Jobbar & plockar

Mitt liv består just nu av att jobba, plocka saker och ta hand om barnen så det är därför det inte blir så mkt uppdatering här. Sen är ju fortfarande min egen dator trasig så det blir inga bilder än så länge. Men nu har jag flyttat internet och så har jag hittat en som är datakunnig så kanske det blir en egen dator snart.
Jag har nyss slutat jobbet nu så jag är hemma hos Mor och Far och ska hämta hem barnen.
Hemma så ska jag plocka med lite kläder, saker och försöka få in några fler möbler för i helgen får vi besök så jag tänkte vi skulle få en säng till och min gamla skitfula gröna soffa som får duga att sitta i så länge, men den är skön iaf ;)
Köksskåpen är det ff 2 kvar att måla. Dom har varit mörkblå invändigt förut så jag måste måla dem 3 ggr kanske 4 eventuellt och det är drygt, men det blir bra! Sen har vi fått tag i färg till listerna men det blir nog inte förän nästa vecka vi ska måla dom för i helgen har vi redan fullt upp.
Imorn jobbar jag dubbeltur och det suger men det är ju pengar det med. Föresten så var det 2 tanter idag som berömde mej för min arbetsinsatts och det är väldigt kul tycker jag!
Nu ska jag ta mej en kaffetår med Far och sen ska han hjälpa mej att köra sängen och soffan så vi får det på plats.
Jag återkommer en annan dag och svarar på kommentarer sen hoppas jag att jag ska få in nån bild på huset!
Jo just föresten! Igår var jag i Mora och shoppade nya skjortor till Micko. En mörklila och en vinröd sen köpte jag ett par finskor till han och lite presenter till Isak för han har fyllt år så vi ska fira han i helgen.
Jag har en klänning som är svart och mörklila som jag tänkte ha så då matchar vi varandra, är det inte gulligt så säg! ;)

Lördag 18 okt. Lukas

Idag så kommer min älskling hem! Äntligen har denna långa ensamma vecka fått ett slut =)
Igår skurade jag varenda mm inne på toaletten på nedervåningen. Killen som bott i huset innan oss har inte ens dammsugit när han drog så det är rätt mkt snusk överallt kan jag säga! Sen har jag torkat ur endel fönster och fått upp lite blommor, så nu ser det ut som att någon flyttat in iaf.
Idag har jag hittat en säck med kläder som jag inte använt på 3 år, det var ett trevligt fynd så nu har jag tvättat 2 maskiner.
Nu ska jag iväg till jobbet och vara där till 21:30 och när jag kommer hem så är min karl hemma och väntar på mej =)
Nästa vecka så är jag edig några dagar så då hoppas jag att det händer grejer!

Kärlekskrank

I fredags så åkte jag till Sälen och träffade älsklingen och på lördagen så åkte jag hem igen. Tanken på att han ska vara borta en hel vecka är inte så trevlig, dessutom så går det inte att nå han på telefon heller när han är i urskogen och det håller på att tar livet av mej. Idag t.ex så har vi bara pratat med varandra 4 ggr *suck*
Men det har varit en riktigt rolig och mysig helg, Linus har varit hemma och på söndagen så kom Viktoria´s bästis Matilda och hälsade på så det har varit full rulle och det gillar jag =)
Idag har jag jobbat och ska göra det imorn med, när jag slutar imorn så ska jag åka till älsklingen och hälsa på han i skogen och på onsdag så ska jag följa med och jaga innan jag åker hem för på tordag, fredag, lördag och söndag så jobbar jag igen.
Hemma står det mesta stilla just nu, köket får Micko ägna sej åt när han kommer hem och jag håller på att tvättar vintekläder och packar in det i skåpen.
Idag har jag fyllt i papper och skickat iväg till höger och vänster, bara att fylla i papper till försäkringskassan om VAB har ju blivit ett heltidsjobb. Sen har jag skickat efter en ny mobiltelefon och bytt abonemang till Telia igen. Jag har haft 3 förut och det suger! Sen är telefonen helt kass, det går inte att ringa åt mej för det blir mobilsvar direkt och när folk väl kommer fram så bara skrapar det. Nu hoppas jag att det går bättre med telia, men det tror jag för jag har haft telia förr och så kommer jag ha kvar mitt gamla nr så ni vet.
Sen har jag bytt pensionsfond så det är bara att hoppas på att det blir mer pengar i slutändan.
Föresten när jag är inne på pengar så kan jag tala om att det är en dam som jobbar i hemtjänsten där jag jobbar och hon var med i nyhetsmorgon i morse och skrapade triss. Hon fick 50 000 i månaden i 10 år, det blir 6 miljoner tror jag. Hade jag varit hon så skulle jag peka finger åt kommunen och tala om för dem att skaffa en vikarie för jag skulle inte arbetat en sekund till! Nu är ju hon visserligen äldre än mej så hade det hänt mej så hade man nog varit tvungen att jobba några år till men då hade man kunnat leva rätt gôtt! Fy fan vad kul för henna iaf och kul att det går nån vinst till den här lilla byn ibland!
Nehe nu ska jag åka på okq8 och köpa kattmat sen ska jag hem och drömma om min älskling som jag får träffa imorn, föresten så är han väldigt stolt för han har skjutit 3 (!) älgar idag, det är ju inte alla som får göra det på en och samma dag =) Föresten så är jag stolt över älsklingen! Han är helt enkelt fantastisk i mina ögon <3 Själv har jag skjutit 3 älgar på 5 år och är stolt över det *hehe* Men kanske man har turen med sej någon dag i livet, det blir då en hel del kött i höst iaf så vi går då inte och svälter i vinter!

Hemma hos Mor

Just nu är jag hemma hos Mor och har fått mej lite kaffe. Jag brukar åka hit när jag lämnat Viktoria på skolan för att få lite sällskap innan man börjar dagen.
Linus är med mej och leker med alla saker han hittar, han är väldigt sugen på att plocka tomater som Mamma har i krukor på golvet men det är aj aj för dom är inte mogna ännu.
Idag är det ganska varmt ute men regn i luften, fast regnet gör inget så länge kylan håller sej borta.
Micko ringde och väckte mej halv 7 imorse och det var bra för det tog lite tid med kidsen innan jag fått dem klar för dagen men det har varit lugnt och skönt hemma på morgonen.
Linus är på strålande humör och jättemysig, igår satt han med mej och läste en bok. Det är härligt när barnen kan ta det lungt ibland och bara mysa tillsammans.
Idag vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Jag ska nog riva upp några säckar med kläder och tvätta som jag hittade i förrådet igår. Endel av det är vinterkläder som tillhör Lars så jag tänkte jag skulle ställa iordning hans kläder för det börjar ju bli vinter här nu snart så han ska få dem på söndag.
Sen lär jag nog städa Viktoria´s rum. Det har varit ett bombnedslag där nu i några dagar och jag tänkte att jag skulle måla 2 garderober där inne innvändigt så då måste jag få undan alla leksaker först, sen har jag en garderob i hallen som ska målas.
Men nån målning blir det nog inte så länge Linus är hemma =) Men jag kan ju ställa iordning så det är klart att börja med det när han åkt till sin Pappa sen.
Nehe nu ska jag dricka en kopp kaffe till sen ska jag knalla över till blomsteraffären och köpa lite ljung spm jag ska ha på entréverandan som jag ställde iordning igår så det ser hemtrevligt och mysigt ut!
Bara 9 dagar kvar tills älsklingen kommer hem igen <3

Linus kommer!

Idag ska jag åka och hämta lillkillen =) Micko åkte till Sälen imorse och blir borta en och en halv vecka men tiden går nog fort när jag har kidsen hemma och nästa vecka så jobbar jag hela veckan så saknaden blir kanske inte SÅ stor *svider i hjärtat*
Idag har jag flyttat mitt fasta telefonabonemang till Särna så nu har jag nytt hemnr och så har jag hållit på och pysslat hemma en hel del så nu är det liiiite mera ordning där hemma.
Nu ska jag och Toria åka hem till Mina päron och hämta lite grejor jag har där sen ska jag hem och dona lite till innan jag ska hämta Linus.
Det var min dag idag =)

Dagens lärdom: Säg inte vuxna skämt i närheten utav barnen för då får man snart äta upp det själv när man minst anar det i någon pinsam situation ;)

Dagens bästa: Linus kommer och så har jag tagit tag i tråkig post och jobbiga telefonsamtal med telefonköer. Posten har börjat eftersändas och jag har hemtelefon.

Dagens sämsta: Jag saknar Micko och Qvinta och så hatar jag att kylaren läcker vatten i min bil och att jag måste köpa nya vinterdäck.

Ledig vecka

Den här veckan så är jag ledig på schemat från jobbet men det betyder inte att det blir någon vila.
Vi har rivit ut tapeterna i köket och Mamma har hjälpt oss att måla alla skåp invändigt så nu håller jag på att packa in alla saker som ska vara i köket. Väggarna är spacklade och slipade så nu ska vi väl måla listerna och sen blir det förhoppningsvis tapetsering. Men det kan dröja ett tag för Micko ska åka iväg och jaga älg en vecka och jag kan då inte tapetsera.
Idag ska jag på banken på Idre, 6 mil tur och retur för ett bankärende *suck* så är det att leva i bushen tyvär. Sen ska jag fortsätta att packa upp saker så det blir tomt i förrådet tills vi ska hämta mer. Just nu har vi nästan inte en enda möbel men det kommer sen så just nu har jag trädgårdsmöblerna som matsalsmöbler :) Men det går det med så länge.
Jag är ute och går med Qvinta nu och stannade hos syrran för att låna datorn en stund men nu ska vi gå hem igen.
Imorn ska jag åka iväg och hämta Linus, det ska bli skönt att träffa killen igen jag känner att det var längesen jag träffade honom och det gjorde nästan ont i hjärtat när jag tittade på några bilder på han från när vi var i pälåkern här om veckan.
Micko åker bort en vecka idag och det gör oxå ont i hjärtat, smekmånaden är över och det är dax att börja ta tag i vardagen på allvar.
Nu ska jag gå hem med Qvinta och hämta Viktoria på skolan sen.


Linus spatserar vid pälåkern

Viktoria och Ida utforskar naturen

Isak och Micko är på väg till köttdelning

Micko nyvaken och dricker morgonkaffe. Jag utanför syrran

Mamma och Linus äter frukost

Jag och syrran utanför mitt hus. Nu är hösten här och även minusgraderna *brr* Men det är ändå mysigt innan vintern med alla härliga kullörer!


RSS 2.0