Tisdag 26:e okt. Amanda & Rasmus

Igår så tog jag kål på 2 flyttlådor som stått i sovrummet och irriterat mej i flera månader. Dom var fulla med småkraffs som jag inte har plats för. Men så äntligen så tog jag tag i det! Så nu har jag stulit en idé från Anniqa (hoppas att det är ok gumman;)
Jag har nämligen sett att hon har en stor tygbeklädd anslagstavla på väggen där hon förvarar sina smycken. Så jag stal idén och återanvände flyttkartongerna som skiten legat i och byggde om dem till en svart tavla där jag hängt upp nästan alla halsband, örhängen och armband. Det blev så fint och så blev jag av med en massa småaskar som bara ligger och samlar damm.

Nästa vecka så ska vi till Borlänge eller Falun och shoppa! Snacka om att jag ser fram emot det, minns inte senast jag åkte iväg bara för att tillbringa en hel dag till just det! Då ska jag passa på att avverka så många julklappar som möjligt med så slipper man fundera på det.

Idag så ska jag in till Vansbro och se vad dom har för utbud på halloween klädsel åt Viktoria, jag hoppas att jag hittar något så jag slipper dra iväg nå längre, hon har önskemål om att vara häxa när de ska ut och tigga godis så jag ska väll göra mitt bästa för att uppfylla de kraven.
Nehej nu ska jag väcka Viktoria och så ska jag ladda diskmaskinen med vaser och ljuslyktor. Jag hittade en hel kartong med porslin i källaren igår som jag glömt bort och där fann jag även min mortel som jag letade som en galning förra veckan ;)

Måndag 25:e okt. Inga & Ingalill

Då var det ny vecka igen och det är lite saker som ska göras. Lilleman åkte till Pappa igår och Jimmy är på jobbet, snart ska Viktoria åka till skolan så jag blir själv hemma idag och har tänkt att pyssla lite inne.
Nu på morgonen så har jag läst igenom helgens bloggar och så har jag spelat lite. Jag har hamnat i spelträsket på FB igen och börjat spela Farmville och Mafia Wars :) Det är avkopplande att sysselsätta sej med ibland.
I helgen så har 2 syskon till Jimmy och hans Pappa varit här och hjälpt oss kapa upp den sista veden och så har vi plockat undan på gården inför vintern. Vi behöver ju inte ved för värmen men vi har ju tagit ner flera träd i sommar nu när vi byggt om gården så det fick bli ved. Kanske man kan sälja den dyrt i februari till någon som sitter hemma och fryser ;)
Jag har äntligen fått undan allt skrot som varit på våran trapp och så tog jag undan de gammla blommorna och dekorerade lådorna med små granar och ris, det blev så gulligt och hemtrevligt. Till jul sen så tänkte jag att man kan ju sätta i lite glitter eller annat kul i dom som livar upp i mörkret en smula.
Det ser ut att bli en fin dag, det är inte ett moln på himmlen och -3,2 ute.
Vi har beställt grus till parkeringen och vägen ner till garaget som ska komma den här veckan, det kommer att bli kanonbra!
Nehej då är det dax att skicka iväg Viktoria till bussen, själv ska jag ta en titt i frysen och bestämma vad vi ska äta idag.

Fredag 22:e Okt. Marika & Marita

Idag är det bara -3,4 ute, här har vi inge snö än men inne i Nås där snöar det ganska mkt just nu. Det är 6km här ifrån och jag hoppas att det inte kommer närmare ;)
Jag har äntligen fått reda på var jag glömt min älskade rosa luva och jag blev så glad när jag fick reda på var den är! Det är ganska bra med FB ändå :)
Den här veckan har gått i en rasande fart och jag gruvar mej lite för morgondagen för då har vi massor som ska göras, men jag hoppas att jag inte behöver kliva upp så himla tidigt iaf.
Idag ska jag fixa en besiktningstid åt bilen, skönt att veta att den är servad före! Det brukar inte tillhöra vanligheten om man säger så.
Igår fick Viktoria världens sötaste brev ifrån en kompis i Älvdalen så hon sprang genast in på sitt rum och skrev svar så jag ska försöka att få det på lådan idag :) Det är bra att tjejerna börjar skriva lite till varandra!
Bara det blivit ljust så ska jag gå ut och mäta parkeringsfickan som vi byggt ute på gården så vi vet hur mkt singel det går åt och vad det kalaset kostar. Det är INTE billigt med jord, sten, gräsfrön och gödsel har jag lärt mej!
Nu har Viktoria kommit upp och ska äta frukost, Linus sover ännu och jag hoppas att han kommer att göra det en liten stund till. Skönt för lilltrollet att sova lite längre ibland.
Nehej kanske man ska dricka lite mera kaffe innan man lär klä på sig och ut i kylan med tumstocken.

Älgskav

Nu har jag överträffat mej själv! Jag har nog gjort den godaste älgskavgryta jag ätit i hela mitt liv! :D Det var jättelängesen jag gjorde skav och idag när jag skulle till så tänkte jag att jag måste ju laborera lite *hehe*
Det slutade med

Lök
Salt
Svartpeppar
Enbär
Rosépeppar
Champinjoner + spad
Morötter tärnade
Grädde
Honung
Soya för färgens skull

Ska bli mkt spännande att höra vad familjen säger när vi ska äta sen ;D Eftersom jag inte är någon potatisätare så kommer jag att servera ris till. Enkelt och gott, mumma!

Torsdag 21:a okt. Ursula & Yrsa

Viktoria har prcis knallat iväg till skolbussen och Linus äter frukost. Idag är det 7,6- ute, jag läste på FB att det varit upp emot 15- på endel ställen i Särna.
Undrar vad jag ska hitta på med idag då?? Förutom att vika tvätt, diska och laga mat. Hjärtat fick på mina vinterdäck på bilen igår så kanske man skulle ha vågat sig ut och hälsa på någon i första halkan?? Ikväll ska vi då till Kölaråsen en sväng och kolla läget.
Jag ringde till datasuport igår och klagade för jag tar mej inte in i mitt wordprogram, då visade sig att word ingick inte när jag köpte datorn utan det var bara ett provprogram jag hade i datorn som man kunde öppna ett visst antal ggr och sedan låste det sig. Så för att få fram skiten igen så måste jag betala dyra pengar och få en produktnyckel..... Jag måste erkänna att jag har en väldig hatkärlek till datorer! Nu har jag ju alla program jag behöver i  den stationära datorn som står i arbetsrummet visserligen men det är fint att ha ett skrivprogram på den bärbara med.
Nu börjar det bli ljust ute och fåglarna börjar komma till deras mathus. Kanske man ska klä på sej och köra en diskmaskin till att börja med och så måste jag rädda katten. Jag förklarade nyss för Linus att katten inte vill vara instängd i en tvättkorg, då svarade han -Neeeeheeeej......  sen stängde han in han iaf. Stackars Fjant!

Onsdag 20:e okt. Sibylla

Idag är det en Svägerska till mej som har namnsdag, grattis till dej!
Nu är det 0,3- ute och när jag klev upp imorse vid 05:45 så var det 0,5+. Det känns ju inte som att det går åt rätt håll fastän det egentligen gör det :/
Igår så fick jag tillbaka min bil och nu fungerar den som den ska igen. Den hade börjat krångla med växlarna och jag var så nervös över att det var växellådan eller nått annat tok men det visade sig att det bara behövdes luftas lite och fyllas på med någon vätska så fungerade det som det skulle igen. Så nu är allt kollat och olja + filter är bytt och kalaset slutade på 1200kr :) Gu va skönt! Jag trodde att det skulle sluta på flera tusen. Sen har jag fått tag på bra och prisvärda vinterdäck så bara jag får dit dem så får vintern komma när den vill.
Jag hoppas att det inte kommer att snöa eller regna idag, jag har endel grejor ute på gården som jag skulle ha tagit in innan de snöar över.
Annars så ska jag bara skrota på lite här hemma idag, jag ska då inte ut i halkan nå.
Nu ska jag väcka Viktoria och ge henne frukost.

Tisdag 19:e Okt. Tore & Tor

God morgon världen, klockan är 04:18 och det är 5,5 plusgrader ute.
Jag vaknade vi halv 4 imorse och kunde inte somna om så jag gick upp istället. Man är ju på lediga listan så jag kan sova middag sen om jag vill :P
Igår så tvättade jag hela dagen och torkskåpet fungerar utmärkt, jag har laddat maskin nu oxå så sen har jag en maskin kvar och sen är all tvätt i huset utrotad för några minuter iaf ;) Vi ska ju inte resa någonstans på ett tag så då hinner man ju hålla undan sånt i tid.
Igår så lämnade vi in min bil på verkstad för service, ska bli spännande och se vad det kostar. Sen fick jag nya vinterdäck :D Så snart är TASén rustad för vintern!
Linus kom hit igår och stannar en vecka, han är fortfarande hes efter förkyldningen, undrar när det ska gå ur :/ Men annars så är det full fart på bägge kidsen och de kunde till och med leka en stund tillsamans igår utan några raseriutbrott på varandra :D
Däremot så har nog Viktoria tröttnat lite på sin kompis som hon umgåts med nu i några dagar för de drog inte jämt igår så det får nog bli några dagars vila från varandra tror jag ;)
Viktoria blir nog duktig på matte som det verkar. Hon fick en ganska klurig matteläxa igår men den fixa hon direkt utan att blinka, kul att se tycker jag!
Jag hann aldrig få ner lökarna i backen igår för det blev en massa andra ärenden, men idag ska jag ingenstans vad jag vet så då ska jag pröva ta mej ut i kallblåsten och pilla ner dom litte snabbt.
Idag står det lasagne på min matmeny så då blir nog familjen glad ;)
Tänkte om jag ska fixa havregrynsgröt åt hjärtat tills han vaknar idag, då blir han nog överraskad! <3
Nehej nu har jag nog inget mer spännande att skriva om tror jag. Jag ska nog spela lite sudoku innan familjen vaknar.

Måndag 18:e Okt. Lukas

Det är 4,9 plus ute idag, härligt att slippa se minus! Men nu är det riktigt svart ute när man kliver upp och det tycker jag är ganska så mysigt för då brukar jag tända lite ljus under tiden som jag avnjuter morgonkaffen i lugn och ro innan kidsen ska upp.
Jag har varit uppe en stund och tvättat lite sängkläder nu på morgonen. Torkskåpet kom på plats igår, så nu kanske jag äntligen får fason på lorttvätten jag har liggandes i tvättstugan. Det är helt underbart att kunna tvätta sängkläder, täcken och kuddar utan att de ska behöva hänga på tork på varenda dörr i huset i flera dygn!
Igår så möblerade jag om lite i sovrummet och fick in alla rena kläder i skåpen så nu är det riktigt fint och städat och det var så skönt att lägga sig igår! Nu har jag "bara" 2 små kartonger kvar med hudvårdsprodukter, smink, hårklämmor, smycken och en massa annat kraffs som jag inte vet vart jag ska göra av (suck). Att slänga är inget allternativ för jag rensade ur allt jag inte ville ha när jag packade lådorna i juli/aug. Men jag kanske kan omorganisera i några lådor i sovrummet så jag får in sakerna.
Annars så kommer det inte att hända så mycket mer på hemmaplanen idag mer än att jag har några lökar som jag skulle ha fått ner i backen nu när dagen börjat gry. De hade halva priset på vårlökar när jag var på hemköp i förrgår så jag fick med 2 påsar hem och så handlade jag 2 påsar när jag var i Särna sist.
Nu har Viktoria kommit upp och äter frukost, hon var lite trött idag när hon haft lov en vecka.
Nehej nu ska jag kolla Viktoria´s skolväska om den är komplett och när jag skickat iväg henne till skolbussen så ska jag ta mej en dusch innan jag ska göra något vettigt. Vi sitter just och diskuterar vad landskap är förnågot, undrar om hon blev nå klokare efter min förklaring :P
Have a nice day allihopa!

Söndag 17:e Okt. Antonia & Toini

Oj nu var det längesen jag skrev något. Mycket har hänt sedan dess! Det har varit älgjakt och jag fick skjuta en älg :) jordvärmen är klar, gräsmattan är nysådd, 30 års kalas har jag varit på, jag är bjuden till 2 bröllop nästa år och så är det säkert en massa andra saker som hänt.
Min kamera saknar fortfarande sladd och det måste jag göra något åt, jag har hela sommarens fotografier i den.
Jimmy har slutat i Norge och börjar jobba här hemma imorn, skönt för oss allihop att ha han hemma på kvällarna!
Jag har varit dunderförkyld i 3 veckor och låg i princip hela dagarna förutom när jag släpat mej ut på något pass.
Men nu är jag pigg igen och Viktoria har haft höstlov en vecka nu när Jimmy jagat och han fick oxå skjuta en älg.
Imorn börjar den vanliga vardagen igen, Jimmy ska på sitt nya jobb och sen ska vi till Vansbro en sväng och så ska vi hämta Linus.
Nej nu ska jag skära upp lite kött och fräsa på en gryta och sen ska det vikas tvätt. Jag har inte vikt ett plagg på väldigt länge nu när vi flängt runt lite här och där mellan Särna, Älvdalen och Kölaråsen så nu har jag 3 fina berg att ta hand om idag. Halleluja vad kul det ska bli!
Sen så ska vi sätta in torkskåpet i tvättstugan idag :D Det ska bli riktigt härligt att ha ett sånt i vinter!!
Nej nu lär jag nog sätta igång om det ska hända nå vettigt idag.

RSS 2.0