Lördag 30:e April. Mariana

Idag så skiner solen men det verkar blåsa lite, +6,7 grader i skuggan och klockan är 08:27
Graviditetsvecka 41+6 och jag kan börja kalla mej själv Nellie the elefant.
Torsdag den 28:e så ringde de ifrån Falun vid halv 11 och ville att jag skulle befinna mej på ultraljud där kl 14 så det var bara att slänga sej på telefon och fixa barnvakt, få hem Jimmy och åka iväg. Jimmy hade naturligtvis fått punktering på bilen den dan så den stod på verkstan när jag ringde han men vi kom i tid till lasarettet iaf.
De mätte barnet och fostervattnet och allt såg bra ut, nu såg jag även själv vad det är för kön så det är ingen tvekan om det. Bebisens uppskattade vikt var 3900g nånting och så kunde det fela med 10% hit eller dit så med andra ord kan den typ väga allt emellan 3500-4500 eller ännu mera innan det här är klart, jag hoppas på det lägsta beloppet!
Innan besöket var över så förklarade barnmorskan väldigt bestämt och såg en smula sträng ut att barnet har det bäst i magen och det alldra bästa är om förlossningen får sätta igång av sej själv. Sedan avslutade hon samtalet med "och så mår du ju bra och har en normal graviditet".
De senaste 2 dygnen så har jag funderat på vad en normal graviditet är egentligen. Jag har ju mått toppen de andra 2 och allt har väll nästan varit som vanligt förutom att man är lite otympligare bara. Den här gången så har jag mått illa sedan dagen då jag blev befruktad, haft problem med humöret och underliga dofter, foglossningar sista 3 månaderna så Jimmy har fått lov att lyfta mej ur sängen och tårarna har kommit för smärtan är olidlig, hinner inte till toaletten alla ggr på morgonen för att det värker i benen, jag kan inte ligga på rygg för då låser sej svanken, jag har sovit sittande i en fotölj i 1½ månad för att kunna kontrollera smärtorna och ta mej upp själv när Jimmy jobbar, jag får lov att hoppa på kryckor när det är som värst och det är oxå påfrestande, jag samlar på mej vatten i kroppen så jag kan inte ha skor längre och det sticks i fötterna även fastän jag har stödstrumpor och så har jag haft halsbränna i sissådär 7 månader.
Men det är ju en heelt normal graviditet! jag vågade naturligtvis inte säga emot surtanten som inte ens frågade MIG hur JAG mår utan stödde mej på Jimmy och linkade haltade ut ur rummet och åkte hem igen. Vi har fått en ny tid på måndag och det skulle bli samma visa då att om allt såg bra ut så får vi åka hem igen. Jag hatar Falu lasarett just nu, bara så ni vet!
Igår så låg jag och surade typ hela dagen bl.a för att jag inte har kläder som täcker kroppen och som ser bra ut. Jag hatar mina ben och mina fötter som ser ut som ett svullet lik. Men Det blev väll lite bättre när hjärtat kom hem och hjälpte mej att leta igenom garderoberna och sen lyckades jag faktiskt hitta ett par ballerinaskor som var så pass breda att jag kunde få på mej dem, lite roligare att ha än ett par slitna foppisar.
Sen på kvällen så var Viktoria på handbollsträning och jag å Jimmy var på årsmöte med föreningen där jag nu blivit medlem.
Idag så ska vi vattna gräsmattan, annars så har vi inget speciellt planerat så det blir väl att mysa runt mest. Ikväll så ska vi hem till några bekanta och grilla och så ska vi ner på byn och kolla på brasan.
Hoppas att ni får en fin valborg allihopa!

Onsdag 27:e April. Engelbrekt

Idag är det några solstrålar som tittar fram, kl är 07:14 och det är +4,0 ute.
Graviditets vecka 41+3 och fortfarande ingen bebis som vill ut. Men inatt har jag iaf haft några sammandragningar, fast det har jag ju varje dag så det är inte så spännande längre.
Igår var det så härligt när vi kom hem med båda kidsen, de lekte och hade så roligt ute tillsammans nu när de varit ifrån varandra ett tag. Viktoria har ju påsklov nu och det är så skönt att slippa upp på morgonen och skicka iväg henne till skolan och Linus är överlycklig för att syrran är hemma så de kan leka!
Nu hade jag aldeles nyss en liten korsnäbb vid fågelstugan :D Jag hann inte ta något kort men nu har jag riggat kameran utifall han kommer tillbaka!
Nehe om jag ska ner i källaren en sväng och kolla frysarna vad det finns för mat att servera familjen idag innan barnen vaknar, åh va skönt det är att ha dem hemma! <3
Funderar på om jag ska ringa LYKO idag och beställa en tid för färgning av fransar och bryn, jag börjar bli blek igen nu lagom till solen tittar fram, håret ska vi inte ens nämna.... de har växt superfort sen jag klippte mej så nu är jag snart långhårig igen :/ Men det får vi göra något åt senare i sommar sen!
Hoppas att ni får en bra dag allihopa!!

Tisdag 26:e April. Teresia & Terese

Idag är det lite mulet och det blåser lite, +10,8 grader ute.
Graviditetsvecka 41+2 och jag känner absolut ingenting.
Idag ska äntligen Linus komma hem igen, har inte träffat honom på 11 dagar nu för jag var så säker på att bebisen skulle hinna komma först, men eftersom den vägrar det så får storebror komma idag. Det är ju iaf klart med barnvakt oavsett tid på dygnet vi måste åka in.
Viktoria kom hem igår och vi grillade kycklingfilé igen, de va gott!! Sen kom det över en väninna som köpt hallonbladste åt mej som tydligen ska kunna sätta fart på förlossningen, jag har druckit 3 koppar sedan igår får se om det blir nå resultat, haha. Vi hade då iaf riktigt trevligt igår :)
Idag har jag inga planer alls, jag ska bara vänta på att lillgrabben kommer. Kanske jag ska vika lite tvätt och kanske jag ska tvätta en maskin, men det är i så fall den enda nytta jag ska göra. Viktoria vill leka med någon idag så jag ska väll ringa runt lite och se om jag hittar någon kompis åt henne som är hemma. Hon sitter och mumsar på sitt påskägg framför TV:n nu, man får ju lov att påminna henne om att hon har godis i drivor så det inte ligger och blir gammalt, de är inte speciellt stora godisätare någon av mina barn men det är ju bra!
Igår lyckades jag knäppa kort på en Stenknäck vid fågelstugan, det var en rolig fågel att få besök av eftersom jag aldrig sett någon sådan förut. Det är väll snart slut på mitt fågelskåderi för stugan åker nog in i förrådet snart.
Nehej om man ska klä på sej kanske och hitta på med nå :)

Stenknäck

Stenknäck
(Coccothraustes coccothraustes)

Längd: 19 cm
Häckningsmånader: Maj
Population i Sverige: 5.000 - 15.000 par
Maximal ålder: 10 år
Antal ägg och kullar: Ruvning 12-13 dagar. 5 ägg.


Visste du att

.
Hane

Stenknäcken är den största av våra finkar och den har en så stark näbb att den kan knäcka körsbärskärnor. Fågeln är vanligtvis skygg och håller till uppe i trädkronorna.

Utseende
En stenknäck ser ut som en kraftigt byggd fink och känns framförallt igen på sin massiva, kägelformade näbb. Huvud, buk och övergump är ljust brunröda, nacken grå och ryggen varmt mörkbrun. Under näbben har den en svart haklapp.

Liknande fågel
Sidensvansen har tofsprytt huvud och mindre näbb.

Läten och sång
Stenknäcken har ett skarpt knäppande zick omväxlande med koltrastlika srri.

Föda och fågelbord
Gästar fågelbordet ibland. 
Vintertid kan den ibland våga sig fram som gäst vid matborden.

Boet & holkar
Även om honan är den huvudsakliga bobyggaren deltar hanen i en början. Boet är stort och placerat i en träklyka, ofta i ett lövträd. Själva boet består av en ansamling kvistar.

 


Ny Cykel

På långfredagen så hade de vårmarknad i Lindesnäs. Under den dagen så skulle de även ha cykelbytardag så vi åkte dit och tog ett span. De hade fått in 4 cyklar och Viktoria sprang fram till en röd som var precis i hennes storlek, en cresent med 3 växlar, lysen, lås, och allt annat som ska vara på en cykel för 600kr. Vilket fynd!! Den är verkligen jättefin! Jag hade ju tänkt köpa en ny åt henne på biltema först men det här blev då mkt bättre :D

Annandag Påsk 25:e April. Markus

Det är +6,4 grader ute och klockan är 07:40
Jag sov riktigt länge idag, ända till 20 i 7, det var riktigt bra gjort av mej tycker jag!
Nu är är jag gravid i vecka 42 eller 41+1 jag väger 80,6kg och mår oförskämt bra idag och har inte haft de minsta känningar de senaste dygnet.
Idag så ska vi på barnkalas hos Jimmy´s systerdotter så jag var iväg igår och hittade en fin liten present till henne och tänkte skicka ner Jimmy i källaren nu snart och hämta lite presentsaker så att jag kan fixa ett fint paket. På eftermiddagen sen så blir det en tur till Ludvika och hämta hem Viktoria, det är vad vi har på dagens schema.
Kycklingen som Jimmy gjorde igår blev supergod! Så vi kör samma käk idag med så slipper man en massa matbestyr när man ska ut och ränna hela dagen. Vi satt på verandan igår när vi åt och det var riktigt mysigt, jag är helt häpen över den tidiga våren och de vackra vädret å framför allt värmen!! Jag har aldrig varit med om något liknande!!
Igår så vattnade vi gräsmattan igen, måste göra det varje dag nu när fröerna börjat gro och faktiskt så kan man se ett grönt skimmer nu när man står en bit ifrån och tittar :) Vi köpte 20 meter slang till igår så nu är det ännu enklare att ta sej runt huset med vattnet.
Nehej nu ska jag roa mej med att lägga upp lite bilder innan vi ska starta dagen!
Gu va gla jag är på den här bilden! Trött, sliten och less är en bra beskrivning ;) Bilden är tagen 16 april så då hade jag gått 40 fulla veckor.
Smile! Den här bilden är från igår och då hade jag gått 41 fulla veckor. På nå vis så känns det som att magen inte "hänger" lika mkt nu som den gjorde för en vecka sedan. Och så är jag mkt piggare nu!
Här är Mamma´s lillkille som håller på att måla påskägg. 11 april 2011
Mina Gokillar!!  <3 Linus har tattuerat Jimmy så fint på halsen, det är ju coolt med tattueringar ;)
Mamma´s goa tjej koncentrerar sig på målningen ;)  <3
Färdigt!
Viktoria gick påskkärring på långfredagen

Påskdagen 24:e april. Vega

Kl är 07:39 och det är strålande solsken och +5,2 grader ute.
Idag har jag gått 41 fulla graviditetsveckor och det trodde jag verkligen inte att jag skulle få uppleva eftersom det är nr 3 och de andra 2 har jag inte gått över med. Men ingenting på hela den här graviditeten har ju varit de minsta lik de andra 2 över huvudtaget så mardrömmen lär väll fortsätta tills bebben är förlöst tänker jag.
2 nätter har jag varit uppe i 3 timmar och haft ordentliga värkar men de har varit oregelbundna, sen har de bara avtagit och försvunnit så nu har jag gett upp hoppet på att den här bebisen kommer ut snart. Vägde mej igår kväll och vågen visade 80,4kg. När jag träffade Jimmy för ganska precis ett år sedan så vägde jag 48kg så jag har gått upp ca 32kg på ett år, de e rätt skapligt :D
Eftersom att nätterna varit långa några ggr i veckan nu så har det inte hänt speciellt mkt här hemma utan all vaken tid så har vi flytt fältet och varit ute och ränt istället i hopp om att det ska hända något om jag rör på mej. I torsdags så var vi med Viktoria på hennes handbollsträning och på fredagen så hade de vårmarknad i Lindesnäs, det har varit helt fantastiskt väder de här dagarna så det har varit riktigt skönt att vara ute!
Viktoria fick en ny cykel i fredags så hon cyklade som påskkärring till våra grannar och sen skjutsade vi in henne till Nås så hon kunde gå där med sen åkte hon till sin Pappa på kvällen.
Igår, lördag så var vi upp till kölaråsen och hjälpte svärfar ut med kossorna. Det var roligt att se när de skuttade omkring helt galna och lyckliga :) Fast jag stod mest och försvarade mej med kryckorna och har en form av skräckblandad förtjusning till de stora djuren. På vägen hem så åkte vi till vindkraftverken på rödbergsfjället och kollade på utsikten, det var riktigt vackert!
Idag så vaknade jag redan vid 5 så jag har diskat och tvättat lite på morgonen. Det är så skönt att sitta ute på verandan när solen börjar stiga och det är + grader på nätterna. Varje morgon så är det orrspel på andra sidan sjön som hörs bra långt. Känns lite lyxigt att kunna sitta hemma och lyssna på det!
Idag har vi tagit upp kycklingfilé som vi tänkte grilla till kvällen så Älsklingen står och fixar hemgjord marinad nu *gôtt* så nu på morgonen så ska vi röja ihop lite här hemma så man törs öppna dörren om det skulle komma någon och senare idag så ska vi nog ta oss en tur och hälsa på någon.
Åh va jag hade önskat att bebben ska komma nu när de stora syskonen är hos sina pappor, de hade ju liksom passat bra. Sen är det så länge sen jag träffade Linus så jag vill att han ska komma nu, men jag hade tänkt att han skulle bli storebror först innan jag hämtar han.
Nehej nu blir det en kaffekopp till sen ska jag springa (läs vagga) ner i källaren och hänga en tvätt och sen blir det plock och dammsugning innan man får komma ut i solen :)
Ha en toppen dag allihopa!!

Fredag 8:e April. Nadja & Tanja

Kl är 06:03 och det är +0,1 grad ute. Solen börjar visa sig lite och jag hoppas att det inte kommer att blåsa lika jävligt idag som det gjorde igår!
Jag vaknade 5 imorse och var hur pigg som helst :) Igår hade vi besök hela dagen och det var jättekul! Jag var på så bra humör att jag till och med slängde ihop en köttgryta ;) Jag har haft noll inspiration till att laga mat när jag haft så ont i höfterna och benen förut så det känns som att jag bara gick runt och gnällde över smärtan hela dagarna men nu känns det som att jag har en normal graviditet :)
38+5 är det idag då och 9 dagar kvar till planerat datum.
Idag har vi lite grejor som måste göras. Jag ska leverera tw-plast, vi ska hämta Linus och så ska Viktoria på handbollsträning. För övrigt så ska jag nog tvätta några maskiner idag då det börjar bli nödvändigt och sen skulle jag nog ha gjort ett storkok med mat igen. Vi har 2 fulla frysar med kött som måste ätas upp i sommar och det är ju inte så dumt att ha några matlådor i frysen tills minstingen kommer!
Nehej nu ska jag nog ta mej en kaffetår till och läsa lite nyheter innan Viktoria ska upp!
Ha en bra dag alla!

Torsdag 7 april. Irma & Irmelin

Klockan är 07:07, det är strålande solsken och +5,4 grader ute :)
Det börjar på att bli dax för bebisen att möta världen nu "bara" 10 dagar kvar till beräknad nedkomst. Jag har ju haft väldiga bekymmer med foglossningar, speciellt på nätterna. Men nu sover jag i fotöljen som man kan fälla bak, då kan jag ligga på rygg och ha den så pass högt så att jag inte får halsbränna och jag slipper belasta höfterna, sen får jag upp benen högt så vattnet går tillbaka på nätterna, skönt!
Det har hänt en hel del här hemma sedan jag skrev sist, jag har målat en massa fina saker: En pall, en barngrind, golvlister, ett nattugsbord, ett vardagsrumsbord, en spegel och en köpmandisk. Typ allt blev vitt utom vardagsrumsbordet som fick en svart skiva.
Nu är hallen helt färdigbyggd så det som saknas är lite gråfärg på foder och lister vid spikskallar och småskavanker, men det får bli i ett senare kapittel när bebben kommit ut.
Nu är väll i princip allt klart åt bebben, har tvättat och skurat alla babysaker och kläder jag hittat och sorterat i storlekar osv. Det som är kvar är skötväskan som ska tvättas och packas och så ska jag skura ur barnvagnen. Ligginsatsen är tvättad och klar men inte själva vagnen.
Linus fick en ny säng i Tisdags. Det är en IKEA-säng som är mitt emellan, varken hög eller låg. Den har stege och rutschkana så Linus blir nog glad när han kommer imorn! Han pratar ju så mkt om att han vill ha en lika säng som Syrran men hennes når ju ända upp i taket och då blir det nog jobbigt åt lilleman om han måste upp och kissa på natten tror jag ;) Så den här blev nog aldeles lagom! Önskar att jag hade haft en symaskin så jag hade kunnat sy drapperier åt han så han kan ha koja under sängen, ska nog be Mamma att hon tar med sej sin när hon kommer ner och ska nussa bebis sen.
Nehej nu ska jag skicka iväg Viktoria med skolbussen sen är det väll dax att börja dagen. Blir nog till att plocka, städa, diska och laga mat.
Jag är så nöjd med våran nya fina hall!
Jag och Älsklingen roade oss lite. Det står Inspiration, love och gemenskap och så är det en glödlampa, ett hjärta en kedjelänk och en sol. Det var den 17/3-11 så det har gått precis 8 fulla månader ;)
Hallen in mot sovrumsdörrarna. Vi har fått upp några ljuslyktor och det ska bli fler på andra ställen är det tänkt.

RSS 2.0