Bra kväll!

Det gick riktigt bra på jobbet ikväll tyckte jag, jag börjar få klämm på det nu. Nu ska jag titta på mordkommisionen och sen ska jag sova. Resten av familjen sussar redan sött.
Godnatt allihopa ;)

Mkt tävlingar nu :P

Som ni ser så har jag ägnat mej åt att delta i rätt så många tävlingar, det är väll en hipp grej nu när jag kommit på hur man gör ;) Hade varit ännu mera hippt om man hade vunnit någon av dom!
Annars så håller jag på och tvättar och så har jag dammsugit och packat Viktoria´s väska tills vi ska åka imorn. Nu ska jag fixa lunch och vattna blommorna.
Viktoria är ute och leker så jag tänkte passa på och se över hennes skrivbord som är fullt med pappers skräp. Fan nu måste tvättmaskinen bli klar snart om jag ska hinna tvätta allt som jag vill ha med mej när jag ska åka imorn. Jag börjar ju jobba 3 idag så det börjar bli knapert om tid :-O Typiskt mej att vara så sent ute...


Lägger in en bild på min söta rockstar <3

Tävling - guldörhängen

image144
Rätt snygga! Du kan tävla om dem här>>

Tävling - Piercingsmycke

image573
Visst är dom söta! Tävla själva kan ni göra här>>

Tävling - snygga skor!

image1425
Det här verkar ju vara en rätt kul tävling! Kolla in här>>
Jag är självklart med ;)

29:e Feb, Fredag. Skottdagen

Idag så har jag ett kusinbarn som fyller 4 år, grattis Camilla! Rätt häftig dag att fylla år på det måste ni väll hålla med om ;)
Det är bara en timme sedan jag masade mej ur sängen, sitter här i mitten av ett bombnedslag med påsar under ögonen och knullruffs i håret, men vad gör det när man iaf mår bra ;)
Jag var på ljusparty igår och köpte mej en fin liten lykta, jag fick ju en utav mina svärföräldrar i julklapp som jag hade på köksbordet förut men den har jag plockat undan med julsakerna eftersom det var snöflingor på den så nu har jag köpt mej en ny lykta som jag kan ha på köksbordet och mysa om mornarna =)
Nu måste jag fixa lite mellis åt grabben sen ska han sova middag.
 
Så här ser lyktan ut som jag fick i julklapp, jag älskar den! Hoppas att den nya kommen snart nu ;)

Wow!

I förra inlägget så lyckades jag lägga in en bild från en annans inlägg, helt otroligt! Jag trodde inte att jag kunde vara så begåvad på datorer att jag skulle kunna lista ut hur man gör, men tydligen så är jag så smart ;)
Linus sover och Viktoria är ute och leker så nu måste jag sätta fart och göra något vettigt, jag har marinerat lite köttskivor nyss som jag ska ha in i ugnen så nu ska jag plocka i lite grejor.
Gu vad skönt det var att sova middag! ;)

Tävling!

image617
Snygga ringar man kan tävla om här >>


Sol sol!

Solen skiner i massor idag igen och det är så härligt tycker jag! Men jag har nyss kommit hem från jobbet och fixat lite mat åt kidsen så nu när dom är lugna och leker tillsammans så ska jag passa på och vila mej.
Ikväll så ska jag hem till svärmor på ljusparty, det ska bli kul, jag gillar sådana partyn.
Nu ska jag vila mej några minuter innan jag måste greja lite här hemma, jag måste börja ställa i ordning inför resan på lördag!

28:e Feb, Torsdag. Maria

Grattis alla Maria idag!
Nu har jag nyss duschat och ska snart dricka min kaffe. När jag klätt på mej så ska jag åka på jobbet som börjar 8, det är det som händer just nu =)

Underbar dag!

Jag har suttit ute i solen i 2 timmar och läst Mammatidningar, så avkopplande! Linus har suttit i vagnen och somnade precis innan vi skulle gå in och Viktoria har lekt i sin snöhög.
Det här har varit en helt underbar dag i solen!

27:e Feb, onsdag. Lage

Idag har det varit en riktigt härlig dag! Jessica sov ju här inatt så jag har haft sällskap hela tiden :) Så mysigt att äta frukost tillsammans med en kompis, det har jag nog inte gjort sen jag gick gymnasiet typ. Igårkvälls så pysslade vi lite med Viktoria, vi gjorde snöstjärnor tillsammans. Viktoria har varit helt exalterad över att Jessica varit här och har visat allt hon kan för sin kusin ;)
Jag och Jessica var och solade en stund igår och det var skönt vill jag lova! Har inte solat solarium på över ett halvår nu och det är något som jag finner mkt avslappnande att få ligga och sova i sån värme! Annars så har vi mest sysselsatt oss med att prata och skratta tillsammans och ta hand om kidsen. Idag har vi tittat på kort och tagit ett varsitt fotbad, det var oxå skönt :)
Nu har hon åkt hem igen :( men vi ses nog snart igen, vi bor ju inte så långt ifrån varandra så jag ska ta mej i kragen och åka till henne bara vägen har blivit bar och det är den nog snart.
Idag så var det Lars tur att åka på jobbet så därför fick han sova hos sina föräldrar inatt som var så han skulle få lugn och ro och ordentlig nattsömn så inte vårat tjejsnack skulle störa honom, men det var även skönt för mej med att få sova själv i sängen en natt och nu ser jag verkligen fram emot att få sällskap ikväll, så det var ju bra på flera sätt! Ska nog skicka dit han fler gånger *hehe*
Nu måste jag passa på att snygga till det lite här hemma och sätta igång en tvättmaskin för Linus ligger ute i vagnen och sover :)

Trevlig kväll!

Barnen sover, Jessica är här. Vi har chips, dipp och cola. Mer toppenkväll än så kan det inte bli =)

26:e Feb, Tisdag. Torgny & Torkel

Träffade en kille en gång för ca 8 år sen, han hette Torgny, annorlunda namn.
Jaha idag ska jag till jobbet, hoppas att det kommer att gå bra, men det gör det nog ;)
När jag slutat så ska jag hämta Jessica på busstationen sen. Ska bli så kul att ha dej här tjejen!
Sen har jag nog inge mer att berätta tror jag, Idé torka idag.
Föresten så snöar det ute nu, fast bara lite puder, vad härligt halkigt det ska bli under snön :P
Nej nu ska jag surfa runt en liten stund ist, jag har ändå inget vettigt att skriva :P


Tack!

Vad kul att ni gillar bilderna! Jag tycker själv att det är roligt att se bilder på vad ni pysslar med om dagarna!!
Här har det verkligen varit full rulle idag. Mina föräldrar har varit här på besök så vi har fikat och pratat en stund och så har vi hälsat på barnens gammelmormor idag och där emellan så har jag städat. Eller egentligen så har jag inte riktigt städat utan mer sorterat. Gått igenom barnens leksaker och sorterat bort sånt de inte använder och plockat i mitt eget skrot som börjar bilda högar lite här och var och sånt kraffs har jag sysselatt mej med.
Nu ska jag ställa iordning mina arbetskläder inför morgondagen för då bär det iväg till jobbet. Det är första dagen som jag ska klara mej själv utan handledning så jag hoppas att jag inte blir en bromskloss som står i koridoren och inte fattar nånting. Men nu är det inom äldrevården jag ska jobba och det har jag ju gjort i 8 år tidigare så jag borde nog fixa det nu med även om stället jag ska vara på är nytt ;)
Ni får ha en god natt sömn allihopa, simma lugnt! Kram ;)


Nya projekt

image62

Nu är diskbänken fixad. Fick besök utav Carro för en stund sedan så vi tog oss en kaffetår ilag *trevligt* Sen kom Lars hem på Lunch. Nu har jag matat Linus, klätt på han och sövt ner han i vagnen, jag ska gå upp med honom till Farmor och Farfar så får han sova där under tiden som jag hämtar Viktoria på dagis.
När Viktoria kommit hem så ska jag påbörja nya projekt, det blir nog att sortera alla leksaker som dräller överallt.

Detta ska jag göra nu!

image61

Behöver nog inte förklara närmare....

Dagens outfit!

Supersöt i tröja som Farmor stickat och byxor från Alfons Åberg som han fått med Mormor och Morfar. Napp från MAM. Hihi, visst är han söt?

image60

Gått en sväng

Jag och Linus har varit ute och gått en sväng. Solen skiner, fåglarna kvittrar men det blev inte så mysigt som jag förväntade mej för det blåser och är glashalt ute. Men Linus såg ut att ha det väldigt skönt i vagnen ;)

image59

Han tyckte även att Mamma såg spännande ut i solbrillor!

25:e Feb, Måndag. Sigvard & Sivert

Idag ser det ut att kunna bli en strålande dag igen. Himmlen är nästan klarblå och solen börjar komma upp. Viktoria och Linus leker med lego just nu men dom ska snart äta för sen så ska Viktoria på dagis.
Idag känner jag mej fylld av massor med energi och det har jag tänkt att ta vara på! Ska väll försöka städa hemma här och se om det går att utrota dammråttorna.
Nu måste jag fixa frukost till kidsen ;)

       
Här är några bilder från förra veckan när vi satt ute och åt mellis tillsammans, katten är naturligtvis med han oxå ;)


Regn!

Vi har varit hos mina svärföräldrar och hälsat på en stund ikväll och sedan när vi skulle hem så regnade det! och det fortsätter nu med. Jag tycker iof att det är ganska skönt för då kanske vägarna tinar fram ordentligt men det blir nog ordentligt halt på sina ställen med kan jag tänka mej!
Jag är trött på den här pissvintern nu och ser fram emot att våren är på ingående, härligt när det blir varmare och blommor börjar växa!
Nu lär jag krypa ner i sängen om jag ska orka upp imorn och Viktoria ska på dagis. Ni får sova gott allihopa =)

Trött & slö

Idag så har Linus sovit middag ute i vagnen i 3! timmar. Det är rekord för lillkillen som annars bara brukar ta någon powenap lite då och då under dagarnas lopp. Syrran har varit här och hälsat på oss och Viktoria har hållit på och pysslat med papper tape och sax.
Nu har syrran åkt och Linus har ätit mellis, jag borde väll egentligen plocka ihop lite leksaker och ställa i ordning inför morgondagen när Viktoria ska på dagis osv, men jag har ingen lust att göra nått.
Känner mej allmänt trött och slö just nu, men bara jag har fått sammla kraft en stund så ska jag väll ta mej i kragen och göra något vettigt.
Lars är ute i huset och grejar och där börjar det hända saker nu *härligt* nu känns det som att det är inte så långt bort med min drömm om ett fint litet ombonat hus åt min lilla familj.
Linus börjar bli mkt bättre i snuvan nu och det känns skönt så man kan börja våga visa sej ute igen och släpa med barnen överallt i alla "måsten" som vardagen innehåller.
Nu kom älsklingen in igen så vi ska väll se vad vi ska hitta på med nu.

24:e Feb, Söndag. Mattias & Mats

Jaha, vad ska man göra idag då? Jag har nyss laddat tvättmaskinen och satt igång den och sedan ska jag göra samma sak med diskmaskinen bara jag bloggat en stund. Linus han sov till nästan 8 idag =) Det är rekord! Så jag känner mej riktigt utvilad faktiskt ;)
Det har kommit lite snö inatt och nu är det 5+ ute så det kanske inte är så halkigt idag. Igår var det så halt så jag gled med barnvagnen på isen när jag skulle gå lite. Men Lars grejade mera sand igår så man har då möjlighet att sanda iaf =) Linus sov 2 timmar ute i vagnen igår och jag och Viktoria satt och läste tidningar tillsammans, det var skönt ute även om det blåste lite då och då. Hoppas att vi kan göra något liknande idag med, fast jag måste hämta vagnen först, den är hemma hos farmor och farfar.
Vi var hemma hos mina svärföräldrar igår och myste lite, vi tittade på "På spåret" och sedan så bjöd dom oss på pizza, sen när vi gick hem och barnen lagt sig så kollade jag på melodifestivalen och Lars åkte iväg på motorklubben en sväng.
Jaha, det var gårdagen det, nu ska jag surfa runt lite innan jag tar tag i vardagen. Kanske jag ska spela en omgång med sudoku :D

Ensammen

Barnen sover och Lars är ute och ränner en sväng. Själv sitter jag här ensammen.... man tänker endel när man är ensammen..... om just att man är ensammen. Frågan är bara: Vad är det jag söker egentligen? Hur kan man känna sej ensammen när man egentligen har allt? Jag har en sambo och vi älskar varandra, jag har 2 underbara barn, katt, vänner, jobb och så vidare bla bla bla. Men endå så funderar jag så mkt över att jag känner mej trängd på något vis, typ inte önskvärd. Ja, jag kan inte förklara riktigt vad jag menar för det vet jag inte riktigt själv än, det enda jag vill är att få bort den ensamma känslan. Hade varit lättare på något vis om det var något fysiskt som trängde en så man kunde göra något åt det verbalt för att släppa själen fri.

Nyduschad

Nömen du så skönt ô dusche ô borste tännen! Det är nog det bästa idag. Det sämsta idag är att jag har kliat upp ett gammalt exem jag har på foten inatt i sömnen. Det innebär att jag inte har något skinn kvar på fotryggen och det svider ganska bra när jag försöker att röra foten. Nu har jag satt på ett plåster som är 15 cm långt över det där så jag ska kunna ha strumpor på mej *AJ*
Linus har vaknat nu så jag ska väl ge han en portion gröt och sedan ska vi klä på oss och gå ut.
Galonisarna som Viktoria fick igår sitter jättebra tycker jag och hon blev så glad över dom :) Det är då det är kul att köpa kläder till sina barn när dom blir glada över galonisar!
Nej nu lär jag rubba röven om det ska bli nå!


23:e Feb, Lördag. Torsten & Torun

Hallo! Idag är jag bakis, men det är det värt ibland :P Var väl nere på byn och snurrade lite inatt och skrattade hysteriskt åt tokroliga männinskor.
Idag är det superfint väder! Lars är redan ute och grejar med vårt frammtida boende, Viktoria är på väg ut och jag ska ut sen bara Linus ätit lunch, fast han sover just nu.


Jävla cross!

Helt otroligt så sover Linus ff, han har sovit över 2 timmar nu. Det som stör mej ganska mkt bara är att för några dagar sedan när han stod ute så kom det en cross och åkte förbi flera ggr och till slut så vaknade han, så den dan så blev det en kort middagslur. Samma cross har åkt förbi idag igen under tiden som Linus sovit och varje gång crossen åkt förbi (4 ggr) så rör det sig i vagnen men som tur är så har han fortsatt att sova. Man kan ju hoppas att han börjar bli van ljudet för annars får jag snart spunk om den där crossen ska hålla på och åka här fram och tillbaka varje dag det är fint väder. Jag tycker att den kan sticka ut i skogen och åka efter nån skoterled eller nått istället där den förhoppningsvis inte stör andra som är ute och njuter av det vackra vädret!
Jag börjar bli en gammal surkäring tror jag, jag vet precis vad jag hade tyckt om en sån som jag är nu under de lägre tonåren  :P Jag har själv kört cross med full gas genom byn men då var det ju för att ta sig till crossbanan vi hade och inte "raggade" man runt bostadsområden för att jävlas eller visa upp sig för småbarnsföräldrar, det passade man sej noga för!


Pappa

Den här låten brukade min älskade Pappa spela för mej i hans gammla "grönvolvo" när jag var liten och nog är det skönt att kunna röra det gröna gräset hemma ibland ;)


Sörplar kaffe

Nu har Viktoria åkt på badet med sin bästis Matilda och hennes moster. Det är nog säkert superkul för tjejerna! Linus han ligger ute i vagnen och sover.
Själv sitter jag här och dricker kaffe, när jag druckit den så ska jag ladda om diskmaskinen och plocka ihop leksaker.
Jag har fått mina varor från Ellos idag ;) Det innebär att Viktoria´s fodrade galonisar kommer idag då, det är ju jättebra att dom hann komma innan hon ska på dagis igen.
Det är plussgrader ute, det har varit det i några dagar så det är glashalt ute, jag gick runt och sandade på gården nu när Linus somnat för jag höll på att slå ihjäl mej när jag skulle hämta barnvagnen i förrådet.

Melodifestivalen

svt.se så kan man lyssna lite kort på tävlings bidragen som ska vara imorgon.Men inte förän efter kl 15:00. Man kan ju hoppas att det kommer bättre bidrag den här ggn. Jag tycker inte att melodifestivalen är så bra nå längre, nog var det bättre förr?? Jo det var det nog :)


22:a Feb, Fredag. Pia

Grattis på namnsdagen Pia!
Idag skiner solen *härligt* men dessvärre så verkar det blåsa ganska kraftigt rätt som det är. Men vi ska då ut sen iaf! Idag var det meningen att vi skulle på BVC med Linus men han är så snorig så vi stannar hemma, annars så lär väl alla på vårdcentralen tycka att jag kommer bärandes på en smitta och det är ju inte så kul.
Igår så träffade jag Smulan, en av mina systrar. Jädrar vad kul det är att hon är här tycker jag så man kan prata live med varandra! När barnen hade ätit kvällsmat igår så åkte jag och hon på grillen och mumsade där istället =) Sen köpte vi med oss mat hem till Lars så inte han skulle känna sig utanför *fniss* Efter det så åkte vi hem till Camilla och drack te tillsammans och myste *härligt*
Jag hoppas väl att jag ska kunna träffa henne ikväll med, men det ska väl gå att ordna =)
Nehe nu ska jag surfa en sväng innan jag ska fylla upp tvättmaskinen och diskmaskinen. Undra vad jag ska göra till lunch idag? Korv med mos kanske? Eller så finns det ju rester kvar av tortillabröden med tillbehör som man kan mumsa i sej med, det är inte så dumt ;)

Myspys

Sitter här vid datorn och myser med en kopp kaffe :) Viktoria är ute och leker med ett grannbarn och Linus ligger ute i vagnen och sover. Jag har varit ute en liten stund efter maten jag med, det är skönt ute. Men nu måste jag ta itu med disken bara jag fått i mej kaffen.
Sen hoppas jag att syrran dyker upp snart *länktar*

Vad bra!

Nu skriver dom att de gripit en misstänkt för mordet i Mora, det är bara att hoppas nu då att det är rätt person och att han får ett hårt straff! Ni kan läsa om det här-->


Den här är tillägnad min syster Smulan


21:a feb, Torsdag. Hilding



Tjenare! Visst är det härlig humor med farbror frej? Jag älskade att titta på det när jag var liten!!
Här är det väldigt segt idag, Viktoria har ätit frukost och Linus har ätit mellis så nu ser hon på film och han har somnat. Jag har förberett lite kött, jag tänkte göra köttgryta idag. Annars så sitter jag ff i morgonrocken och dricker kaffe, jag tänkte jag ska duscha nu när Linus sover, det är väll därför jag inte klätt på mej än.
Idag så kommer en av mina systrar på besök *jippi* ska bli kul att träffa henne "irl" annars så babblar vi bara i telefon.
Nehe nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas på att jag får stå där och skrubba mej länge!

Måste sova

Men jag vill inte. Varför jag inte vill det har jag inget svar på. Kanske är det för att jag gör lite som jag vill när resten av familjen sover utan att det är någon som kräver min hjälp eller uppmärksammhet ständigt, ja vad vet man egentligen....
Jag vet att jag måste sova nu om jag ska orka upp kl 6 med kidsen, men det är ju inga dagis tider att passa imorn så jag behöver inte stressa på det viset. Jag kan ju sova middag vid 9 när Linus gör det =) Jag fick ju 2 nya filmer i postlådan idag så Viktoria sysselsätter sig nog gladeligen med dom! Det låter som en soft dag.
Idag har det gått i ett tycker jag, men det har varit kul! När jag hämtade Viktoria på dagis så dukade vi upp mellis utomhus som bestod av banan och varm O,boy. När vi fikat färdigt så var det dax att gå in och greja lite, sen så kom mina föräldrar på besök. Det var så kul att träffa dom för jag har inte sett dom på en månad. Lars kom hem och sedan åkte mina föräldrar och det var dax för kvällsmat. Vi har ätit tortillas och det var supergott! När vi käkat färdigt så åkte jag till kyrkan för körövning och sen var det kväller. Eller ja, alla utom jag har kvällat =)
Kanske jag ska ta och värma vetekudden, krypa ner hos älsklingen och försöka att somna. Det vore väll en ganska bra idé men i ärlighetens namn ganska tråkig som det känns just nu, jag hade kunnat sitta och surfa runt här halva natten =P Synd att det bara är 24 timmar på ett dygn, det skulle ha varit typ 4 timmar till som bara var egentid för en själv, det hade varit grejer de!
Äh, jag går och lägger mej nu............

Handlat * 2

Nu har jag varit iväg med Viktoria på dagis, efter det så for jag ner till affären och handlade. Det blev blöjor, tvättlappar och annat nödvändigt men sen så handlade jag även grejor till att göra tortillas *mums* Det är jättelängesen vi åt det så nu ser jag verkligen fram emot kvällen! Jag ska börja hacka upp grejorna nu snart så det är klart att bara ta fram sen ikväll!
Nu när jag kom hem så satte jag mej genast och spanade runt på postorder efter ett par flees fodrade galonisar åt Viktoria. Hon vägrade nämligen att ha dom hon redan har som är utan innerfoder utanpå overallen så nu har jag hittat ett par fodrade i rosa som hon kan ha till jacka istället, får se om hon accepterar det nu då :/ Det var iaf rabatt så dom kostade bara 119:- och det är ju inte så farligt. Jag passade även på att köpa 2 par strumpbyxor åt Linus och 5 par strumpor åt Viktoria.
Nu börjar Linus bli kinkig så jag lär väll greja gröt åt han och lägga han.

20:e Feb, Onsdag. Vivianne

Idag fyller Jonna 26 år, STORT grattis till dej ;)
Idag är den äntligen den 20:e och det innebär barnbidrag *tjoho* Såg nu imorse när jag bytte på Linus att han har 3 blöjor kvar så jag måste nog åka på affären en sväng sen :)
Idag så tänkte jag städa toaletten så det blir fint där inne, annars så är det inget speciellt jag ska göra förutom att Viktoria ska på dagis idag och så är det körövning ikväll.
Jag tömmde min kamera idag så jag passade på att ta några bilder på Linus i morse. Jag städade ju så fint här igår så det var så mysigt att kliva upp imorse men det var fler än jag som gillade att golvytorna var rena så man kan stöka ner dem igen ;)

Linus river ut skåp

Linus har lyckats med att öppna ett skåp i köket!

Linus river mera skåp

Lyckan var total för honom när han fick riva ut varenda pryl i skåpet =).
Nu måste jag fixa frukost åt kidsen och skjutsa Viktoria på dagis. Ni får ha en bra dag!

Vad skönt!

Jag hann att dammsuga och skura under tiden som Viktoria var på dagis idag *tjoho* Som tur är så älskar Linus dammsugaren, det är det bästa han vet att följa efter den när jag dammsuger för den är så röd och fin, det blev riktigt tråkigt för han sen när jag skulle skura för då får han inte vara på golvet utan måste sitta i spjälsängen och titta på och det är inte så poppulärt att han inte får vara med. Men det gick bra.
Sen har äntligen mina stackars krakar till blommor fått en varsin skvätt vatten idag, det uppskattade dom hörde jag! och så har jag diskat och skurat Linus matstol.
Jag sitter och funderar på vad vi ska äta ikväll, men det får nog bli ärtsoppa tror jag, det är snabbt och enkelt.
Just nu så sover Linus middag och Viktoria tittar på en film så jag ska nog roa mej med att läsa 2 mamma tidningar som jag fick för typ 2 veckor sedan som jag inte hunnit eller haft ro till att läsa igenom än.
Det var då tur att jag var ut i förrådet och hittade Viktorias galonisar igår och sydde dit skoresåren igen för idag var hon torr när hon kom hem från dagis till skillnad från igår, då såg hon ut som ett blötdjur. Medan jag ändå var framme med nål och tråd så passade jag på att laga en barbie klänning som gått sönder och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Men jag saknar att få ha en symaskin kan jag säga! Hade ju varit en fin 25 års present :P
Nu så var Viktoria´s film slut redan och nu springer hon bakom min rygg och surrar om hur tråkigt hon har så jag lär nog gnugga energiknölarna och hitta på något åt henne och göra innan hon tjatar ihjäl mej. Det var den läsningen de... jaja, jag får pröva läsa en annan gång. Föresten så ska jag nog läsa en saga för Viktoria nu när Linus sover! :)

19:e Feb, Tisdag. Gabriella & Ella

Fan jag har legat och funderat på mordet i Mora inatt, vilka sjuka jävla människor det finns! Visst, mord läser man om dagligen i tidningarna men det blir väldigt läskigt när det kommer så nära. Jag har en brorsdotter i Mora som jag snart måste be flytta där ifrån. För några veckor sedan så var det någon som tände eld i källaren där hon bor så dom fick lov att evakuera huset mitt i natten och i förra veckan så var det någon som tände eld på grannhuset där hon bor och nu sker det ett mord i samma stad. Nej fy vad hemskt, stackars den mördade tjejens annhöriga........

Åter till vardagen igen nu då, här är vi iaf vakna före 8 idag. Men det är nätt och jämt kan jag säga, Linus har blivit dunderförkyld och varit vaken större delen av natten. Det är förkyldning nr 4 han har sedan i september, det finns ca 200 förkyldningsvirus och ska han avverka 4 st per år så är han immun mot förkyldningar vid 50 års ålder :P
Idag ska det dammsugas och skuras här hemma, sen glömmde jag att vattna blommorna igår och det måste jag komma ihåg idag. Viktoria är på väg till dagis så jag hoppas att jag hinner städa innan hon ska hämtas hem igen.
Nu måste jag ge Linus mellis, klä på mej och hjälpa Viktoria med håret och borsta tänderna.

18:e Feb, Måndag. Frida & Fritiof

Äntligen har jag fått sätta mej och dricka kaffe. Vi har haft en helvetes natt här hemma, Linus har vaknat flera ggr inatt och jag vet inte varför. Till slut så var han så pigg så han kunde inte somna om, jag själv fick så jävla ont i magen så jag kunde inte heller somna om :( Men efter jag värmt vetekudden och lade den på magen så somnade jag äntligen och sov som en stock, märkte nästan inte när Lars åkte på jobbet. Imorse hade jag ingen större lust att kliva ur sängen, men Viktoria skulle ju på dagis så det var bara att kliva upp. Det underbara som hände sedan var att båda barnen var som solstrålar när dom skulle få frukost, klä på sig, tvätta sig och borsta tänderna. Jag brukar alltid få kämpa som fan med någon av dom på morgonen men idag gick allt som på räls, skönt!
Så nu får jag äntligen sörpla i mej morgon kaffen och slappna av en stund, Linus sover middag. Lars röjde ihop inne här igårkvälls så det är inte så himmla mkt jag måste göra idag, jag ska tvätta en omgång med kläder och så ska jag vattna blommorna. Till lunch idag så blir det kassler med ris!

17:e Feb, Söndag. Alexandra & Sandra

Halloj! Nu har det varit tyst ifrån mej ett tag ;)
På fedagen så blev det att jag gick på Cafeét en sväng och träffade några trevliga människor, det var väldigt lugnt kanske 15 peroner där inne typ. Men jag träffade Camilla och Carro och det är det som räknas mest ;) Vi satt och pratade tillsammans länge och väl om allt möjligt och det var mysigt!
På lördagen så låg jag i sängen och trynade innan jag skulle börja jobba vid 13 och sen var jag på jobbet resten av kvällen.
Idag så har jag varit på gudstjänst i kyrkan och sjungit tillsammans med kyrkokören, det var så fint så :) Sen när jag kom hem så lagade jag lite fläskschnitzlar med mos och remouladsås *mums* och så har jag fixat 2 matlådor.
Just nu så sörplar jag i mej lite kaffe och barnen leker tillsammans med Duplo, Lars är ute och åker skoter med sina polare.
Nu ska jag surfa runt en stund och kolla läget lite innan man måste göra mera nytta här hemma, det är ganska skönt ute så vi ska nog gå ut en stund :)
Ha en bra dag!

Nu ska vi ut i solen!

Nu har jag plockat ihop inne här, vikt tvätt, lagat mat, badat fötterna, duschat mej själv och Viktoria, satt igång diskmaskin och tvättmaskin och pysslat om barnen samt Viktoria´s tamagotchi.
Just nu så sitter jag och dricker kaffe, ska snart ge Linus Mellis och Viktoria är redan ute och åker bob. Jag har sminkat mej idag för en gångs skull och det gör ju att man känner sig lite finare och blir gladare, det är ju faktiskt fredag ;)
Bara jag sörplat i mej kaffen och Linus är mätt och glad så ska vi ut i solen nu och det ska bli så skönt! Linus kommer säkert att somna i vagnen hoppas jag så jag kan sitta och njuta av solen och Viktoria´s tokerier :D

15:e Feb, Fredag. Sigfrid

Klockan är snart 10 och jag sitter i morgonrocken, badar fötterna och dricker kaffe *halleluja* Jaja, jag har iaf grejat 4 arbetsdagar nu då så jag är ledig idag.
Igår när jag kom hem från jobbet så var det så fint här hemma, saker och ting var på sin platts och diskbänken var ren och fin och det fanns inge disk nånstans, det var bara lite lego framme som barnen satt och lekte med när jag kom, det känns underbart när min älskling lyssnar på mej och förstår vad jag säger, hoppas att det fortsätter så!
På kvällen så käkade vi köttbullemackor tillsammans och det var smaskens, till och med Viktoria smaskade i sig massor med köttbullar och en hel macka, och det är ganska så otroligt för hon brukar inte tycka om mackor annars.
Sen blev det väll en tidig kväller som vanligt och ändå så är jag seg idag, men jag börjar väll bli piggare. Bara man har skrubbat av fötterna, fått sig en dusch och smort in sig ordentligt så man blir mjuk och skön så blir man pigg och glad igen!
När jag grejat färdigt med mej själv så ska jag vika tvätt och tvätta ännu mer.
Det är strålande solsken ute men 14- grader så det är lite kallt än men förhoppningsvis blir det skönare fram på dagen så vi kan vara ute och greja lite. Till lunch idag så ska jag bjuda på blodpudding, då blir Viktoria lycklig men jag själv är inte så förtjust i det, men det går att svälja iaf.
Nehe nu ska jag ta itu med mina fötter och se om det går att få dom nå mjuka och sköna =)
Ha en bra dag allihopa och hoppas att solen skiner hos er med! KRAM

14:e Feb, Torsdag. Valentin, Alla hjärtans dag

Igår gjorde jag ett jäkla ryck inne här och det går faktiskt att se golvet idag med. Idag ska jag gå sista inskolningsdagen på 2:an sen är det bara att vänta på om det finns något jobb.
Som ni alla redan vet så är det alla hjärtans dag idag, men det är inget vi kommer att fira här. Det blir bara inte så. Ja ja, ni får ha en gullig dag då allihopa!

13:e Feb,Onsdag

Nu aldeles nyss så har jag beställt 3 nya filmer =) Det blev Råttatouille, Pongo & de 101 dalmatinerna och Peter Pan. Det ska bli trevligt när dom dimper ner i postlådan sen!
För övrigt så hänger jag läpp idag. Kom hem till ett kaos när jag slutatde jobbet så det var ganska så drygt, det innebär att jag måste hinna göra ganska så mkt innan jag börjar jobba 14 idag. Allt som jag inte hinner med ska jag skriva ner på en lapp åt han i minsta detalj så kanske han fattar att det inte är någon semester att vara Pappaledig.
Han lagade iaf tvättmaskinen igår så jag tvättade ett lass igår och så håller jag på med ett till nu. Sen ska jag diska och ställa iordning diskbänken så den blir snygg igen. Leksakerna som är utspridda överallt dom skiter jag i, det är ingen mening med det eftersom det kommer att blandas ihop lika fort igen när jag är på jobbet. Det känns lite tråkigt bara för det är inte så längesen som jag soerterade alla Viktoria´s saker och städade fint åt henne så om man hade hållit ett öga på henne när hon leker så hade man ju kunnat se till att hon inte drar fram allt sammtidigt och blandar ihop det och sen tycker hon att det är tråkigt när allt blir blandat och så ligger det på golvet och blir söndertrampat. *suck*
Jaja, det är väll som det är. Men nu är det nog dax att locka fram hulken i sig själv igen om jag ska orka och hinna fixa till något bra här hemma och så måste jag fixa mej själv för idag är jag inte vacker!
Bye

12:e Feb, Tisdag. Evelina & Evy

Åh, idag är det 12- ute och det är kallt som fan inne, jag har höjt alla element men det verkar då inte hjälpa nå. Men jag sitter i morgonrocken bara än och dricker kaffe, jag ska väll snart dra iväg på byn och tanka bilen och så ska jag jobba en dag till =)
Jag har skrivit ner några punkter till Lars som jag vill att han fixar idag och det ska bli spännande och se om han fixat det till jag kommer hem.
Viktoria har en lite tamagotchi som vi hållit vid liv i 6 dagar, men så igår när jag kom hem så höll den på att dog och jag kunde inte hjälpa den för den låg och sov, så jag hoppas att Lars tar den till doktorn och ger henne mat nu när hon vaknar =P Den heter Kicki.
Nehe nu måste jag dra om jag ska hinna tanka! Ha det bra idag!

Kul kväll!

Jaha nu har jag nyss avverkat mina första timmar på Tallbacken och det har gått riktigt bra! Hon som skulle inskola mej är sjuk så istället så blev det Camilla som är min handledare ^^ så det var riktigt roligt att jobba! Åh vilken skilnad mot mitt jobb i särna! Allt är nybyggt och känns väldigt frächt, inne i soprummet så är det en kyl för sopor som luktar, så det innebär att det är luktfritt i soprummet som naturligtvis är avskilt från sköljen och det är väldigt behagligt! Alla ytor är väl tilltagna så man slipper trängas när man ska fram och det mesta jag sett än så länge så är det väldigt väl organiserat, så jag är väldigt nöjd med den nya arbetsplatsen!
Här hemma så sover alla, jag ska nog ta mej en macka vid TV:n innan jag ska somna och upp imorn igen för ett nytt skift.
Fan vad härligt det är att jobba igen! Trodde aldrig att jag skulle se fram emot det så mkt som jag gör! Saknar arbetskamraterna jag har i Särna men det är roligt att träffa nya med, bara vi får i ordning kåkjäveln nån gång så blir det nog en riktig älvdaling av mej med till slut =P
Sov skönt mina vänner ;)

11:e Feb, Måndag. Yngve & Inge

Igår så blev det 13 portioner mat till Linus och idag så ska jag göra fruktpuré. Sen så ska jag nog göra pasta,bacon och pastasås till lunch.
Viktoria får stanna hemma från dagis idag för hon är hes och täppt i näsan. Linus han blåste i en flöjt för första gången igår.
Själv så ska jag jobba första dagen på Tallbacken ikväll, det ska bli spännande! Hoppas att det går bra nu då, men det gör det nog.
Nu ska jag surfa runt en liten stund innan jag måste duscha och ställa mej i ordning inför dagen.
Ha en bra dag allihopa!

Hämta hem tjejen

Just nu sitter jag och dricker kaffe. Jag har varit hos svärmor och hjälpt henne att fixa lite lunch åt karlarna som har varit ute i våran stuga och grejat. Linus han fick stanna kvar där och jag ska åka och hämta Viktoria och sedan ska vi dra vidare på affären och uppdatera lite mat hemma här. Jag måste fixa nya matportioner till Linus nu så jag tänkte göra puré på kycklingfilé och fisk bl.a den här gången.
Min tvättmaskin har gett upp igen, den här gången när han studsade iväg så nöp han av vattenslangen som stod och rann vatten för en stund sedan när jag kom hem efter att jag skjutsat Viktoria *suck* men Lars skulle fixa det sen för det blir så drygt om jag ska hålla på och köra tvätten till svärmor och så kanske man måste vänta på sin tur om maskinen är upptagen eller nått och det blir då superdrygt! Så jag hoppas att Lars kan greja kopplingen som gick sönder nu då =)
Nehe nu måste jag skriva en inköpslista och dra iväg!

10:e Feb, Söndag. Iris

Idag ser det lite mulet ute men temperaturen ligger vid 0-an så det blir nog skönt ute ändå. Viktoria har sovit hemma hos Inger inatt för hon ville det, så dom skulle titta på melodifestivalen tillsammans. Det var nog säkert roligt för tjejen, hon är ju så glad i dans och musik!
Lars har gått iväg för att göra upp eld i stugan så vi kan fortsätta jobba där inne idag och så skulle han kolla läget med Viktoria om hon sovit skönt inatt.
Linus han raggar runt i köket med sin gåstol och fördriver tiden medan jag bloggar.
Idag så ska vi fortsätta att dreva föntren på nedervåningen, det innebär att man stoppar i isolering på sidorna så det inte blåser rakt in där och sen ska jag fortsätta att skrapa färg på listerna i barnens rum och så ska jag riva ändå mera tapet. tapeten är så dryg för det är så många lager och svårt att hitta alla bulor i den, det kommer att gå åt mkt spackel innan jag fått det där slätt och fint!
Jag passade på att ta lite bilder igår och ska väll knäppa några fler idag, det är ju kul att ha sen när det är färdigt.
Innan jag går ut så måste jag ge Linus lite mellis, tvätta Lars arbetskläder, röja ihop lite leksaker och plocka ur diskmaskinen.
Imorse vid 6 så var det någon som ringde på Lars mobil och frågade om han beställt bil till Casinot, hehe tänk om han dragit dit när jag vaknade =)

helt underbar dag!

Jag har löst melodikrysset idag, svärfar kom in sen efteråt och hjälpte mej med de frågor jag inte kunde så jag har skickat in en lösning den här veckan med =)
När jag lystnat färdigt på det så hade Linus somnat så jag satte på babyvakten och gick ut i stugan för att kolla läget.
Lars håller på och eldar där inne så det är varmt och skönt nu. Sen efter en stund så vaknade Linus så jag gav honom gröt och packade på han alla kläder och tog ut honom i vagnen. Nu har svärmor fått ta över ansvaret för honom och jag är inne och ger Viktoria lunch.
När hon ätit färdigt igen så ska jag packa Linus väska och ta upp den till Farmor och sen ska jag gå ut i stugan och borsta lite gammal färg på listerna i taket och riva färdigt tapeten.
Nu ska jag ut i solen igen!

9:e Feb, Lördag. Fanny & Franciska

Jaha, då har man klivit ur sängen och ätit frukost då. Lars och Viktoria håller på att ställa sig i ordning för att gå ut, Lars ska ut och greja i vårat hus idag!
Efter lunch så ska vi åka med Viktoria hem till Matilda och efter hon varit där så ska jag få besök av Anniqa så det är lite planer för dagen.
Det är 2+ grader ute idag men ingen sol fast det är perfekt lek väder för barnen, riktigt skönt ute idag.
Jag ska ta och röja ihop lite disk, kläder och annan skit inne här och sen ska jag ta med Linus ut i vagnen.
Ni får ha en bra dag!

8:e Feb, Fredag. Berta & Bert

Idag så har det än så länge varit en toppendag! Den började lite drygt med att Viktoria skrek rakt ut när hon vaknade att hon skulle se på film och fick ett utbrott över att ljudet var för lågt så hon började skrika, gnälla, gråta och flaxa med alla kroppsdelar så att Linus vaknade. Då var kl strax efter 6 på morgonen och jag undrade vad det var för krig som hade brutit ut så hastigt?!? Men saker och ting blev bättre sen mitt på dagen för då dök Viktoria´s kompis Matilda upp och då blev det glatt hemma här! Tjejerna har varit ute i snöhögen och lekstugan och lekt en bra stund och sen kom dom in och käkade mellis och så har dom lekt med Barbie och Ponnysar inne en stund. Linus och Carolina dom somnade och sov ute i vagnarna så fick vi Mammor unna oss en varsin kopp kaffe tillsammans ;)
Nu har dom åkt hem och jag måste fundera på vad jag ska kasta ihop för kvällsmat.
Sen hoppas jag att jag och Lars ska orka vara vakna efter barnen somnat ikväll och eventuellt se en film eller nått :)
Ha en trevlig kväll allihopa!

Torsdag kväll

Barnen sover och jag och Lars har städat hela lägenheten så nu är det rent och fint på golven *härligt*
Nu så ska jag läsa lite i nya nummret av Vi Föräldrar som kom i postlådan idag sen ska jag sova.
Det har varit en härlig dag idag, solen har skinit hela dagen och jag har varit ute med barnen i snöhögen, Farfar har varit med oss en stund och hjälpt oss att gräva en avsatts till pulkabacken som jag och Viktoria har testat och det gick fort och fint! Viktoria gjorde 3 vurpor idag men det gick bra. Linus blev lite trött och irriterad efter en stund för att han inte fick vara på backen och krypa runt så han fick gå in sen och sova middag medan Viktoria och jag var ute en stund till.
Nu kom jag på att jag måste komma ihåg att sätta babyvakten på laddning innan jag lägger mej så den är i ordning när jag behöver den.
Ha en trevlig kväll allihopa!

Kaffepaus innan lunch

Jag ska ta mej en kopp kaffe nu innan jag ska laga lite köttbullar med mos. Tvättmaskinen är klar att laddas om och snart är även diskmaskinen klar att plockas ur. När jag fixat detta så ska vi ut på gården allihopa och njuta av solen och då läste jag så lägligt några tips om gratis vintermotion!

1: Klä på en trotsig unge en hel vinterutstyrsel, antingen får du livslångt tålamod eller så drabbas du av akut psykbryt. Svettig och andfådd blir du i alla fall.

2: Gör en labyrint av snö i trädgården. Snöskyffeln lär bli utsliten men du gör grannarna gröna av avund och du får både kondis och styrketräning på en och samma gång.

3: Pulkadragning upp och ner i backen till dess ungen har tröttnat = du har blodsmak i munnen och fruktansvärt bra flås.

Det som är ännu mera possetivt med detta är att jag har inte bara ett barn utan två som ska ha lika mkt uppmärksammhet av sin ömma Moder så jag måste få en sjujäkla kondis i vinter *hehe*

7:e Feb, Torsdag. Rickard & Dick

Idag har min svåger och hans lillebror namnsdag, grattis till er!
Aldeles nu nyss kom det en yrvaken Viktoria och sade godmorgon =) Härligt när hon kan sova längre än till 7 tycker jag. Linus han därimot har varit vaken sedan 6 tiden. Men då gick Lars upp och fixade välling och så, så han kunde duscha innan han for på jobbet. Jag har legat till hon var 20 över 7 eller nått, sen var det slut på friden.
Jag försöker att dricka kaffe, blogga och planera dagen men det är inte så enkelt när min son försöker att käka upp modemet och när jag håller för mina fötter för honom så hugger han mej med sina 2 små gaddar och det gör faktiskt väldigt ont!
Igår så blev det 4 inskolningsdagar på 2 avdelningar på tallbacken *härligt* Så nu hoppas jag att det blir lite jobb när jag är inskolad på 3 ställen. Dom ringde från ett av dom igår och ville att jag skulle jobba nästa lördag. Jag ser pengarna framför mej redan nu! Det ska bli så härligt att få ungefär en normal månadslön igen! Det är längesen nu i och med att jag snålat på Mamma dagarna allt vad jag kunnat.
Jag började dammsuga igår men dammsugaren gick inge bra så jag måste se över den idag och byta påse och så ska jag skynda mej fram med moppen nu innan barnen har dragit fram sina leksaker. Sen måste jag vika tvätt och så har jag ett brev som ska postas, men det kan jag skicka med Lars sen. Han skulle kanske inte hem över lunchen idag men han ska säkert på byn igen när han slutat så han kan posta det då. Jag har ett helt berg med ren disk oxå som jag måste plocka in i skåpen.
Fan, jag måste nog på byn iaf för nu upptäckte jag att mjölken snart är slut och jag som hade planerat att äta semla med hetvägg till frukost :/
Det ser ut att bli en fin dag idag, jag ser solen titta fram. Då är det nog lurt om jag ska packa på barnen kläder och gå ut lite med dom idag.
Nej nu måste jag klä på mej och få fram lite frukost åt Viktoria och puréa mellis åt Linus ;)
Ha en bra dag!

6:e Feb, Onsdag. Dorotea & Doris

Idag är det samernas nationaldag och så en katt jag hade förut, som blev överkörd, har namnsdag idag. Hon hette Doris.
Jaha, idag ska jag först skjutsa Viktoria på dagis, sen ska jag ställa mej i ordning och åka på ett möte med chefen för Tallbacken. Sen vet jag inte riktigt om jag har någon lust att göra något mer.
Ikväll ska jag på kören så då får Lars natta barnen *skönt* han hade på förslag att vi skulle dammsuga och skura innan jag ska dit men det vet jag då inte om jag orkar. Fast jag kan ju ta barnen jag så kan han dammsuga =)
Usch nu snöar det ute igen, vad drygt. Förr så klagade jag för att vi inte hade nå snö men nu får vi snö i överdrift istället. Nu kan den tina bort så det blir vår istället tycker jag!
Nej nu måste jag sätta lite fart, jag ska duscha Viktoria nu innan hon ska iväg. Ni får ha en bra dag allihopa!

Tisdag kväll

Barnen har kommit i säng och det är lugnt och skönt. Linus har varit grinig idag, jag vet inte vad det är om det kanske är en ny tand på gång eller nått. Dagen har väll gått rätt bra ändå faktiskt, jag har då fått rent i sängarna idag och tvättat 2 maskiner och hängt dom. På eftermiddagen så har vi varit och hälsat på Camilla och Dante, Camilla bjöd oss på lite fika utomhus medan Viktoria och Dante lekte. Det har varit skönt väder för barnen ute idag *härligt*
Nu ska jag väll plocka i diskmaskinen innan jag ska krypa i säng.
Ha en bra kväll!

5:e Feb Tisdag. Agata & Agda. Fettisdagen

Idag ska Lars få semlor till lunch när han kommer hem =)
Igår så orkade jag inte byta sängkläder och städa toaletten så vi får väll se om jag orkar det idag, därimot så gjorde jag rent spisfläkten och det var en otäck upplevelse kan jag säga! När jag tagit ner fläktgallret så låg det typ 40st döda skitflugor där, så vidrigt. Men nu är det väldigt skinande rent uppe vid fläkten och förhoppningsvis så har jag hunnit flytta här ifrån innan flugsesången börjar igen!
Inte behöver jag bekymra mej över att städa min bil heller, för den dog igår. Jag var på Lars om att han måste se över min bil för den börjar bete sig så underligt och det har jag tjatat om ganska länge, några veckor iaf minst. När han öppnade huven igår och började rota runt lite så gick sakerna sönder allt eftersom han tog i dom typ, tur för han att det inte hände mej när jag är ute och brummar med barnen kan jag säga. Så nu har jag svärfars vrålåk här ute som jag ska tuta och köra till dagis idag. Får städa den sen istället innan jag lämnar tillbaka den =)
Men idag är jag iaf vaken i god tid så nu har jag fått i mej min viktiga kaffe som jag måste ha innan jag kan göra något.
Imorn föresten så ska jag på ytterligare en anställningsintervju *hihi* härligt att det börjar hända saker! Det står ju inte på förän det bär iväg till ullared igen och då vill man gärna ha en fet plånbok!
Nehe nu ska jag slita ur sängkläderna och stoppa dom i tvättmaskin innan jag ska klä på barnen!

4:e Feb, Måndag. Ansgar & Anselm

Fan, snart har hela förmiddagen gått och jag har inte hunnit få i mej morgonkaffen än. Kl. var 8 innan jag masade mej ur sängen och ställde i ordning barnen så att jag kunde skjutsa Viktoria på dagis.
Men nu måste jag göra ett ryck inne här, frågan är bara i vilken ände jag ska börja. Jag har kvar matlådor sen igår så jag behöver då inte tänka på lunch iaf, det är skönt!
Få se nu idag måste jag:
Tvätta
Vattna blommorna
Dammsuga
Skura
Diska
Byta sängkläder i alla sängar
Städa toaletten
Det är alla vanliga saker sen har man ju olika större projekt som jag skulle ha orkat tagit tag i som att städa och sortera skafferiet *suck* Rengöra spisfläkten, städa bilen och sådana roliga grejor som jag gärna skjuter på.
Ja ja, nu ska jag iaf börja med att ladda tvättmaskinen och diskmaskinen och få igång dom så får vi se sen hur långt jag hinner idag =)
Ha det bra allihopa!

Viktoria

Idag så har Viktoria rabblat upp hela alfabetet helt korrekt för mej! Det är inte illa när man bara är 5 år gammal ;)
Det blev en rejäl vinter till slut, nu vräker snön ner här!

3:e Feb Söndag. Disa & Hjördis

Idag var det 20- grader i morse men nu har det sjunkit till 13- och så snöar det. Imorse så fick jag sovmorgon så jag slog inte upp ögonen förän 10:00 och klev inte upp förän jag hade dragit mej 20 min. Sen har jag duschat i lugn och ro. Jag måste smörja in mej överallt sen för hela kroppen är torr som fnöske nu när det är kallt.
Lars, han har tagit hand om barnen och serverat dem frukost och mellis och så har han röjt av diskbänken och diskat när jag har legat och sovit. Vad härligt det är att kliva upp då!
Idag har jag gjort puré av katrinplommon och äpple, det blev väldigt bra tycker jag. Det ser ut och smakar som den man köper färdig i affären, så vi får väll se vad Linus säger nu sen när han ska ha mellis igen.
Viktoria hon har klätt upp sig i klänning idag, det är väll en aldeles utmärkt sysselsättning när det iaf är för kallt för att vara ute och leka :) Sen skulle hon följa med Lars och åka traktor för han måste skotta snö idag.
Nehe nu ska jag ta mej en till kopp kaffe och sen ska jag göra lite spagetti med köttfärsås.
Ha en bra dag!

Viktoria i röd klänning

Så här söt är Mamma´s tjej idag!


Läste något kul nyss

Sexliv? Nej, nej. Jag har ett sjuliv. Somnar sju, väcks sju ggr per natt, går upp sju, lagar mat sju ggr per dag och så sju fulla tvättkorgar där i mellan.

Så sant, så sant!

Vårat framtida hus

Förra helgen så var jag och Lars i vårat hus och eldade för att se om kaminen fick upp nån värme, och det blev skapligt varmt på båda våningarna med bara den som värmekälla. Men vi ska ha elvärme med, så någon dag nu snart hoppas jag, så ska min älskling och hans far montera upp dom på väggen.
När jag var ute i stugan så kom jag på att jag ska ta en bild på hur det ser ut :)

Huset

Det här är vårat lilla hus sett fram ifrån, det är meningen att det ska bli en veranda här på frammsidan i sommar. Fönstret ni ser på ovanvåningen är mitt och Lars sovrumsfönster.

Kaminen

Det här är kaminen som karlarna satt dit, den är söt med glaslucka tycker jag. Blir nog riktigt snyggt sen när man målat muren och så. Under kamminen blir det ett litet utrymme att kunna lägga ved.

Nu har ni fått se litegranna vad det är för stuga jag pratar om att jag ska bo i sen ;)

2:a Feb, Lördag. Kyndelsmässodagen

Igår så var jag och syrran i mora. När vi var där så skulle jag köpa ett köksbord och 4 stolar, men det jag ville ha var slut så dom fick lov att beställa hem och jag får vänta i 2 veckor *suck* Men sen hoppas jag att jag har lite snygga möbler i köket :)
Jag har köpt mej ett par nya tofflor att ha hemma och strosa i, mina gammla har jag tagit till jobbet. Sen blev det lite shopping till barnen, jag hittade en fusk-olle och en halsduk till Viktoria och en overall till Linus. Overallen kostade 70kr (!) så jag är väldigt nöjd!

Handlat overall

Det blir så mörka bilder med min kamera, vad störande det är. Ändå så placerade jag grejorna under kökslampan och har den tänd mitt på dagen och så blir det så mörkt ändå. Jaja, dom här kläderna blev det iaf.
Ja just ja, sen köpte jag ett par svarta ballerina skor till mej själv, dom glömde jag bort. Dom är iaf jättesnygga tycker jag, det är lite glitter på dom och en söt rosett och så kostade dom 40 kr, det är ett bra pris!

När vi tittat färdigt i några affärer så satte vi oss och fikade, länge, i lugn och ro. Det var så skönt att bara sitta och fika, prata lite strunt och softa tillsammans utan att ha barnen med sig.
När vi sedan kom hem igen så mötte vi upp syrrans kille Dick och kidsen på grillen i Älvdalen. Han hade varit med Viktoria och Ida till badhuset så dom var lyckliga efter en kväll på badet och så hade dom hälsat på några bekanta till Dick som oxå har barn så det var ett kul äventyr för tjejerna. Sen åt vi lite tillsammans innan det var dax för barnen att åka hem och sova.
När vi kom hem så var Linus ff vaken och på väldigt gott humör så vi myste en liten stund innan Lars skulle natta honom och Viktoria. Sen kom syrran och hämtade mej igen och så for vi hem till Camilla och satt där bra länge och skrattade, pratade och fnissade.
Summan av det hela måste jag säga att det blev en toppendag! Hoppas och önskar att jag och syrran kommer att ha tid med sådana dagar fler ggr och oftare :)

Skriven 16 maj 07

Dikt om våren

Våren är nu kommen och knoppar spruckit klart

Myser av gröna nyanser och florans grönskande fart

Solens strålar värmer och regnets droppar klingar glatt

Hör alla barnen ute leka med sång, rop och skratt

Fåglarna kvittrar och hästarna betar i hagen

Jag myser med pyssel på gården i den ljuva vårdagen

Tankarna kretsa runt liv som komma skall

Livet går ju fram och tillbaka i olika intervall

Men i denna stund så är jag så nöjd

Går i väntans tid med hopp om fröjd

Blommorna börjar svagt visa sin nyans

Tiden är knapp innan de stå i praktfull glans

Tack för att du kommit du efterlängtade vår

Av dig skall jag njuta nu när du i full prakt står


Jag håller på och rensar bland mina inlägg inne på lunar och kom på att jag vill spara den här dikten jag skrev förra året och gör det här så ni kan läsa och kommentera den igen =)


1:a Februari, Fredag. Max & Maximilian

Idag är det fredag och ny månad, och jag ska åka till stan och fika idag utan barnen *wonderful* Det blir bara jag och min syrra Smulan. Det enda jag ska köpa mej är ett par nya foppa plagiat tofflor, dom jag hade förut har jag tagit till jobbet. Det ska bli så skönt, mysigt och roligt att fika tillsammans och diskutera olika ämnen =)
Annars så är väll allt som vanligt med mej och mina sysslor. Idag har jag gjort fruktpuré på kiwi och äpple, surt som fan men Linus äter det och det är ju det som är meningen. bara jag har surfat runt en liten stund nu så ska jag ta itu med disken.
Ni får ha en bra dag ;)

RSS 2.0