Fredag 6:e Maj. Marit & Rita

Idag är det grått ute och det är nog regn på gång skulle jag tro, +4,6 grader och klockan är 07:25.
Idag är Ralf 4 dagar och ikväll så kommer storebror hem och ska äntligen få se sin lillebror!
Vi åkte till Falun för att göra ultraljud i Måndags, men när vi väl var där så fick vi träffa en doktor nästan omgående som gjorde en undersökning och talade om att "vi tar dina hinnor nu" och 4 timmar senare så kom Ralf :)
Allt gick väldigt bra och jag är väldigt nöjd med personalen på förlossningen den här gången. Deras 4-sal på BB däremot var ingen höjdare, jag låg där en natt och fick typ inte en blund i ögonen så vi åkte hem efter det.
Igår var vi till Mora på 3-dagars kontroll när de tar PKU-prov, gör hörseltest, väger och blir undersökt igen av barnläkare. Barnen får ju tappa 10% av födelsevikten som mest och läkaren menade att Ralf låg 5g över gränsen och påpekade amningen. Vi hade ju varit lite förutseende och vägt Ralf hemma kvällen innan och vi tyckte inte att det stämde de som läkaren sa så då åkte miniräknaren fram och det visade sig att han låg 75g över gränsen vilket är en ganska stor skillnad när det gäller nyfödda.
Jag är lite grinig över att de inte är mer noga när de räknar, när jag fick Viktoria så visade sig att hon tappat för mkt vikt de första 3 dagarna och jag grät oavbrutet i ett helt dygn för jag kände mej så värdelös som inte lyckats få till amningen ordentligt och man vill ju inte att något sådant ska drabba en Mamma bara för att läkaren är slarvig på att räkna! Ja ja, hur som helst så fungerar då amningen och Ralf äter som bara den!
Viktoria har nyss gått till skolbussen, meningen är ju att hon ska cykla nu när hon fått en ny alldeles nyss men hon har ju lyckats tappa bort cykelnyckeln *suck* men den lär väll komma fram tänker jag. Men ibland blir jag en smula besviken för det känns inte som att hon värdesätter saker hon får, hon bara rycker på axlarna och bryr sej inge mer när hon slarvat bort saker. Det är nog lite så att man curlar sina barn och skämmer bort dem så mkt att de inte lär sig att uppskatta värdet av saker och ting. Vi har haft många och långa samtal om det men poletten verkar inte riktigt ha rasat ner än, men det kommer väl hoppas jag.
Nej nu ska jag få i mej nått att äta och sen måste jag sätta mej och fylla i papperen till f-kassan, annars så ska jag bara försöka att plocka lite här hemma idag. Höfterna är ju inte så bra än så jag kan inte lyfta benen riktigt men annars så är jag hyffsat pigg. Jimmy blir borta hela dagen för han ska göra spillningsinventering så jag å Ralf blir själva hemma på fm idag.
Hoppas att ni får en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Eva

Kommer ihåg hur det var med första barnet, man ville göra allt rätt och lyssnade slaviskt på läkare och andra kloka människor! Med tiden fick man erfarenhet och insåg att egentligen vet man själv bäst! Siffror, statistik och annat "viktigt" spelar inte så stor roll...man ser om barnet mår bra!

2011-05-06 @ 22:17:05
URL: http://chawah.blogg.se/
Postat av: Camilla 30 år & 8 barnsmamma

Men tjenare på er..Kul att jag hittade din blogg,den lägger jag i bloglovin nu så jag sr när du skrivit.hehe..Ha en jättebra dag

Mvh Camilla

2011-05-23 @ 13:32:36
URL: http://minstorafam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0