26:e feb. Torsdag. Torgny och Tokel

Namnsdagarna idag påminner mej om min gymnasietid i Falun *hehe* Träffade en västerdaling på en fest vi var på i Borlänge som hette Torgny men det hände inget avancerat, tro mej. Efter det lilla mötet sen så fick jag höra på ryktesvägar att han aldrig förr hört ett fruntimmer dra så stora timmerstockar som mej *MOAHAHA* Att snarka högt det är en konst jag behärskar. Jag har förresten ett foto på mej och han från den festen.
Jag såg i mina kommentarer att Madde har hittat doftkulor på särnaffärn *TACK* vad lycklig jag blir över sådana små fina kommentarer! Så när jag skrivit färdigt det här så ska jag genast skutta dit och köpa sådana =D
Jag har varit ledig sedan i Måndags men ändå haft fullt upp på dagarna och har jag haft några lediga minuter så har jag varit ute med kidsen. Linus har varit hos mej några dagar och han vill vara ute dygnet runt om han fick och åka bob och så ska han titta på alla fordon som finns på gården. Mån och Tis hade vi helt fantastiskt väder med lite solsken och några plusgrader och jag har barnen att tacka för att jag tog mej tid att vara ute några timmar!
Igår så åkte Linus hem igen och Viktoria åker till sin pappa imorn så det innebär att i helgen är jag helt barnledig och arbetsledig *OMG* Jag har nästan panik och känner en innre stress över vad jag ska göra på all denna lediga tid! Jag har bestämmt att jag ska unna mej själv något men sedan så tar fantasin slut. Jag får panik när jag inte kan planera något konkret i förväg hur mina 2 dagar av frihet ska se ut. En sak vet jag iaf, jag ska äta ute och jag ska äta skräpmat för jag har inte tänkt att laga mat och diska, det är då ett som är säkert!
Imorn så ska jag åka med Viktoria till leksand, sen när jag lämnat henne där så ska jag försöka åka in i Mora och handla lite om det är möjligt nu när det är vasaloppstider. Jag måste hitta strumpbyxor åt Linus och det är inte det enklaste för det finns bara åt flickor. Men jag får väll köpa några röda med rosa hjärtan och dra andra strumpor utanpå som passar hans klädsel, jag är ju en smula trångsynt och har svårt att klä pojkar i rosa och rött fast jag klär gärna upp Micko i sådana kullörer ibland =) Sen har jag tänkt att hitta något fint åt Viktoria, jag vet att jag ska ha några svarta och vita tunna tröjor om jag hittar för då kan hon ha dem under sina klänningar, det är jättefint tycker jag och hon tycker ju att det är toppen att få ha klänning även på vinter. ett smart sätt att dryga ut garderoben lite.
Viktoria var med i sin första serietävling igår och hon kom 3:a, dom kämpade på bra alla barn och dom var så gulliga när dom pinnade fram på små rangliga ben tycker jag =)
Idag har jag varit på utvecklingssamtal i skolan och läraren hade bara possetiva saker att säga så det kändes väldigt bra.
Senare idag så ska jag på kursen med jobbet, jag hade ju glömt av hemuppgiften vi skulle göra men nu så är den klar.
Imorn kommer älsklingen hem igen, han är borta och jobbar på veckorna nu så det är så tomt hemma. Fast jag ska inte sticka under stolen att det faktiskt är skönt att vara ensammen hemma ibland med ;)
Jag hittade en bok hemma hos Mamma och Pappa med visor och ballader av Dan Andersson, jag sjöng någon för Viktoria och hon ville höra flera så jag ska mysa ner mej i fotöljen med henne och sjunga mera, men först ska jag komma över en burk doftkulor!
Ja just ja sen har jag återupptagit mitt medlemsskap på facebook så jag måste väll glena lite där nu oxå ;)

Kurs

Nu har jag varit på Idre och handlat mat till helgen, hemmanent, matlådor och lite annat kraffs. Det enda jag saknar nu är doftkulor till dammsugaren för sådana hade dom inte. Min dammsugare luktar bränd apa och doftkulorna har jag lyckats packa ner i någon kartong i något förråd. Jag har grejor i hela norra dalarna snart.
Jag har hört att man kan dammsuga upp en matsked med vaniljpulver så att det ska lukta bättre av dammsugaren men det fungerade då inte så jag får väl vänta tills jag tar mej neröver till någon stad och handla sen.
Nu ska jag åka hem och packa upp varorna och sedan åka på kursen vi har på jobbet idag.

Förresten....

Jag glömde ju tala om att Pappa har kommit hem från lassarettet igen, dom har rensat hans blodkärl i vänsterbenet och tagit bort en massa proppar. Han är inte riktigt bra i benet och foten men blir nog det med tiden. Det är skönt att ha han är hemma igen. Han följde med mej på längdträningen med kidsen igår, han tycker att det är så roligt.
Sen har jag fått fart på min älskade vinröda opel igen, jag har fått på vinterdäck så nu puttrar han fram som vanligt. Lite tråkigt bara att stereon fungerade i 2 min sen dog den. Det är troligen en säkring som gått, jag har inte orkat att kolla det än men ska göra det sen nån dag. Just nu är jag iaf så stel i fingrarna när jag ska ratta igång stereon för det är jämt så kallt ute men nu går vi ju mot ljusare tider och våren närmar sej fortare än vad man anar.
Igår köpte jag nya skivan med Larzkrizters så jag & Viktoria har poppat som attan hemma. Hennes favvo är "puple rain" fast jag gillar "visst är det så" oxå =)
Nu ska jag åka till Idre!

19:e Feb. Tors, Gabriella & Ella

Igår hade jag en riktigt bra dag, den började med att jobba mellan 7-14:30. Jobbet gick galant, jag fick beröm av arbetskamrater och det var en herre som talade om för mej att jag är ung, snabb och lovande. Det är fina ord som jag tog till mej och sträcker lite extra på ryggen. Jag tog en motionstimme och slutade en timme tidigare, den timmen ägnade jag åt att sopa och skotta snö, det är bra motion! Sen hämtade jag Viktoria på skolan och skjutsade henne till minikören och kyrkans barntimme, under dom 2 timmarna hon var borta så slöade jag hemma hos mamma och pappa. Sen när jag hämtade Viktoria så gick vi och shoppade ett par nya rosa allväderstövlar till henne och hon var väldigt nöjd. Sen fick vi lov att skynda oss hem och fixa lite gröt för att hon skulle hinna till sin längdträning. När skidåkningen var slut så åkte vi hem, Viktoria duschade och jag diskade, plockade och vek tvätt. Både jag och Viktoria var helt slut när det var dax att sova så det tog inte många sekunder innan vi somnade båda 2.
Idag så är det varmt och skönt ute, bara 8-. Viktoria är på skolan och jag ska följa Mamma på Idre och handla. Sen har jag en kurs med jobbet på eftermiddagen idag, det ska bli spännande! Kul att göra något annat på jobbet än bara det vanliga.
Imorn funderar jag på om jag ska hämta Linus, jag jobbar i helgen men Micko är hemma så han kan ha kidsen för nästa vecka när han jobbar så är jag ledig så då kan Linus stanna några dagar. Eftersom det är så dåliga öppet tider på mataffären här i Särna så måste jag planera nu vad vi ska ha för mat i helgen och handla det idag. Jag tror nog att jag ska göra långkok på lördagen (köttsoppa typ). Jag måste göra slut på lite kött i frysen så jag får in matlådor istället nu när Micko är borta på veckorna.
Jag vill permanenta mitt hår och tänkte att mamma skulle hjälpa mej med det men hon lät inte så sugen, men jag ska tjata lite till =) Det är ju lite drygt för det tar väldigt lång tid men jag känner att jag måste göra något med håret nu för jag är så trött på min färglösa raka stripor.
Nehe nu ska jag ta mej en kaffetår och en rök innan det bär iväg på Idre, sen ska jag hänga en tvätt hemma innan jag ska på kursen.
Have a nice day!

12:e feb. Torsdag Evelina & Evy 36-

I morse rapporterade dom på radion att särna hade 36- grader, är det inte härligt så säg?! Men nu stiger graderna fort och vi har bara 27- ute. Igårkvälls så hjälpte jag mamma att kasta in och stapla 2 kubik med ved, då var det bara 25- ute men det bekom mej inte ett dugg för jag jobbade så svetten rann så det var ganska skönt med kylan ändå.
Jag har sovit hemma hos Mamma i 2 nätter nu. Pappa har fått en blodpropp i knävecket och har ett oidentifierat fel i vaden och ligger på lassarettet i falun nu. Det sista jag hörde för en timme sen så skulle han in på kontraströntgen så det är bara att hoppas på att de fixar till benet åt han så det blir bra.
Idag kanske jag får fart på min bil igen, jag har ju inte haft några vinterdäck förr men förhoppningsvis så får jag sådana idag så då är det bara att vrida på nyckeln igen hoppas jag. Jag har laddat batteriet i 1 dygn nu så då borde han hosta igång igen.
Linus åkte till sin Pappa igår och idag är jag ledig så jag ska ta och städa så det blir fint hemma. Jag har kommit ikapp en hel del med tvätten så nu börjar man skymta tvättkorgen igen under högen *skönt* Jag ska elda som attan idag för då torkar tvätten fort.
Imorn och 10 dagar framöver så ska jag jobba men efter det så har jag min härliga långledighet att se fram emot.
Nu ska jag plocka upp lite leksaker efter kidsen här hemma hos mamma så hon slipper göra det sen.

9:e Feb. Måndag Fanny & Franciska

Solen skiner, det är 13 minusgrader ute och riktigt skönt! Det har snöat massor de senaste 2 dagarna så igår skottate jag massor med snö så jag är rätt mör i kroppen idag, men det blev fint och jag är nöjd! Jag gillar nämligen att skotta snö när jag har tid =)
Idag har jag och Linus varit ute och åkt bob, det tyckte han var jätteroligt. Micko är borta idag så jag har ingen bil och det har resulterat i att jag fått endel motion idag. Nu så är jag hemma hos mina föräldrar, jag ska börja jobba snart så kidsen ska få stanna här tills Micko kommer hem ikväll.
Nu har vi flyttat och bor i ett annat litet hus tills vidare. Nu har vi varmvatten dygnet runt så vi kan duscha och diska när vi vill och så har vi världens snällaste hyresvärd och det är skönt! Han har en glad och fin jämthund som jag brukar släppa ut i hagen på morgonen när hyresvärden är på jobbet.
I morse när jag skulle låsa dörren när hunden skulle ut så kissade han på trappsteget *pinsamt* han trodde kanske att stolpen till trappen var ett träd =)
Imorn så ska Viktoria åka längdskidor på idrotten i skolan och på onsdag så ska hon vara med i sin första serietävling, det är fränt tycker jag. Både jag och hennes far har varit ganska duktiga skidåkare i särna sk när vi var små.
Saker och ting känns mkt lugnare nu när jag fått byta bostad och livet börjar kännas normalt igen med vardagliga rutiner. Mycket i livet hänger på hur man trivs där man bor har jag märkt. Nu sover jag skönt om nätterna och är utvilad på dagarna så jag orkar med det jag vill få gjort.
Nehe nu ska jag se om Mor vill bjuda på en kaffetår innan jag ska knalla iväg till jobbet.

RSS 2.0