 1 augusti 2008

Jag skulle ju inte dit först var meningen men när det var en halvtimme kvar innan bussen åkte så ångrade jag mej. Jag sprang hem och drog på mej ett par jeans istället för shortsen och så ilade jag iväg till bussen.
Här är min brorsdotter Jessica och en tjej som heter Therese.


Alexandra och Jag


Här har Marie dragit igång dragspelet och det sjöngs en hel del på resan!


Här är vi framme och på väg in på parken där streaplers spelade


Såhär ser parken i storsätern ut. Jag dansade ganska mkt och det var skitroligt! Dessutom så var jag nästan nykter, jag drack bara 2 öl för jag skulle ju upp morgonen därpå och sen har dom ingen alkoholförsäljning där ute i skogen. Bra att veta om man ska dit en annan gång och planerar att vara full :)


Jag och Stig


Simon spelar och sjunger. En av våra lokala förmågor, dom var riktigt duktiga så jag filmade dem som ni ska få se sen.


Lena och Frida sjunger


Streaplers spelade


Här är vi på väg hem och sjunger om möjligt ännu vackrare på hemvägen än vad vi gjorde på vägen dit :P


Sen hade jag inga flera bilder från den kvällen. Det var riktigt roligt och helt klart prisvärt att åka dit så jag hoppas att det blir nått liknande igen nästa år i Storsätern!

4 Aug, Måndag. Arne & Arnold

Idag ligger jag och Lars på soffan tillsammans och snorar ikapp. Båda är väldigt förkylda eller rättare sagt alla 3 är förkylda för det är Linus som smittat oss fast han är lite bättre nu.
Idag kommer äntligen Viktoria hem igen, hon har varit hos far sin i 2 veckor nu. Jag och Lars tänkte passa på att handla lite i Mora när vi ändå ska neröver idag.
Nehej nu ska jag sätta mej och ladda upp lite filmer som jag filmat i helgen sen måste jag vika tvätt.

3 dagar 3 fester

Det blev inte riktigt som jag tänkt för jag skulle inte till Storsätern men jag åkte dit ändå så det blev boggberget på torsdagen, storsätern på fredagen och sörsjön på på lördagen :D

Idag är jag bakis och skakis så jag ska vänta med berättelserna och alla foton + filmer som jag sammlat på mej de här dagarna men jag kan ju berätta en liten kort grej som jag är så inni helvete jävla stolt över och det är att JAG SKÖT BÄST AV ALLA PÅ UPPSKJUTNINGEN!!!!
Jag är så jävla nöjd så jag spricker snart! Det är nog dax att jag och bössan ska gå på lite jaktstigar och annat roligt tillsammans för nu börjar mina nerver bli bättre när folk står och glor på en när man ska skjuta. Det är det värsta jag vet att det står folk och tittar på en när man ska koncentrera sej men jag börjar som sagt vänja mej nu.
Åh jag måste få mat innan jag dör av svält. Älsklingen är på väg till grillen och hämtar mat i detta nu. Efter jag svullat i mej en 150 dubbel ost så ska jag lägga mej på soffan och fisa lite, det är så härligt att vara bakis :P

Äh jag bjuder på en bild. Det här är jag och killen i biljettluckan i Sörsjön. Det var en rolig prick som jag tyvär glömt av namnet på, eller jag kanske inte ens fråga? Vem fan vet, kul hade jag iaf fall, galet jävla roligt *wihiiii*


Jippi!

Nu har min nya stereo kommit :D Vad fin min bil kommer att bli med en ny lysande stereofront där fram :)
Nehe nu ska jag packa och göra klart för avfärd mot Särna!

Här är jag när jag solade igår i min nya bikini som jag köpte i ullared. Den ska jag ha med mej utifall vi ska bada imorn :)

1:a Augusti, Fredag. Per

Igår så var jag och hälsade på Becky, hon har ju varit i tunisien i en vecka så hon hade mkt mysigt att berätta. Det var lite tråkigt bara för på vägen hem så var det en mc som frontalkrockade med en bil, kvinnan som körde mc:n flög 30 meter och landade bredvid Becky och David´s bil så hon fick larma sos och ta hand om kvinnan vars ben hade slitits av och lindats runt motorcykelns styre :S Becky var skärrad över vad som hänt och det förstår jag, som skräckfilm i verkligheten!
Förutom den fruktansvärda berättelsen så var vi hemma hos Becky hela tjejligan igår och hade jätteroligt tillsammans. Vi berättade historier och ölade lite, Linda var nykter och rattade bilen som senare styrde upp på boggberget. Jag gick inte in där igår heller utan jag minglade runt ett varv och sen for jag hem. Lars jobbar ju idag så jag måste ju vara i ordning när Linus vaknar. Annars så saknar jag dansbanan i boggberget, jag har inte varit in där på 2 år nu så nästa år då ska jag nog planera in det i kalendern. Har man inte varit på boggberget nån gång så måste man åka dit för det är nog den vackraste dansbanan i sverige, ja den är till och med vackrare än den vi har i Särna ;)
Gillar man att dansa då ska man åka till storsätern ikväll, där spelar nämligen STREAPLERS! Det hade nog varit en upplevelse att åka dit och se men jag har ju uppskjutning imorn så det blir inget ölande ikväll och jag tror inte att Lars vill följa med mej nykter heller för han delar ju inte mitt dansintresse tyvär.
Imorn däremot då är det dans i Sörsjön till Billy Opel och det ska jag försöka komma iväg på hade jag tänkt :) För er som inte gillar att dansa så är det Morafestivalen i helgen. Där har jag inte varit sedan jag var 19 år som chaffis och inte ska jag heller. Jag vet inte varför men Morafestivalen har aldrig tilltalat mej fastän jag var där många gånger som tonåring, jag drar häldre ut i skogarna på dans ;)
Just nu så har jag badat mina fötter, filat dom och tagit bort gammalt nagellack. Det var mkt välbehövligt och en ganska vidrig upplevelse då jag varit ute i blommland och buskar och gått i foppatofflor i 2 dagar. Fötterna var så svarta så det var svårt att urskilja vart lederna till tårna gick. Men nu är dom vita igen fast jag hade önskat att dom skulle varit ett mellanting som bruna, men det lär dom aldrig bli. Jag är avundsjuk på Becky, hon ser ut som en pepparkaka.
Nu ska jag snart måla på nytt lack på tånaglarna, det förra var mörklila men idag blir det nog mörk neonrosa.
Jag sitter och väntar på att Linus ska somna så jag kan hoppa in i duschen och göra en helrenovering men han ligger bara och leker och flinar när jag går in och stoppar om han.
Sen när jag renoverat färdigt min kropp så ska jag packa, vi ska ju åka till Särna ikväll och imorn blir det heldag med jaktlaget, det ska bli så kul att träffa alla igen!
Nehe nu lär jag sätta lite fart om det ska hända nått, jag tänkte att jag skulle hinna träffa brudarna idag med innan vi ska åka :)
Här är brudisarna innan vi åkte ut igår!

RSS 2.0