Bromsolja

Kvällen börjar närma sej och för varje sekund som tickar förbi så blir jag mer och mer apatisk. Nu sitter jag bara här och stirrar fastän jag har massor som jag borde göra, varför är jag så?
Alltid när jag har något planerat så får jag bromsolja i kroppen och funderingar över saker som jag borde göra på momangen men istället så blir jag sittande och vet inte i vilken ände jag ska börja.
Jaja, nu ska jag ställa i ordning en kopp kaffe och plocka lite mer här i köket. Köket är typ klart jag ska bara ta rätt på lite ren disk som ska in i skåpen. Sen måste jag komma på vad jag ska ha för kläder på mej???? och så måste jag packa allt som barnen ska ha med sej så dom klarar sej ett dygn!
Nej fy nu måste jag sätta fart, bara jag gör det så vet jag att det blir bra sen!

Fixat!

Nu har jag varit på banken och grejat mitt aldeles egna sparkonto *tjolahopp* jäsiken vad nöjd jag är! Nu sparar jag både till nöje och pension.
Undrar vad jag ska spara till? En spa-resa kanske? hm, jag får nog vänta några år innan jag kan planera något roligt för pengarna men huvudsaken är att det är gjort nu iaf!
Nu måste jag starta tvättmaskinen och dammsuga, fy vad tråkigt! Men det är skönt när det är gjort!

Sparande

Jag har gått igenom vad jag och Lars har för autogiron som dras varje månad och konstaterade att jag har hela familjen dubbelförsäkrad. Det är en +försäkring som det heter men frågan är: är det verkligen nödvändigt? Det är klart att det är bra att vara försäkrad men det kanske räcker med en försäkring per person sen kan man ju göra något roligt för pengarna som blir över.
Därför tänkte jag ta bort +försäkringarna och öppna ett eget sparkonto istället. Alla i familjen har egna sparkonton utom jag, jag sparar "bara" till barnen och det gemensamma kontot så nu är det på tiden att jag är lite egoistisk tycker jag!
Jag ska nog ta tag i det genast så det blir av!
Kanske jag blir miljonär en dag :)

30:e April, Onsdag. Mariana. Valborgsmässoafton

Idag är det fullt ös från början till slut. Nu på dagen så blir det vanligt vardagspyssel här hemma och på eftermiddagen så ska jag ställa i ordning grillspett och lite annan mat så vi kan grilla ikväll.
Men innan vi sätter igång grillen så ska jag sjunga med kören :)
Sen ska vi sätta eld på den stora stacken vi samlat ihop! Den lär nog brinna länge :)
Brudisarna ska såklart vara med och förgylla min afton och det ska bli riktigt roligt!!!
Barnen ska sova hos Farmor och Farfar, det blir första gången som Linus sover utan Mamma och Pappa, men det kommer säkert att gå bra! Det innebär att imorn får jag och Älsklingen ligga och tryna hur länge vi vill på morgonen tillsammans utan barn, det är 1år sedan det hände sist så det ska bli riktigt mysigt! Så mysigt som det bara kan bli med huvudvärk, illamående och bakfyllestank ;)
Hur som helst så blir nog det här en riktigt bra dag!

image155


Många läsare

Ibland har jag över 40st som läser min blogg och dagligen så har jag mellan 23-25 läsare vilket innebär att det borde vara samma personer som följer den dagligen.
Vilka är ni? Jag dör av nyfikenhet, låt mej veta!
Det går ju att lämna kommentarer även om man inte har någon blogg eller mail, så ni får gärna lämna ett namn och om ni orkar kan ni tala om vad ni gillar för läsning så jag kan vidareutveckla det =)

Liten fågel

Idag har jag krattat löv och fyllt en traktorskopa till, gården är långt ifrån lövfri men det är iaf lite mindre. Jag har testat min nya sekatör och den var värd varenda krona! Det var bara att knippsa av grenarna hur lätt som helst :)
Sen har jag varit och handlat till morgondagen och gjord egen marinad så nu har jag skurit upp fillén och marinerat den. Jag har varit hemma hos svärföräldrarna med och gjort hemgjord pizza som vi kalasade på allihopa.
Barnen har varit ute hela dagen idag och undersökt allt som naturen har att bjuda på. Jag och Linus har studerat en jättestor skalbagge som var större än Linus hand och Viktoria har räddat en fågel från kattens klor ikväll. Vi tog in fågeln och bäddade ner den i en bunke, där fick den ligga tills den lugnat ner sej och började röra på sej och nu så släppte vi ut den och den skuttade iväg. Får väll hoppas att katten inte får tag i den igen.
Lars och Roger har åkt runt med traktor på gården och sammlat ihop en massa kvistar och skräp som ska till brasan så nu börjar det bli riktigt fint på gården, hoppas att det börjar bli grönt ute nu snart :)
Syrran har tittat förbi en snabbis idag och sett Viktoria´s fina blommland och nyss så var Becky hit och drack en kopp kaffe.
Becky och Cilla kommer hit lite senare så ska vi gå på en promenad tillsammans!
Nu ska jag ladda diskmaskinen och sen ska jag gå ut och känna på tvätten om den är torr.

29:e April, Tisdag. Tyko

Solen skiner lite mellan molnen idag så nu ska jag ladda tvättmaskinen och hänga tvätt ute idag :)
Igår så tog jag upp filé ur frysen som jag ska lägga i marinad idag för imorn blir det grillspett *mums*
Idag så ska jag fortsätta att rensa, fast det blir nog mest pappersjobb och sen måste jag ta rätt på mera löv ute idag så jag hinner få iväg det på brasan. Jag ska nog testa min nya sekatör idag :)
Just nu så sitter jag och dricker kaffe i väntan på att jag ska vakna ordentligt för då ska jag duscha, Lars skjutsar Viktoria på dagis. Jag känner att jag blir lite lat när han är hemma och avlastar mej. Jag är seg ur sängen och seg på att ställa mej i ordning. Men jag får väll se det som lite semester ;)
Nu ska jag ta mej en kopp kaffe till och spela lite yatzy!

Vackert igen

Nu är det kväller och barnen har lagt sej, jag sitter och väntar på att Lars ska komma hem så jag får ut och gå.
Idag har vi fått väldigt mkt gjort och det är en härlig kännsla att komma in i köket nu när det är så fint. Det är bara "kattbänken" som ser förjävlig ut med en massa papper som ska sorteras och så är det en massa grus där. Vad som är ännu mera skönt är att skrubben är fri från skrot så jag kan använda den till nyttiga saker som behöver gömmas undan som tex bilbarnstolar och sånt som inte är så vackert att ha framme :)
Lars har satt upp torkvindan åt mej ute och imorn så visade dom på vädret att det skulle bli fint så då ska jag hänga ut alla jackor jag tvättat idag så dom torkar. Sen har jag en massa nya kläder till kidsen som ska tvättas innan dom kan brukas, det får bli morgondagens projekt.
Nehe nu ska jag ringa syrran och kolla läget sen ska jag ut och gå med brudarna!

Grabbarna

Min älskling har varit ute i huset och grejat idag och nu börjar det byggas upp ett kök! Åh vad glad jag blir!! Hoppas att det blir färdigt snart :)
image153

Linus han har det varit full fart på idag, till och med så kläderna inte hängde kvar på han! Det är inte så lätt att hinna med han i alla svängar ;)
image154

Planterat blommor

Viktoria har äntligen fått plantera blommor idag och hon är så glad!
image149


image150


image151

Sen när hon var färdig så knallade hon iväg med löv och skräp i sin lilla skottkärra till majbrasan!
image152

Blåsippan ute i backarna står

niger och säger att nu är det vår!
image147

Även andra blommor börjar synas med!
image148

Vintern rasat ut bland våra fjällar!

Idag har jag rensat hela skrubben i hallen så nu finns det inte en pinal där inne som jag inte har användning för! Jag har kastat ut allt i förrådet och så har vi letat fram sommarjackorna så nu har jag tvättat dom :)
Allt detta hade jag inne i skrubben som åkte ut!
image144


image145

Barnen har varit ute och lekt under tiden som jag grejat inne så jag har hunnit att dammsuga och skura i hallen och köket. Kidsen har fått äta mellis ute idag och då fotade Viktoria mej och Linus när han äter banan :)
image146
Ja just ja, jag har köpt mej en egen kratta på konsum idag=) Jag har haft en förr med men den lyckades Emil W. bryta sönder för mej en gång i tiden och jag har gett upp hoppet om att få en ny tillbaka ;)

28:e April, Måndag. Ture & Tyra

Igår gick det galant på jobbet, smidigt. Men sen på kvällen så vägrade katten komma in Han gör så när det är varmt ute, då vill han jaga på nätterna. Men jag blir så orolig att det hänt han något för annars så kommer han alltid när man ropar. Imorse när jag ropat en stund så kom han iaf *skönt* Han var helt snustorr i pälsen så han har väll legat i något uthus eller nått här uppe på gården :) Vilken busmisse!
Idag är det 10,3+ grader och lite gråmulet ute. Det första jag ska göra direkt jag druckit ur kaffen är att riva ut varenda pryl i kylskåpet och göra rent det, jag blir tokig på stanken som jag inte vet vad är därifrån! Hoppas att jag hittar den och kan förinta den!
När Viktoria kommit hem från dagis så ska vi plantera blommor idag :)
Det är så skönt för Lars har semester den här veckan så han skjutsar Viktoria på dagis idag :) Sen måste jag åka och handla för nu börjar det bli tomt i skåpen här hemma.

Här är busmissen som sov ute inatt. Han är lika lycklig över våren som övriga familjen :D
image143

En dag med solsken

Här är lite bilder som jag tog för några dagar sedan när vi var ute hela dagarna och krattade och gjorde fint ute på gården. Vi har haft ett helt fantastiskt väder i några dagar. Linus fick krypa på backen för första gången och han var överlycklig över det! Det roligaste han varit med om på länge. Viktoria har hjälpt mej att kratta och där imellan så studerar hon alla nya saker som smält fram under snön. Allt måste undersökas! Katten är naturligtvis med, det är han alltid, han tycker om när vi är ute tillsammans med han så han får busa med oss :D
Sen har jag shoppat mej en aldeles egen skottkärra *supernöjd* och en sekatör för jag har tappat bort min andra men sen visade det sej att det var Lars som hade dragit iväg med den så nu har jag 2, men det är ju bra :)
Skottkärran har varit min roligaste leksak de senaste dagarna!

image138

image139

image140

image141

image142

Mamma´s sötisar

Här är en bild på Viktoria i hennes nya skjorta, hon visar den inte så mkt men jag gillar att den är blå och hoppas att det börjar lugna ner sej med rosa kläder nu ;)
image136

Linus får oxå vara med, här står han och tittar på Syrran när hon leker
image137

Barbiehuset

Viktoria sitter och leker med sitt barbiehus och Linus tittar på. Vad härligt det är att sitta och lyssna på dom när dom leker <3 Linus har 2 tygböcker som han älskar att bläddra i och så ska han gossa med dom, det gillar han :)
Nu har jag Badat Linus och Duschat Viktoria, hon har en ny skjorta på sej idag som hon valde själv när vi var och shoppade i fredags och jag tycker den är jättefin!
Jag har tagit upp lite bacon ur frysen och tänkte röra ihop lite baconklet med bacon, makaroner, majs, champinjoner och creme fraiche. Det är smaskens!

Här sitter Viktoria och leker
image130

Så här ser huset ut på framsidan, det har en fungerande ringklocka med :D
image131

Sovrum
image132

Badrum
image133

Kök och allrum
image135

Jag förstår tjejen att hon är helt lycklig! Jag ska nog hjälpa henne att sätta alla små prylar på plats sen :D *roligt*

27:e April, Söndag. Engelbrekt

Idag har jag tagit mej upp i tid, det var några dagar sen jag gjorde det. Jag har något som luktar skit i kylskåpet och jag kan inte hitta vad det är, jag har kastat allt som är öppnat och gjort rent i grönsakslådan men det stinker ändå. Imorn när jag är ledig så ska jag gräva ur allt och torka ordentligt och se om jag får någon bukt med det..
Igår så jobbade jag och det gick som en dans, härligt att ha sådana arbetskvällar!
Idag är det lite grått ute, det har duggregnat inatt och det är 8,4+ grader ute. Riktigt skönt faktiskt.
Nu så ska jag duscha Viktoria och ställa iordning kidsen i deras nya fina kläder jag handlat i fredags :)
Ikväll så ska jag jobba igen och innan det har jag inte tänkt att göra många knop.

Titta vilken klätterapa vi har :D
              

26:e April, Lördag. Teresia & Terese

Idag har Tesse namnsdag, grattis tjejen!
Idag var jag trött som attan och det var segt innan jag kom ur sängen. Syrran kom hit och då fick jag lov att kliva upp :) Vi har varit på barnprylsmarknad och fyndat lite idag. Jag köpte 3 barnfilmer, en med Alfons Åberg och 2 med Barbapappa sen hittade jag en pekbok till Linus och lite kläder till kidsen.
Nu ska jag dricka ur min kaffe, vattna blommorna, hänga tvätt, ställa iordning arbetskläderna och åka på jobbet.
Viktoria följde med Moster och ska leka med Ida idag, Linus ligger och sover och Lars är ute på gården och grejar.
Lars och Viktoria har satt ihop hennes barbiehus idag och jäsiken vad stort det var! Blir nog förhoppningvis många lektimmar vid det ;)
Jag missade melodikrysset den här veckan igen men jag får väll lyssna sen nån gång om jag får tid. Nu lär jag sätta lite fart om jag ska hinna.
Jag vill att dom här 2 dagarna ska gå fort nu så jag och Viktoria får plantera våra blommor sen som vi köpt!

25:e April, Fredag. Markus

Idag har jag och Viktoria varit till Mora och shoppat tillsammans med min syrra Smulan. Vi har haft det jättemysigt hela dagen och solsken har det varit hela tiden.
Jag handlade som vanligt aldeles för mkt men det är ju så roligt! Jag köpte ett barbiehus till Viktoria och nu kan hon nästan inte sova för att hon längtar tills vi ska montera ihop det imorn :)
Sen har jag handlat massor med kläder till barnen. Till mej själv köpte jag en sekatör, lite panséer och frön som jag och Viktoria ska plantera sen nån dag.
Nu är jag helt slut och lägenheten ser förjävlig ut men det hjälps inte, jag måste gå och sova nu!
Jag har lämnat in kläder till barnprylsmarknaden som är imorn, hoppas att jag får sälja nått.
Gonatt alla och hoppas att ni får det trevligt inatt :)

Jag har ett kusinbarn som heter Markus och har namnsdag idag och han träffade jag ju förra helgen när jag var ute. Grattis på namnsdagen! Här är vi ;)

image127

Lunch

Nu har jag varit ute hela förmiddagen med barnen. Viktoria har hjälpt mej och krattat och Linus har krypit på backen för första gången och det var en stor upplevelse för honom. Men efter en stund så fick han gå i gåbordet istället. Nu har jag märkt alla kläder som jag ska försöka att sälja på barnprylsmarknaden och så har jag laddat upp bilder och beställt dom och så har jag gått med i en bok klubb åt Linus.
Nu så är Viktoria hemma hos min Svärmor och Linus sover i vagnen så jag ska passa på att kasta i mej lite mat innan jag ska hitta på med något nytt projekt igen!

Snart kan man plantera blommor, vad härligt det ska bli!
Det här är dom jag har på köksbordet nu som stått så fina i över en vecka :)

image126

24:e April, Torsdag. Vega.

Idag fyller min svägerska Lajsan år. Grattis till henne.
Solen skiner idag med och det innebär att jag ska vara ute och fortsätta att kratta. Men först så ska jag märka kläder till barnprylsmarknaden som är på lördag.

Annars så har jag inte planerat nå annat. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på för mat idag, skulle ha varit något snabblagat så man slipper stå och hålla på med det.
Viktoria har redan sprungit ut så det är väll på tiden att jag börjar röra på mej med!


Kom nu sommar!

Idag har vädret varit helt underbart! Hela familjen har varit ute hela dagen förutom när vi har varit inne och ätit. Vi har haft sällskap av Becky och David idag och Becky har hjälpt mej att hålla koll på barnen och krattat gräsmattan.
Det är helt underbart att få kratta och ställa iordning ute på gården, jag hoppas att jag får fortsätta med det imorn med för det är ju någon kvadratmeter att kratta på den här gården.
Linus har suttit i vagnen och studerat oss och Viktoria har varit med och hjäpt till och så har hon cyklat. Lars och David har varit i garaget och grejat.
Ikväll så har jag varit och sjungit och sen var jag ute och gick tillsammans med Becky. Det blev en längre runda ikväll och det känns i fötterna :)
Nu ska jag mysa med älsklingen, han har ju semester imorn och Viktoria är ledig från dagis så vi har inga tider att passa *skönt*
Nu kan sommaren få komma när den vill och det gör den nog snart för jag har små gullviveblad i gräsmattan utanför fönstret :D

23:e April, Onsdag. Göran & Georg.

Idag är det underbart väder ute igen, vad härligt! Lars har semester och skjutsar Viktoria på dagis så då hinner jag duscha idag innan jag ska göra något annat. Jag har duschat Viktoria idag och tagit på henne en ny skjorta som jag köpte åt henne och hon blev så fin!
Idag så ska jag ställa i ordning saker som jag ska sälja på barnprylsmarknaden i helgen och så ska jag se till att Lars monterar skåpreglarna åt mej. Ikväll så ska jag på kören och sen ska jag ut och gå.
Jag tänkte försöka vara ute endel idag med nu när det är så fint väder, 9,3+ grader i solen redan.

Här får ni se vad söt Mamma´s tjej är idag!
image125

Viktoria cyklar!

Solen har lyst hela dagen och vi har varit ute mkt idag. Viktoria har cyklat utan stödhjul för första gången idag och det gick jättebra!! Hon är så duktig Mamma´s tjej <3
Linus har varit ute i vagnen nästan hela dagen och han tyckte det var roligt ända tills vi skulle äta, då ville han oxå vara med vid bordet.
Becky har varit här idag och det har gått som en dans att stöka på här hemma när man har sällskap, jag har tvättat, diskat, torkat lite och pysslat med småsaker så idag har jag faktiskt äntligen plockat iordning i bokhyllan så den ser skaplig ut och sakerna ligger inte huller om buller längre :)
På kvällen nu så har vi grillat! Det var riktigt busgott :) Becky gjorde en helt fantastisk potatisgratäng och jag marinerade lite älgkött så hade vi beasås och grillad fetaost till *mmmm*
Sen kom Linda och Cilla hit så vi har varit ute och gått och efter det så har vi druckit te och pratat om framtid, drömmar, inredning och lite allt möjligt.
Nu ska jag bädda i sängen, ska bli härligt att krypa ner i rena sängkläder och mysa med älsklingen <3

22:a April, Tisdag. Allan & Glenn

Nu ska jag strax åka på dagis. Idag skiner solen igen och det ser skönt ut ute. Jag är ledig och tänkte försöka vara ute en stund idag. Jag har inte planerat nå speciellt så det blir väll samma gamla vanliga med tvätt och städ.
Jag var så seg upp idag, det blev sent igår med innan jag kom i säng. Men nu sitter jag upp och har ögonen öppna iaf.
Nehe jag har inget vettigt och skriva så det är nog lika bra att jag spelar en yatzy istället i väntan på att klockan ska bli tio i 9 så jag kan åka.

Etapp 2

Nu då så har vi varit på BVC och allt såg bra ut. Jag och Lars har käkat lunch och sen så for han iväg med Linus till Farmor och Farfar, jag har vikt och hängt tvätt och ska hämta Viktoria på dagis nu och skjutsa henne med till Svärföräldrarna sen ska jag brumma iväg på jobbet till halv 10 ikväll. När jag slutat så ska jag ut och gå!
Solen skiner och vädret är strålande! :D

Etapp 1 klar

Nu då så är barnen rena, påklädda och mätta. Viktoria är på dagis och Linus sover middag. Tvättmaskinen och diskmaskinen är igång och nu har jag tagit mej en liten paus med kaffe, pratat i telefon och bloggat så nu är det dax att fortsätta plocka lite så kan Lars dammsuga ikväll.
Snart ska jag åka till BVC och det ska bli spännande och se hur tung Linus är nu :) Till lunch så ska jag nog kasta ihop en köttsoppa med klimp tror jag, det är gott!
Nu ska jag torka bort lite grusiga kattavtryck som jag har lite här och var i lägenheten!

21:a April, Måndag. Anneli & Annika

Idag blir Linus 10 månader! Pia fyller år! Annika har namnsdag idag och jag känner 2, grattis till er :)
Fy bubblan vilken kväll det blev igår! Dagen började bra med att jag var iväg med brudisarna och käkade pizza sen fick vi lov att åka ner till Falun och hämta Viktoria. När vi var på väg hem så gick generatorn sönder på bilen och remmen till vattenpumpen small av så vi blev stående i Garsås vid den där gula gammla tågstationen.
Där blev vi stående ganska så länge innan svärfar kom och räddade oss. Först var det mysigt för det var så varmt och skönt ute så vi satt vid ett bord och läste tidningen och åt kinderägg men direkt solen krypit ner så blev det svinkallt! Men vi tog oss hem iaf även om det blev sent.
Idag så måste jag duscha Viktoria och skjutsa henne på dagis sen så ska Linus bada och iväg till BVC när jag varit där så ska barnen skjutsas hem till Farmor och Farfar för då så ska jag åka och jobba.
Så ser min dag ut idag.
När jag vaknade så var det 4- ute men det blir nog en riktigt fin dag tror jag för solen skiner då som bara den just nu iaf och himlen är blå ;)

Gårdagen i bilder!

              


image124

Vilken härlig kväll tjejer!

20:e April, Söndag. Amalia & Amelie

Jäsiken anacka vad kul jag hade igår!! Det började med plastparty där jag köpte en mat tallrik till Linus, en brödpensel i silikon och en muffinsform i silikon. Så nu ska brudarna få visa mej en massa goda muffinsrecept!
Sen gick vi hem till mej och förfestade lite, det var jag, Linda, Becky, Cilla,Osa, Camilla, Carro och Maria. Osa var nykter så hon fick skjutsa oss ner på Caféet sen.
Väl på Caféet så var det bra med folk och lagom med tryck inne där. Jag dansade så det kändes som att hjärtat slog dubbelslag, men det var ju så roligt! Dom spelade mest covers på Ramones och det gillade jag ;)
Sen när vi skulle hem så blev det endel tjafs och tråkigheter som tack och lov inte jag var inblandat i men det känns ju endå när ens nära vänner blir sårade. Då blir man upprörd!
Idag ska jag iaf träffa tjejerna igen, vi ska frossa lite bakismat *mums* Sen bär det iväg till Falun för idag ska Mamma´s tjej komma hem igen.
Jag återkommer om helgen i bilder sen bara jag får tag i personen som har kameran så hon kan skicka bilderna till mej!
Jo just ja, jag träffade ju en av mina idoler igår! 10 barnsmamman som bor här i Rot var ute och svängde på höfterna igår. Det är när man träffar såna människor som man inte ens vågar nämna saker som att man är trött på sina barn för jag har ju "bara" 2. Vilken strong människa hon måste vara!
Nehe nu ska jag ringa tjejerna så jag får svulla lite :)

Nu snart....

Nu har jag varit i Mora & Orsa, handlat en hel del. Blev lite kläder åt mej själv när jag var i Mora, får se om jag ska ha nått utav det ikväll kanske :)
Har handlat en vinflaska till min Mamma idag bara för att jag tyckte den var så fin, Hon samlar på små och fina flaskor. Det var en lila katt, jättesnygg!
Till Viktoria blev det en BMX cykel, extra bilkudde, 2 jackor och en skjorta. Jag har köpt 3 st barnfimer och så blev det en stor tygbok till Linus som han ligger och tittar i nu.
Nu ska jag ta och snygga till det lite här hemma och så ska jag diska och byta om och sen blir det Tupper Ware party!
Ha en trevlig kväll allihopa!!

Mat

Nu har vi nyss frossat i oss inlagd sill och potatis med gräddfil och kräftstjärtar *mums* Jag har ätit så jag är proppmätt och ändå så vill jag ha mer :/ Jag får vänta nån timme kan jag äta igen sen :)
Jag har varit ner på byn för en stund sen och handlat allt tills imorn när det är dax för party!
Lådorna jag köpte igår verkar bra, jag ska snart stuva ner lite grejor i dom och det är nog lurt att jag ska ha fler.
Nu ska jag vikta tvätt och diska :( Har ingen lust men måste.
Jo just ja, jag har köpt garn idag så mamma ska virka grytlappar åt mej :) Det blir nog riktigt snyggt, dom ska gå i samma färger som min köksgardin och blommkrukorna *nice*
Hoppas att ni får en trevlig kväll!


Roligt!

Jag fick ett mkt trevligt brev i postlådan igår som jag inte upptäckte förän jag kommit hem på kvällen.
För ett tag sedan så fick Viktoria ersättning för ett ärr hon har vid ögonbrynet och då blev jag fundersam över ärren som jag har efter en gammal olycka.
Jag ringde upp mitt försäkringsbolag och det visade sej att jag var försäkrad hos dom på den tiden och att skadan var anmäld, detta hände för 9 år sedan så jag kunde ff få ersättning för ärr. Så jag meilade in bilder på ärret och fick svar från dom igår. Där stod det:
Vi har bedömt att ersättning kan lämnas med 6.150 kr (!)
Tackar och niger tänkte jag och jublade innombords, nu blir det trevligt i Ullared när jag ska dit!! *JIPPI*

Här är en av bilderna dom fick, jag ser helt sliten ut..... men det är vardagen och så ser man ut då.

image120

18:e April, Fredag. Valdemar & Volmar

Vilken dag det var igår. Först på morgonen så var det kaos här hemma, jag sprang runt som en tok före kl 12 för att försöka hinna allt som skulle göras innan vi skulle åka. Mitt i paniken så kom jag på att jag har inte fyllt i dagarna för föräldrapenning till försäkringskassan och igår var sista dagen man kunde skicka in om man ska få nå pengar den här månaden. Det var bara att sätta sej och börja fundera på vad och var man skulle skriva, men jag fick det på postlådan iaf.
När jag lämnade lghten så såg den ut som skit! Det var grejor överallt och disken stod kvar på köksbordet men jag var tvungen att åka. Linus fick vara hos Farmor och Farfar.
När jag kom ner till Falun så strosade jag runt lite på ICA Maxi, tro det eller ej men jag hittade inget speciellt jag ville ha :)
Jag drog iväg ensammen norrut i bilen jag lånat med svärfar som inte har någon radio, det blev endel nynnande kan jag säga. När jag kom till Mora så åt jag på Donken och så var jag in på djurmagasinet och ÖB.
Jag hittade lite kraffs på ÖB bl.a 2 plast dumprar till barnen, möbeltassar till mina nya stolar och skåpreglar så jag ska få ha mina saker ifred. Sen så fick jag tag i några förvaringslådår i kartong, jag ska snart försöka veckla ihop dom och se om det är ngt att ha.
Sen hämtade jag Jessica på gymnasiet och vi for hem till henne. Jag följde henne och några av hennes kompisar och solade solarium *skönt* Sen åkte jag och Jessica hem till henne och satte oss på balkongen och drack kaffe och pratade strunt. Hon har kvällssol på sin balkong och det kändes som en sommarkväll när vi satt där och myste!
När jag kom hem igen så var jag varm i skinnet som man brukar vara på kvällarna på sommaren *härligt* Jag och Lars käkade mat från grillen tillsammans och gick igenom prylarna jag köpt.
Sen stack jag iväg till Becky och vi promenerade tillsammans. Fullt ös alltså från halv 8 på morgonen till halv 12 på natten :) Men jag har haft en helt fantastisk dag med mej själv igår ;)

17:e April, Torsdag. Elias & Elis

Idag fyller min syster Smulan år, Grattis till dej och hoppas att du får en bra dag så hörs vi på telefon ikväll! Har du kollat postlådan idag??
Jag har skickat nå scrap grejor åt henne på posten idag.  Det var nå fräna pusselbitar. Sen har jag köpt Mary Kay oil-free eye makeup remover till henne. Hoppas att hon blir glad och tycker om det!
Idag så måste jag packa för det blev aldrig av att jag gjorde det igår. Linus ska hem till Farmor och Farfar och Viktoria ska jag skjutsa hem till hennes Pappa. När jag ändå är neröver så tänkte jag hälsa på Jessica & Tomas en sväng och så ska jag in på ÖB och köpa barnsäkra spärrar till skåpen så jag slipper ha köksredskap på golvet hela dagarna.
Solen strålar idag *härligt*  Det har hunnit bli 7,1+ grader ute och nu måste det vara så att våren är här! Camilla har redan börjat få blommor i sin rabatt och så har hon krattat sin gräsmatta. Hemma hos mej ligger ff snön kvar så jag kan inte kratta ngt än och vi bor inte ens 2km ifrån varandra, orättvist. Men jag har ju lite träd och skugga omkring mej så det är väll därför det inte tinat bort än.
Oj, vad tiden rinner iväg. Jag blev sittande med min Mamma i telefon en halvtimme nyss och nu är det på tiden att barnen får frukost och så ska både jag och Viktoria duscha idag.
Men först så ska jag spela en yatzy inne på lunar :)

Knallat

Nu har jag nyss varit på kören och sen varit ute och gått.
Jag tog mej igenom den här dagen med precis som alla andra även om jag inte haft lust att göra annat än att spy och gå och sova idag. Jag är så glad över att jag åkte iväg ikväll och sjöng och gick för nu känns allt mkt bättre.
Imorn blir en lång dag igen men det ska nog gå då med!
Nu är det vetekudden, sängen och älsklingen som väntar <3

Jobbet

Jag har precis tagit på mej 4 veckors jobb i sommar utan att fråga min sambo först :/ Men det går säkert bra ;) Det är på ännu en ny avdelning som jag ska få inskolning på lite senare.
Men sen ska jag även passa på att vara ledig lite i sommar när man kan!
Jag känner mej lite kluven vad det gäller jobbet för jag vill jobba men ändå inte, jag vill inte binda mej vid något nu när jag har chansen att vara ledig och solbada alla soliga dagar :)
Nu ska jag köra igång en till tvättmaskin och så ska jag åka och hämta Viktoria på dagis.

16:e April, Onsdag. Patric & Patricia

Idag fyller en kusin till Linus 1 år. Min älskade största broder har namnsdag idag!
Klockan rinner iväg och jag har inte hunnit blogga förän nu, det är inte likt mej!
Igår när jag hade varit ute och gått så värmde jag vetekudden och lade efter ryggraden när jag skulle sova och det gjorde susen! Så idag har jag bara lite ont i ryggen men är inte så stel som jag var igår.
Idag så var jag väldigt seg ur sängen innan Viktoria skulle vara på dagis det är därför jag inte hunnit sätta mej förän nu, jag har varit och handlat, tvättat, diskat, fixat mat till Linus och matat han. Just nu håller jag på med ett projekt att behandla mina handdukar med klorin innan jag tvättar dom och det fungerar ganska bra mot garagesmuts. Det är ju så att ha en mekaniker i hemmet att då har man en stor grå fläck mitt på alla handdukar som inte går att tvätta bort. Sen länktar jag tills mitt tvättmedel tar slut så jag får testa ett annat som jag tror är bättre.
Idag har Lars beställt hemgjorda hamburgare till lunch så jag ska väll ställa mej och steka dom snart.
Solen skiner idag och det känns väldigt härligt! Det märks att jag får mer energi direkt det är lite ljusare ute. Jag måste försöka att beta av lite kläder ur den tvättade högen och vika in det i skåpen men det är ju tyvär inte det roligaste jag vet. Sen måste jag packa åt Viktoria för hon ska åka till sin Pappa imorn och förhoppningsvis så ska Lars hinna byta däck åt mej idag.
Ikväll sen så ska jag på kören och efter det så blir det promenad igen!

Hemma igen

Känns som att den här dagen har varit väldigt lång men nu är den iaf avslutad för min del.
Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dagen, jag har röjt undan en hel del här hemma, dammsugit, varit och hälsat på i 3 olika gårdar och så har jag varit ute och promenerat nyss.
Ryggen är ff hård som pannsar men det släpper säkert när man fått upp konditionen igen. Tack Karin för den söta kommentaren ;)
Det tar ju sin lilla tid att komma i form igen när man har slappat en längre tid.
Nu ska jag krypa ner hos älsklingen och förhoppningsvis få en rejäl törnrosasömn.
God natt!

15:e April, Tisdag. Olivia & Oliver

Idag är jag seg. Lade inte ens märke till när älsklingen klev upp idag. Han gjorde välling åt Linus så han hade heller inga ljud för sej så jag vaknade. När Lars väckte mej sen för att pussa hej då så kändes det som om jag försovit mej.
Jag var ute och gick igår, det går fortare och smidigare för varje dag. Men idag är min rygg som en pannsarplatta, jag är helt stel och fick nästan inte på mej strumporna så jag skulle ha behövt masera den våldsamt. Frågan är bara vem jag ska lura till det.
Vad är det som ska göras idag då?
Viktoria ska på dagis, jag måste ringa ett samtal, posta ett brev och vika tvätt. Sen på eftermiddagen så ska vi hälsa på en släkting till Lars. Hon har nyss fått barn så vi ska dit och "lôse luva" det betyder att det ger lycka och välfärd om man ger bort en present till ett nyfött barn typ, vad som händer om man inte gör det har jag aldrig fått reda på.
Ikväll så ska jag gå igen :)
Viktoria sitter och pratar till Dora utforskaren på TV.n *gulligt* och Linus har sina egna ljud för sej. Nu måste jag servera dem lite käk om jag ska hinna.

Tupper Ware

Nu har jag raggat folk till partyt jag ska ha nästa helg och det ser riktigt lovande ut ;) *kuligt*
Idag har jag och Viktoria bakat bullar sen knallade vi upp till mina svärföräldrar och bjöd dom på lite nybakat. Det är väll ungefär det som hänt idag. Föresten så fick jag en tröja på posten idag som jag köpt till Lars, det var en mörkblå adidas tröja, helt ok.
Nu sitter jag och tittar på de fina blommorna jag köpte förut idag och dom lyser verkligen upp här inne!
Nu ska jag klä på mej och ut och spurta lite, det ska bli riktigt skönt!!
God kväll ;)

14:e April, Måndag. Tiburtius

Jaha då var det måndag igen och det innebär att Viktoria ska på dagis. Linus vaknade 6 i morse och var på strålande humör så det var bara att kliva upp till slut och göra välling. Detta tidiga uppvak gjorde att jag har faktiskt sminkat mej idag :) på en måndag! Det har nog inte hänt sedan gymnasietiden.
Dagarna tickar iväg fort men det gör inget just nu för då kommer sommaren fortare och så vill jag ha lön igen för nu börjar det kännas tomt i pengapungen.
Det är mulet ute idag men det ser ut att kunna bli fint väder senare på dagen *hoppas*  Det är 1,7+ grader ute så jag slipper då skrapa bilrutorna och det är skönt att slippa!
När jag lämnat Viktoria på dagis idag så måste jag handla lite mat och när jag kommit hem igen så lär jag dammsuga. Jag hatar verkligen att dammsuga och framförallt här där det är så trångt att det är jobbigt att bara ta fram dammsugaren. Men det är ett måste nu när leran jäser fin ute på gården och gärna vill in på mitt golv och jäsa för att senare ätas upp av Linus, så den måste elimineras!
Idag när jag är på affären så ska jag nog köpa mej en bukett blommor, jag känner att jag måste ha en sån att titta på här hemma. Det lättar upp i den tråkiga vardagen och får rutiner att kännas lite roligare när den lyser upp både i köket och i själen.
Till lunch idag så ska jag nog göra stekpotatis och skinka, det är inte så dumt. Fast jag vet inte riktigt vad jag ska ha för klet till för det är ingen av oss som äter mimosasallad så jag måste hitta på något annat. Åh nu kom jag på att det är ett recept i en tidning som jag köpte i fredags som jag skulle spara och nu har jag kastat den, det måste jag leta reda på! Det var någon röra som innehöll kräftstjärtar som skulle serveras till pasta *mmm*
Det var värst vad barnen var på toppenhumör idag eftersom jag kunnat sitta här och skriva så länge helt ostört, det är visserligen skönt att få vara ifred och vakna ordentligt på morgonen innan man orkar med Viktoria´s alla frågor och Linus krävande skrik men när man inte har det surret runt benen så blir man orolig istället vad dom gör. Ja det är väll livet på en pinne det som småbarnsförälder. Det är tydligen spännande barnprogramm på TV:n den här morgonen.
Men då ska jag ta och gå igenom lite foton som jag ska skicka in på framkallning innan jag måste göra frukost.
Ni får ha en strålande dag mina vänner!  ;)

Ut och äta igen =)

Igår så lämnade vi barnen hos Farmor & Farfar sen åkte vi ut och åt aldeles själva jag och Lars, det var så mysigt! Härligt att få göra såna saker ibland bara på tu man hand.
Idag ska vi ut och äta igen fast den här gången ska hela rasket följa med + Jimmy & Veronika. Det ska bli kul!
Jag är lite bättre i magen nu och det är skönt. Jag har sett ett avsnitt av Andra Avenyn nyss *spännande*
Nehe nu ska jag klä på Viktoria, hon har nyss duschat och tittar på film nu, sen hoppas jag att Linus vaknar snart för han ska äta hemma först innan vi ska åka.

13:e April, Söndag. Artur & Douglas

Söndag, som vanligt inget planerat mer än att barnen ska duscha och bada idag. Jag skulle egentligen ha vikt all ren tvätt jag har liggandes på hög men jag har ingen motivation till det.
Jag har ont i magen idag och vill inte göra något.

Sällskap

Ikväll har Veronika varit här och vi har haft det jättemysigt tillsammans. Det blev en massa prat om allt möjligt bla om gammla tider och jag visade henne lite gammla foton och hon reagerade på hur ung jag såg ut då. Jag däremot tycker inte att jag förändrats det minsta och hon tycker att jag såg mkt yngre ut =)

Här är jag och Viktoria när hon var bäbis

image117

Här är jag 20 år gammal

image118

och här är jag idag snart 25...

image119


Det är väll ingen skillnad eller??


12:e April, Lördag. Liv

Jag plöjde igenom några avsnitt av Andra Avenyn igår och det var riktigt underhållande :)
Idag vet jag som vanligt inte vad jag ska göra. Lars ska ut och åka skoter och jag ska köra en tvättmaskin. Sen vet jag inte riktigt nå mer.
Allt började så bra imorse, jag låg och bara njöt av tillvaron medan Lars berättade för mej hur mycket han älskar mej *mmm* sen vaknade dottern i familjen och vred på Markoolio på högsta volym för då skulle hon dansa! Sen bröt kriget ut här hemma för att hon fick lov att sänka volymen. Det blev naturligtvis gråt och hon ansåg att vi var världens sämsta föräldrar som inte tillät henne att dansa och det var man tvungen att ha hög volym till, för fick hon inte dansa nu så kom hon aldrig mer till att göra det i hela sitt liv och det var vårat fel *dramaqueen*
Jag trodde liksom att jag var snäll som tillät henne att ha på musik kl 7 på morgonen och såg fram emot att få lite sovmorgon under tiden som hon sysselsatte sej med att lyssna på musik och dansa. Jag hade inte räknat med att vakna på ett disco.
Jaja, det var ju bara att kliva upp för Linus var ju i högvarv med, sken som en sol och undrade varför Mamma och Pappa låg och trynade.
Sen när jag klivit upp och bytt blöja osv så går jag in hit för att skriva dagens blogg, tittar ut genom fönstret och då slog spunken till och det sprack minst ett blodkärl i hjärnan på mej. DET SNÖAR!
Detta kan inte vara sant, nu har det snöat i 4 dagar. Jag som trodde att våren kommit. Jag som städade hallen förra veckan och röjde undan de mesta av alla byllsiga vinterkläder. Jag som släpade fram krattan så jag skulle vara beväpnad och klar när sista snödrivan tinat. Jag som köpt springskor till Viktoria.
GE MEJ VÅREN! NU!!

Äntligen!

Nu har jag och Lars tagit oss i kragen och gjort rent HELA skafferiet *tjoho* åh vad jag är nöjd!!
Viktoria har haft en kompis hemma här ganska länge idag och dom har lekt så bra och Linus har fått vara med och titta på. Vilka sötisar <3
Ikväll har vi myst tillsammans med mat från grillen, nu har barnen lagt sej och Lars har åkt till Motorklubben så jag är själv tillsammans med datorn. Men det är inte fy skam för nu ska jag titta på Andra Avenyn halva natten ;) eller typ till midnatt så jag orkar kliva upp när barnen vaknar imorn *hehe*
Men först ska jag ringa en av mina systrar och höra hur det är med henne.
Ha en trevlig fredag kväll!

Kompis + monster

Nu har jag duschat och startat tvättmaskinen och diskmaskinen. Bara jag druckit ur kaffen så ska jag laga mat. Det blir schnitzel med mos idag. Under tiden som jag gör det så ska jag nog glena på ett avsnitt av Andra Avenyn :)
Viktoria håller på och vänta på en kompis som ska komma hit och leka idag, det blir roligt!

Här om dagen när jag satt och knappade vid datorn så började det prassla bakom den och fram under dataskärmen kom det en liten vit mus emot mej. Det gick så fort så jag blev så j*kla rädd! Flög baklänges och vrålade innan jag sansade mej och såg vad det egentligen var!
Det är fult att skrämmas så!

image116
Ser ni vad det är för monster?? ;)

11:e April, Fredag. Ulf & Ylva

Jaha då var det fredag. Kanske man ska göra sej lite fredagsfin idag ;)
Jag var ute och gick med tjejerna igår och då diskuterade vi lite om hur ofta man tänker på sitt utseende numera och det är ju inte lika ofta som förut. Men idag ska jag minsan snygga till mej lite! Synd bara att man inte har nå snygga kläder *suck*
Men först så måste jag fixa frukost och mellis till kidsen.
För att förstöra stämningen lite så tittade jag just ut och det snöar idag med.....
Annars så har jag inget speciellt att göra idag vad jag vet.

Mamma´s änglar

Snart sover barnen och jag ska nog sticka iväg ut och gå sen.
Det har inte blivit många knop idag känns det som men det vardagliga har rullat på som det ska iaf.
Lägger in en bild på mina sötisar som inte ser helt oskyldiga ut. Viktoria har ett smile som säger att hon nyss gjort ett hyss och Linus ser helt ovetande ut men det är nog medvetet att han just är på väg att gripa tag i syrran´s hår! ;)
Ett par riktiga busisar!

image115

Deklarerat

Idag fick vi våra deklarationer så nu har jag knepat och knåpat färdigt med dom papperen och klistrat igen kuvertet så nu ska det bara iväg på postlådan. Sen har jag deklarerat på telefonen med, det var mkt enkelt och då får man pengarna före midsommar, så det kan jag rekomendera för er som inte behöver göra några ändringar i deklarationen.
Nu har det iaf slutat snöa så nu är det bara att vänta på att det ska töa :/
Det blev ingen sortering av varorna i skafferiet idag, Linus löpte amok när jag öppnade den dörren och han slet i alla grejor så jag stod inte ut med den hjälpen utan kastade in allt igen och stängde dörren. Jag får fixa det en annan dag när Pappa är hemma och kan underhålla honom under tiden som jag kan greja lite med annat.
Nehe nu lär jag starta tvättmaskinen och fundera ut nån mat till kvällen.

10:e April, Torsdag. Ingvar & Ingvor

Då var världen utanför vit igen och jag blir blek av tanken på att den här snön aldrig vill försvinna. Nu är det 3:e dagen som det snöar, SNÄLLA sluta nu!
Sen är det en till sak som retar mej, jag skulle skicka ett mail till folksam igår och jag har inte fått svar på om dom fick det fasten dom lovade att skicka bekräftelse så jag måste väll ringa idag igen då *suck* vad drygt det är när saker och ting inte fungerar på en gång.
Undrar vad jag ska göra idag då? Jag ska då inte utanför dörren så länge snön vräker ner, det vet jag då. Jag ska nog starta ett nytt avsnitt av Andra Avenyn och börja städa mitt skafferi. Ja det ska jag!

Trevligt!

Började kvällen bra med kören och alla underbara vårsånger! När jag var färdig där så stack jag iväg till Becky. Linda kom dit och hade med sej underbara chokladmuffins som hon bakat *mums* och sen kom Cilla dit med så vi har varit ute och promenerat tillsammans alla 4.
Härligt att få träffa dem igen och prata av sej om alla världsliga saker som snurrar i huvudet på en. Det blev ju ett lååångt uppehåll för mej i jan, feb och mars men nu är jag igång igen och det känns i lederna!
Imorn är det äntligen torsdag och det innebär slö förmiddag i morgonrock *aaah* det är så juvligt att strosa omkring och bara känna lugnet här hemma. Förhoppningsvis så ska jag hinna plöja igenom några avsnitt av Andra Avenyn under tiden som jag grejar här hemma.
Nu ska jag värma vetekudden och krypa ner hos älsklingen som för länge sedan somnat.

Körövning

Jaha, idag har det inte hänt allt för mkt. Eller ja, jag har gått igenom en massa viktiga papper som ska fyllas i och skickas till höger och vänster så jag har fixat alla sånna nu och fått iväg dom på postlådan. Det är sånt som tar tid men som ingen annan märker att man gjort. Och så har jag laddat upp 500 bilder som ska framkallas sen, jag har typ 500 bilder till som ska laddas upp men det tar ju sån himmla lång tid.
Sen har jag dragit ut en massa papper med bilder och förklaringar om fotosyntesen. Viktoria frågade mej idag om blommor kissar? För det hade dom sagt på bolibompa igår..... Så det är bara att vackert förklara hur blommor gör när dom kissar så jag talade om för henne att blommor kissar syre *hehe* Den förklaringen var väll fin? Viktoria tycker att både jag och bolibompa är knäppa för hon vet minsann att blommor kan inte kissa!
Just nu sitter jag och dricker dagens sista kaffetår innan jag ska fixa matlådor av maten som blev över idag, spagetti med köttfärssås. När jag gjort det så ska jag iväg på kören och när jag är färdig där så ska jag ut med mina stavar tillsammans med Becky.

9:April, Onsdag. Otto & Ottilia. Nalledagen

Igår så var jag ute och gick, det var riktigt skönt! Så idag är jag stel i armar och ben men jag har ingen huvudvärk :) Men det bästa utav allt var nog att jag fick träffa Becky och rensa huvudet från en massa skit.
Jag måste köpa nya springskor :( Det har blivit nå fel på mina bak vid hälen så jag fick en blåsa igår *suck* Men jag ska inte klaga för jag har haft skorna länge det är bara det att jag hade inte velat lägga pengar på nya just nu.
Idag så snöar det igen *suck 2* det verkar inte vilja ge sej.
Igår så dammtorkade jag hela köket utom databordet och det är jag väldigt nöjd över! Däremot så har jag ett annat projekt som har legat över mej ända sedan vi möblerade om i Januari.... Jag har nämligen inte ställt upp alla saker i bokhyllan där dom ska vara än..... Fy vilken latsäck jag är *fniss* Men jag har helt enkelt ingen lust.
Idag så är det Nalledag på dagis och det innebär att alla stressade föräldrar ska komma ihåg att ta med sej en nalle till dagis och den som inte kommer ihåg det får ett grinigt barn resten av veckan *hehe* Jag och min torra humor. Viktoria har iaf lagt sin nalle mitt i gången vid ytterdörren nu så då borde vi ju komma ihåg den *hoppas*
Nehe då var det tid för frukost då.

Bläää

Huvudvärken är tillbaka *suck* Jag vill bara gå och sova och slippa kliva ur sängen. Tänk om man hade någon som kunde passa upp på en när man har sånna här dagar. Någon som sprang och hämtade gosaker som man vill ha, värmer vetekudden kontinuerligt och maserar fötterna åt en.
Men nu ser ju inte vardagen ut så. Nu ska jag lägga mej en stund och hoppas att Linus sover middag minst en timme och att Viktoria inte vill ha svar på så många frågor den närmsta timmen.
Men Viktoria har återupplivat sin tamagotchi så jag hoppas att den kan underhålla henne en stund.

Det tar sej

sa pyromanen.
Idag är jag mkt nöjd än så länge. Jag har dammtorkat kryddhyllan, microbänken, spisen, frysen, kaklet, toaletten, handfatet och skåpluckorna. Nu ska jag ha lunch som kommer att bestå av korv med bröd. Sen när jag har ätit och hämtat på dagis så hoppas jag att energin kvarstår.
Huvudvärken har äntligen försvunnit nu och jag hoppas att den håller sej borta.
Linus är en liten krypande ängel idag. Mycke riktigt så var det tänderna som spökade med hans humör för idag har det spruckit fram två vassa gaddar i överkäken så nu snart har han 4 bissingar! Underbart att han är glad igen!! Det är en förutsättning om man ska kunna göra något vettigt hemma.
Föresten så skulle jag ha bakat bullar någon dag, jag upptäckte när jag gick igenom alla kryddor idag att jag hade 3 förpackningar kardemumma så det kanske är dax att använda den ;)
Nehe nu ska jag steka lite korv!

8:e April, Tisdag. Nadja & Tanja.

Jag hade huvudvärk precis hela dagen igår, men idag känns det lite bättre men det är inte riktigt bra än.
Annars så är jag på betyldligt mkt bättre humör idag än vad jag var igår ;)
Det är ju en hel del födelsedagar nu på våren och i April nu så har vi 3 kvar som ska uppvaktas med present och så är det en som jag ska skicka kort till. Nu är det så att 2 av dom kom jag på igår vad jag ska ge i present! *jippi* Det är en sån härlig kännsla när man kommer på något riktigt bra som man vet att personen i fråga kommer att använda och inte kasta långt in i en skrubb nånstans!
Annars så håller jag på och letar folk till ett Tupper Ware party, är det någon som saknar nån plastpryl i köket eller bara vill komma och umgås?? Själv ska jag ha en barntallrik!
Nehe nu lär jag sätta fart så jag hinner iväg med Viktoria på dagis.

[LOVE]

image113

image114

Min älskade familj <3

Bolibompa

Nu är det en lugn stund här hemma. Viktoria sitter och tittar på bolibompa och Linus sitter i sin säng och tittar på henne. Det är så skönt att ha båda två hemma för då trötar de av tiden tillsammans och kräver inte så mkt uppmärksamhet av oss vuxna.
Idag har jag hållit på och plockat en massa saker igen och dammtorkat lite här och var. jag har gjort rent toaletten och tvättat en omgång med sängkläder. Min älskling har dammsugit åt mej och skakat hallmattan och det är sånt jag gillar när han hjälper mej ;)
Ikväll blev det makaroner och köttbullar till middag, helt ok tycker jag även fast än jag läst aftonbladet idag *hehe*
Nu ska jag röja ihop all disk här inne och få den ren sen ska jag inte göra något mera vettigt idag mer än att jag ska få barnen i säng och så ska Viktoria duscha ikväll.
Jag har roat mej med kameran lite och knäppt en bild på Linus när han gosar med katten. De älskar varandra hårt kan man säga :D

image111

Viktoria roar sej som vanligt med att pyssla hela dagarna om hon får, men jag tycker att hon måste äta, sova och gå ut ibland :)

image112

Världshälsodagen

Japp det är idag det! Riktigt vad det innebär vet jag inte för jag har aldrig hört talas om det innan jag läste det i almenackan idag men jag antar att det innebär att man ska tänka på sin hälsa idag.
Så vad ska du göra för din hälsa?
Själv ska jag inte göra något speciellt vad jag vet. Om inte källsortering räknas till god hälsa då, på lång sikt så borde det ju göra det och jag har blivit en hejare på att källsortera och det är ju bra för miljön och det som är bra för miljön borde ju vara bra för hälsan.
Som vanligt så är det städning som ska prioriteras idag och det ger ju även lite motion :)

7:e April, Måndag. Irma & Irmelin. Världshälsodagen.

Dagen började skitdåligt idag, så det kan bara bli bättre nu då eller??
Inatt så har barnen varit vakna i omgångar vid olika tillfällen. Viktoria har haft en massa konstigheter för sej. Det började med att jag vek en filt över hennes fötter igår, då bad hon mej 3 ggr till vid senare tillfällen att vika till filten igen som inte låg som den gjorde från början. 3:e ggn så tog jag undan filten för hon har aldrig haft det så förut så det var väll lika bra. Då bad hon om att få vatten och sen låg hon och blåste ut snor på sängkläderna som jag bytte igår. Det lät inte som att det kom ut något snor men det var ett väldigt enerverande ljud när hon blåste ut hårt ur näsborrarna typ 115 ggr innan hon gav sej. Sista gången hon var upp inatt så väckte hon mej för att fråga om hon fick gå på toaletten. Det är nå nytt hon börjat med för hon har då aldrig frågat om det förr.
Linus har vaknat hur många ggr som helst inatt. Ibland har han skrikigt hysterisk och ibland har han skrattat och farit runt i sängen ända tills han slagit skallen i spjälorna och börjat skrika igen. Så har han hållit på sedan 2 inatt.
Sedan fick jag ett telefonsamtal imorse när jag låg och drömmde som bäst och det var inget trevligt samtal så nu är jag ganska så sur.
Och nu åker hemtjänsten bil på gräsmattan oxå, hoppas att hon kör fast i mitt fina gräs så ska jag ställa mej på trappen och skratta åt henne *grrrr*
För att späda på helvetet lite extra så snöar det ute idag, jag trodde faktiskt inte att det skulle komma mera snö nu. Jag som har tagit fram krattan så jag ska kunna börja kratta direkt snödrivorna tinat......
Nej nu ska jag servera barnen frukost och mellanmål sen ska jag skjutsa Viktoria på dagis.

Redan kväll??

Jag fattar inte vart den här dagen har tagit vägen. Först på förmiddagen var det en väldig fart på mej. Jag vattnade blommorna, matade fåglarna, tvättade 2 maskiner, hängde tvätten, vek tvätt, bäddade rent i 2 sängar, sorterade leksaker, grejade disken och fixade en massa småplock.
Sen på eftermiddagen så åkte Viktoria till en kompis och då satte slöheten in, det känns som att jag inte han göra något på dom 3 timmar hon var borta. Eller ja, tvättmaskinen hoppade sönder igen så Lars fick lov att laga den medan jag underhöll Linus. Klockan rusade iväg och sen skulle vi åka och hämta henne.
När vi var ute och åkte så passade vi på att handla mat från grillen så nu har vi nyss haft söndagsmys med skräpmat och tittat på Fem myror är fler än Fyra elefanter.
Linus har varit på extremt dåligt humör idag och skrikigt för ALLT, spelar ingen roll vad man gör så skriker han. Men jag har upptäckt 2 vita knölar uppe i gommen så det är nog framtänderna som är på väg för han har lite feber med idag.
Nu så ska jag tvätta en omgång till med arbetskläder och sen ska jag bädda rent sista sängen, sen blir det nog inget mer gjort idag.

6:e April, Söndag. Vilhelm & Helmi

Jag måste komma ihåg att ringa Viktoria´s Pappa sen när jag vaknat ordentligt för han fyller 30 år idag.
Idag är jag seg, ändå tycker jag att jag kom i säng i skaplig tid. Men barnen har iaf fått kläder på sej och ätit frukost. Linus käkade ju frukost kl 7 så han ska strax få mellanmål.
Just nu sitter jag och skriver en massa saker på en lista som jag ska göra idag.

Igårkvälls föresten så var ju svärmor här när jag slutade jobbet, hon hade lagt märke till att katten var så blöt på ryggen. Det visade sej att det luktade kanin piss av han..... sen kan man ju fundera på vart han har varit???
Så det var inget annat att göra än att stoppa in han i duschen. Svärmor blev imponerad för katten står aldeles stilla när man tvättar han, sen när jag är klar så kammar jag han och blåser honom torr med hårtork :)
Han är väl dreserad min goa misse!
Nehe nu ska jag sminka mej en smula, jag brukar ju annars inte göra det men jag är så nöjd över min nya mascara jag har köpt så nu är det roligt att kladda på sej lite så man ser piggare ut :)

Fjant gäspar

Lördag kväll, macka och te.

Det gick bra att jobba ikväll *skönt*
Nu så sitter jag hemma och käkar lite innan jag ska surfa vidare för att senare gå och lägga mej.
Lars är ute och partajar lite ikväll, jag hoppas att han får kul! Ska bli spännande imorn och höra vad han gjort :)
Själv har jag inget roligt att berätta så jag ska nog avsluta skrivandet nu och käka vidare.

5:e April, Lördag. Irene & Irja

Jaha idag har jag löst melodikrysset, jag missade tre frågor men Svärfar hjälpte mej ;)
Igår så kom jag som sagt hem. Packade upp alla grejor och tvättade en maskin med kläder. Lars for iväg till klubben på kvällen så jag kollade på Mordkommisionen och sedan la jag mej.
Idag har jag dragit mej till strax före 10 så jag fick skynda mej in i duschen innan krysset började. Nu så ska jag klä på mej och börja röja ihop lite här inne för jag ska börja jobba kl 14 idag och jag skulle ha hunnit dammsuga och torka upp lite grus här och var efter katten.
Jag är vekligen nöjd över att våren är här och snön är snart borta men nackdelen är ju att våran gård är täckt med lera så det blir en hel del grus här inne speciellt av katten som har pälsen full i grus och far upp på alla bord och hyllor. Det är inget gott som inte har något ont med sej, eller hur var det nu?
Solen skiner iaf idag och det ser riktigt mysigt ut. Viktoria ska få ringa till sin kompis och höra om dom kan leka idag, det blir nog toppen i det här fina vädret!
Nehe nu ska jag snygga till mej en smula ;)

Hem till Älvdalen

Sitter och slöpratar lite med Mor och dricker kaffe. Solen börjar visa sej så jag ska snart börja packa ut alla saker i bilen så vi är klara för avfärd.
Jag är en smula sur över att jag glömde kameran hemma för det har funnits många ögonblick de här 2 dagarna som jag hade velat föreviga men jag får väl hålla dem varmt i hjärtat och minnet.
Igår så var vi och hälasde på barnens Morbror Micke och hans sambo Mona, Mona fyllde ju år för 3 dagar sen så vi var till Sko Klädes som blomsteraffären i Särna heter och köpte en blomma till henne som vi var dit med på kvällen. Det var riktigt mysigt, vi fikade tillsammans och busade med barnen. Även min äldre bror Putte var där och det var full fart på båda morbröderna och barnen så jag antar att "gubbarna" har träningsverk idag ;)
När vi var på Sko Klädes så hittade Viktoria ett par snygga springskor till sommaren. Dom är vita med lite inslag av ljusrosa och guld, hon har bra smak tjejen. Här är det fortfarande vinter och lerslask så det lär ju ta ett tag innan hon kan använda dom men nere hos hennes Pappa där blommar nog de första blommorna redan och marken har börjat torka så där kan hon ju ha dom. Tråkigt att ha allväderstövlar när man har vårkännslor och spring i benen!
Nehe nu ska jag börja plocka ihop här hemma hos Mor och Far och röja undan spåren efter barnens framfart!

Särna

Inatt har kidsen sovit som stockar och det har varit riktigt skönt! Linus har sovit så dåligt jämt när vi varit här men nu börjar han nog vänja sej tror jag.
Igår så fick vi lite grejor med brorsan. Lars har fått en hel platta med tysk mjölk, han är helt tokig i den för han tycker att den är så god :) och jag har fått en massa påsar med olika desserter som man kan göra, ska bli spännande att testa men jag måste ju hitta några försökskaniner att utfodra dem med först. Barnen har fått en varsin påsk kanin av choklad.
Som vanligt så har jag varit klantig igen, jag glömde både kameran och mobilladdaren hemma när jag åkte igår, smart! Men man kan ju inte hålla reda på allt.
Idag så ska det väll inte hända något speciellt vad jag vet, ska väll umgås med mina föräldrar och barnen. Viktoria har hittat mina gamla barbiedockor och har levt sej in i fantasins värld, det ser trevligt ut, härligt att lyssna på henne när hon leker :)
Linus han har fullt upp med att försöka lära sej att stå på fri fot och han gör framsteg! Idag har han nästa klättrat ur spjälsängen, undrar vad jag måste hitta på med när han lyckas med det. Jag får väll specialbygga en som har högre kanter och ha hjälm på han när han sover :D
Nej nu ska jag knalla in i köket och diskutera lite med mina päron.

Klart för avgång

Jaha nu har jag tvättat, hängt tvätt, vattnat blommorna, dammsugit, grejat med mat och nästan packat färdigt. Jag ska bara packa det sista nu och sen ska jag ladda diskmaskinen och sätta igång den innan jag åker.
Viktoria kommer snart hem, Svärmor skulle ta henne med sig hem efter jobbet idag och det är ju skönt att jag slipper iväg en extra vända!
Förmodligen så blir det inte mkt uppdateringar i bloggen när jag är i Särna men på fredag så är jag hemma igen.
Ha det gôtt och kram på er ;)

Pissenisse

Den här gillar jag!
Lyssna och njut :)

2:a April, Onsdag. Gudmund & Ingemund

Jag hade glömt bort det nya bordet när jag klev in i köket nu så det var en mkt trevlig överaskning hur ljust och fint det blev i köket :)
Idag så ska jag packa och åka till Särna.Min äldsta bror är fortfarande där och stannar tills fredag så då tänkte jag hinna dit och träffa honom innan han sticker till Tyskland igen.
Idag är det grått ute :( Jag som hoppades att det skulle bli lika fint idag som det var igår. Ja ja, finvädret kommer väll nån gång. Igår så plockade jag fram Viktoria´s cykel och sommargrejor, tyvär så blev vi osams så utevistelsen vart kanske inte så skön som jag hade räknat med men så är det när man har bestämda barn.
Vitoria hade nämligen bestämt sig för att hon skulle inte ha galonkläder på sig om hon skulle vara ute och var hon tvungen till att ha det så skulle hon in till vilket pris som helst. Så hon knallade iväg och ställde sig mitt ute på ängen här och vrålade allt hon kunde hur elak Mamma hon har och att hon inte vill ha sin Mamma nå mer. Grannarna måste ha varit imponerade utav konsären hon bjöd på i mer än en halvtimme.
Jag vann iaf striden så till slut kunde vi sätta oss tillsammans utomhus och äta mellis med galonbyxor på! Så nu hoppas jag att jag slipper sådana diskutioner nå mer. Men det blir väll nya grejer för hon stod även och skrek att hon inte ville ha sina stövlar nå mer utan hon skulle ha nya, snygga och rosa springskor!
Här är det forfarande vinter och nå nya springskor blir det då inte nu i det här slasket!
Nehe jag lär väll fixa lite gröt nu och ställa iordning kidsen så dom är klara att åka till dagis.
Här är en bild på Viktoria när hon satt och pysslade igår, det är det roligaste hon vet! *puss*
image110

Nya bordet!

Åh det är så skönt och så vackert och så underbart att ha fått hem ett nytt köksbord! Det är svärmor jag har att tacka för hon köpte det till Lars i födelsedagspresent men jag tror nog att jag är mer exalterad än vad han är ;)
Han är helt slut efter allt mitt tjatande idag innan vi fått ut de gamla och in med det nya och monterat allt. Nu har han åkt iväg med våra gamla stolar.
Än så länge så har vi bara monterat ihop 2 stolar för han orkade inte skruva nå mer ikväll men han ska fixa 2 till en annan dag och de sista 2 ska vi sätta ihop när huset är färdigt för här får det inte platts 6 stolar.

Så här såg bordet ut förut med duk och bordstabletter. Drygt med duk och småbarn!!
image105

Så här såg bordet ut utan duk, inte en allt för vacker syn! Lars och Linus hjälptes åt att montera ner bordet ;)
image106

Lars och Linus hjälptes även åt att sätta ihop nya bordet :)
image109

Här är det nya bordet <3 I hörnet innanför så ser ni min datahörna där jag sitter just nu. Härligt när möblerna går i stil med varandra!
image107

Jag och Viktoria har invigt det nya bordet redan med en varsin kvällsmacka :)
image108

Så vad tycker ni?

Få tamponger i postlådan

Läste nyss i Amelia att nu kan man prenumerera på tamponger.
Det kan du göra här:  Girlstuff.se
Jag har gjort ett litet utdrag av vad de skrivit om en prenumeration som kostar 299kr :

Vid köp av prenumeration får du ett paket innehållande 16 st tamponger hemskickade vid 15 tillfällen (en tjej har i genomsnitt mens 15 gånger under ett år) vid egen vald tidpunkt. Du bestämmer själv startdatum på prenumerationen och utskickens intervall, alltså hur många dagar du vill ha emellan utskicken, så att det passar just din menscykel.

Det låter som en riktigt bra idé tycker jag!
Sen skiver de om att det går att köpa akut-trosor på pressbyrån och 7-eleven. Trosorna är förpackade i en bra slitstark påse som man kan ha i handväskan.Toppen att ha med sig överallt!

Underbara dag!

Jag hade två paket i postlådan, en hel bamsedress till Linus som jag köpt för 2kr och så ett hemligt litet paket som ska bli födelsedagspresent till en nära vän som snart fyller år ;)
Sen det mest roliga idag, möbelrondellen ringde nyss och våran matsalsgrupp har kommit idag!
Det är ett vitt bord med skiva av ek med tillhörande iläggskiva och 6 stolar *jippi* Nu måste jag få till älsklingen att åka ner till Mora och hämta det!!!
Det ska bli helt underbart med ett nytt köksbord *WIII*
Nu måste jag ladda tvättmaskinen :)

1:a April, Tisdag. Harald & Hervor

Idag fyller min Svägerska Mona år, grattis till henne!
Äntligen så fungerar bloggen igen! Det har varit lite tråkigt att inte kunna planera och lägga upp sina dagar här. Men det har inte hänt så mkt, jag har jobbat hela helgen och igår så det blir nog fina pengar nästa löning förhoppningsvis och det blir ju bra för i Maj så bär det iväg till Ullared igen.
Idag så har jag inte hunnit mer än att duscha, ätit frukost, skjutsa på dagis och hälsat på Camilla. Jag fick en Amelia tidning av Camilla som jag ska läsa sen.
Till lunch idag så blir det hemgjorda hamburgare.
Åh nu kom posten! Vad kul! hoppas att jag får nå trevliga paket som jag shoppat på tradera ;) Jag ska genast springa ut och se!

RSS 2.0