Skön kväll

Idag har jag och Linus varit ute hela dagen och vädret har varit super! Vi har bara varit inne när det varit dax för mat och så har Linus sovit middag inne skuggan och då passade jag på och sola så jag har legat i lugn och ro i ca 40 min idag :)
Lars är ute i verkstan nu och fixar lite på svärfars bil, när han har kommit in så lurar jag på om jag ska dra ut och hälsa på nånstans.
Svärfar föresten är ute i vårat hus just i detta nu och lägger golv inne på våran toalett :) Mattläggaren har varit hit och tittat idag så nu ska det spacklas och beställas mattor till golvet och väggarna! Jag funderar på om jag ska ha svart golv och vita väggar eller ljusgrått, det får vi se sen.
Nu kom älsklingen in så jag ska diskutera lite med han :)

Shopping :)

Jag har nyss köpt mej ett par nya jumpadojjor för mina gammla har börjat skava i ena hälen.
Det blev ett par sånna här:

DC skor/sneakers Court Black/Pink*äkta USA* 37.5*24 cm*

Jag är riktigt nöjd :) Hiss eller Diss?

31:a Juli, Torsdag. Helena & Elin

Sista dagen på juli och vi går redan in i sensommaren. Jaja, det blir en ny sommar nästa år, jag får hoppas att jag hinner bada med barnen och göra utflykter i skogen tillsammans med dem då. Det är ju lättare när Linus är större.
Just nu så går jag bara runt och är kär hela dagarna. Allt fungerar så bra här hemma med barn, städ, mat, disk, tvätt och byggnationer. Vi gör mkt mer arbeten om dagarna nu än vad vi gjorde i våras och ändå så känns det som att vi får mer tid tillsammans. Det är nog för att man slipper små energitjuvar som städ, tvätt och disk. Gör man det direkt så behöver man inte tänka på det men får skiten ligga och man ska göra något annat istället så blir det inge bra för man får inte sinnesfrid utav skiten som ligger hemma och gror.
Nu ska jag släpa fram barnvagnen och ut och titta på blommlanden tillsammans med Linus och se om jag hittar något att rycka upp och så ska jag komma ihåg att sätta igång tvättmaskinen innan jag går ut.
Idag ska jag ha kameran med mej och dokumetera lite hur det ser ut här ute.


Bilden är från Mars ;)

Tävling

Den här väskan hade jag gärna vilja ha ;) Det är Kelly som lottar ut den och tävlingen avslutas 13 augusti så skynda er att anmäla er!


Nu har ni chansen att vinna en quiltad Friis & Company väska, värde 649 kr. Priset är sponsrat av http://www.chique.se/.

Städat

Jag som inte skulle städa nått idag har gjort det nu iaf. Det är bara för att det var Lars som kom med initiativet idag och då gäller det att hänga på när han har ångan uppe. Han har städat vardagsrummet och dammsugit och jag har städat köket och skurat sen har Lars städat toaletten med idag och nu är han iväg med sopor :) Det är det bästa jag vet när han har sån energi!!
Jag har aldeles nyss diskat och kokat nya nappar åt Linus och nattat han så nu ska jag klä på mej och ringa till Cilla och Linda och höra vad dom gör och om dom vill sällskapa mej ett tag ;)

Jobbat

Det blev iaf att jag frågade svärmor lite fint när Linus sov middag om hon hade lust att passa honom lite medan jag slipade väggarna, och det gjorde hon :) Så idag har jag slipad kidsens rum och städat det, Lars har komiit hem nu och tagit fram papp åt mej som jag ska klä in golvet med ikväll.
Efter jag slipat så har jag varit ute i blommlandet hos svärmor och dragit ogräs, Linus och svärmor har varit med och tittat på. Linus är så söt när han undersöker världen!
Nu ska jag ge han lite mat och sen lär jag komma på nått som jag och Lars ska äta, det är bara det att det är så tråkigt att laga mat när det är varm ute :(
Föresten så har jag fått mejl idag att min bilstereo är postat och på väg hem till mej :D *poppa poppa*

30:e juli, Onsdag. Algot

Ge mej en barnvakt nu! Åh jag hade velat ut och slipat väggarna en sista gång nu och städat kidsens rum för då är det "bara" att måla och tapetsera. Men idag är Lars på jobbet och Farmor har varit barnvakt 2 dagar på raken nu och jag har inte mage att fråga henne igen för hon har ju faktiskt semester. Det är sånna här ggr jag saknar min egen familj för dom hade jag kunnat tjata ihjäl utan problem :)
Jag ska nog sätta Linus i barnvagnen istället och knalla upp till svärmor och riva i hennes blommland, jag har ju inga egna än så då fördriver jag tiden i hennes! Jag borde egentligen vara hemma och städa eftersom det ser förjävligt ut här inne men jag vägrar att vara inne en sån här solig och fin dag!
Det skulle bli sämre väder till helgen, då ska jag visserligen bort men söndagen är jag hemma så då kan jag städa.
Inatt när jag satte mej på toaletten och hade planerat att få sitta där en stund i lugn och ro så upptäckte jag en medelstor spindel hänga vid toalettstolen, detta resulterade i att jag var nära att väcka hela familjen innan jag klarade av att sansa mej och få på mej byxorna sammtidigt som jag flyger av toalettstolen. Till min stora lycka så har jag ju köpt mej ett elektriskt racket som är mkt bra att ta död på insekter med så jag hämtar det och grillar den lille rackaren. Saken är den att den blev verkligen grillad, spindlar har tydligen väldigt mkt hår på kroppen så det fräste och rykte ganska rejält innan jag konstaterade att han är nog väldigt död så när jag åter satte mej för att få sitta i lugn och ro så luktade det så mkt grillad spindel att jag kunde inte sitta kvar tills jag blev klar så jag gick å la mej istället....
Jag kunde nästan inte gå in på toaletten imorse heller utifall det skulle vara nya muterade varelser där inne för jag vet att dom gillar just toaletten så jag får väll gå på dass hos svärföräldrarna sen.

Vad har jag gjort?

Jaha nu är det färdig spacklat precis överallt inne i kidsens rum och i köket eller det ska spacklas lite till på muren men det får Lars fixa :) jag har även slipat en hel del men det tog ju sån j*vla lång tid för spacklet att torka så jag har inte kunnat slipa allt idag. Nåväl mkt har jag hunnit iaf. Ja just ja sen har vi tvättat bajssängkläder, icke att förglömma!
Och nu till det roliga! Lars har grejat med min bil idag, han har dragit kablar och kopplat in slutsteg och högtalare i hatthyllan bak och då fick han erfara vilken fruktansvärt kass stereo jag har i bilen... så nu har jag beställt en ny :D och ett till batteri till kameran och en kameraväska råkade det bli med på beställningen :D
Åh vad nöjd jag är! Snart har jag en ny stereo i bilen!!!!! Jippi!

Halvlek

Nu har jag spacklat färdigt kidsens rum så nu måste jag "bara" vänta i ett dykn tills det torkat så jag får slipa det igen. Jag fick lov att gå in och dricka lite, man blir ju en aning törstig sånna här varma dagar.
Nu ska jag gå ut till stugan igen och spackla köket för 2:a ggn.
Svärmor är barnvakt idag och ska bjuda oss på pannkakor sen *mums* Hon hade ganska roligt åt Lars fina present som han fick i morse :)

Måste berätta!

Dan innan jag fyllde år så skrev jag ett inlägg om en massa saker jag vill göra innan jag fyller 30 som såg ut så här:

Fan, om ett dygn så har jag närmare till 30 än till 20 och jag som måste hinna hoppa bungyjump, hoppa fallskärm, tatuera mej, besöka något tropiskt land, föda ett barn till och gifta mej innan jag fyller 30, hur ska jag hinna det? Jaja, den som lever får se!

Senare så fick jag en kommentar ifrån Linda som av någon anledning inte gick att publisera så den syntes på bloggen, men så här skrev hon:

Men om du och Lars gifter er medans ni hoppar fallskärm i Thailand så hinner ni med tre saker på en gång. Och så vet ju alla vad man gör på bröllopsnatten (om man inte heter Linda vill säga) och sen tar det ju bara 9 månader så kommer det en bebis. När den är född så fäster du bungylinan i överskottshuden på magen och hoppar, då har du ju fixat till huden och sen är det bara att kasta dit en tatoo med alla barnens namn på. Sen är du typ ikapp!

Linda är en tjej med otrolig humor och har man tråkigt någon dag så ska man läsa hennes blogg!


29:e Juli, Tisdag. Olof

Idag har Lars fått ett fint uppvaknande *hehe*  Linus sitter och leker i sin säng så jag och Lars ligger och lyssnar på hans ljud han har för sej. Linus säng står bredvid våran och Lars ligger ytterst. Linus ställer sej upp och sträcker ut handen mot Lars och säger "tack tack" så säger han när han vill visa något eller ge bort något. Lars tar glatt emot de han har i handen och så säger han "men fy fan!" Jag sätter mej upp i sängen och försöker fokusera blicken på vad det är som händer och får då se att det ligger små bajskulor i Linus säng som han pillat ur blöjan och det var en sån han ville ge till Pappa. Moahahaha :D så vi har varit uppe och skurat Linus och hans säng nu på morgonen :) Han som duschade innan han la sej igår. Det är nya upplevelser varje dag att vara förälder kan jag säga!

Idag så ska jag och Lars iväg och grattulera en släkting på hans sida, när vi har varit där så ska jag fortsätta att spackla färdigt kidsens rum. Linus ska få vara hemma hos Farmor under tiden så jag önskar att jag hinner göra massor idag!
Den här bilden är knäppt i början på juni.

Kväller

Cilla har varit här nyss och gjort mej sällskap. Vi har mumsat lite godis och druckit alkoholfri äppelcider, det är mumsigt i sommarvärmen!
Nu ska jag sova och drömma om mitt nya hus, jag längtar så tills jag har spacklat färdigt kidsens rum så jag får slipa det nästa dag sen. Just nu tänker jag inte på annat än huset, synd bara att allt jobb ska ta sån tid men det blir bra!
Jag skulle ha varit iväg och shoppat nya handtag till köksluckorna nån dag :)
Nehe nu ska jag krypa ner hos min sötis och drömma sött om våran lilla röda stuga!

Utsidan är helt färdig nu förutom att det ska upp en veranda på framsidan nån gång i framtiden så nu kan jag börja att plöja blommland när jag vill :) Fast det får nog bli nästa sommar!

Mellis

Idag har jag och Lars varit ute  huset igen. Jag har slipat taket i köket och spacklat halva kidsens rum för 2:a ggn. Lars har hållit på och grejat inne på toaletten och spacklat muren nere. Mycket spacklande blir det men det blir bra!
Nu är vi inne och Lars matar Linus med mellis sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på med. Handla tror jag.

Här är i lördags när vi var på skjutbanan och övade


Här är min systerdotter som oxå hade sin "pang pang" med sej men hon vägrade att vara med på bild just då :)

28:e Juli, Måndag. Botvid & Seved

Då var det måndag igen och den här måndagen är nog den bästa på länge! Älsklingen åkte på jobbet 7 imorse då jag och Linus fortfarande låg i sängarna och trynade.
Vid 9 när jag var på väg upp ur sängen så hör jag ytterdörren och både jag och Linus blev tysta och nyfikna. Linus sträcker sej så han ser ut i hallen och ett stort leende bredde ut sej på honom, då förstog jag att det var Lars som kommit hem.
Till min stora glädje så berättar han att han tagit semester idag och imorn så nu på morgonen så har han varit ute i vårat hus och skrapat bort allt gammalt lim inne på toaletten så nu är det färdigt :)
Vädret är helt fantastiskt och både jag och älsklingen är lediga och hemma tillsammans *love*
Så idag ska jag njuta av vädret tillsammans med mina killar!


MAMMA MIA

Jag och älsklingen har varit på bio ikväll och jag tyckte att filmen var bra och rolig, lite finurlig liksom =) Lars han tyckte att det var en tjejfilm när vi kom hem men när vi satt på bion så lät det som att han gillade den på skrattet ;)
Väldigt bra film att titta på tillsammans med älsklingen tycker jag!

Ikväll

Vi har varit och åkt lite båt på Nässjön nu ikväll. Strålande solsken och gott sällskap, kan det bli bättre? Lajs och Roger följde med oss och Roger åkte ring bakom båten, det såg ganska kul ut =)

Åh jag kan inte sluta titta på min fina kille, jag tittar på honom alltid när han är hemma och är han inte det så tittar jag på alla fina bilder jag har på honom <3


Älsklingen i våran båt


Lajsan


Roger

Full rulle

Idag har jag och Lars spacklat taket i köket och slipat väggarna i barnens rum och så har Lars monterat ner allt inne på toaletten och rivit ut den underbara tapeten med gula blommor och det grasiösa oranga golvet. Under golvet var det nå gammalt lim som naturligtvis måste skrapas bort så Lars har gjort det och jag har skrapat bort all gammal färg på muren både på ovanvåningen och nedervåningen.
Nyss har jag duschat för 2:a ggn idag, jag såg ut som ett vitt spöke av allt damm från spacklet jag slipat idag.
Nu ska jag ta på mej en klänning och gå upp till svärföräldrarna och se vad Linus gör och sen blir det bio ikväll!

26:e Juli, Lördag. Jesper

I Fredags så åkte vi till Särna som sagt. På kvällen innan vi la oss så gick jag och Lars på en promenad nere vid sjön. Det är flera år sedan jag gick där sist och det är ställen där som jag har många fina och roliga barndomsminnen ifrån så det var både mysigt och roligt att ut och gå lite.
Igår så hjälpte vi Mamma och Pappa att lägga tak på en uteplatts dom håller på och bygger, när det var färdigt så bjöd Mamma på römmgrôt å röding. När vi ätit oss mätta så åkte jag och Lars ut och ställde iordning älgpassen jag har, solen stod högt och svetten rann mellan skuldrorna när man röjde bort sly *yummi*
När passen var klara så åkte vi till storsannhéa och badade, där var Syrran och Ida så vi gjorde sällskap med dom. Det var helt underbart att bada! Det var varmt, skönt och mysigt ;)
Efter det så åkte vi till skjutbanan och övade, jag sköt 3st 5,1or och en 4 på löpande och det är jag mkt nöjd med! Så nu är jag inte så jätteorolig till uppskjutningen sen men det kommer inte att gå lika bra för jag är så nervös när hela laget ska stå och studera en.
Sen när vi pangat färdigt så var det dax att ge Linus kvällsmat och åka hem igen.

Här håller älsklingen på och lägger plast som ska vara under taket


Här ska dom snart upp med plåten


Lars tar igen sej lite, solen börjar stiga högt så karlarna var bra svettiga innan det var klart


Nu ligger plåten på


Pappa och Linus tittar på nya taket


Ida och Lars har fångat en abborre i håv. Jag och Lars hade inga badkläder med oss så vi badade i underkläder, det gick lika bra :)


Här är firren innan han fick simma tillbaka till sina polare igen


Min Pappa på skjutbanan med mitt gevär


Linus leker hemma hos mormor


Här är vi hemma igen och Linus leker en stund innan han ska sova

Fantastiskt!

Idag har jag haft en helt underbar dag tillsammans med min älskling i mina hemtrakter i Särna. Vädret har varit super och vi har haft det så mysigt både igår och idag :D Hoppas att det blir det imorn med ;)

Här är vi och badar i storsannhéa <3

Linus åker karusell!

Jag har ju glömt och visa er lillkillen när han åker karusell. Han blev så ledsen när de andra barnen skulle åka och jag kunde inte begripa vad det var så jag frågade Linus och då svarade han: Öhrn öhrn Mamma! och så pekade han på karusellerna. Han ville ju oxå åka naturligtvis! och det fick han =)


25:e Juli, Fredag. Jakob

Det blev Boggberget igår och det var trevligt! Jag betalade aldrig in mej för jag hade inte tänkt stanna så länge men jag blev kvar till nästan 1 på natten. När jag kom hem så var det 16 grader varmt ute! Det är nog tacksamt för de som somnade i en buske inatt ;)
Nu är det redan 23 grader i skuggan *underbart* synd bara att jag inte kan sola nått. Linus kan ju inte vara ute så mkt i solen och jag har ingen lust att kleta in han i solskydd heller för han smakar på både armar och ben hela dagarna och det räcker med allt annan gucka han hinner stoppa i munnen innan jag ser. Men vi är ute korta studer och njuter av värmen iaf.
Ikväll så ska vi nog åka till mina föräldrar tror jag, eller så blir det tidigt imorn. Vi har inte bestämmt riktigt än. Vi ska iaf vara i Särna imorn och hjälpa Mamma och Pappa att lägga tak på en veranda dom håller på att bygga och när det är färdigt så ska jag och Lars ut och röja mina älgpass och se till att det finns ved på dom.
All övrig ledig tid jag får över så ska jag spackla inne i huset. På söndag vet jag att jag ska göra det och då ska jag nog ta itu med taket *suck* men det blir nog bra när det blir färdigt.
Idag har lönen trillat in på kontot så nu ska jag betala alla räkningar, det lika roligt varje månad. Men jag tänkte jag skulle hinna göra det nu medan Linus sover.

24:e Juli, Torsdag. Kristina & Kerstin

Idag har jag namnsdag minsan. Ikväll spelar Lasse Stefanz på boggberget, ska du dit? Jag har inte bestämt mej ännu, jag ska då inte vara full iaf men det hade varit kul att bara upp och titta på alla andra som är fulla :)
Idag har vi underbart väder igen, jag funderar på om Linus ska få bada i polen på gården idag så kanske jag får lite sol på mej.
Annars så har jag ingenting planerat idag, eventuellt att vi ska ut i vårat hus och greja lite. Jag var där igår och spacklade väggarna på nedervåningen, men det är forfarande massor med ytor som ska spacklas *tråkigt* taket är värst, roligare saker har man ju gjort kan jag säga! Föresten idag kommer vårat kylskåp tror jag *kul* Vad härligt det ska bli att för första gången få ha ett fullstort kylskåp att kunna klämma in en massa saker i :)
Nehe nu ska jag gå ut och kolla lite om det är nå nytt på gården men först ska jag ringa Viktoria och höra vad hon gör ;)

23:e Juli, Onsdag. Emma

Idag är jag fortfarande seg. Jag vet inte riktigt varför, jag känner mej bara allmänt trött och så har jag ont i ryggen. Jobbet tar livet av sej med sitt ringande för dom fattar ju inte att om man inte svarar så är man inte anträffbar utan dom fortsätter att ringa oavbrutet så nu har jag stängt av alla telefoner här hemma så jag ska få vara ifred och kunna tänka normalt och i lugn och ro.
Jag var till doktorn för en vecka sedan och fick en salva till exemet jag har på foten. Nu har jag smort morgon + kväll i en vecka och det är faktiskt bättre! Jag hade naturligtvis önskat att det försvann på 3 dagar men det fungerar ju inte så. Hur som helst så är då klådan nästan helt borta iaf och det är inte rött och fult så bara de hårda flagorna försvinner så ser min fot normal ut igen för första gången på 12 år :) Tänk vad bra saker kan bli bara man tar tag i dom! Vilken liten energitjuv det där exemet varit i 12 år och jag har inte orkat bry mej?!? Vad lustig man är ibland!
Vad ska jag göra idag då? Jag hade velat raka mina ben om sonen tillåter men jag hör att han börjar kasta sina bilar på golvet nu så han vill nog snart ha uppmärksamhet och då går det inte att raka några ben. Jag får testa med hans lilla piano om han vill plinka på det en stund. Solen skiner inte idag men det är varmt så jag tänkte ha kjol på mej.
Nu har grabben kommit in i köket och läser i sina böcker så snart får jag nog inte ha datorn ifred.
Jag måste vika tvätt idag och så ska jag tvätta en maskin till sen har jag nå papper till försäkringskassan som måste fyllas i *lovely* sen ska blommorna vattnas.
Till lunch idag så ska jag bjuda älsklingen på köttbullar och makaroner. Just nu så fattar jag inte hur jag ska orka göra något över huvudtaget idag men allting går bara man vill så det är väll bara att börja!

Vackert väder!

Solen skiner idag och det är redan 15 grader varmt ute! Det blåser visserligen lite men det ska inte få hindra mej att vara ute idag :)
Men nu på förmiddagen så blir jag innomhus för jag har 2 kastruller och en plåt som ska diskas, diskmaskinen ska plockas ur, det ska tvättas och så ska jag laga mat.
Idag står det i almenackan att rötmånaden börjar, fy vad tråkigt!
Linus han sover fortfarande, han var vaken när Lars skulle åka till jobbet idag och så tappade han nappen och sa "nappe" sen ville han ha flaskan och då sa han "kacka" han börjar bli duktig på att forma ord nu grabben!
Viktoria ringde igår, hon är i Astrid Lindgren´s värld tillsammans med hennes Pappa och hans familj. Tjejen verkar vara mkt nöjd med allt hon hade sett där! Skönt att höra att det är bra med stumpan!
Nehe, kanske man ska sätta fart då om det ska hända något vettigt idag! ;)

22:a juli, Tisdag. Magdalena & Madeleine


Idag så mår jag riktigt bra! Jag är så nöjd över dagen igår och idag skiner solen!!
Igår när Lars kom hem så åkte vi till badhuset. Linus och Lars badade och jag stod på land och hjälpte Linus. Efter det så åkte vi till grillen och käkade. När vi kom hem så tog vi med Linus i vagnen och gick på promenad tillsammans och vi hade sån tur att regnet höll sej borta just då, annars så regnade det hela dagen igår!
På kvällen så vek jag tvätt, busade med Linus och ställde iordning honom för kvällen medan Lars städade och dammsög så idag är det så fint här hemma!

Mina sötiskillar!!

Marknadsfredagen

I fredags så var det marknad i Särna, Viktoria, Ida och Anton åkte massor med karusell och åt sockervadd.
Jag gjorde några små fynd, jag köpte mej ett par skor och ett par stövlar till Viktoria, lite strumpor till Linus och Viktoria köpte en bunt med begagnade kalle anka tidningar.

Här är Viktoria ute och åker bärgare!


Viktoria, Ida och Anton!


Linus fick paket med mobbro Micke och Mona. Det innehöll ett garage med 3 bilar :)




På kvällen så var jag iväg på dans i parken och det var riktigt roligt! Jag träffade människor jag inte sett på 10 år och jag dansade en hel del. Det blev efterfest där det spelades både dragspel och gitarr så vi sjöng och spelade till 8 på morgonen, då gick jag hem men jag tror nog att de andra fortsatte ;)

Onsdag 16:e Särna

Vecka 29 är det alltid festveckan i särna där olika ställen har sin egen dag med olika aktiviteter.
På onsdagen så var det skogsmuseumet lommkällan som hade sin dag och på kvällen så kunde man gå dit och titta på Evert Ljusberg.
Pappa ville dit och han bjöd med mej å det är ju roligt att göra något med bara Pappa så man får lite tid tillsammans. Faktum är att den här Evert var så bra på att berätta historier och sjunga visor så honom ska jag gå och se igen om jag får chansen!
När föreställningen var slut så treäffade jag på några killar som undrade om jag ville följa på fest så jag hängde med till floån, ett ställe mitt ute i skogen typ, där det var en trevlig fest. Syrrans kille körde oss och vi festade ända till halv 5 på morgonen. Det var riktigt roligt!

Här är jag och Pappa utanför skoghalla där föreställningen med Evert Ljusberg var.


Här är på feten i Flóån och lite folk som satt i gapskjulet. Per, Martin och Perra.


Det fanns många olika modeller av mopeder att studera på festen


Det bildades en hel del rök när det skulle varvas allt som gick så man fick öronskav utav knattret


Micko och Jag.


Syrran´s kille, min chaffis Dick

Skitväder

Vart tog den här sommaren vägen? Det känns som att jag inte hunnit göra något utav det som jag hade tänkt mej. Vädret har varit skit och tiden går för fort.
Vädret är skit idag med men nu så har jag iaf duschat och konstigt nog så mår jag bättre. Känns som att jag duschat bort mer än smutsen på kroppen typ.
Jag har fixat kycklingklubbor som jag ska ha in i ugnen nu och så ska jag koka lite ris och currysås, det ska bli gott!
Viktoria åkte till sin Pappa i lördags och ska vara där i 3 veckor och jag saknar henne redan. Jag ska ringa henne sen och höra vad hon gör.
Nehe nu ska jag dricka ur kaffen och få in kycklingen i ugen och plocka iordning i köket och duka. Linus sover så det gäller att passa på!


21:a Juli, Måndag. Johanna

Jaha då är det måndag igen och man är hemma. Meningen är väll att man ska ta tag i det vardagliga igen men som det känns just nu så har jag ingen lust.
Nu blev jag sittandes här en stund och bara stirra och fundera, jag hade kunnat skriva av mej en hel roman men jag har ju blivit förbjuden att blogga om mina kännslor för det är tydligen mer synd om andra när jag mår dåligt.
Jag fick höra igår att jag skulle sluta upp med att vara så hatisk, men ska inte jag få finnas som en egen indevid och skydda mej mot människor som enbart är ute efter att göra mej illa så är nog detta bara början på mitt hat!

Hemma igen

Nu har vi äntligen landat här hemma igen efter en galet rolig och jobbig helg hos mina föräldrar i Särna. Hela klanen utom min äldsta bror har varit samlade och det har varit jättekul!
Det är roligt att åka iväg men samtidigt så är det jobbigt med för nu när man är hemma igen så måste man komma ikapp vardagen med allt det vanliga som måste ske.
Kameran har varit med och jag har endel bilder som jag ska lägga upp imorn om jag orkar och så tänkte jag skriva endel om vad vi gjort på dagarna så jag har det som minne.
Ikväll så har jag och älsklingen tvättat 2 maskiner och packat upp all packning. Linus har badat och det lilla bustrollet har tippat med en liten stol idag så att han slog upp nappen i överläppen och började blöda :( Men det gick bra iaf och det blev ingen stor skada. Jag var mest rädd att han skulle skada tänderna men dom klarade sej.
Cilla har nyss varit här och druckit te och nu så ska jag gå och sova så batterierna laddas tills imorn!

Doktorn

Nu så har Linus badat och Viktoria har duschat. Själv så har jag rakat och smort benen och målat tånaglarna. Linus ska ju till doktorn idag och få spruta så när vi ändå är där så ska jag höra om jag får ett recept utskrivet på en salva till ett jättefult eksem jag har på foten. Därför fick jag lov att frächa upp benen så gott det går, det är ju inte så enkelt när det är mkt insektsbett på dom men dom får helt enkelt duga som dom är!
Jag tänkte att jag skulle göra spagetti m köttfärssås idag men jag kom på att jag glömt köpa soya. så nu vet jag inte vad jag ska laga för mat *suck* ???? Köttsoppa kanske, ja det blir det nog.
Jag hade även tänkt att jag och Viktoria skulle hinna till frissan och klippa luggarna innan hon ska ner till sin Pappa igen men det har jag ju inte hunnit. Jag får inte så mkt gjort hemma när jag jobbar.
Ja ja, nu snart så ska vi då åka på lite minisemester och det ska bli skönt!

Linus badar i diskhon


Viktoria duschar

16:e Juli, Onsdag. Reinhold & Reine

Idag skiner solen igen så snart lär det väll bli regn med som alla andra dagar den senaste tiden. Sol, regn, sol, regn, så har det hållit på ett tag nu.
Idag så ska jag och barnen åka till Särna på eftermiddagen och det ska bli så kul! På fredagen så blir det marknad och på löradeg så blir det skoteråkning :)
Nu ska jag ta och duscha båda 2 så dom är rena och fina tills vi ska iväg.
Jag ska installera bilbarnstolarna i bilen igen. Lars hade bilen här om dagen och satte in solfilm bak så inte solen ska vara så jobbig åt kidsen + att bilen blev mkt snyggare! Synd bara att den inte är nytvättad, det får bli en annan gång.


LEDIG!

Nu har jag jobbat 6 timmar till och det är ju i och för sig bra för det blir ju pengar men jag hade egentligen inte haft tid. Men det var en lugn kväll på jobbet så det var ju skönt!
Imorn så ska Linus på BVC och det ska bli riktigt spännande och se hur mkt han växt, det är ett tag sedan vi var där nu. Sen bär det iväg till Särna där festveckan pågår just nu och det ska bli både skönt och roligt att få komma hem till min familj ett tag :)
Nu ska jag läsa lite bloggar, jag hoppas att ni skrivit mkt roligt och sen så ska jag sova!

Muren och köket

Svärfar & Lars har varit ute i stugan och grejat lite de senaste dagarna. Nu håller vi på och väntar på ett skåp och ett kylskåp som jag hoppas att kommer snart för då är det bara att sätta dit alla dörrar, städa och börja måla taket. Det börjar då hända något nu iaf, muraren var ju där i fredags och grejade muren så nu är det bara att vänta tills den torkat och måla den. Det kunde ta en vecka innan den var riktigt torr.

Före


Efter


Här ska det in ett kylskåp och så ska det sitta ett överskåp bredvid fönstret

Här är det bara städning och alla luckor som ska på plats, sen ska spisen dit oxå, den står i hallen just nu :) Det är lite pyssel men det blir nog bra bara det är färdigt. Under fönstret så blir det bänk mellan skåpen.

Tävling hos Wysteriia!



Laptopväska från PikMee, Halsband från Puss.se, Gucci inspirerade solbrillor, Butter Face & Body Cream från Nea Of Sweden, Dockor från Voodolls, Spel från Kitsch, Sminkprodukter från smink.nu, Halsband från Jammla, Armband från Lash och Guess Örhängen från Butiken Tid & lust.

Goodiebagen har ett värde av cirka 2600:-

Här kan du vara med och tävla >>> Wysteriia

15:e Juli, Tisdag. Ragnhild & Ragnvald

Just nu hatar jag mitt jobb, dom började ringa 10 i 7 imorse och sen har telefonen gått varm. Dom frågade om jag kunde jobba idag så jag svarade att jag kan ju inte jobba dagar eftersom Lars gör det, så nu har dom naturligtvis fixat så dom fick lov att ta in mej på kvällen istället. Då ringer dom hela tiden och om jag låter bli och svara så börjar Linus gråta och Viktoria springer runt och undrar varför jag inte svarar så till slut måste jag svara. Jag försökte vända och vrida på varenda mening och förklara att JAG KAN INTE JOBBA IKVÄLL men nej, hon övertalade mej ändå. Så nu vet jag inte hur jag ska hinna med att packa och städa innan jag ska åka imorn. Helt jävla sanslöst, jag har varit ledig i 2 dagar och blivit telefonterroriserad i 1½ dar. Dessutom var det meningen att jag skulle träffa några vänner och dricka öl ikväll så nu sket sej det med *suck*
Nehe då sket sej den här dagen då. Tänk om man bara hade kunnat gå och lägga sej igen!

Mör

Nu har jag varit ute och prövat min fina nygammla cykel. I början gick det jättebra och det var så roligt att jag drog på lite extra vilket resulterade i att när jag kommit halvvägs så hade jag så mkt mjölksyra i benen så cykeln vibrerade.
Så nu sitter jag och skakar som ett asplöv och dricker vatten och kommer förmodligen att ha träningsvärk i hela kroppen imorn *härligt*
Skapligt kass kondition man har, men det ska det förhoppningsvis bli ändring på ;)

Monark

Jag har längtat hela sommaren efter att få ut och cykla på kvällarna. Det är så härligt att känna vinden dra efter armarna och i håret, det känns så friskt!
Ikväll så har min älskling letat fram en gammal damsnurra och fixat den åt mej så den fungerar aldeles utmärkt och jag tycker att den är skitsnygg!
Rödmetallic precis som min bil :) Så idag har jag fått testa min nya cykelhjälm med!
Just nu så är älsklingen på garaget och tonar rutorna bak på min bil, jag hoppas att det går fort så jag hinner cykla en sväng sen :)
Visst är den snygg??!!


Energi

Idag har jag varit ute på gården och plockat en bukett blommor. Jag älskar sommarblommster och tycker att det är det vackraste blommorna, det är så härligt att jag har mkt av dem på gården och kan gå runt och studera dem under tiden jag funderar på en massa saker.
Det bästa utav allt är att de ger en massa ny energi att ha vackra blommor runt om sig, nu lyser blommorna i köket och det är genast mkt trevligare här inne!


14:e Juli, Måndag. Folke. Kronprinsessans födelsedag

Äntligen måndag ;) Ja, så känner jag faktiskt! Jag ska greja lite här hemma idag och så ska jag laga mat, jag skulle ha hittat på något med köttfärs för jag har så mkt sånt som jag måste göra slut på innan det fylls på nytt i höst. Köttfärslimpa kanske? Det är gott!
Viktoria är ute och leker och Linus sitter på golvet och läser böcker. Dom är ju med i en varsin bokklubb kidsen och det är en väldigt bra investering tycker jag för dom uppskattar det och läser mkt.
Nehe, nu ska jag börja plocka med lite saker. Först så ska jag ta in tvätten jag har ute och tvätta om den för det har regnat på den sen lär jag hänga den inne för vädret ser inte så regnfritt ut idag. När jag är färdig med det så lär jag kolla vad jag har för mat hemma och om jag eventuellt måste handla. Sen ska jag laga mat.
Det är etapp 1 på dagen, den andra etappen så hoppas jag att jag bara får lugn och ro ;)

Slö

Det blev inte ett skit gjort idag när jag kom hem från jobbet. Jag har lekt med kidsen och så har vi käkat mat från grillen ikväll och tittat på filmen Madagaskar :) Jag hade egentligen velat ut och se mej omkring lite men jag vet inte om jag orkar.
Ryggen värker så jag ska nog få till Lars att smörja den med tigerbalsam så den läker ihop till ledigheten jag har framför mej.
Inte har jag något roligt att berätta heller, jag har inte ens lyckats vara klantig de senaste dagarna förutom lite allmänt förvirrad på jobbet, men det är jag ju jämt.
Ikväll har jag visspat grädde med o´boy *mmm* det var grejer det! och jag lyckades bättre än vad Becky och Linda gjorde förut för åt dom blev det o´boysmör ;)
Åh jag har inget vettigt att skriva men jag vill inte sluta skriva för jag kan inte ta något beslut i vad jag ska göra istället.
Äh, jag ska ringa till syrran och höra vad hon gör!

13:e Juli, Söndag. Joel & Judit

Men nu äntligen så är det söndag! Nu har jag bara 7,5 timmar kvar på jobbet och sen är jag ledig ett tag framöver ;)
Fy vilket skitväder det är ute! Det ser ut som att det är höst. Himlen är grå och på marken ligger det dimma, det är bara 10+ grader *hutter* Men det finns ju inget ont som inte har något gott med sej så idag har jag min nya huvtröja som jag köpte på powermeet, den är svart med vita tribaler på, den är snygg tycker jag.
Igår så städade jag och Lars här hemma. Han plockade undan saker och dammsög och jag vek ihop det enorma tvättbergen, åh vad nöjd jag är ;) Om jag orkar så ska jag gå runt lite med dammtrasan sen när jag slutat.
Nehe då var det dax att dra iväg då, hoppas att det går lika bra idag som det gjorde igår! Men det gör det nog.
2 veckor kvar till lön nu, så mkt som jag jobbade förra månaden har jag inte gjort sedan jag gick gymnasiet och var timmvikarie så det ska bli mkt spännande att se vad det blir i lönekuvertet ;)
Have a nice day!

12:e Juli, Lördag. Herman & Hermine

Jaha idag är det lördag och vädret är mulet. Tvätten jag hängde ut igår är så blöt nu så att torkvindan hänger på sne. Jaja, det är väll så, jag ska ta itu med tvätten en annan gång.
Om en halvtimme så ska jag lösa melodikrysset, det är väldigt längesen jag gjorde det nu så det ska bli kul! Annars så ska jag vika tvätt idag och ikväll ska jag jobba.
Det blir nog roligt att jobba ikväll för det är nog rolig personal jag jobbar med tror jag. Det är bara 2 pass kvar nu sen har jag tagit mej igenom denna helvetesvecka, det är så drygt att jobba 6 dagar, det hade räckt med 4-5 dagar!
Nej nu ska jag klä på mej och fixa mera kaffe innan krysset börjar!

Städ

Idag när typ alla jag känner varit på Idreyran och strosat så har jag istället frostat av kylskåpet och gjort rent det. Vad jag däremot inte gjort idag är att ta rätt på det enorma tvättberget som ska vikas :( Jag hoppas att jag orkar det imorn innan jag börjar jobba.
Viktoria har varit i lekparken ikväll och lekt med några klasskamrater som ska börja i förskolan till hösten, det är roligt att bekanta sig med andra föräldrar som har jämnåriga barn och dessutom bor grannar!
Nu ska jag blanda lite dipp och sätta mej bredvid tvättberget i soffan och käka lite chipps och önska att det är något bra på TV:n men det är väll säkert för mkt begärt.
Föresten idag har jag varit ute och brummat merca, kanske jag ska byta till den istället för opeln???

Hit ska vi!!


11 Juli, Fredag. Ellinor & Eleonora

Idag har Syrran och Hubbis namnsdag, grattis till er!!
Idag är det jättefint väder och båda kidsen är hemma, kan det bli bättre? Jag tror inte det. Så idag så ska jag fylla i vatten i babypoolen så dom får bada lite ;)
Det är nog väldigt fint väder för dom som går på marknaden på Idre Yran idag kan jag tänka mej. Jag skulle dit var meningen men jag orkar inte. Jag är bara ledig idag och sen jobbar jag lör+sön igen så det blev 6 dagar den här veckan. Nästa vecka då blir jag ledig lite, då ska jag åka till Särna på Onsdagen och stanna till Lördag.
Idag så håller jag som vanligt på att tvättar, jag har tappat räkningen på alla maskiner med tvätt nu men idag så blir det nog faktiskt bara 1. Sen måste jag ställa mej och vika det enorma berget med rena kläder som ligger uppe på skötbordet just nu, fy vad tråkigt! Men först och främst så ska jag duscha, sen blir det nog klänning idag tror jag, om jag har någon.
Föresten idag kommer muraren och ska fixa till muren i vårat hus!! Gu va spännande det ska bli och se hur det blir! Jag har nog någon bild på hur den såg ut innan.

Så här ser den ut just nu, Lars har hackat bort det som var löst, den är ju inge vidare snygg med gammal målarfärg som blivit gön, sot och sprickor så jag hoppas att den förvandlas till en skönhet idag ;)

Tidsbrist

Jag har inte tid att uppdatera bloggen och jag har inte ens tid att vara hemma känns det som.
Idag har jag jobbat hela dagen och sen var det bara att åka hem och ställa iordning för resa till Falun och hämta Viktoria. När vi kom hem så blev det kvällsfika, byten av sängkläder, plock med saker och tvätta.
Nu ligger kidsen och Lars håller på att fixa lite småsaker utomhus och direkt han är färdig med det så ska jag sticka ut på byn och snurra lite.
Jag känner att jag måste ut och socialisera mej med vänner nu när jag bara sett sängen, spisen och jobbets väggar de senaste dagarna.
Vädret är helt fantastiskt och just nu så önskar jag att jag haft en cykel så jag hade kunnat cykla, gu vad skönt det hade varit!
Nej nu ska jag hänga en tvätt och gå ut och sätta mej medan jag väntar på Lars!

Sommar?

Idag har jag jobbat mellan 7-15 och sen for jag hem till svärföräldrarna där det bjöds på mat *mmm* När jag kom hem efter det så sonmade jag och vaknade 18:30 :) Fy vad skönt det var att sova middag, det är så lyxigt så jag rodnar när jag tänker på det!
När jag vaknade så var det så varmt här inne och luften är tung så jag fick lov att kolla graderna ute och termometern visade på 24 grader!!!! Det började med att det var lite fint igår och det kom inte en regndroppe och nu ikväll så är det jätteskönt ute! Har sommaren kommit? Kommer det att bli fint framöver nu? Jag hoppas det!
Jag och Lars har iaf tagit vara på dom här dagarna och tvättat 4 maskiner med kläder och allt annat av tyg vi hittat i lägenheten, det gäller att passa på när det är fint väder. Så imorn så ska vi byta sängkläder i alla sängar :)
Imorn så ska jag jobba 7-15 igen och sen så ska jag åka till Falun och hämta Viktoria. Vad skönt det ska bli att få hem tjejen igen ;)
Nehe, nu ska jag ut och njuta av vädret och blommorna!

8:e Juli, Tisdag. Kjell

Idag fyller Svärfar/Farfar år så jag och Linus ska slå in paket och gå upp till han och grattulera lite senare idag.
Idag skiner solen och det är jag glad för men ändå så känner jag mej lite låg. Jag har inte riktigt någon motivation att göra något just nu för jag sitter och funderar på tråkiga saker hela tiden. Men jag lär väll ta tag i vardagen ändå.
Tänkte att humöret blir nog bättre om jag sätter mej och skriver och planerar dagen lite.
Det första jag ska ta tag i är tvätten och ladda en maskin så jag kan hänga ut det idag. Det har ju gått åt så mkt sängkläder nu när vi rest och det är skönt att hänga ute! Sen ska jag sortera lite post, vattna blommorna, diska, plocka leksaker, dammsuga och fixa mat.
Sen får jag lov att känna mej nöjd med dagen för ikväll så jobbar jag.
Nehe nu ska jag ge Linus mellis och sen hoppas jag att han somnar en stund.
Igår hade jag 89 läsare i bloggen :D

Långfenan på powermeet 2008


Karusell

Jag och Lars med flera åkte lite karuseller på powermeet, det var skitroligt!!
Här är vi med halva ansikten, det är ju inte så lätt att hålla styr på kameran när det snurrar ;)


Lars, Roger och Jimmy åker radiobilar


Här är Lars, Roger och Jag innan vi ska åka "virvelvinden"


Här är Lars och Roger under tiden vi åker "virvelvinden *haha*


och jag och Roger, det gick skitfort!!


Sen var vi nöjda och gick därifrån, Jimmy och Conny roar sej med några uppblåsbara hammare. Conny skulle slå mej med under tiden som jag filmade så kameran for i backen och blev knölig :( Men det blev ju inge fel på den och det var ganska lite skavanker ändå och ganska otroligt att jag ens har den kvar som har släpat med den på biltak och i karuseller :P
Stefan, Lajs, Lars, Jimmy och Conny

Power Big Meet 2008

Här får ni se lite bilder från Powermeet i Västerås där jag och älsklingen har varit i helgen. Viktoria har oxå varit där och tittat på bilar fast i sällskap med några släktingar som varit barnvakt till henne över helgen. Jag pratade med henne idag och hon har det jättebra, Mamma´s söta tjej!
Jag och Lars har roat oss en hel del och det har varit jättemysigt!

Här är långfenan som vi cruisat med i helgen


Häftig bil med många egenskaper! Till höger ser ni nya shortsen som min älskling köpt ;)


Det small en säkring några ggr men annars så höll bilen hela vägen! Älsklingen har även köpt en ny tröja som ni ser ;)


Det var full (i dubbel bemärkelse) fart på taket på långfenan :P Detta är på Fredagen.


Robert, världen bästa chaufför genom tiderna!! Utan han hade aldrig powermeet varit så roligt som det är :D Den killen har ett tålamod som inte kan beskrivas med ord! Det är även han som äger bilen.


Poliserna var väldigt nyfikna på bilen men till deras stora besvikelse så var allt i sin ordning och vi kunde rulla vidare :)


Här är inne på träffen, dom berättade i högtalaren att det var 14 400 bilar som besökt träffen iår!


Här ser ni odjuret som är till 100% återvinning. Hela skulpturen är gjord av enbart gammla bildelar och skrot och var över 2 meter hög. Jag kommer inte ihåg exakt men jag tror att den här kostade 75000. Det fanns flera figurer med. Det fanns allt från bildelar till scrappgrejor(!) på marknaden.


Roger, Lajs och Lars


Fullt i bilen


Fullt på bilen


Folk var helt galna när vi hade bilen upphissad, en gång så stannade vi och skulle äta och ställde bilen såhär och då blixtrade det överallt runt bilen för att det var så många som knäppte kort och endel filmade :)


Här bodde vi, detta är strax innan vi åker hem igen. Capricen är Roger och Lajs bil.


Det var en hel del skräp på campingen när vi åkte hem och det fanns ställen som såg mkt värre ut än så här. Jag läste på vlt.se att det var 30 ton (!) sopor på campingen efter träffen. Våran plats var dock mkt städad och fin när vi åkte därifrån!!


Helt underbar helg, jag längtar redan till nästa år!!

Vackert!

Den här gillar jag, jag tycker den är riktigt snygg!


Det är Wooltiti som ritat den åt mej, tack så mkt! ;)

Hemma!

Nu är vi äntligen hemma igen. Det har varit väldigt rolig resa men det är oxå väldigt skönt att vara hemma ;)
Det har inte varit så himla mkt tokerier iår och jag har faktiskt varit väldigt lite full mot vad jag brukar och det är ju bra för jag kommer ju ihåg allt som vi gjort :)
Jag har köpt en tröja till mej själv och en jeanskjol som jag är väldigt nöjd med. Lars har hjälp mej att välja och då är det extra roligt att handla kläder när jag vet att han gillar dom! Sen har vi köpt ett installationskit till slutsteget och min stereo så jag äntligen ska kunna lyssna på musik i hela bilen och inte bara fram, jag köpte ju högtalare oxå när jag var i Ullared förut.
Lars har oxå köpt lite kläder, en tröja och ett par shorts och så har han köpt en tryckluftsslangvinda så han ska få lite bättre ordning i garaget. Just nu så har han en jätteslang som för det mesta ligger på golvet.
Vi har köpt kläder till kidsen med. Linne och Jeans till Linus och ett par Jeans till Viktoria och så har vi köpt en cykelkorg till henne och en bil åt Linus.
Vi har varit på Tivoli och åkt karuseller, där köpte jag en massa lotter så jag vann 2 mjukisdjur till kidsen oxå.
Vi har gjort en massa saker hela tiden och handlat fler grejor men jag orkar inte skriva om allt och föresten så tror jag inte att det är någon annan än mej själv som orkar läsa iaf :)
Idag kom vi iaf hem tidigt, vi var hemma redan vid 14:00 så idag har jag först packat ihop alla saker vi hade på campingen och städat efter oss och när vi kom hem så hämtade vi Linus hos Farmor, handlade mat, packat upp, laddat tvättmaskinen och fixat arbetsväskan tills imorn.
Nu ska jag äta något innan jag ska hänga tvätt och sen är det godnatt!


Hedemora

Nu har vi varit på Lappens och ätit så nu blir det nog inga fler stopp före Västerås.
Här är jag och GG på resande fot ;)

Jimmy & Lars

Sprätta en cider

Till min stora lycka så behöver jag inte leva utan bloggen i helgen för alla har ju tänkt på det mesta nödvändiga och en kille har med sig sin dator :)
Vi kom iväg en timme senare än planerat men så är det ju alltid och nu rullar iaf alla bilar vi har med oss och ingen har kokat än så länge.
Nu ska vanliga brillorna av och solbrillorna på, musiken ska diggas och första cidern ska sprättas.
Här får ni se en bild på vårat ekipage!

Bilen går

Nu åker vi! Kommer tillbaka på Söndag =)

Packar

Hela den här dagen går åt till att packa och planera. Igår så packade jag Viktoria´s saker så det är klart, henne ska vi skjutsa till Falun nu kl 15. Sen håller jag på och packar mina och Lars saker och sen måste jag packa åt Linus.
Vi ska käka spagetti och köttfärssås till lunch nu och sen ska Viktoria på besök hos doktorn och få en spruta. Hon var ju på BVC igår och kollade om hon hänger med i utvecklingen tills hon ska börja skolan i höst och det gör hon!
Nu måste jag dricka ur kaffen och fortsätta packa så jag hinner med allt idag.
Imorgon kl 8:00 pip så går skjutsen ner till Västerås och Power Big Meet!!!!

1:a Juli, Tisdag. Aron & Mirjam

Jaha.... idag ska jag och Viktoria på BVC då ska jag nog passa på att springa in på systemet oxå så har jag det gjort, eventuellt om jag måste in på apoteket oxå. Jag funderar på om jag kanske måste ha en sån där pinsett som tar bort fästingar, tänk om nån av oss får en fästing där nere *iuu* jag har köpt mej en roll-on som ska vara bra mot fästingar och mygg som jag ska kladda på mej hela dagarna, hoppas att den hjälper!
Sen funderar jag på om jag och Viktoria ska hälsa på Dante idag om han är hemma, han fyller ju år när vi är i Västerås och Viktoria åker ju redan imorn så vi lär nog dit en sväng idag om vi ska hinna. Camilla fyller oxå år och jag tror nog att jag hittat något åt henne som hon gillar ;)
Nu måste jag klä på mej, det är bara byxorna som saknas och det är inge roligt för jag har inga byxor som jag vill ha nu. Dom nya har jag tvättat så dom ska vara ren tills jag ska åka så nu vet jag inte vad jag ska ha *suck* Jag får väll ta en gammal trasa så länge.

RSS 2.0