Lördag 30:e Juli. Algot

+19,6 i skuggan redan men det blåser. Då blir det skönt att fortsätta jobba ute idag. Projektet vi startade igår blev att lägga plattor från trappen ut till vägen, så vi åkte till byggshoppen i Vansbro och köpte 50st vita plattor och så en fiberduk. Sen vbar det bara att börja gräva, vi hann ungefär halva gången innan Jimmy skulle iväg och vara chaufför.
Så idag ska det fortsätta att grävas och så ska vi förhoppningsvis ta oss iväg och hämta sand :)
Lite bilder från gårdagen. Här sitter Linus och leker nedanför trappen där gången ska bli.
Från vägen
Här är häcken jag planterat vid postlådan, nu är det bara små pinnar men det blir säkert fint nästa år :)
Här har jag tagit mina första spadtag! Det gick lite fortare för Jimmy att gräva sen ;)
Katten säger HEEEEJ till publiken ;) Han är oxå med i allt som händer!
Våran badpojke roar sig med att gräva lite efter vi varit på stranden igår, sötis! Båten som ligger till höger har vi vänt på nu och flyttat närmare gräsmattan, den ska nämligen bli en sandlåda :)

Fredag 29:e Juli. Olof

Jimmy har Semester och vi har varit nästan helt barnlediga några dagar så all överflödig tid har spenderats vid TV-spelet. Majoras mask till 64:an har vi fördrivit tiden med och så en massa skräpmat och godis, det kallar jag semester! Men nu har Linus kommit hem igen så nu måste man återgå till det normala med sov och mat-klockan igen ;)
Vi har grejat ute på gården nu i 2 dagar och det börjar sakta ta form där ute. Vi fick då en väldigt välväxt gräsmatta till slut! Igår så planterade jag en häck ut mot vägen på ena sidan om postlådan och det ska väll bli hela vägen mot parkeringen är meningen. Vi har någon form av spirea på framsidan som vi grävde upp, efter jag stått och försökt reda ut alla rötter bra länge så gav jag upp och bad Jimmy ta sågen istället och det gick fint! Nu är det bara att hoppas på att det växer upp nästa år!
Idag ska jag fortsätta att greja lite i trädgården, jag har inte riktigt bestämt vad jag ska ta mej för ännu men det visar sig, sen väntar vi besök i helgen så jag skulle egentligen ha dammsugit och skurat undan allt gräs som vi släpat in i huset :)
Här är Mamma´s duktiga hjälpreda!
Kratta, kratta och kratta.....
Studerar katten som käkar kvällsmat
Här är nu på morgonen, katten har sovit ute och just kommit in för att hälsa på alla och han började med Ralf
Linus tittar på film innan frukost
Till sist så vill jag sända styrkekramar till alla där hemma som går igenom en fruktasvärt tung dag idag. Jag tänker på familjen och barnen och jag finner inte ord för hur orättvist livet är ibland..... Kram till er alla!

Förlovade i 1 år

Idag är det ett år sedan vi satt på berget i östersund och lovade varandra evig kärlek <3
Här är en bild på oss från Tisdagen när vi besökte gruvan. Vi sitter i det lilla rundtur tåget :)
Vi hade bara känt varandra i 4 månader när vi förlovade oss men på något vis så känner man när man hittat rätt här i livet. Nu känns det som att vi varit tillsammans i 10 år med tanke på allt som vi hunnit med att göra under de gågna året. Trädgården börjar ta form och familjen växer, det var väll precis vad jag önskade mej, hus med trädgård, sambo och en massa barn. Det kan verkligen inte bli bättre!
Jag älskar dej Jimmy <3

Tisdag 26:e Juli. Jesper

Här kommer en uppdatering från semesterfirarna. Vi har varit i Särna hela förra veckan där det varit festvecka med olika aktiviteter under dagarna som vi försökt att vara med på. Det har varit en intensiv vecka med skrikande barn, fullpackad bil, massor med släkt och vänner, en hel del regn, lite sprit, motion och så har det bränts en hel del pengar. Precis som det ska va :)
Just idag så är snart jag och Jimmy helt barnfria. Linus åkte till sin Pappa i fredags och Viktoria åkte till sin igår och Ralf ska vi åka och lämna hos Faster idag, så det innebär att vi är helt barnfria tills ikväll! Denna tid kommer att spenderas nere i Falu koppargruva och jag hoppas att det kommer att bli en intressant dag med lite historia och annat smått och gott.
Ralf vaknade före 6 idag och så skulle jag gå upp och fixa käk, när jag sedan skulle mata han så var det ganska mörkt i rummet. När jag vänder flaskan upp och ner så visade sig att jag gängat den snett och all ersättning forsar ut i hans säng.... så nu håller jag på och tvättar innan han ska bada och åka till Faster
Här sitter han just nu och leker under tiden som jag bloggar och dricker kaffe. Han satt för första gången i sin matstol i söndags och som ni ser så börjar han bli riktigt duktig att kunna ta tag i saker och undersöka :) Han är nu 12 veckor och en dag.
Han tycker att det är så kul att få sitta med oss vid matbordet!
Nehej nu lär jag hänga en tvätt och fixa lite grejor här hemma innan det bär iväg mot Falun ;)

Gårdagen i bilder

Brudarna badar och kollar på små abborrar :)
Mamma och Ralf på stranden
Ida kom upp en liten sväng till Moster. Jäntan är som en fisk i vattnet oavsett temperatur! För det var inte speciellt varmt igår.
Viktoria gjorde en fin byggnation
Pappa kom med kvällsmat ;)
Mumma!
Kvällspromenad, vårat hus från andra sidan åkern.
Carola + Jimmy = Sant
TV-spel :)
Jimmy gjorde en varsin drink till oss, de var både snygga och goda!

Fredag 15:e Juli. Ragnhild & Ragnvald

Åh vilken härlig dag! Jag är så glad och det beror på att jag har världens bästa vänner! Ni är helt fantastiska som ställer upp och hjälper mej att fixa och dona när det behövs :) Ni är BÄST!
Nu kan jag äntligen andas och känna att jag har koll på saker och ting igen, det är ju inte så bara att gå på bröllop direkt men jag är lite lugnare nu mot när vi skulle på ett förra året :P He he
Igår hade jag och brudarna en riktig myspysdag igen. Förmiddagen bestog av lite tvätt, disk och plock men sedan efter lunch så gick vi ner på stranden. Jag och Ralf satt på land och diskuterade med varandra och brudarna badade. Sen kom Jimmy ner med pizza när han slutat jobbet så det blev kvällsmat på stranden. Kvällen avslutades med en promenad och TV-spel för kidsen + Jimmy. Själv pratade jag i telefon med 2 gamla godingar :)
Idag är det sämre väder och jag tror att det är regn på ingång. Det är +13 grader ute och grått. Jag har inga planer alls på hur jag ska lägga upp dagen, det enda jag vet är att jag måste börja planera packandet inför Särnatrippen och så ska jag göra klart en TW-beställning som ska skickas in på söndag, så är det någon som vill ha nå plast så ring mej NU.
Nehe om man ska ta och lägga upp lite bilder och pimpla några koppar kaffe till nu då innan man ska ställa iordning saker och ting så vi kan börja fira Jimmy´s semester när han kommer hem ikväll :D
Så här såg soluppgången ut i morse när jag var upp och matade Ralf vid 03:30. Fint!
Ralf kollar på TV en stund medan Mamma bloggar :) Ben och armar går som trummpinnar!

Älskade barn

Detta är riktigt syskonkärlek! Ralf och Linus myser med varandra på morgonen och Linus är en sån stolt storebror när han får vara med och hjälpa till med lillebror <3
Småkusinerna <3 Ralf 2mån och Karin 6mån, inte de lättaste att få bägge att se in i kameran samtidigt ;)
Ida och Ralf så fina! <3
Myspys <3 Viktoria och Ralf

Gårdagen i bilder

En glad liten Ralf som ska få "gymma" en stund :)
Tänk vilken upplevelse att upptäcka sina händer!
Brudarna efter några timmar på stranden
Ralf och Ida njuter av tillvaron på verandan, det var en sån fin kväll igår!
Viktoria och Fjant njuter i fulla drag dem med :)
Pappa vid grillen, precis som det ska va! ;)

Torsdag 14:e Juli. Folke

Idag är man segare än vanligt. Bara för att jag skröt igår om hur bra Ralf sover om nätterna så har han varit vaken inatt mellan 3-4:30. Men det är inte så underligt för han har ju med blivit snuvig och det bara gurglade ur han inatt när han skulle äta. Jag har ju lyckats tappa bort Näs-Fridan som är en av de bästa uppfinningar som finns så jag skickade iväg Jimmy på apoteket igår för att se om de hade någon näs-sug. De hade dom som tur var, den heter Otri-Baby och kostar 99:- för sugen och 55:- för 8st engångsfilter. Fy vilka skurkar! Näs-Fridan är mkt billigare i inköp, billigare filter OCH är mkt lättare att använda! Men jag lär ju ta mej till Borlänge eller Mora om jag ska få tag på en sån, nu var de ju visserligen tur att apoteket hade någonting iaf så Ralf slipper vara så täppt! Man är ju beredd att betala vad som helst för de små liven och det vet ju alla barnprylstillverkare med.
Idag är det solsken igen som jag hoppas att håller i sej, det visar +11,3 grader på termometern som stiger stadigt, det är vi glada för!
Så vad ska hända nu då? Jag ska blogga en stund till men när det är klart så är det dax för frukost, sedan ska diskmaskinen laddas om och så ska det vikas tvätt. Det är de första momenten jag ska ta tag i idag och så måste jag komma på en lunch, jag funderar på om jag ska sticka ner på byn och få tag på korvbröd då jag har ett paket grillkorv i kylen.
Åh jag är så lycklig att vi skaffat en fullstor diskmaskin! Det är en av de bästa maskiner man kan ha i ett hushåll :) Det blev som en födelsedagspresent till oss båda när den lilla gick sönder.
Nehe om man ska ta och sätta fart då kanske ;) Ha en bra dag allihopa!

Syskontavla

Våra älskade barn!
Den här bilden har vi beskurit och gjort en canvas-tavla av som ska pryda vardagsrummet :)

Sommarens händelser Maj - Juni

Pappa har fyllt 25 år. Här nussar han med Ralf som är 8 dagar då bilden är tagen :)
En hel del glass har det blivit både hemma i hammocken och på olika Caféer!
Vi har fiskat nere vid våran vik några gånger, lite kattfisk har det blivit några stycken men vi (jag) har fått bevis på att det finns rejäla abborrar i sjön! Nu ser man vårat hus till höger på bilden sedan vi tog ner skogen i våras.
Mormor och Morfar kom på besök både på Pappa´s och mamma´s födelsedag. Den här bilden är från Pappa´s födelsedag på Ralf och Morfar, Ralf är då 11 dagar gammal.
Mamma 28-år. Jag fick en fin prezzo, en rosa geopardmönstrad klänning och ett kastspö :)
Många vänner har varit på besök och nussat, här är Linda som matar Ralf
Viktoria och Linus hade lattjo lajban på Vansbrocruisingen! Här åker de med olika raggarbilar på barnens cruising :)
Linus fick en cykel på sin födelsedag :) Mamma´s stora kille är ju 4-år nu!
Viktoria var på sommardisco i Dala-Järna
Linus 4-års kalas

Onsdag 13:e Juli. Joel och Judit

Tack Anna för att du sparkar på mej lite ;) Jag har funderat mkt på bloggen men liksom inte haft någon lust att uppdatera. Dagarna rullar i en rasande fart och en period så ansåg jag mej inte prestera något och då fanns det heller inget att skriva om. Värk har varit den huvudsakliga faktorn som lett till dåligt samvete och prestationsångest sen har man energitjuvsexperterna, det är tack och lov en ovanlig art som har en förmåga att dyka upp i samband med barns födelse. Men som jag så ofta sagt förut att om man skiter i andra och sköter sej själv så brukar de mesta flyta som det ska bara man håller rodret i rätt riktning och konsentrerar sej på det.
Vad det gäller värken så har benen och höfterna blivit skapligt bra men jag har krångel med högra skulldran som gör att jag får ont när jag pysslat en stund på dagarna, men nu har jag påbörjat behandling med voltaren så jag hoppas att de ska bli bra såsmåningom.
Jimmy jobbar på dagarna och får semester om en vecka, det ska bli skönt. Vi ägnar oss mest åt varandra och barnen på kvällarna när han kommer hem då tiden inte räcker till så mkt mer. Vi åker till Särna en vecka annars så blir vi hemma och pysslar. Viktoria har varit i Särna en vecka själv och hälsat på i sommar men nu är hon hemma igen och vi har Ida på besök den här veckan. Linus är just nu hemma hos sin far den här veckan, han har varit lite förkyld nyligen men är bättre. Han ritar huvudfotingar till min stora glädje i form av döskallar :) Jag har sparat några teckningar till hans pärm och skrivit ner hans berättelse om bilderna. Ralf har börjat le för några veckor sedan och kan även sätta ljud på leendet ibland och i lördags så upptäckte han sina händer! På måndagen så tittade han på en bitring och greppade den själv för att sedan stoppa den i munnen och undersöka :) Han är nu 10 veckor och 2 dagar gammal. Han är lite mera vaken på dagarna och kräver lite mera stimulans och tycker om att "diskutera" med oss och studerar de mesta glatt. Han sover nästan hela nätterna och äter en gång per natt ungefär. För några nätter sedan så sov han 10 timmar i ett sträck!
Vi har äntligen fått skaplig ordning i våran källare som har varit en STOR energitjuv för mitt välbefinnande och det är så skönt att det är någotsånär ordning där nere nu.
Jag har ganska stora projekt på gång ute på gården och jag önskar att jag ska hinna med lite i sommar. Jag har börjat plugga blommor och buskar på dagarna för att jag ska kunna ta vara på och liva upp den trädgård som en gång funnits här och så håller vi på och bygger om gården. Största problemet är att allt kostar så mkt pengar, men med lite funderingar och smarta lösningar så blir det nog bra till slut.
Idag ska jag inte göra speciellt mkt mer än lite hemmafix som städ, matlagning och tvätt. Efter lunch nu så ska jag ta med mej kidsen till stranden en liten stund, solen skiner ju faktiskt idag men det är bara 13,1 grader ute men jag kanske slipper höra tjatet nå mer när brudarna själva lägger märke till hur kallt det är i vattnet!
Ska lägga upp lite bilder nu hade jag tänkt sen blir det köttbullar, korv och makaroner till lunch :)
Ha en bra dag allihopa!

RSS 2.0