Nu rymmer jag =)

Barnen sover, det har varit en riktigt rolig dag, men än är den inte slut för min del *hehe* Jag och syrran sitter och väntar på Lars så han kan se efter barnen och jag kan rymma iväg med syrran en stund, så roligt!
Det blir långt mellan gångerna nu för tiden som vi systrar har tid för bara varandra och kan dela våra hemmlisar i lugn och ro.
Imorn blir det en tripp till Mora, ser fram emot det!
Ha en trevlig kväll =)

31:a Jan, Torsdag. Ivar & Joar

Idag slutar Januari *skönt* vi närmar oss våren, idag har jag även min sista inskolningsdag på jobbet *scary*.
Helt seriöst så har vi köldrekord här idag, tror jag. Det är 17,4- ute, jag kommer frysa ihjäl nu när jag ska ut och starta bilen, men som tur är så kom jag ihåg att sätta i motorvärmaren och kupé värmaren igår. Jag riktigt hör hur alla särningar skrattar åt mej nu men det är inte så lätt när man flyttat till södern och blivit van varmgraderna, jag trivs bättre med dom kan jag säga!
Nu måste jag svälja sista kaffen och häva mej ut i bilen.
Förresten, idag är det en jävligt bra dag för jag ska få träffa en av mina syrror idag *jippi*
Ha da

Nu är jag trött och seg igen

Fan jag har ingen ork............ Jag har inte gjort något vettigt känns det som. Men nu ska jag göra ett ryck och fixa lite kyckling gryta. Sen hoppas jag att jag ska orka röja av diskbänken under tiden *suck* Skulle ha orkat duscha innan jag ska på kören med, hur nu det ska gå till för Lars han måste köra pellets med traktorn när han kommer hem från jobbet och Linus är så grinig idag så det är inte alls säkert att han vill att Mamma ska in i duschen.
Nej nu SKA jag göra ett ryck!

30:e Jan, Onsdag. Gunilla & Gunhild

Igår hade jag en lite halvgrinig dag. Det var mkt som retade mej som t.ex en kärringjävel som sprang ut på övergångsstället vid Domus utan att se sig för, hade jag inte stått på bromsarna så hade hon varit mos. Hatar sådana jävla idioter som resonerar på det viset att det bara är att springa över hur som helst utan att bilarna har en suck och veta om dom ska stanna eller inte, och det fräckaste är att springa som den där jävla gäddan gjorde när jag bara hade någon meter kvar till övergångsstället och hon typ kastade sig framför bilen.
En till sak som retar mej är att mina jumpaskor har gett upp, det är något som sticker ut vid vänster hälsena så jag fick ett skavsår där när jag var ute och gick igår. Jag har verkligen ingen lust att köpa nya just nu, jag har så mkt annat jag vill lägga pengar på.
Men förutom småsaker som retade mej så gick eftermiddagen och kvällen ganska bra igår, jag ställde mej och gjorde storkok med barnmatspuré. Så nu har Linus mat i 2 veckor *härligt*
Sen gjorde jag rent spisen efter det hade bränt fast nå så jävelusikt, men jag har fått tag i ett mirakelmedel som tamejfan fungerar som i en reklamfilm. Sprayar på, väntar typ en kvart och torkar av, sedan är det gnistrande rent! Det är sådant som alla Mammor borde ha, det fungerar lika bra i grillen och i ugnen!

Idag däremot så är jag på bättre humör, Linus har bara vaknat 2 ggr inatt så nu är jag utvilad. Ska snart skjutsa Viktoria på dagis och när hon är där så ska jag nog passa på att hälsa på nån tror jag. Jag funderar på om jag ska tina lite kycklingfilé och göra kyckling gryta till kvällsmat, det är gott. Sen ikväll då ska jag iväg på kören. Det är nog allt jag har inplanerat idag =)
Ni får ha en trevlig dag allihopa!

Skönt ute

Nu har jag och Linus gått runt Näset och gud vad skönt det var! Det är lagom kallt att ut och gå nu så man slipper svettas ihjäl men det är ju lite synd att solen lyser med sin frånvaro. Jag orkade inte riva ut vagnen från förrådet så Linus fick åka pulka istället och det gick ju superbra! Han satt och skrattade och vinkade :)
Nu känner jag mej mkt piggar och fått lite enrgi så jag ska orka göra något vettigt här hemma, ska nog börja med att plocka ihop alla leksaker i vardagsrummet. Till lunch idag så blir det pizzan som är kvar från den jag gjorde igår så det är ju skönt att jag slipper greja med något sådant nu. Men först så ska jag lägga mej på golvet och busa med grabben en stund =)

Im a rebel!

Ja nog är det mkt frihetskänsla med att få göra som man vill när man är vuxen och bestämmer över sig själv. Då är det lätt att man tycker att andra som lägger näsan i blöt och har sina åsikter om ett sunt liv kan ta sitt förnuft till fånga och stoppa upp det i röven så långt att det inte pyser ut igen.
Därför fick jag lov att ta med den här>> artikeln idag för att jag tycker den är bra!

Drygt att vara trött

Fan, jag har så mkt att göra egentligen och jag har ingen lust alls för jag känner mej så slö. Det är så drygt när kroppen är så här. Linus somnade i bilen när vi var på dagis och eftersom han är fullt påklädd så funderar jag på om man ska lägga ner han i barnvagnen och gå en sväng, ja det ska jag göra. Då måste jag ut i förrådet nu och se om det går att få fram barnvagnen!

29 Jan, Tisdag. Diana

Shit vad trött jag är idag! Linus har varit upp minst 10 ggr inatt. Han har vaknat direkt han tappat nappen och somnat lika fort han fått den, men det tar på krafterna att läggas sig, kliva upp en sväng, lägga sig, kliva upp en sväng igen osv.
Så idag var klockan 8 innan jag fick på mej kläderna. Barnen är redo för ytterkläderna nu när vi ska på dagis, själv måste jag komma ihåg att tvinga ner luggen först som står rakt ut.
Viktoria har en hel bunt med papper på sitt skrivbord som hon sa stolt att är till dagis, när jag kollade vad det var så visade sig att hon hade tagit alla sina foton och tejpat dem huller om buller på ett papper. Gulligt leende säger hon: Mamma vist är jag lika duktig som moster?
Jag svarade: Ja, vad du kan gumman. Men det är ju dina foton som du ska ha kvar hemma så du får inte ge bort dem till dagis.
Nu är det ju bilder som hon fått med mej som är hennes egna, så det gör ju inget för det är ju kopior på dom jag har, men hade det kommit från mina fotoalbum...... Då ska jag åka till Särna och ta moster i örat om hon visar barnen nå mer scrapp layouter.
Nu måste jag susa iväg på dagis!

Kaffepaus

Det blev inget BVC idag för sköterskan var sjuk så istället har jag varit uppe på Klitten och hälsat på en stund, sen var jag hem och gjorde pizza och efter jag hämtat Viktoria på dagis så var vi hem åt Camilla. Där så var Osa, Filip och Carro på besök med så vi tog med barnen i vagn, pulka och bob och tittade på några hästar. Det var Viktoria, Dante, Filip och Linus. Sen fick vi lov att åka hem när det blev dax för mellis.
Nu har barnen nyss ätit mellisen, det är meningen att Linus ska sova men det verkar inte bli så, och Viktoria väntar på att få spela lite dator.
Själv ska jag ta itu med diskbänken och sen är det väll tid för att fräsa på lite korv och makaroner till kvällsmat och när vi ätit den så ska Linus Bada.
Men först så ska jag lösa ett sudoku =)

28:e Jan, Måndag. Karl & Karla

Halloj!
Idag har jag duschat viktoria, betalat räkningar och ringt om extra jobb innom äldrevården. Så jag är väldigt nöjd med min insatts idag.
Snart så ska jag skjutsa Viktoria på dagis och senare så ska jag med Linus på BVC.
Jag kan inte bestämma mej riktigt vad jag ska ha till lunch idag, antingen blir det falukorv m makaroner eller så blir det hemgjord pizza.
Nu lär jag ställa mej i ordning, ska nog kanske picka i kupé värmaren så det blir varmt i bilen innan jag ska brumma iväg.
Ni får ha en bra dag allihopa!

Sortera foton

Nu har vi kommit hem igen, jag fick tag i fotoalbum och bordstabletter. Tabletterna blev ljusblå och ljusbruna, jag tog två omgångar för jag lär ju ständigt tvätta hela tiden men det är lättare än att försöka diska bort intorkade fläckar från trä.
Linus han leker i sitt gåbord och Viktoria har satt sig vid TV:n så jag ska sysselsätta mej med att få in korten i rätt ordning nu. Lars skulle iväg på klubben en sväng, sen skulle han bjuda oss på varma mackor *mums* han har faktiskt dammsugit lägenheten idag på egen initsiativ och så plockade han undan en massa saker och bäddade sängen. Helt underbart när han gör sådana saker men jag kan ändå inte sluta fundera över varför han gör det automatiskt utan att jag ber han,  han kanske har en baktanke med det hela. Han frågade i bilen förut idag om han kunde få ut och åka skoter nästa helg, kanske han tror att jag släpper iväg honom lättare om jag är på gott humör och låter honom slippa hemmasysslorna, eller så kanske han gjorde det bara för att han växt upp och inser att han måste hjälpa mej och familjen att hålla ordning hemma. ja vem vet, jag är då väldigt glad att han gjorde det iaf. Kåt, glad och tacksam, det är väll varje karls dröm om sin kvinna det *hehe*
Nej nog med skitprat nu, ni får ha en trevlig kväll!

27:e Jan, Söndag. Göte & Göta

Idag så ska vi åka och hämta Viktoria, ska bli skönt att få hem lilla snuffsan! När vi ändå är neröver så ska jag in på ÖB och köpa fotoalbum. Det är fullt i alla jag har redan så jag har foton drällandes överallt igen så jag tänkte försöka få lite ordning på dom och så ska jag köpa bordstabletter i tyg. Just nu så har jag sådana i trä och dom får man stickor av, inte så kul.
Annars så händer det inget speciellt idag. Vi ska sätta oss och planera veckans matlista nu innan vi ska åka så vi vet om det saknas något och så ska jag tvätta och vika tvätt innan jag åker.
Nu måste jag hjälpa min älskling att plocka ihop lite inne här. Ni får ha en bra dag allihopa! Kram :D

Lars kommentar

Vi har precis kommit hem nu efter vi varit och handlat lite lördagsgodis. Jag visade bilden jag knäppt på mej själv för Lars och han sa: Vad glad du ser ut, du ser ut som ett jävla troll! Du har väll inte lagt ut den där på din blogg??
När jag talade om att jag gjort det så sa han bara "hopp" och så gick han in och satte sig vid TV:n.
Jaja, han tycker att jag ser bra ut i verkligheten och det är väll det som räknas! *hihi*
Nu ska jag oxå sätta mej i soffan och intaga några sura nappar. Ha en trevlig kväll!

Nya frillan

Lars var ju inte hemma på hela dagen igår så det blev ingen bild knäppt på nya frisyren, jag prövade själv men då var det redan så mörkt så bilden blev så kass fastän jag försökte att rikta lamporna inne här. Men jag får väll pröva nån annan gång bara jag orkat fixa mej. Annars har jag ju alltid hästsvans och den ser ut som vanligt.
Nya frillan

26:e Jan, Lördag. Bodil & Boel.

Igår när jag tittade på Let´s Dance så konstaterade jag att Karl-Petter är inte så mkt snyggare än vissa andra karlar som medverkar där. Det kan hända att han var den snyggaste bonden i det programmet men i Let´s Dance så ser han lite löjligt "pojkig" ut. Då hade jag nog häldre gjort en kombination av Mattes kropp, Rickardssons humor och ansiktet vet jag inte, blir nog Rickardsson det med tror jag om man måste välja bland de deltagarna.
Idag har jag lyssnat på melodikrysset och skickat in det, hoppas att jag vinner! Hade varit kul ;) Jag har naturligtvis fått hjälp av min kloka Svärfar, för så allmänbildad är jag inte så jag klarar av att lösa ett helt sånt kryss. Men de flesta frågor om den moderna musiken klarar jag iaf.
Jag och Lars håller på och eldar ute i vårat frammtida hus idag, ska se om vi får upp nå värme inne där så det går att pyssla inne där. Vi har ju fått el element nu som skulle ha monterats nån dag när Lars och Svärfar får tid. Men det lär nog ta tid att få upp värmen med kamminen, det är så rått inne där så imorgon då kanske man har behaglig värme om vi fortsätter att elda ihärdigt.
Själv ska jag nog ut och gå en sväng med stavarna bara jag har knökat i kamminen igen. Passa på nu när Linus är hos Farmor och myser.
Ni får ha en bra dag allihopa och heja till deltagarna i Särna-Idre loppet! Kram

Fredag kväll

Jag är ensammen hemma med Linus. Han har just lagt sej och ska sova och jag tittar på postkodmiljonären eller vad det heter, men jag vann inget idag heller. Lars är på Motorklubben och har nå möte, han skulle ta med sej käk hem från grillen när han ska hem sen *mums*
Snart så börjar Let´s dance och det ska jag nog se tror jag, Karl-Petter har ju snyggare utseende än namn å det är ju inte så tråkigt med ögongodis ;) Så typiskt mej att falla för bondlurkar.
När det är slut så ska jag betala lite räkningar, för det är så kul INTE, men det är skönt att få det gjort. Föresten så har jag fått löneförhöjning och jag blev riktigt nöjd för en gångs skull =)
Ni får ha en mysig kväll mina vänner!

25:e Jan, Fredag. Paul & Pål

Idag har min Farfar namnsdag, han hette Paul. Ganska ovanligt namn tror jag, han uttalade det som det står oxå. Men han finns inte längre och jag vet inte vem han var för han gick bort innan jag var född.
Idag är det fredag, det snöar ute och det är 0,8- ute. Det innebär att Lars måste skotta snö när han kommer hem, men det går väll ganska fort. Nu är iaf traktorn i ordning.
Jag har inte planerat något speciellt idag men jag känner mej ganska pigg och utvilad så jag tänkte att jag skulle försöka att utföra någon form av hjälteinsatts för min stackars lilla risiga lägenhet. Bl.a så ska jag försöka utrota lite katthår som virvlar här och där.
Idag har det trillat in lite pengar på kontot, det är ju inte så tråkigt, jag ska nämligen köpa ännu mera hårfärg :D Det är så dötrist att bara vara blond så jag måste ju lägga i rejäl kontrasst på lite olika ställen så man syns ;) Men jag ska vänta ett tag med de tills jag tröttnat på nya frillan, då kan jag lägga i lite ny färg så kanske man känner sig snygg ett tag till.
Just nu känner jag mej inte allt för snygg, luggen står rakt upp, det innebär att nu måste jag ha tid att föna den varje morgon innan jag ska någonstans, det tar ju inte så himmla lång tid att få den på platts, problemet är bara att jag kommer att glömma av det och springa ut som en fågelskrämma när jag har brottom.
Jag sitter och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan duscha, det ska bli skönt. Linus sover just nu så det hade ju varit bra om jag hann greja det innan han vaknar. Men sån tur har man ju inte.
Igår kvälls så var jag och hälsade på Camilla lite, det var roligt! Härligt att träffas och prata med varandra utan en massa barn runt om kring som är nyfikna på allt. Det blir inte så ofta man har tid att ses fast än vi bor så nära varandra, men jag ska se om vi kan klämma in en stund i helgen oxå.
Nehe nu ska jag surfa vidare i väntan på att tvättmaskinen ska bli färdig. Ni får ha en strålande dag mina vänner och kram på er!

24:e Jan, Torsdag. Erika

Nu har man ny färg och ny frilla, hur härligt som helst! Jag är ff blond men mer naturligt blond nu och så har jag snelugg. Jag hann aldrig på kören igår förklippningen tog längre tid än vad jag räknat med. Men det var sååå skönt!
Idag så har jag dammsugit och torkat golvet i köket så jag ska väll fortsätta i resten av lghten bara jag fått i mej morgonkaffen. Jag fick lov och ställa i ordning köket först så Linus har någonstans att vara på golvet utan att bli så skitig på en gång. Nu har han fått lite mellis och somnat så jag får tid att plocka med lite grejer.
Som vanligt så måste jag tvätta och det är endel nu när jag jobbat några dagar för Lars han vägrar att befatta sig med tvättmaskinen mer än att han kan ställa iordning en maskin lite då och då som jag får starta sen, då kan man fråga sig hur teknisk han är egentligen?!? Men han har iaf röjt undan grejer från golvytorna och så när han varit hemma så jag behöver ju "bara" torka bort smuts och damm här och där.
Senare idag så ska jag iväg på ett möte på jobbet så jag skulle väll ha försökt att städa innan jag ska dit vid 13-tiden.
I morse så var jag så trött så jag såg stjärnor när jag försökte att lyfta ögonlocken. Det har varit full rulle de senaste dagarna med jobb, bilåkning, barn, mat och klippning. Igår kom jag i säng vid 11 och sedan har Linus vaknat 3 ggr inatt och gnällt. 4:e ggn han vaknade så var kl 6 och det var dax för honoms frukost, då var jag nästan beredd att gå ut i ladan och lägga mej för att få sova ifred och sammla lite krafter så man blir pigg. Som tur var så klev älsklingen upp och fixade välling men när han farit till jobbet vid 7 så var det bara att bita ihop och kliva ur sängen. Hoppas att jag somnar 9 ikväll!!
Igår när jag kom hem från jobbet så kom jag på att vi inte kollat postlådan på 3 dar för Lars gör nämligen inte det när han är hemma. Det visade sig att jag fått bilderna jag beställde för några dagar sedan så nu måste jag köpa fler fotoalbum när jag ska neröver på Söndag ;) Däremot så beställde jag gardinstänger och grejer från Jotex för ett tag sedan och det har inte kommit än. Jag beställde från Ellos samtidigt och dom grejorna fick jag förra veckan så jag tycker att varorna från Jotex borde dyka upp snart. Men det är väll ingen panik med dom, det lär nog dröja innan kåken är klar iaf.
Nu ska jag börja med att kolla min mail, jag såg nyss att jag hade fått 15 st men det är väll säkert bara skit. Sen ska jag surfa runt lite i bloggarna och se vad som har hänt de senaste dagarna och sen ska jag vattna blommorna för om inte dom får vatten innom 5 min så är det nog kört med dom.
Ni får ha en bra dag allihopa! Kramis ;)

Klippa mej!

Nu är det nära! Snart nu så ska jag få klippa mej och färga håret =) Jag sitter som på nålar och väntar på tjejen som ska hjälpa mej med det!! Hoppas att hon kommer nu då så hon inte glömt av det.........hoppas, jag är trött på mitt utseende nu!
Annars så har jag jobbat idag och det har gått bra tycker jag. Lite ovant att vara från familjen i 3 dagar men det har varit skönt med. Lars sköter sig exemplariskt som hemmaPappa, det var så fint hemma när jag kom hem idag. På dagarna så har han skjutsat Viktoria till och från dagis och tagit med sig Linus på de ärenden han behövt göra. Det bevisar att det går lika bra för karlarna att vara hemma som åt fruntimmer tycker jag.
Sen ikväll när jag klippt mej så ska jag iväg och sjunga med kören.
Jaha så är det, nu får ni ha en trevlig kväll ;) Kram!

23:e Jan, Onsdag. Frej & Freja.

Inatt har våran lilla varulv Linus känt av fullmånen och varit vaken väldigt mkt så jag känner mej lite dåligt utvilad idag. Jag är på väg på ytterligare en arbetsdag just nu.
När jag kommit hem från jobbet så ska jag klippa mej *jippi* och färga håret. Men hårfärgen är väll bara för att försöka få bort den utväxt jag har nu som syns ganska väl. Så det blir tråkigt blond igen....
Nehe, nu måste jag se om jag har någon matlåda och sticka iväg och jag hoppas verkligen att Lars röjer upp hemma här idag för snart ser man inte golven *suck* det är det som är nackdelen med att arbeta.

22:a jan Tisdag. Vincent & Viktor

Igår så gick det bra på nya jobbet! Ovant bara att vara en ovetande gröngöling som försöker att insupa all information man får så gått det går, jag är ju annars van att vara "proffs" i mitt yrke och skola in andra så nu får man vekligen känna på hur det är att lära sig nya saker =) Det blir nog en tuffare dag idag för då ska jag få lära mej massor om nya tekniska prylar så det blir till att läsa instruktionsböcker.
Det går bra för älsklingen med att vara hemma, jag tror att han tycker att det är riktigt skönt!
När jag slutat idag så ska vi åka till Falun med Viktoria, hon ska hem till sin Pappa.
Imorn så ska jag jobba en 3:e dag.
Ha en bra dag allihopa! Kram på er =)


21:a jan, Måndag. Agnes & Agneta

 Idag så ska jag jobba! Igår hade jag så ont i magen och mådde lite illa så jag trodde jag hade blivit magsjuk, men sen gick det över när jag gick och la mej så det var nog bara nervösmage. Snart så ska jag skjutsa iväg Viktoria på dagis, själv så ska jag inte jobba förän kl 13.
Nu måste jag ställa iordning Viktoria´s väska hon ska ha med sig till sin pappa. Hon ska åka dit när jag slutat jobbet imorn och så håller jag på och snickrar på en inköpslista. Det är fint att passa på och storhandla när man är neröver!
Nej nu måste jag klä på barnen och snygga till mej själv lite. Som ni förstår så blir det kanske lite dålig uppdatering här dom dagar jag kommer att jobba nu men jag ska pröva att skriva nån rad varje dag och tala om vad som händer =)
Ha en bra dag allihopa! Kram på er =)

Mat?

Nu har vi varit ute och gått en sväng med barnen. Linus har åkt pulka och Viktoria har åkt bob. Vi har varit upp till Farmor och Farfar en sväng och hälsat på oxå. Just nu så sitter jag och funderar på vad vi ska äta? Viktoria ska ha plättar men det vill inte jag ha så jag får väll hitta på nått annat. Viktoria sitter och sjunger i duschen och Linus sover just nu.
Nu ska jag ta och hänga en tvätt under tiden jag funderar.
Ha en bra kväll!

20:e Jan, Söndag. Fabian & Sebastian

Gudars skymning, vad jag är seg idag. Jag fattar inte vad det är, jag har sovit som en tok de senaste nätterna och inte behövt kliva upp på morgonen och ändå så är det svårt att vara vaken på dagarna och ha koll på hjärnan. Men jag kanske har sovit för mkt i helgen så det blivit överslag.
Idag ska jag bara ägna mej åt dom vardagliga sysslorna som tvätt, disk och matlagning. Jag ska göra köttsoppa idag, det är smasken så kan jag ha det i matlådan på jobbet på måndagen.
Nu ska jag ta och surfa runt en stund innan jag måste göra lite nytta.
Ha en bra dag! Kram

Lördag kväll

Tidigare idag så ringde jag och fixa en klipptid, så på onsdag så ska håret kapas en bit *härligt* Jag har gått och funderat på det länge men nu ska jag slå till. Så när vi var och handlade idag så passade jag på att köpa hårfärg, det känns helt underbart att man ska få snygga till sej en smula!
Ikväll så har hela familjen busat tillsammans och Linus övar på att säga både Mamma och Pappa, Viktoria frågade varför han inte lärt sig säga storasyster än men som tur var så nöjde hon sig med svaret att han kommer att lära sig det när han blir äldre =)
Annars så är det lugnt hemma här, alla sover utom jag. Jag har pratat lite i telefon med båda min systrar ikväll. Imorn är det sista lediga dagen sen ska jag tillbka in i arbetslivet igen, det känns en smula läskigt men det blir säkert bra! Det jag gruvar mej mest för är att jag vill inte köra bil på dom här j*vla hala vägarna, jag får se till att ha god tid på mej så går det säkert bra.
Ni får sova gott! Kram


Nu har jag fixat lite bilder!

Nu har jag duschat, diskat och tvättat. Sen har jag tagit lite kort här hemma jag tänkte visa er =)

Så här ser det ut när man har sprängt en dyr kopp i micron!

Sprängd kopp

Har även tagit en bild på mej själv hur jag ser ut just nu

Jag idag, 19 jan 08

Här är ett foto på Viktoria och hennes bästa kompis Matilda!

Bästa vänner

Här är våran lght när vi håller på och flyttar runt möblerna innan det är färdigt

Lghten under möblering

Lghten under möblering 2

och så här blev det när det var färdigt! Här är min och Lars sovhörna, grabbarna ligger och sover lite middag. Jag är mkt nöjd med att ha fått en bokhylla där jag kan ha ordning på alla mina pärmar!

Grabbarna sover

Här vid fönstret har Viktoria sitt skrivbord som hon sitter vid just nu och ritar teckningar och pysslar. I bakgrunden har hon ett litet kryp in vid hennes säng och våra nya garderober ser man ena gaveln på till höger. Det blev 4st på rad där jag får platts med massor av kläder!

Viktoria´s skrivbord

Här är soffan med det nya överdraget, det förra var blått. Längst upp till vänster så är det ett skötbord som man kan fälla ner som jag fått låna med min syster. Det är skitbra!! Det är hyllor inuti där jag får platts med blöjor, tvättlappar, salvor och lite kläder. Förr hade jag skötbord på vardagsrumsbordet och det var mindre kul kan jag säga, det ser ju inte så snyggt ut!

Nytt sofföverdrag

Här är bokhyllan som jag ff inte har gjort färdig, men det blir väll sen =) och så ser vi det nygammla vardagsrumsbordet som är mindre än de vi hade förut som var jättestort. Som ni ser så gillar min lilla tjej att vara med på bild oxå =)

Vardagsrum

Jaha så ser det ut hemma hos mej just nu =) Nu har grabbarna vaknat så vi ska äta lite lunch och sen ska vi skjutsa Viktoria till hennes kompis och när hon är där så ska jag och Lars passa på att storhandla lite nödvändigheter =)
Kommentera gärna vad ni tycker om min lilla lya och idé lösningar!!
Kram

19:e Jan, Lördag. Henrik

Igår så kom Viktoria´s bästa kompis Matilda hit och var här några timmar. Tjejerna hade riktigt roligt och dom lekte så bra tillsammans så under tiden hann jag sortera in lite kläder i garderoberna, diska, bada Linus och lite annat småplock. Får se om Viktoria kanske ska åka hem till henne och leka idag.
Igår så fick jag till det riktigt bra inne här men jag har inte satt upp fotona i bokhyllan än, jag är inte säker på hur jag vill ha det och sätter jag upp dom lite provisoriskt så är risken ganska stor att det får stå så länge och det vill jag inte. Men även om jag inte har satt upp fotona så ska jag knäppa kort idag på hur det blev så ni får se, jag ska bara bädda sängarna först =)
Igår så sa Linus det magiska ordet Mamma <3 han ropar det när han blir ledsen så han ropade Mamma i morse oxå när han ville upp, hur gulligt som helst!!
Det som redan hänt idag är så pinsamt så jag nyttar nog inte tala om vad som hänt=)
Jodå, ni ska få höra.......
I morse så låg vi i sängen och resonerade om vi skulle orka kliva upp, vi kom överens om att Lars byter blöja så skulle jag göra en nutella-latte åt honom. Jag gick med på de och skuttade in i köket för att värma lite mjölk, jag skickade in koppen som råkade vara av märket höganäs i micron och fortsatte med att klä på mej. När jag kommer tillbaka in i köket och ska prata med Lars så blir det en smäll i micron, jag blev så j*vla rädd att jag skrek till och sprang fram till micron och slet upp luckan. Med ganska fult förvånande ansiktsutrtyck så konstaterade jag att jag glömt att hälla i mjölk i koppen..... Ja, jag vet inte riktigt om jag har något mer att säga om det. Uppenbarligen så var jag inte riktigt vaken. Men jag ska iaf köpa en ny kopp om det går att få tag på för dom är ju några år gammla. Kanske någon av er läsare har en jag kan få köpa? Det är en stor svart tekopp.
Nu ska jag försöka att servera familjen lite frukost, vi får se hur det går =)
Ha en bra dag allihopa! Jag återkommer lite senare, Kram =)


Tävling hos Wysteriia

Hittade en rolig liten tävling som jag tycker ni alla ska medverka i!
Kolla in den här TÄVLING!

18:e Jan, fredag. Hilda & Hildur

Idag har jag haft lite sovmorgon med barnen *skönt* Linus har börjat att göra pruttljud mot hud, om ni förstår vad jag menar. Så han har legat och blåst Viktoria på magen och hon har skrattat hysteriskt.
Just nu så håller jag på att tvättar och diskar och när jag druckit färdigt min kaffe så ska jag plocka med dom sista sakerna som ska på platts här inne. Det är så skönt att vi gjort om tycker jag, det är mkt bättre platts och så är det finare nu.
Sen vet jag inget mer jag ska göra idag, eller jo jag ska handla mat, men annars har vi då inget speciellt inplanerat denna fredag.
Ni får ha en bra dag allihopa!

Torsdag kväll

Ahh, just nu njuter jag utav hur bra den här dagen varit. Min älskling har monterat ihop våra garderober nu så jag har hållit på och stuvat in en massa kläder där, och det är så himla underbart att jag kan hänga mina kläder på galge igen! Nu är vi nog färdiga med att flytta runt möblerna så imorn så ska Lars eventuellt göra ben till våran säng om han orkar. Vi fick lov att ta bort gavlarna på sängen för att tjäna några cm, det är ganska viktigt när man bor så trångt som vi! Konstaterade snabbt när sängen hamnade på golvet hur stel jag är i kroppen, knappt så jag tar mej upp efter att röven landat på madrassen men det är väll så med pensionerade atleter *moahaha*
Nu så är det bara småplock kvar, alla prylar som ska upp i bokhyllan och så lite mera kläder som ska finna sin platts, förhoppningsvis så ska jag orka göra det imorn, sen är det klart!
Nu ska jag krypa ner i soffan hos min älsk och studera vårat nya rum.
Sov gott allihopa!

Sova middag

Jaha nu har jag stökat på lite här hemma, jag har sorterat alla leksaker åt Viktoria och hon är så glad över sitt skrivbord! Hon har suttit där hela dagen idag och pysslat. Men så för ett tag sedan så skulle hon leka med sin lera, då hade det blivit nå fel på den så den var helt kletig =( Som tur var så hade jag underlägg åt henne så det var bara att lyfta ut hela det i badrummet. Så jag har även diskat leksaker idag =)
Lars släpade in garderoberna på lunchen idag så nu har vi tagit av allt embalage så garderobsdelarna får bli lite varma innan vi ska sätta ihop dom ikväll.
Känner mej lite seg och Linus har äntligen somnat, han har inte sovit någon middag tidigare idag fastän han borde göra det egentligen. Så nu ska jag med gå och sova en liten stund, men först ska jag ladda tvättmaskinen så den är klar när jag vaknar =)

17:e Jan, Torsdag. Anton & Tony

Idag har min systerson namnsdag =)
Igår så var jag på övning med kören på kvällen och när jag kommit hem så hade Lars plockat jättemkt här hemma så nu har vi inte saker överallt längre *skönt* Fast det är endel somjag ska plocka om, speciellt utav Viktoria´s saker. Hon har fått ett skrivbord nu som hon kan sitta vid och pyssla med sitt.
Igår så lade jag på duk på köksbordet för det är inte så vackert utan men det tar mindre platts än förra bordet och det är huvudsaken. Jag fick överdraget till soffan igår så nu är den brun och fin. Vi har däremot inte fått in garderoberna än men det ska vi göra idag har vi kommit överens om, så då kan jag få ordning på alla kläder igen. En utav hyllorna jag haft kläder i har jag nämligen gjort om till bokhylla =) Vi har satt upp ett skötbord på väggen, så nu slipper jag få ryggskott varje gång jag ska byta blöja och jag slipper ha skötbordet på vardagsrummsbordet!
Ni ska få se sen när det är klart hur det blev!
Idag har jag inget dagis eller nått jag ska iväg på och det är skönt! Så idag har jag ingen tid alls att passa och det innebär att då kan jag skrutta runt här hemma och filosofera i lugn och ro *härligt*
Det som är tråkigt är vädret, vi har 2,5 + grader ute, det är blött och glashalt. Det är 4:e dagen nu som den tinar ute så nu är det inte mkt kvar utav all snö som vi haft. Men för min del så får gärna vägarna tina och bli bar tills jag ska börja ragga pickup. Som det ser ut nu så är småvägarna spegelblanka av is.
Föresten jag kollade efter nya gardiner igår och jag hittade naturligtvis inga, jag ska ju ha typ bågkappa eller nått men det fanns ju bara till kök så jag får vänta tills vi flyttat och jag kan ha längder igen. Under tiden så får det se lite galet ut i mina fönster men det bjuder jag på =)
Nehe nu ska jag nog ladda upp lite bilder hos fujicollor. Sen ska jag nog klämma i mej en balja kaffe till *gôtt* sen får vi se vad som händer =)
Ha en bra dag allihopa! Kram

Teknikens under

Näh meeen duuu, jag har lyckas med att lägga in en ikon under länkar, jag tror jag svimmar. Det var det mest avanserade jag gjort med en dator sedan jag hade användare på skunk och det var på 90-talet. Ja, ja det kommer förmodligen inte hända igen för jag ska INTE bli någon data-nörd igen som sitter dygnsvis och glor på den här skärmen som jag gjorde i ton-åren (fast det var en annan skärm). Nej jag sitter redan för mkt i datorn som det redan är. Men nu har jag iaf fixat en ikon för bloggkoll, så nu kan ni enkelt följa min blogg om ni vill =)
Nu är fötterna mjuka och snygga så nu ska jag nog stila med lite make-up idag för ovanlighetens skull och sedan blir det utfodring av frukost!


16:eJan, Onsdag. Hjalmar & Helmer

Hejsan!
Dom två senaste dagarna har jag hållit på med att möblera om här hemma och det är inte klart än. Jag har snart fått till möblerna som jag vill ha dom, dock ej garderoberna som inte kommit in än men det blir väll snart hoppas jag.
Idag ska jag fortsätta att plocka i alla prylar som just nu ligger huller om buller överallt, sen ska jag surfa lite och se om jag hittar nå snygga gardiner nånstans. Det ser ganska galet ut inne i vardagsrummet nu för det ena fönstret hörde ju till Viktoria´s del av rummet förr och eftersom man inte såg båda fönstren sammtidigt så har jag alltid haft olika gardiner, men nu när man ser båda så måste jag hitta två lika kappor för jag kan inte ha längder nå mer.
Igår så fick jag reda på ett rysligt konstaterande, när jag ska åka till och från jobbet så måste jag ha pickupen och jag avskyr verkligen att köra den bilen. Men det måste ju bli så så att Lars har något att skjutsa barnen i till och från dagis och affär. Jag vet att jag är löjlig med vad det gäller att köra andra bilar men sån e jag.
Jag tog 2 bilder igår på all röra inne här och tänkte ta 2 till sen när allt är klart, synd bara att jag var så korkad att jag glömde att ta bilder innan jag hade flyttat möblerna. Det hade varit fränt att se före och efter bilder för då hade jag bevisat att jag kan trolla med knäna när det gäller att få in så mkt saker som möjligt på en så liten yta som möjligt =)
Vad annorlunda det var att åka till Särna utan barnen igår, alltid annars när vi kommer dit och hälsar på så är det ju naturligtvis barnen som står i fokus och jag kan inte komma ihåg när jag klev in genom dörren till mitt barndomshem i de syftat att jag bara hälsar på en stund utan barn. Det blir annorlunda att hälsa på folk när man slipper att ständigt ha ett öga på vad mina vilda små änglar hittar på med.
Nehe nu ska jag ta mej ett fotbad innan jag måste slita upp familjen ur sängarna och under tiden som jag piggar upp fossingarna så ska jag läsa lite bloggar och kommentera lite saker som jag tänkt göra förut men inte haft ork och tid med.
Ni får ha en strålande dag mina vänner och bryt inga ben i halkan är ni snälla =) Kram!

Nu är vi hemma igen

Det nygammla bordet är på plats och så fick vi med oss ett skötbord hem med =)
Tyvär så är jag dödstrött nu så jag orkar inte berätta mer. Återkommer imorgon!
Sov gott!

15:e Jan, Tisdag. Laura & Lorentz

Idag mår jag betydligt mycket bättre! Här går det undan i hummöret vill jag lova =) Tog ett välbehövligt snack med mannen som ff är min sambo så jag hoppas på att det blir ändring nu.
Igår så började vi möblera om så nu ser det helt annorlunda ut här inne, så idag ska jag in med 2 garderober och ut med vardagsrumsbordet.
När Lars slutat jobbet så ska vi åka till Särna en sväng och hämta mera möbler, ett köksbord och en hurts.
Nu måste jag ställ i ordning kidsen och skjutsa Viktoria på dagis. Vi får se om jag hinner uppdatera mera sen vad som händer i den här lilla lyan.
Ha en underbar dag! Kram på er =)

14:e Jan, Måndag. Felix & Felicia

Jag hade möss en gång i tiden och den första jag hade hon var aldeles svart och hette Felicia =) Sen har ju Jennie´s dotter namnsdag idag, grattis!
Just nu så håller jag på att ställa i ordning barnen. Viktoria ska på dagis. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med, har ingen lust att göra nått. Gå och sova kanske?
Nej, jag har inget vettigt att skriva så jag avvaktar i väntan på bättre hummör.

LARZ-KRISTERZ



När jag satte mej plirande på sängkanten och tittade på nyhetsmorgon så visade sig att Lars-Kristerz var med i nyhetsmorgon på TV 4. Fan vad roligt! Bra gjort killar!!

Hemma själv igen

Som vanligt så sitter jag ensammen hemma med barnen.............idag har jag ingen mer kommentar om det förutom att visst, snön måste skottas bort. Men nu är jag less på att alltid sitta här själv och glo och allting som min kära sambo gör utanför dom här väggarna som inte är livsavgörande saker gör mej så jävla sur. Jag är så understimulerad så jag måste snart ta nått speedande om livet ska bli roligt och tacksamt igen känns det som.
Men jag kommer minsann att göra något åt det och det är han informerad om........
När jag ändå har så jävla tråkigt så passade jag på att ladda upp lite bilder på kidsen.
Viktoria sötisLinus står självLinus borstar tändernaLinus äter självViktoria åker pulka

Nu ska jag gå och göra ingenting, eventuellt deppa ännu mer om det går *urk*

Katten Fjant

Ja våran älskade misse han heter fjant och han är en speciell figur som är världens underbaraste. Igårkvälls när vi kom hem från bowlingen så satt jag och slöade vid datorn en stund, då kom katten och lade sig på bordet. Jag tyckte att han såg så gullig ut i sin sovställning för att han hade borrat ner huvudet i sina tassar, så jag bestämde mej för att knäppa kort på honom. Så här blev det!
Fjant sover

När jag tagit fotot så kom jag på att jag skulle ta en närbild på hans ansikte men naturligtvis så tog batterierna slut i kameran precis när jag skulle knäppa. Under tiden som jag skrammlade med nya batterier så vaknade naturligtvis Fjant och satte sig på bordskanten och studerade mej, men jag tänkte att jag kan ju ta en bild på han iaf när han är vaken. Det är bara de att han hade inte hade vaknat riktigt ordentligt så han fick lov att gäspa..................
Fjant gäspar

Det är den brutalaste bilden jag sett på länge och ni som ser det här MÅSTE lämna en kommentar om hur söt/ful han är!!! =)

13:e Jan, Söndag. Knut, tjugondedag jul

Idag så ska julen dansas ut, det har jag ju redan gjort förutom 2 tomtar som jag lyckats glömma bort att gömma undan. Men det är väll snabbt fixat.
Igår så var vi bowling, det var riktigt roligt! ännu roligare var det att jag vann =) Jag fick ju panik inför körningen igår så jag ringde en annan tjej och frågade om hon kunde köra istället för mej men hon hade inte tid, då var det ångest status. Jag kunde ju inte banga nu när jag hade lovat. Så då erbjöd sej min älskling att köra istället så farmor kom ner till barnen och passade dom medans dom sov så då kunde jag känna mej lugn och tur var väll det för vägen var inte att leka med igår. Det snöade ganska rejält!
Tjejerna vi hade med oss fortsatte festandet när vi kom tillbaka på byn så jag ska väll ringa dom sen och höra om det var nå fart på bynn.
Idag så hade jag tänkt och gå på julgransplundring med barnen, problemet är bara att jag inte vet när den är eller om det är någon. Det står inget om den varken i övdalsblader eller i moratidningen så jag ska ner på byn om en stund och se om det står nått om det någonstans. Om du vet något om den så skicka en kommentar och tala om vilken tid det är!
För en liten stund sedan så tittade jag och Lars på filmkameror, vi har bestämt oss för att skaffa en sån men vi konstaterade ganska snabbt att utbudet är ganska stort så det är svårt att välja vad som passar en bäst. Men jag ska surfa runt en stund till och titta. Sen fick Lars syn på en kombinerad tvättmaskin med torktummlare, det låter intressant så det ska jag oxå ta ett span på!
Men först så ska jag lägga in lite bilder i datorn och dela med mej av till er, det är en ganska så häftig grej jag ska visa er..........*hehe*
Återkommer!

Lördag 12:e Jan, Lördag. Frideborg & Fridolf

Just nu så är jag ensammen hemma med kidsen, Lars är ute med sina polare och åker skoter och jag är inte avundsjuk. Jag har tappat sugen för sådana turer med polarna sedan mitt vilda ungdomsliv som nästan höll på att ta död på en ibland. Nej jag längtar efter att få sitta och puttra sakta i en kälke med barnen och ha piknik med eld och grillad korv, visa dem hur man drar opp en fin abborre och helst så ska solen skina, de hade varit grejer de!
Idag så har jag vi varit ute i förrådet och letat fram mina arbetskläder. Just nu håller jag på att tvättar Linus och viktoria´s kläder och sedan måste jag tvätta Lars arbetskläder så det blir 2 eller 3 maskiner idag. Förutom de så blir det nog lite småplock här och där som behövs och så ska det duschas och badas idag. Eftersom att jag har begränsat med varmvatten så måste jag sprida ut det på hela dagen när det blir så att alla ska tvätta sig samma dag. Annars så har jag naturligtvis bestämda dagar för barnen när det är deras tur men ibland så måste jag vara lite flexibel med det beroende på vad vi gör.
Ikväll sticker jag till orsa på bowling, det ska bli jävligt roligt!! Fast jag börjar att gruva mej som fan för att köra för det skulle vräka ner snö ikväll så jag är skitnervös men jag får väll ta 2 timmar på mej så borde vi ju hinna =/
Imorn kommer jag troligtvis att vara döende för Linus har börjat vara vaken på nätterna och det är nästan omöjligt att få honom att somna om igen så jag hoppas att han bryter det mönstret snart. Det är sådana ggr det är lite jobbigt att ränna ute sent med kompisarna, men det är de värt ibland!
Nu ska jag ta och vika lite tvätt och plocka ur diskmaskinen och så måste jag nog vattna blommorna, när jag tänker efter så kommer nog jag att vara sysselsatt idag =)
Ha en skön helg allihopa!!


Fredag kväll

Ja, det är fredag kväll och jag sitter hemma ensammen. Men det är riktigt skönt, jag har nyss tittat på let´s dans och det är väll et ok programm att slötitta på. Det gick bra på mötet idag, jag har fått tre inskolningsdagar och det ska bli spännande, vet redan nu att jag kommer att lära mej nya saker innom mitt yrke och det är ju alltid posetivt för framtiden!
Imorn så ska jag vara chaufför, det ska oxå bli riktigt roligt att få komma ut lite bland folk och det blir endel nya nunor som jag inte sett förut. Lite nervös är jag för jag gillar ju inte att köra på vintern men jag ska se till att vi har gott om tid på oss så då kommer det säkert att gå bra =)
Känner mej lite seg, det är bara drygt en halvtimme sedan barnen somnade, kanske det är väderomslag på gång? Det är lite kallare ute nu mot vad det har varit.
Nej usch, jag har inge vettigt att skriva. Jag ska nog surfa runt en liten stund och sen ska jag passa på att sova så jag är utvilad tills imorn. Hoppas att mardrömmarna håller sig borta inatt. Natten som var så drömde jag om en mördare som dödat min familj och mina vänner, sedan var han ute efter mej och det var inte så trevligt. Var helt svettig när jag vaknade vid 3 och ville inte somna om, men när jag sedan gjorde det så var det trevligare drömmar.
Hoppas att ni har en trevlig kväll!

11:e Januari Fredag, Jan & Jannike

Igår så var det full fart hemma här på kvällskvisten, jag städade bort julen så nu blev det lite mer platts här inne sedan granen kom ut. Sen har jag varit upp i stugan och mätt fönstren, när jag gjort de så satte jag mej och gjorde 2 feta order till Jotex och Ellos =) Så nu har jag beställt sofföverdrag som är brunt, svarta gardinstänger med änddekor, draprings krokar, gardiner och några ljuslycktor. Sen har jag legat och funderat på morgonen vad jag vill ha för form av förvaring i hallen till alla hårsnoddar, spännen, hårborstar och hårspray och sånt, det är inte så snyggt att ha det framme på en byro som jag har nu. Kanske man skulle haft ett snyggt badrumsskåp i hallen?? Ja ja, den som lever får se, bygget går ju inte i racerfart direkt.
På kvällen igår så åkte jag hem till Becky och vi gick på en skaplig promenad tillsammans, jag hade naturligtvis stavarna med mej =) Det var tungt att gå nu när jag inte rört mej på en månad så idag spänner det på baksidan av låren.
Idag så har jag legat och lystnat på mina barn. Viktoria har berättat sagor för Linus som suttit i sin spjälsäng och lystnat, vad hon kan mamma´s stora tjej! Sen när hon tröttnat på det så erbjöd hon sig att kamma mitt hår och göra frisyr, så nu är jag jättesnygg med en massa färg glada spännen i håret!
Igår så hade jag lämnat en massa disk på diskbänken som jag inte orkade ta rätt på just då och när jag kom in i köket i morse så upptäckte jag att min älsklig hade fixat det, det är sådana enkla små saker som gör mej så glad!
Idag så ska jag på möte med chefen innom sociala omsorgen i älvdalens kommun, hon ringde mej här om dagen och hade hört att jag var ute efter jobb så vi ska träffas och diskutera möjligheterna idag. Spännande att få testa att arbeta som personlig assistent, jag har alltid sagt att jag aldrig skulle klara av det och nu när jag får möjligheten att pröva så kommer det att bli en rolig utmaning och se vad man går för!
Nu ska jag servera sonen lite mellis sen ska jag kolla om jag har några anständiga kläder att ta på mej inför mötet, hör av mej senare och talar om hur det gick ;)

Härlig dag!

Idag har det varit full fart och jag känner att jag har gott om energi. Just nu så sover Linus och Viktoria är ute och leker så jag passar på att ta en kaffe/blogg paus. Vi har käkat kyckling med ris och currysås idag och de satt fint! Linus han fick äta gröt på egen hand så jag har nyss skurat färdigt köket och hans matstol =) Vart ganska så geggigt överallt men det är ju så dom lär sig. Jag sitter och skriver en liten inköpslista och har kommit på att jag måste nog åka till Mora innom en snar frammtid, roligare att handla där =)
Sen är jag lite sur över en detalj, jag hade sett ut en säng åt Viktoria som jag sett på Ellos. Sen bläddrade jag igenom den nya katalogen igår och upptäkte att dom tagit bort den ur sortimentet och den finns inte med på nätet heller. Fan jag skulle ha beställt den direkt jag såg den men så är det väll när man skjuter på saker.
Men istället så ska jag utnyttja mina 30% i rabatt på att köpa ett sofföverdrag! Det ska jag nog göra nu på en gång =) Och så ska jag springa upp till huset och kolla hur högt jag ska ha gardinstängerna så jag vet hur stora gardiner jag ska ha och hur långa stänger!
Bye

10:e Jan, Torsdag. Sigurd & Sigbritt

Idag är jag "ledig" dvs att jag slipper iväg på dagis, BVC, föräldragrupp eller nått annat. Det är helt soft med andra ord. Men man måste ju ändå ur sängen strax före 6 för då vill grabben ha sitt käk och idag vaknade naturligtvis Viktoria så tidigt med. Men hon får titta på en film nu så hon är jätteglad, det blev Herkules.
Inatt har jag sovit dåligt för jag har haft en mardröm, jag drömde att jag och Lars grälade hela tiden om allt och även fastän vi försökte att lösa problemen så dök det hela tiden upp något nytt vi fick lov att ta itu med så vi stod och skrek på varandra hela tiden. Hur jag än försökte och även om vi sammarbetade så kom vi liksom ingenstans, jag kände mej kvävd och instängd och fick panik när det dök upp saker som jag inte kunde göra något åt hur jag än gjorde. Jag berättade drömmen för Lars och han berättade att han haft liknande drömmar själv men han tyckte att det var så härligt att vakna och se att allt var bra, å de har han ju rätt i =)
Idag har jag inte planerat ngt speciellt, jag ska ut och gå ikväll hade jag tänkt om det passar. Just nu så ska jag hoppa in i duschen och den ska jag nog komplitera med att bada fötterna.
Jag provade ringa hårateljén nyss men dom hade stängt till 22 januari. Tänkte att jag skulle klippa och färga håret, det hade varit härligt att känna sig lite fräch i vintermörkret!
Nu måste jag ge Linus lite mellis och lägga honom, han ska ju sova middag nu när en annan inte ens hunnit vakna riktigt =)
Ha en bra dag! Kram

Farbror doktorn

Jaha nu har jag varit på BVC, Linus har träffat doktorn och fått en spruta, det gick bra. Allt såg väldigt bra ut tyckte doktorn så det var väll bra betyg.
Däremot så har jag sämre betyg i hushållet. Jag har inte hunnit hålla efter idag så nu har jag leksaker och disk överallt, men jag ska strax göra ett ryck så är det snart ur världen. Sen funderar jag på att steka lite kassler, det är gott, ska se om jag kanske har lite annanas hemma med.
Nu har jag druckit en kopp kaffe och varvat ner lite så nu har jag samlat nya krafter, hoppas att jag får en tidigare kväll idag än igår. Vi duschade Viktoria och badade Linus så läggningen tog lite längre tid än den brukar och sen ringde min äldsta syster så vi pratade ganska länge med varandra, men det var bara trevligt och kul =)
Ha en trevlig kväll!

Mina första Idoler =)

New Kids On The Block, mina favoriter när jag var 6 år gammal. Det var min storasyster Smulan som introduserade den här musiken hos mig =) Älskade dom och tyckte att Jordan som en av dom heter var såååå snygg så det nästan värkte i kroppen när jag tittade på de posters vi hade med dom på väggarna hemma i det rosa flickrummet!


9:e januari Onsdag, Gunnar & Gunder

Vilken härlig morgon! Gissa vad jag gör idag?!? Jo, jag tvättar..... Det mesta i mitt liv hänger på tvätt nu =/
I morse så fick Linus komma upp i våran säng i hopp om att man skulle få blunda 5 minuter till, han blev så glad att han bjöd på en kräka tillbaka! Så idag är det sängkläder som tvättas.
Senare idag så ska jag på BVC med Linus, då ska han få vaccin är meningen men vi får väll se hur det går för han är lite snuvig ff.
Igår studerade jag mej själv och konstaterade att man la ut i bredd fort över jul. Magen är som en sackosäck åt Linus att hoppa på. Före jul så var vi några tjejer som var riktigt energiska på att ut och gå tillsammans, men sen kom julen och alla bestyr runt de så vi tog ett litet brake på en månad, men nu måste jag ringa upp tjejerna igen så vi kan börja på nytt för mina muskler håller på att förtvinar.
Jag har just inget annat än BVC och Dagis inplanerat idag, men det finns ju massor av alternativ till sysselsättning inne här som att få bukt med Viktoria´s leksaker t.ex. Men jag vet inte om jag är så motiverad att göra nått sånt idag.
Just ja, jag fick hem nya kort igår från nyår, dom ska jag ta och sätta in i fotoalbumet och sen ska jag ta och skriva lite i Linus bok om hans första jul, det är kul!
Ni får ha en bra dag allihopa! Kram

Ewoks

Är det någon som vet var man kan få tag i svenska filmer med ewokerna som vi kallar dem?? Har du någon hemma så köper jag den gärna!!


Åka stjärtlapp =)

Nu har jag varit på föräldragruppen och det var jättekul på den idag tyckte jag. Det är härligt att veta att det finns fler som delar allt det där som dåligt humör, taskigt tålamod, sömnlösa nätter och det underbara med små bäbisar. Man är alltså inte ensammen om sitt känslomässiga tillstånd som liknar en berg och dal-bana i 170 blås.
Sen har jag varit på dagis och hämtat Viktoria och på hemvägen så köpte jag mjölk. När vi kommit hem så stannade vi ute och lekte i snöhögen som Lars har fixat så både jag och Viktoria har åkt stjärtlapp och pulka och Linus å katten har tittat på.
Nu när jag kom in så ställde jag i ordning en kaffekopp och sitter här vid datorn och myser medan Lars matar Linus. När jag sedan skulle hälla i mjölk i kaffen så upptäckte jag att jag redan hade 4½ liter mjölk hemma + att jag har 3 liter i bilen. Det är allt eller inget, antingen så glömmer jag aldeles att handla mjölk eller så går det till överdrift. Men mjölk är det ganska stor konsumtion på i det här hushållet så det är då ingen risk att den hinner bli gammal. Nej nu är det dax att ladda diskmaskinen för 2:a ggn idag sen ska jag göra lite varmkorv med bröd *mums*

Nu är det lugnt och skönt

Nu har jag varit på dagis och lämnat Viktoria, efter jag var där så var jag hem till Camilla och drack lite kaffe och nu har jag kommit hem igen. Upptäckte nu när jag kom hem att jag hade en fläck med tandkräm på hakan, vad fin man är när man stressar =)
I morse när Linus stod upp i sin säng så tappade han taget och ramlade så det blev tårar men det gick bra. Sen när vi skulle äta frukost så kravlade han runt på golvet och spydde ner sina kläder och så lade han en kräka på min fot, men idag så var jag förutseende och hade inte tagit på mej några strumpor förän jag skulle åka. Det tog ju sin lilla tid eftersom jag fick byta alla kläder på honom.
Måste berätta en detalj om min vilda fantasi som kan rusa iväg ibland. Igår så höll jag ju på att städa toaletten och jag har äntligen hunnit ikapp med tvätten nu så man kan se botten på tvättkorgen och där låg det en t-shirt som jag aldrig sett förut. Det stod Wäsa nånting på den så jag tänkte att det är säkert något som Lars fått med sig hem när han var ute och festade på juldagen. Stoppade den i tvättmaskinen och tänkte inte mer på det. Sen när det var dax att rensa ur all skit ur badrumsskåpet så upptäckte jag en tandborste som jag är helt säker på att inte låg där när jag åkte till Särna före nyår och Lars åkte ju hem på nyårsdagen och var hemma några dagar ensammen så jag misstänkte naturligtvis det värsta. Jag blev så ledsen så jag kom av mej helt i städningen och blev bara sittandes och väntade på att han skulle komma hem på lunch. När han sedan kom hem så hade jag placerat tandborsten på köksbordet och när han kommer in och sätter sig i köket så stirrar jag med is i blicken på honom och pekar på tandborsten och frågar väsande: Vad är det där?
Lars: Vad då?
Carola: Vad gör den där tandborsten här?
L: Jag vet inte, jag har inte lagt den där!
C: Det är väll för fan inte det de handlar om, jag vill veta hur den där jävla tanborsten tog sig in i lägenheten!
L: Det är ju en av  dom du köpte på apoteket förut, jag glömde min i Särna när jag åkte hem och fick lov att ta en ny.
Snacka om att jag kände mej som en idiot........... När jag sedan frågade om t-shirten så visade sig att han hade fått den på jobbet, en gratis reklam grej.
Så det kan bli när man lider av svartsjuka, under tiden jag väntade på att han skulle komma hem så hade jag redan börjat fundera på vad som skulle hända med barnen, jobbet och boendet osv om det nu skulle vara så att han hade träffat en annan. Det tar inte många sekunder att fantisera ihop en hel skräckhistoria. Ja ja nu var det ju inte värre än så att han ville borsta sina tänder *hehe* Men jag har ju blivit bränd 2 ggr förr så det är väll det som inte går ur mej i första taget, jobbigt bara när man tänker det värsta jämt.
Linus sover lite middag nu så det är aldeles tyst och skönt här hemma nu. Efter lunch så ska vi åka iväg på föräldragrupp och sen ska jag hämta hem Viktoria. Vi fick en ny uppsättning med handdukar i julklapp som jag ska tvätta några ggr nu så jag får ur allt ludd och skit som är i dom när dom är nya. Ska nog kasta ihop lite mos och servera burkskinka till lunch idag, hinner inget annat men det är väl okej att äta tycker jag. Det är så störande att det gror igen så fort här, jag städade ju köket i förrgår och idag ser det ut som skit igen *suck* Men bara jag röjt ihop alla leksaker så ser det väll bra ut igen fast egentligen så är ju inte det någon idé förän ikväll när barnen lagt sig.
Nej nu ska jag sätta igång spisen och tvättmaskinen, ni får ha en bra dag allihopa! Kram

8:e januari Tisdag, Erland

Idag är ju allting lite segt och lite kaos hemma här så jag hinner just inte skriva något, men jag återkommer senare och brättar om Linus fall och spyor, om mina sjuka tankar och en planering om vad som ska göras idag =)
Syns lite senare!

Huset

Idag har jag städat toaletten och tvättat och vikt tvätt som vanligt. Linus har fått sin första tand idag och ställt sig upp i sängen aldeles själv sen var vi upp till Farmor och Farfar och hälsade på och då när han skulle visa hur duktig han är att ställa sig så halkade han på en tidning på vardagsrumsbordet och slog sig i ögonbrynet så nu har han en röd bula idag och tidigare idag så lekte han och Viktoria och då ramlade han och slog sig i läppen så den började blöda, så det har varit en jobbig dag åt lilleman.
Sen när jag haft det lite lugnt så har jag gått igenom en massa kataloger och tittat på mattor, gardinstänger, gardiner och sofföverdrag mm och drömt om hur jag vill ha det när huset blir färdigt. Det är så mkt nytt jag vill ha så jag hoppas att jag får mkt jobb nu så jag kan förverkliga drömmarna.
Nu ska jag och älsklingen ta oss en varsin nutella-latte innan vi ska krypa i säng *mums*
Ha en bra kväll! Kram

Jobb

Nu har jag ringt på jobb och dom behövde ha vikarier. Chefen skulle ta ett snack med sin assistent och sedan skulle de komma överens om inskolning. Fan vad spännande! Hoppas att dom ringer snart så man vet. Lite fränt att komma på en ny arbetsplats även om det ff är innom vården men det blir ju lite nytt iaf =) Måste fixa lite kaffe och lugna nerverna för nu blev jag så exalterad över att det där samtalet gick så bra =)
Imorse så lade jag märke till att man är tillbaka i vardagsträsket igen, fast det gick ganska så bra ändå. Viktoria tog bara 45 min på sig att äta frukost och sen gick det ganska bra för henne att tvätta sig, borsta tänderna och klä på sig utan att ställa sig och dagdrömma nånstans emellan sysslorna. Själv fick jag lov att byta strumpor 2 ggr innom loppet av 20 min för att jag trampade i bäbiskräka så jag gav upp om att få vara anständigt klädd och gick barfota.
Jag har varit på affären idag och handlat lite så till lunch blir det kroppkakor med stekt bacon och skirat smör, det är gott! och så har jag köpt mora tidningen så nu ska jag lösa lite sudoku =)

Nu kryper han!

Linus kröp just en hel meter! Häftigt, men sen kom han på att det går fortare att kråla sig fram =)

7:e Januari Måndag, August & Augusta

Sitter och tittar på min älskling som sopar av bilen åt mej och så har han satt i kupévärmaren, vad söt han är! Idag ska Viktoria på dagis, det ser hon fram emot! under tiden som hon är där så ska jag handla och så ska jag ringa efter jobb. Får hoppas att dom har något åt mej, det ska bli skönt att börja jobba igen. Sen ska jag nog ägna mej åt att skura toaletten och kasta en massa skrot jagt har där i gammla sminkväskor.
Då lär jag väcka upp Viktoria nu och utfodra lite frukost och klä på kidsen, ni får ha en bra dag allihopa!

Hulken

Ja så känner jag mej just nu, jag har röjt runt här inne hela dagen idag. Dammsugit, skurat, städat skrubben och sorterat barnkläder + lite andra utav dom vardagliga sakerna som tvätt, disk och vattna blommor. Har fått ut en massa onödigt skit i förrådet som bara tog platts här inne. Det är då man känner sig grön och oövervinnerlig! Barnen har varit på strålande humör idag och det är väll sådant som gör att jag får en massa energi med. Lars har varit ute typ hela dagen och skottat snö så nu har Viktoria fått en egen snöhög som är tillplattad på toppen så hon lätt kan sätta sig på bobben eller pulkan, jag ska ut någon dag och greja trappsteg åt henne så det blir lite enklare att ta sig upp.
Nu ska jag ringa syrran (den yngre) och kolla hur läget är där sen ska jag och Lars ta oss en varsin Nutella-Latte som vi fick i julklapp med äldsta brorsan. Det ska bli spännande!
Ni får ha en bra kväll och god natt! Kram

Besök

Idag har jag fått lite besök utav Anniqa och sen kom Lajsan med en sväng. Det är både roligt och trevligt när det kommer någon =) Jag har faktiskt hunnit grejat lite idag, jag har inte tagit itu med skrubben men jag har dammsugit och skurat istället och diskat och tvättat osv. Barnen har varit lugna och snälla idag, det är skönt! Nu ska jag hitta fram en säck och slänga en massa skit i!

6:e Januari söndag, Trettondedag jul, Kasper, Melker & Baltsar

Idag mår jag mycket bättre! Slöade länge i sängen idag men nu börjar jag bli pigg. Det snöar jättemkt idag och det har kommit en hel del snö igår och inatt *kul* Lars har stuckit iväg och ska fixa diesel till traktorn sen ska det byggas snöhögar!
Men jag ska nog hålla mej inne idag tror jag, jag är sugen på att vara ute med men jag har så mkt kläder och skit som måste sorteras så jag får mer utrymme, ska nog höra med min svägerska om hon möjligtvis kanske har någon bra kartong till övers som jag kan lägga gammla kläder i. Annars får det bli en sopsäck. Jag är så less på detta minimala boende och känner att jag måste rensa lite idag, sen är jag så fruktansvärt sugen på att gå igenom de 3 postorderkatalogerna jag fått hem men då får nog Lars dåndimpen om jag beställer nå nya grejor =)
Så vad ska jag göra idag nu då?
* Posta brevet som jag glömde igår
* Tvätta ytterligare en maskin med tvätt
* Vika mera tvätt
* Gå igenom skrubben i Viktoria´s rum och rensa ut all skit
* Sortera alla Linus kläder
* plocka i diskmarskinen och sätta igång den
* Börja planera saker som händer 2008 i nya almenackan
* Vattna blommorna
Jag börjar med den listan så länge så får vi se hur medgörliga barnen är, just nu så leker dom fredligt med varandra men det kan snabbt ändras. Linus ryckte ur sladden till datorn igår och han är på god väg nu med fastän jag har satt upp stolar i vägen men det hindrar inte honom. I morse så stod han på knä i spjälsängen och sträckte sig efter saker på bordet vi har bredvid och lyckades nå i en tomte som jag fått i julklapp, hur kan bäbisar ha armar som är en halvmeter? Det är för mej en gåta!?!
I morse så fick Lars hjälpa mej att hälla i revaxör i ena örat, jag tycker att jag hör så himla dåligt så jag har väl försökt att fixa ena örat nu då, ska ta det andra sen. Men om det blev någon större skillnad vet jag inte.
Nu fick jag besök så jag måste röja upp lite här så det går att komma in.
Ha da! Kram

Huvudvärk

Ja, det blev en riktigt seg dag det här med. Förkyld, mensvärk och huvudvärk, kan det bli bättre? Jag har nyss tagit 2 alvedon + hostmedicin nu och väntar på att det ska gå i kroppen så jag orkar hänga en tvätt det sista jag gör idag. Tidigare idag så var vi hem åt Tesse och mumsade på tårta *smaskens* Hon fick 4 vinglas i present utav oss. Nu har jag gett vinglas till 3 av mina vänner men jag har inga egna, talade om det för Lars idag så vi får väll se om han fattade vinken men det är ju ett tag kvar innan jag fyller år ;) När vi hade varit hos Tesse så raggade vi runt och kollade läget lite sen var vi in på östäng och beställde hem mat. När vi hade ätit så satte jag mej vid TV:n och spelade bingolotto, det blev ingen vinst :( Men jag har inte rättat dom på nätet än, jag måste göra det för man kan ju ha missat något.
Nå mer spännande än så händer det inte denna lördag, jag somnade före Lars igår och det kommer jag nog göra idag med. Annars så brukar det vara tvärt om för han vill sova redan 20 på kvällen när barnen lägger sig och det tycker jag är lite väl tidigt.
Skallen bankar ff men jag ska skicka upp den där tråkiga tvätten nu och sen är det ryggläge och tidningen Mama som gäller!
Sov gott eller ha en trevlig kväll!
om ni orkar så kan ni titta på den här länken nedan, kolla noga när tomten vaknar så ser ni Viktoria och hennes lillasyster Enna som står bredvid tomtens säng!

http://www.n-tv.de/894957.html


5:e januari Lördag, Hanna & Hannele

Host host! Här hostas det hela tiden, jag fick lov att väcka Viktoria inatt och ge henne hostmedicin. Linus stod på knä i sängen imorse och slog på flygplanen i hans mobil, står nog inte på förän han står upp själv i sängen nu. Här har vi typ nyss ätit frukost, jag har ingen lust alls att göra ngt mer för jag känner mej så sunkig och eländig idag. Vaknade med mensvärk och det har jag inte haft på ca 6 år så det är en rätt ovan känsla kan jag säga, fy fan vad ont det gör! Egentligen så ska jag vika tvätt nu, jag tvättade så mkt igår att jag fick lov och använda dusch stången och hänga kläder på så då blev det inte att vi duschade igår, men om jag skyndar mej att vika ner det där nu så hinner jag duscha innan Linus vaknar.
Senare idag så ska vi hälsa på Tesse en sväng, hon fyller nämligen år idag och har lovat ut att bjuda på kaffe.
Det enda viktiga jag har att göra idag är att jag ska få iväg ett paket på posten, jag träffade ju inte min äldsta syster nå över jul och nyår så jag ska skicka hennes paket med posten istället.
Ikväll då blir det bigolotto =) Vi vann 100 spänn förra gången! Får hoppas på en miljon idag nu då =)
Nu vaknade ju Linus iaf, han ville bara sova en powernap. Ja ja han ska ju sova middag snart igen och i min takt så tar det nog två timmar innan jag fått undan tvätten från badrummet.
Äh jag fyller på med en kopp kaffe till..... =)
När jag var hemma hos mina päron så hittade jag mitt gammla änglaspel som jag fick i julklapp med några bekanta för 7-8 år sen så jag tog med det hem och vi har haft det tänt under tiden vi ätit frukost idag, det plingade så fint! Men det står nog inte på nu förän jag ska packa undan alla julsaker, jag gillar dom men dom tar så mkt platts i det här lilla råttboet så jag står inte ut med dom för det, speciellt granen.
På måndag så skulle jag egentligen ringa runt och höra efter jobb här nere i älvdalen men jag vet inte jag, ska nog fundera ett tag till på det.
Nej usch jag har inge vettigt att skriva, ska läsa runt lite i andras bloggar istället.
Ha en bra dag allihopa! Kram


Bilder från nyår 07-08

Mamma & Linus Nyår 07-08

Jag är ute och går med Linus, den här stilen är det bästa han vet när han är grinig =)

Paketsnören

Bästa julklappen Linus fick!?!

Viktoria rockstar

Viktoria blir nog en stor Rockstar senare i livet =)

Linus tackar Tomten

Linus tackar Tomten

Linus får paket av Tomten

Linus får paket av Tomten

Tomten & Viktoria

Viktoria får paket av Tomten

Fina tjejer

Vilka fina tjejer!
Smulan och Lars

Smulan och Lars beundrar barnen!

Jessica och Linus

Linus hoppar med sin kusin Jessica!

Mobbro Micke

Mobbro Micke busar med Ida =)

Linus står

Linus har ställt sig upp aldeles på egen hand så Pappa fick lov att ner på golvet och se så Linus inte tappar balansen. Han har slagit sig några ggr!

4:e januari 2008 Fredag

Halloj allihopa!
Nu är jag äntligen hemma igen! Det har varit en jätterolig vistelse hemma hos mina föräldrar i särna men det blir lite jobbigt med när vi är så stor familj och många barn i olika åldrar med lika starka viljor. Mammas dator är ju så seg, det är därför jag inte uppdaterat bloggen för det gick inte ens att logga in på den... Men nu tänkte jag lägga in massor med bilder som får berätta vad jag har haft för mej i en vecka =)
De flesta bilderna är naturligtvis från nyårsafton men förutom att fira den så har vi varit och hälsat på min faster en dag, åkt stjärtlapp å bob, åkt skoter, spelat spel, busat i massor, ätit gott, gråtit, grälat, skrattat och slöat tillsammans. Det har varit ett högt tempo hela dagarna och det tar på krafterna speciellt eftersom några av oss (jag bl.a) blev förkylda på nyårsnatten så nu är lugnet välsignat!
Det var inte bara jag som åkte hem imorse, även min älskade bror fick lov att dundra iväg med lastbilen till Tyskland. Han tutade när han åkte förbi med scanian och vinkade en sista gång och det högg till i hjärtat, jag tycker att han är lika cool och underbar idag som när jag var 5 år och vinkade till honom och han tutade tillbaka...... Nåväl han kommer ju tillbaka igen om 3 månader.
Nu när jag kom hem så började jag tvätta alla kläder som gått åt när vi varit borta, det är endel. Sen har jag rensat ur kylskåpet på gammal mat, gått igenom all post, skrivit inköpslista och sorterat in alla saker på sin plats. Nu måste jag ladda om tvättmaskinen och diska skålar och så måste jag duscha kidsen + mig själv.
Ja ja ni får ha en fortsatt bra dag, nu måste jag köra ett race om jag ska komma nån vart!
Kram!

Linus sjunger & tjejerna dansar

Linus sjunger och Viktoria och Ida dansar! Tjejerna fick en varsin mick i julklapp och dom har sjungit varje dag i dom. Högt och ostämt =D

Mobbro Putte & Linus går

Mobbro Putte och Linus gåtränar tillsamans.

Mobbro Putte & Linus

Linus sitter och myser hos Mobbro putte under tiden som han försöker äta upp sin egen hand =)


Snögubben

Våran snygga snögubbe som jag, smulan och tjejerna byggde för några dagar sedan men redan på kvällen så blev det varmt åt han så han började luta lite oroväckande, men sen blev det minusgrader igen så han står ff! Fast han är lite utbränd i skallen för ungarna har använt honom som rakethållare =)

Linus & Mamma busar

Jag och Dick busar med Linus.

Pappa & Linus mitt i natten, nyår 2008

Lars och Linus typ halv 2 på nyårsnatten, Linus vaknade av alla smällar ute och hade väldigt svårt att somna om igen sen så han fick vara uppe med Pappa en stund.

Nyårs kyssen 2008 <3

Happy new year! Jag och Lars kysste in det nya året, älskar dej min fina kille!

Skålar med must

Viktoria skålade in det nya året med julmust!

Strax före 12-slaget 2008

Här sitter Ida och Viktoria och väntar på att klockan ska slå tolv så dom får se raketer!

SKÅL!

Här är på nyårskvällen när vi äter tjärknöl med potatisgratäng och champinjonsås *mums* Moster smulan undervisar tjejerna i hur man gör när man skålar =)

RSS 2.0